EU-maat sopuun maahanmuutosta

Anonyymi-ap

EUROOPAN unionin jäsenmaat ovat saavuttaneet sovun vuodesta 2020 lähtien vireillä olleesta maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan uudistuksesta.

Historialliseksi luonnehdittu sopimus syntyi EU:n sisäministereiden kokouksessa Luxemburgissa pitkän neuvottelupäivän jälkeen. Puheenjohtajamaa Ruotsi ilmoitti asiasta Twitterissä.

JÄSENMAAT äänestivät asiasta kahdesti. Ensimmäisellä kerralla uudistus olisi jo mennyt läpi niukalla jäsenmaiden enemmistöllä. Puheenjohtajamaa kuitenkin jatkoi neuvotteluita saadakseen sen taakse mahdollisimman laajan joukon maita.

Lopulta uudistusta vastaan äänestivät Puola ja Unkari. Bulgaria, Malta, Slovakia ja Liettua pidättäytyivät äänestämästä.

Toimitusministeristön sisäministeri Krista Mikkonen (vihr) ei osallistunut kokoukseen, vaan Suomesta oli paikalla virkamiesedustus.

Seuraavaksi jäsenmaat, EU-parlamentti ja EU-komissio neuvottelevat uudistuksen yksityiskohdista ennen kuin siitä tulee jäsenmaita sitovaa lainsäädäntöä.

4

143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Siinä sopimuxessahan tuli se että ne joilla ei oo syytä pakolaisuuteen voi palauttaa..ja jos ei ota niitä vastaan jotka sen ansaitsee tulee sakot jokaisesta lärvistä... Nyt on Syyriassa rauha ja ne käy siellä lomilla.. Tanska niitä sinne palauttaa ja Irakiin sekä somaliaan.. Katso : Lido beach Mokadishu 5 tähden hotelleja hienot rannat..ja turvallista.. täältä Somalit matkustaa sinne talvexi KELA TUKIA käyttäen. Ja SINA VERONMAKSAJA matkat maxat

      • Anonyymi

        Tavanomaisen EU-vihaaajan tavanomaista höpinää.


    • Anonyymi

      UUDISTUKSESSA on ollut tarkoitus luoda kaikkia jäsenmaita sitova yhteisvastuu- tai solidaarisuus­mekanismi niihin tilanteisiin, kun muuttoliike kasvaa yllättäen nopeasti.

      Lisäksi EU haluaa luoda kaikkia jäsenmaita sitovat yhteiset menettelyt, miten toimitaan, kun turvapaikanhakija tulee EU:n alueelle. Vaihtoehtoina ovat normaali turvapaikka­menettely tai niin sanottu rajamenettely, josta tulee pakollista kaikille jäsenmaille.

      Suomessa rajamenettely ei ole ollut käytössä, sillä toistaiseksi se on ollut vapaaehtoinen käytäntö. Suomikin valmistautuu nyt soveltamaan sitä velvoittavasti.

      Hakija joutuu rajamenettelyyn silloin, jos hänen katsotaan vaarantavan turvallisuutta, jos hän on antanut harhaanjohtavia tietoja tilanteestaan tai jos hän tulee maasta, jonka suojeluprosentti on alle 20 eli jonka kansalaisille EU-maat ovat harvoin myöntäneet turvapaikkaa.

      • Anonyymi

        JÄSENMAAT yrittävät uudistuksessa sopia pelisäännöt, milloin jäsenmaa on vastuussa turvapaikka­hakemuksen tutkimisesta. Lähtökohtaisesti kyseessä on ensimmäinen maa, johon turvapaikanhakija saapuu, mikä on myös tämänhetkinen käytäntö.

        Uutta on se, että nyt jäsenmaat aikovat sopia solidaarisuus­mekanismista paine­tilanteisiin. Kyse voi olla esimerkiksi Välimeren maasta, johon äkillisesti saapuu meritse paljon siirtolaisia.

        Maa voi pyytää siirtämään tietyn määrän turvapaikanhakijoita muihin jäsenmaihin tutkittavaksi. Tämä on hiertänyt kovin joissakin maissa, joten sen rinnalle on kehitetty vaihtoehto: jos jäsenmaa ei halua turvapaikanhakijoita, se voi antaa taloudellista tukea tai sitten jotakin muuta tukea, esimerkiksi lisähenkilöstöä apukäsiksi.

        Taloudellinen tuki on määritelty euromääräisesti. Tuki olisi 20 000 euroa per turvapaikanhakija, eli tämän verran maan pitäisi maksaa, jos se ei suostu hakijan siirtoon.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      78
      1795
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1689
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1504
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1193
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1184
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1172
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1136
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1121
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1109
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1104
    Aihe