Basisti Jarkko even ja Pepen eroavaisuudet basisteina

Anonyymi-ap

Huomaatteko saman kuin mä? Eli jarkko evellä on tapana enemmän liuuttaa bassoansa kun taas pepe panostaa enemmän suoraviivaisempaan tyyliin ja molemmilla on suhteellisen mehevä bassosoundi. Jos pitää kahdesta valita parempi basisti niin taijan silti kallistua Eveen. Hänen bassokuvio jonka taisi siis ihan itte keksiä apinatarhaan kappaleeseen jolla hänen bassokuviolla kappale käsittääkseni alakaa niin on yksi suomimusakentän nerokkaimpia, eeppisimpiä ja älyllisesti monimutkaisiimpia musakuvioita. Oon kokeillu soittaa sen kuvion ja meni sormet ja aivot solomuun hih!

18

355

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miten wilperi liittyy dingoon?

      • Anonyymi

        ymmärsit väärin! en tarkota pepe willbergiä vaan pepe laaksosta.


    • Anonyymi

      Kuka sen apinatarhaan biisin bassokuvion on säveltänyt? Se on ihan sika vaikea soittaa ainakin tälläisen kotibasistin.

      • Anonyymi

        veikkaan basisti jarkko eveä että hän olisi säveltänyt tuon bassokuvion mutten oo satavarma!Evehän siis soitti bassoa tuolla levyllä ja esikoislevyn jäläkkeen hän poistui bändistä ja lähti soolouralle.


      • Anonyymi

        Dingon porukkaa on aika usein haukuttu siitä ettei ole valtakuntamme parhaimpia soittajia mut täytyy sannoo että huippuhyvin basisti eve soittaa ton kappaleen hirveän vaikean bassokuvion!" Hattu nousee siis päästä. Noh myönnän tai tulen osittain vastaan niitä kriittisiä näkemyksiä dingon soittajista mutta en missään nimessä ole sitä mieltä että dingolaiset on keskitason soittajia. Kyllä ne ossaa soittaa. Mut ei ehkä kuitenkaan kokonaiskuvassa ole maamme ihan kuuminta kärkeä jos miettii esimerkiksi kautta aikain kaikkia suomalaisia soittajia. Nostan esille pulliaisen esan jolla historiaa niin soolouralla kuin agents yhtyeestä joka on huikea kitaristi tai vaikkapa lyytisen erja(maailman top2 tai 3 parhaaksi blueskitariksi todettu jossakin!) ja jukka tolonen(kitaristi) ja onhan linda lampenius huikea viulisti ja xl5 yhtyeen kitaristi osaava myös ja on niitä muitaki. Rumpali sami kuoppamäki esim!

        Mut se dingon soittajien soittotaidon isompi haukkuminen on hämmästyttänyt mua aikamoisen paljon koska oon aina pitänyt heitä keskitasoa parempina soittajina. No ehkä se on niin että kateelliset vinkuu tai sitten se on vain niin että mielipiteitä saa ollakin kunhan mielipiteissä muistaa sen ettei aleta solvaamaan liikaa kettään. Asiallinen kritiikki on aina ok ja hyvä asia että vapaassa demokratiassa voi myös kritisoida. Arvostan siis kritisoijia , kriittisiä ääniä kunhan he sannoo sen asiallisesti ja asiantuntevasti. Jos kuitenki haukkuu esim basisti eveä niin even ei tarvi kuin esittää toi apinatarhaan bassokuvio niin mä vähän luulen että aika monilta suut menee tukkoon hah! =)


      • Anonyymi

        Eve on sovittanut sen.


    • Anonyymi

      En ymmärrä, mikä siinä Apinatarhan bassossa nyt on muka niin vaikeeta?

      • Anonyymi

        En tiedä kun en osaa soittaa bassoa.

        Joskus yritin. Itse soitin on aika simppeli, mutta soitto on hankalaa jos ei ole yhtään rytmitajua. Sanoisin että bassossa vaikein osuus on juuri se rytmissä pysyminen. Jos rytmitajua ei ole, on vaikea soitin.


    • Anonyymi

      Eve on tyylikäs mies vielä kuuskymppisenä, Pepe ei. Halvat lenkkarit, liian suurena lököttävät reisitaskuhousut ja kauluspaidat, kaiken kruununa kaljunpeittopipo.

      • Anonyymi

        Ne Even ylisuuret aurinkolasit sisätiloissa onkin joo tosi tyylikkäät.


      • Anonyymi

        Popedan Melartinilla oli sama tyyli ilman pipoa. Ehkä se on joku basistijuttu. Pääasia että soitto kulkee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Popedan Melartinilla oli sama tyyli ilman pipoa. Ehkä se on joku basistijuttu. Pääasia että soitto kulkee.

        Tai sitten pitkän uran menestyneenä muusikkona ei ole tarve enää kuusikymppisenä leveillä pukeutumisella. Pepe on ammattimies, mutta ei tee numeroa itsestään.


    • Anonyymi

      Pepe on tyylikäs herrasmies. Dingon suosio on selkeässä nosteessa, nuoret ovat löytäneet bändin musiikin, sen huomaa selkeästi keikoilla. Nyt pitäisi vain tehdä sitä uutta musiikkia. Lisäksi manageriportaan, mikäli sellaista on, pitäisi osata markkinoida bändiä. 40 vuotta tulossa ensimmäisestä levytyksestä. Lisäksi Dingo alkaa olla aikalailla viimeinen aktiivi 80-luvun puolivälin orkestereista. Popeda toki jauhaa nyt massit tänä kesänä mutta sitten on Dingon vuoro kesällä 2024.

      Popedasta sen verran että melkein käy sääliksi Costello Hautamäkeä, upea kitaristi. Mies olisi halunnut että Popeda jatkaa, mutta Pate päätti toisin. Se on vain kylmä fakta että samalla kun Popeda syyskuun toinen päivä jättää hyvästit faneilleen ratinassa, niin sillä samalla keikalla Costello hyvästelee isot lavat ja isot yleisömassat. Costello rockn roll poikineen joutuu tyytymään paljon pienempiin lavoihin kuin mihin Costello on viime vuosina tottunut. Samalla Costellon keikkaliksat tippuvat dramaattisesti. Pate teki vähän ikävän päätöksen kun lopettaa Popedan, Popeda on kuitenkin nyt suosionsa huipulla jos sitä mittaa yleisömäärillä keikoilla.

      • Anonyymi

        Paten päätös lopettaa Popeda tuntuu monesta ikävältä, mutta ymmärrän myös Patea. Miehellä ikää lähes 70, on kiertänyt Suomen lavoja lähes tauotta 70-luvun lopulta lähtien. Varmasti siinä jo haluaa tehdä jotain muutakin, vielä kun on toimintakykyisiä vuosia edessä.

        Popeda ilman Pate Mustajärveä taas ei toimisi. Kyllä suurelle yleisölle Pate on yhtä kuin Popeda. Ei sellainen viritelmä toimisi, että Costello olisi keulakuva ja bändi jatkaisi ilman Patea. Vaikka Costello onkin keskeinen tekijä Popedan hiteissä, Pate on aina kuitenkin ollut se keulakuva.

        Toivottavasti Costello jatkaa keikkailua muiden kokoonpanojen kanssa, mutta ihan yhtä suurille stageille tuskin on asiaa.

        Popeda on viime vuosina ollut keikoilla kyllä kovassa vedossa. Festareilla huomaa, että villitsee nuorenkin yleisön vaikka on yleisesti "junttibändin" maineessa. Kyllä tuo festarikansaan uppoaa kuin häkä.

        Saisipa Dingokin vielä nauttia tuosta. Isoille lavoille ja isoille festareille pois sieltä pikkulavoilta.


    • Anonyymi

      Turhaan Eveä ja Pepeä aina vertaillaan ja luodaan vastakkainasettelua.

      Molemmat ovat antaneet panoksensa Dingon musaan vuorollaan, ja molemmilla on oma tyylinsä.

      Suurelle yleisölle Pepe tietysti on se "legendaarisen Dingon basisti".

      Eve alkuperäinen joo, mutta ei läheskään yhtä tunnettu.

    • Anonyymi

      Molemmat yhtä huonoja.

      • Anonyymi

        Sinä taas. Mene vaikka ulos leikkimään muiden lasten kanssa.


    • Anonyymi

      Ainoa hyvä basisti oli Pekka Pohjola, se on fakta se.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      280
      3104
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      79
      1565
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1291
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1210
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1207
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1129
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1107
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe