Miksi valtion on taattava elatusmaksuja?

Anonyymi-ap

Miksi Suomen valtio sekaantuu yksityisiin parisuhteisiin tuppautumalla takuumieheksi elatusmaksuihin? Kuinka paljon Suomen valtio maksaa vuosittain elatusmaksuja? Miksei aikuisten ihmisten anneta hoitaa itse sotkujaan?

10

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suomen lakia tulee päivittää vastamaan valitsevia olosuhteita. Suomi velkaantuu koko ajan lisää myös siksi koska maassa on läpitunkeamaton tukiviidakko. Elatusmaksun takaaminen on vain yksi maksu joka suorastaan yllyttää pareja toimimaan sääntöjen vastaisesti ja tekemään näennäisen paperieron jotta perhe olisi oikeutettu valtion takaamiin elatusmaksuihin. Paperierolla pariskunta saa KAKSI yhteiskunnan tuella maksettua asuntoa ja kunnon korotuksen tukiin valtion takaamien elatusmaksujen muodossa. Mitä suurilapsisempi perhe, sen enemmän tukia.

      Myös toiselle puolisolle osoitetun asunnon tulee olla suuri koska kun "eronnut" puoliso tapaa lapsiaan, on lapsilla oltava oma huone. Jos lapset ovat eri sukupuolta, on lapsilla oltava omahuone kullakin joten kolme huonetta+keittiö saunalla ei ole lainkaan liikaa vaadittu. Samaan aikaan työssä käyvät asuvat pienessä itsemurhayksiössä koska palkka ei riitä parempaan ja työttömillä jopa kaksi toimeentulotuen maksamaa keilahallia joista neiliöt ei lopu!? Hullu Suomi !

      • Vaikka Lyyli oletkin niin on tuossa hieman perääkin, rahaa jaettaessa ei yleensä ainakaan vasemmalla mietitä mistä ne rahat saadaan! Sama tuo elatusmaksu juttu kyllä toisenkin vanhemman on hoidettava osuutensa ja vaikka sitten elettävä raittiina vaatimattomasti. Voihan taas päästää nupin sekaisin, kun nuorin täyttää 18 vuotta!

        Muutoinkin sosiaalista tulonjakoa harjoitetaan liikaa ja porukka ei viitsi mennä töihin palkalla jonka kykenee ansaitsemaan!


    • Anonyymi

      Elatusmaksu on jo vanhentunut pykälä, jonka voisi poistaa. Naiset ovat jo kauan olleet työelämässä ja tienaavatkin tunteihinsa nähden jo miehiä enemmän. ( siis aina nainen sen huoltajuuden saa) Raiskauksen seurauksena syntyneille lapsille tuon tuen voisi maksaa.

      • Kyllä lapsen elatus on molempien vanhempien velvollisuus. Se ei riipu siitä mitä kukin ansaitsee vaan siitä kuka on ollut mukana hedelmöitystapahtumassa konkreettisesti! Jotta lapsi ei kärsi on elatusmaksun oltava mieluummin isompi kuin pienempi!


      • Anonyymi
        Extyökkäri kirjoitti:

        Kyllä lapsen elatus on molempien vanhempien velvollisuus. Se ei riipu siitä mitä kukin ansaitsee vaan siitä kuka on ollut mukana hedelmöitystapahtumassa konkreettisesti! Jotta lapsi ei kärsi on elatusmaksun oltava mieluummin isompi kuin pienempi!

        Lapsen elatus onkin nimenomaan ja vain molempien vanhempien velvollisuus, ei siis valtion eli veronmaksajien velvollisuus.


    • Anonyymi

      Valtio ei maksa käräjäoikeuden määräämää elatusmaksua, ellei eltusvelvollinen ko.maksuja huoltajalle korvataan ns. elatusapua mikä on pienempi kuin oikeuden määräämä elatusmaksu. Kyseiset maksut peritään elatusvelvolliselta mikäli mahdollista ulosottoteitse. Lapsilla on lakimääräiset huoltajat joiden velvollisuus on huolehtia lapsen hoidosta ja elatuksesta, mikäli huoltajat laiminlyövät huollon ja elatuksen, lastensuojelun viranomaisilla on velvoite huolehtia lapsenedusta.
      Suomessa maksetaan eläkkeitä kuolleista, eikä ainoastaan vähävaraisille leskille vaan kaikille joiden avioliitto on kestänyt vähintään 5 vuotta.

      • Anonyymi

        Kun molemmat vanhemmat ovat työttöminä, vastaa valtio elatusmaksuista siten ettei niitä peritä jälkikäteenkään takaisin. Lisäksi työttömälle puolisolle on osoitettava yhteiskunnan kustantama suuri, monihuoneinen asunto jossa eronnut puoliso voi asua ja tavata lapsiaan.


    • Anonyymi

      Valtio takaa lapsen oikeudet.

      • Anonyymi

        Nyt on käymässä niin että valtio takaa vain toimeentulotuen piirissä olevien lasten oikeuksia asua suurissa asunnoissa joissa jokaisella lapsella on omat huoneet. Niiden lasten joiden vanhempi tai vanhemmat käyvät työssä, valtio kiristää veroilla elämän sellaiseksi ettei työssäkäyvien lapset saa omaa huonetta koska sellainen on liian kallista.

        Minusta työnteon tulisi olla palkitsevaa ja työssä käyvillä pitäisi olla mahdollisuus saman suuruiseen ja saman tasoiseen asuntoon kuin työstä kieltäytyjilläkin on.


    • Anonyymi

      Ketjussa mainittiin kuoleista maksettavista eläkkeistä, leskelle maksetaan eläkettä huolimatta lesken varallisuudesta, tottakai edesmenneen suurituloisen puolisolle maksetaan leskeneläkettä enemmän kuin pienituloisen vainajan leskelle.
      En ole kateellinen leskeneläkkeistä mutta en myöskään lapsille maksetuista pienistä korvauksista, huomioiden alahaisen syntyvyyden. Verovaroista maksetaan laittomasti maassa olevien palvelut, vaikka eivät noudata oikeuden päätöstä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe