Maitorasva ei olekaan haitallista, mukaan lukien voin rasva.
Voi nostaa veren LDL-arvoja, samoin kuin HDL-arvoja.
Darius Mozzaffarianin mukaan “There have been almost no long-term controlled trials of health outcomes [of eating butter]. We do know that butter raises LDL cholesterol, the bad cholesterol, but butter also raises HDL cholesterol, the good cholesterol. So, on average, those effects would seem to cancel each other out. And in observational studies, that's exactly what we see. Butter is pretty neutral for cardiovascular disease and relatively neutral for most health outcomes.”
Mutta mainittakoon, että margariineista hän sanoo näin: ”“And what do I mean by neutral? Well, there's healthier choices and there's worse choices. Fruits, vegetables, nuts, extra virgin olive oil, fish, they're all much better choices than butter. And many of the healthy oil based margarines — they are now more natural and don't have trans fats — are also healthier than butter.
“On the other hand, there are things that are much worse than butter, particularly refined bread and candy and sugar. So when people say, ‘Should I butter my bread?’ I say, ‘Skip the bread. The butter is actually neutral. The bread is bad for you because it's refined.’ ”” (Amerikan leipä on kai muuta kuin täysyväleipää)
https://www.wbur.org/news/2023/06/06/nutrician-ice-cream-dairy-dessert-recommendations
Voi ei olekaan haitallista, vaan neutraalia
62
859
Vastaukset
Jeps. On tuskin sittä mieltä että 200 g voita on vielä neutraalia.
Yhdysvalloissa myydään kyllä täysjyväleipää mutta vähän.
Voi on neutraalia lähinnä siksi että amerikkalaisten ravinnosta merkittävä osa tulee sokerista ja valkaistusta viljasta. Ilman noita voi olisi huonoin ruoka-aine. Lisäksi siellä menee voita vain 3 kg per asukas ja vuosi. Sokeria menee sitten vajaa 50 kg per vuosi.Tuli mieleen tällainen haittapistemalli (jätän puhdistetun viljan pois). Voin haittapisteluvuksi asetetaan 10 ja hattutempulla asetetaan sokerin haittapisteluvuksi 15. Kerrotaan määrät haittapisteluvulla:
3*10=30 ja 50*15=750
Sokerin osuus haittapisteistä on siis liki 100% eli 750/780.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Tuli mieleen tällainen haittapistemalli (jätän puhdistetun viljan pois). Voin haittapisteluvuksi asetetaan 10 ja hattutempulla asetetaan sokerin haittapisteluvuksi 15. Kerrotaan määrät haittapisteluvulla:
3*10=30 ja 50*15=750
Sokerin osuus haittapisteistä on siis liki 100% eli 750/780.Onkoi tuolla idealla mitään matemaattista nimeä englanniksi?
Anonyymi kirjoitti:
Onkoi tuolla idealla mitään matemaattista nimeä englanniksi?
Tämä voisi olla lähellä: https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Yleistetty_lineaarinen_malli
Idea on siis se, että lopputulos riippuu useasta tekijästä joilla on painotuskertoimet. Monimutkaisemmissa tapauksissa kertoimet voivat olla funktioita.
Finriski-laskuri on juuri tuollainen malli. Tarvitaan reilusti tilastodataa ja osaavia ihmisiä vääntämään noita.
Ravitsemustieteussä J- ja U-käyrät ovat yleisiä.- Anonyymi
Amerikkalaisten ruokavaliossa haitallisin osanen on maissisiirappi. Ja sitä tungetaan aivan joka paikkaan, leivistä lähtien.
Anonyymi kirjoitti:
Amerikkalaisten ruokavaliossa haitallisin osanen on maissisiirappi. Ja sitä tungetaan aivan joka paikkaan, leivistä lähtien.
Jeps. Se ei kylläkään ole sen haitallisempaa kuin ruokosokerikaan mutta jos sokeria menee yli 130 g päivässä niin ei ole ihme että porukka on sairasta.
Aloituksen mukaan margariini on terveellisempää kuin voi mutta karppaajat vetoavat tuohon artikkeliin ja perustelevat sillä tolkutonta voin syöntiään.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Jeps. Se ei kylläkään ole sen haitallisempaa kuin ruokosokerikaan mutta jos sokeria menee yli 130 g päivässä niin ei ole ihme että porukka on sairasta.
Aloituksen mukaan margariini on terveellisempää kuin voi mutta karppaajat vetoavat tuohon artikkeliin ja perustelevat sillä tolkutonta voin syöntiään.Kuinkas ne siellä Aussissa sydäntautisilla voin syöjillä sydärit oli huomattavasti vähäisimpiä. Niin siinä kokeessa??
Anonyymi kirjoitti:
Kuinkas ne siellä Aussissa sydäntautisilla voin syöjillä sydärit oli huomattavasti vähäisimpiä. Niin siinä kokeessa??
Nuten sinulle on useasti kerrottu niin tuonaikaisissa margariineissa oli noin puolet transrasvaa ja se laskee kyllä kokonaiskolesterolia mutta lähinnä koska HDL-kolesteroli laskee.
Motzfarian on siis sitä mieltä että margariini ja kasviöljyt ovat terveellisempiä kuin voi, kiistätkö asian.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Nuten sinulle on useasti kerrottu niin tuonaikaisissa margariineissa oli noin puolet transrasvaa ja se laskee kyllä kokonaiskolesterolia mutta lähinnä koska HDL-kolesteroli laskee.
Motzfarian on siis sitä mieltä että margariini ja kasviöljyt ovat terveellisempiä kuin voi, kiistätkö asian."Sydäntautikuolleisuus oli kokonaiskolesterolin laskusta huolimatta suurempaa safloriöljyryhmässä. Sydän- ja verisuonitautikuoleman riski 70 % korkeampi safloriöljyjaksolla, ja sepelvaltimotautikuolleisuus vastaavasti 74 % korkeampi. Kokonaiskuolleisuus oli 62 % korkeampi safloriöljyryhmässä."
Anonyymi kirjoitti:
"Sydäntautikuolleisuus oli kokonaiskolesterolin laskusta huolimatta suurempaa safloriöljyryhmässä. Sydän- ja verisuonitautikuoleman riski 70 % korkeampi safloriöljyjaksolla, ja sepelvaltimotautikuolleisuus vastaavasti 74 % korkeampi. Kokonaiskuolleisuus oli 62 % korkeampi safloriöljyryhmässä."
Jos nyt et huomannut niin mitattiin kokonaiskolesterolia eikä LDL-kolesterolia.
'Transrasvoja muodostuu, kun tyydyttymätöntä rasvaa kovetetaan osittain hydrogenoimalla eli vetyä lisäämällä. Tällöin syntyy rasvahappoja, joissa vähintään yksi hiili-hiilikaksoissidos on trans-asemassa.
Kasviöljyjen osittainen kovettaminen hydrogenoimalla oli aikaisemmin yleinen menetelmä margariinin valmistuksessa. Jo 1990-luvulla margariiniteollisuus siirtyi kasviöljyjen kovettamisessa vaihtoesteröintiin, jossa ei muodostu transrasvoja.
Transrasvoja muodostuu myös luonnostaan märehtijöiden pötsissä bakteerien vaikutuksesta. Siksi niitä on luonnostaan märehtijöiden maidossa, rasvassa ja lihassa. Sekä pötsi- että kasvirasvaperäiset transrasvat vaikuttavat samalla tavalla veren rasva-arvoihin eli nostavat LDL-kolesterolia ja laskevat HDL-kolesterolia.'- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Jos nyt et huomannut niin mitattiin kokonaiskolesterolia eikä LDL-kolesterolia.
'Transrasvoja muodostuu, kun tyydyttymätöntä rasvaa kovetetaan osittain hydrogenoimalla eli vetyä lisäämällä. Tällöin syntyy rasvahappoja, joissa vähintään yksi hiili-hiilikaksoissidos on trans-asemassa.
Kasviöljyjen osittainen kovettaminen hydrogenoimalla oli aikaisemmin yleinen menetelmä margariinin valmistuksessa. Jo 1990-luvulla margariiniteollisuus siirtyi kasviöljyjen kovettamisessa vaihtoesteröintiin, jossa ei muodostu transrasvoja.
Transrasvoja muodostuu myös luonnostaan märehtijöiden pötsissä bakteerien vaikutuksesta. Siksi niitä on luonnostaan märehtijöiden maidossa, rasvassa ja lihassa. Sekä pötsi- että kasvirasvaperäiset transrasvat vaikuttavat samalla tavalla veren rasva-arvoihin eli nostavat LDL-kolesterolia ja laskevat HDL-kolesterolia.'Sekä pötsi- että kasvirasvaperäiset transrasvat vaikuttavat samalla tavalla veren rasva-arvoihin eli nostavat LDL-kolesterolia ja laskevat HDL-kolesterolia.'
Et oo vielä oppinut mikä mörkö on se keinotekoinen transu?
Laatikainen mainitti syylliseksi linoli hapon ei safaa: Muistat sen välttämättömän rasvan jota ihmisen keho ei itse valmista joten sen on saatava ravinnosta. Anonyymi kirjoitti:
Sekä pötsi- että kasvirasvaperäiset transrasvat vaikuttavat samalla tavalla veren rasva-arvoihin eli nostavat LDL-kolesterolia ja laskevat HDL-kolesterolia.'
Et oo vielä oppinut mikä mörkö on se keinotekoinen transu?
Laatikainen mainitti syylliseksi linoli hapon ei safaa: Muistat sen välttämättömän rasvan jota ihmisen keho ei itse valmista joten sen on saatava ravinnosta.Kaikki transradvat huonontavat kolesteroliarvoja ja niitä pyydetään välttämään ravitsemusduosituksissa. Safloriöljyn rasvshappokoostumus on myös huono mutta myös Laatikainen huomautti tuon ajan margariinien trsnsradvspitoisuudesta. Lyonissa ja Oslossa saatiin erinomaisia tuloksia rypsiöljyllä.
Vieläkö menee kuohukermasn keitettyä kaakaota ja arveletko sen olevan terveellistä ja laihduttavaa?- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Nuten sinulle on useasti kerrottu niin tuonaikaisissa margariineissa oli noin puolet transrasvaa ja se laskee kyllä kokonaiskolesterolia mutta lähinnä koska HDL-kolesteroli laskee.
Motzfarian on siis sitä mieltä että margariini ja kasviöljyt ovat terveellisempiä kuin voi, kiistätkö asian.Kiistän sun höpöt!
Eli luonnollinen trans-rasva on nimltään vakseenihappo.
Vakseenihappo on omega-7-rasvahappo. Se on luonnollinen transrasvahappo, jota esiintyy märehtijöiden rasvassa sekä maitotuotteissa kuten maidossa, voissa ja jogurtissa.[1] Vakseenihappo on hallitseva rasvahappo myös ihmisen maidossa esiintyvässä transrasvassa.[2][3]
Vakseenihapon nimi on johdettu latinan lehmää tarkoittavasta sanasta vacca.[4] Sen IUPAC-nimi on (E)-11-oktadekeenihappo ja lipidilyhytnimi 18:1 trans-11.
Lienee se keinotekoinen olla elairiinihappo ja heitillä on ero. Se on muokkauksen alaisena Wikipeiassa. Anonyymi kirjoitti:
Kiistän sun höpöt!
Eli luonnollinen trans-rasva on nimltään vakseenihappo.
Vakseenihappo on omega-7-rasvahappo. Se on luonnollinen transrasvahappo, jota esiintyy märehtijöiden rasvassa sekä maitotuotteissa kuten maidossa, voissa ja jogurtissa.[1] Vakseenihappo on hallitseva rasvahappo myös ihmisen maidossa esiintyvässä transrasvassa.[2][3]
Vakseenihapon nimi on johdettu latinan lehmää tarkoittavasta sanasta vacca.[4] Sen IUPAC-nimi on (E)-11-oktadekeenihappo ja lipidilyhytnimi 18:1 trans-11.
Lienee se keinotekoinen olla elairiinihappo ja heitillä on ero. Se on muokkauksen alaisena Wikipeiassa.Edelleenkin kaikki transrasva huonontaa kolesteroliarvoja, oli luonnollista tai ei. Nykyään suomalaisten transrasvan saannista suurin osa tulee maitorasvasta.
Voit kyllä yrittää löytää tutkimuksen jossa runsas vakseenihapon saanti ei huonontaisi kolesteroliarvoja mutta tuskin löydät koska edes karppasja, joka saa 50E% voista saa sitä vain 1E%.
Edelleen, miksi Motzfarianin mielestä öljyt ovat terveellisempiä kuin voi?- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Edelleenkin kaikki transrasva huonontaa kolesteroliarvoja, oli luonnollista tai ei. Nykyään suomalaisten transrasvan saannista suurin osa tulee maitorasvasta.
Voit kyllä yrittää löytää tutkimuksen jossa runsas vakseenihapon saanti ei huonontaisi kolesteroliarvoja mutta tuskin löydät koska edes karppasja, joka saa 50E% voista saa sitä vain 1E%.
Edelleen, miksi Motzfarianin mielestä öljyt ovat terveellisempiä kuin voi?Mistäpä sitä tietää noitten omituisten höpöttäjien mielipiteistä?
Minä luotan tilastoihin ja niiden mukaan huonolla kolesterolilla ei oo mitää tekemistä sydäreitten kans.
Kutn sydänlääkäri ketoi notta siinä plakissa on kalkkia 96%. Sitähän ne poisti muualta tuttavalta valtimoista.
Missä on tilastoja notta kolesteroli tukkii valtimot?? Anonyymi kirjoitti:
Mistäpä sitä tietää noitten omituisten höpöttäjien mielipiteistä?
Minä luotan tilastoihin ja niiden mukaan huonolla kolesterolilla ei oo mitää tekemistä sydäreitten kans.
Kutn sydänlääkäri ketoi notta siinä plakissa on kalkkia 96%. Sitähän ne poisti muualta tuttavalta valtimoista.
Missä on tilastoja notta kolesteroli tukkii valtimot??Vaikka finriskitutkimuksen mukasn. Ylimmässä neljänneksessä LDL-kolesterolin mukaan on 40% enemmän sydänkohtauksia. Myöskin LDL-kolesterolin ladku 1 mmol/l ladkee sydänkohtauksia 20%.
Jos ihmisen LDL-kolesteroli on matala niin verisuoniplakkia ei synny. Plakin koostumuksesta huolimatta.
Sinä vaan et halua myöntää kolesterolin haittoja koska haluat syödä eläinrasvaa. Oletko päässyt eroon diabeteslääkkeistä karppaamalla vaikka olet laihtunut?- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Vaikka finriskitutkimuksen mukasn. Ylimmässä neljänneksessä LDL-kolesterolin mukaan on 40% enemmän sydänkohtauksia. Myöskin LDL-kolesterolin ladku 1 mmol/l ladkee sydänkohtauksia 20%.
Jos ihmisen LDL-kolesteroli on matala niin verisuoniplakkia ei synny. Plakin koostumuksesta huolimatta.
Sinä vaan et halua myöntää kolesterolin haittoja koska haluat syödä eläinrasvaa. Oletko päässyt eroon diabeteslääkkeistä karppaamalla vaikka olet laihtunut?”Vaikka finriskitutkimuksen mukasn. Ylimmässä neljänneksessä LDL-kolesterolin mukaan on 40% enemmän sydänkohtauksia. Myöskin LDL-kolesterolin ladku 1 mmol/l ladkee sydänkohtauksia 20%.”
Varmaan pitää paikkansa, mutta luin jostain, että huomattava osa sydänkohtauksista tulee sellaisille, joilla ei ole suuria riskitekijöitä. - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Vaikka finriskitutkimuksen mukasn. Ylimmässä neljänneksessä LDL-kolesterolin mukaan on 40% enemmän sydänkohtauksia. Myöskin LDL-kolesterolin ladku 1 mmol/l ladkee sydänkohtauksia 20%.
Jos ihmisen LDL-kolesteroli on matala niin verisuoniplakkia ei synny. Plakin koostumuksesta huolimatta.
Sinä vaan et halua myöntää kolesterolin haittoja koska haluat syödä eläinrasvaa. Oletko päässyt eroon diabeteslääkkeistä karppaamalla vaikka olet laihtunut?"Jos ihmisen LDL-kolesteroli on matala niin verisuoniplakkia ei synny. Plakin koostumuksesta huolimatta."
Paha aine se kolesteroli plakkeja kertyy valtimoihin oli kolet korkeat tahi matalat. Miksi sydänkuolleisuus lisääntyi vaikka paha kolesteroli laski????
Ja Pohjois-Karjalassa taisi mennä hiukan huonommin kuin Kuopionläänissä joka oli vertailualue eikä siellä julistettu margariinin ilosanomaa.,
https://1.bp.blogspot.com/-AHgQPHm679Q/T2SQyZGvhAI/AAAAAAAAAQ8/IrPFhTbm_xw/s320/PK-projekti.gif - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
”Vaikka finriskitutkimuksen mukasn. Ylimmässä neljänneksessä LDL-kolesterolin mukaan on 40% enemmän sydänkohtauksia. Myöskin LDL-kolesterolin ladku 1 mmol/l ladkee sydänkohtauksia 20%.”
Varmaan pitää paikkansa, mutta luin jostain, että huomattava osa sydänkohtauksista tulee sellaisille, joilla ei ole suuria riskitekijöitä.Jotkut vannovat statiinien tuomaan ikielon onneen? Miksei sydärikuolleisuus ei ole romahtanut niiden markkinoille tulon jäläkhen?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
”Vaikka finriskitutkimuksen mukasn. Ylimmässä neljänneksessä LDL-kolesterolin mukaan on 40% enemmän sydänkohtauksia. Myöskin LDL-kolesterolin ladku 1 mmol/l ladkee sydänkohtauksia 20%.”
Varmaan pitää paikkansa, mutta luin jostain, että huomattava osa sydänkohtauksista tulee sellaisille, joilla ei ole suuria riskitekijöitä.Juu juu Jussikulta ei se haittaa vaikka sinä ryyppäät ja räyhäät, mut kun sinä käytät vieraita naisia?
"Kun tieteellisistä tutkimuksista saadaan tuloksia, jotka ovat ristiriidassa vallitsevan käsityksen kanssa, niistä käytetään monesti sanaa paradoksi. Tässä Honolulu-tutkimuksessa (4) tuota sanaa ei käytetty, mutta siihen tarvittavat tunnusmerkit kyllä täyttyvät: 71-93 vuotiaita (miehiä) osallistujia seurattiin 20v ja lopuksi todettiin ”Vain ryhmällä, jolla oli alhaiset kolesterolin tasot kummallakin mittauskerralla, oli selvästi kohonnut riski lisääntyneeseen kuolleisuuteen (+64%).” ja ”Emme osaa selittää tuloksiamme, jotka saattavat tieteelliset perustelut kolesterolin alentamisesta ikääntyneillä epäilyttävään valoon.” Kokonaiskuolleisuuden lisäksi tarkasteltiin myös sydäntautikuolleisuutta: suurimman kolesterolin neljänneksellä kuolleisuus oli 25% alempi, jos henkilöillä oli sydäntaudin riskitekijöitä ja 44% alempi ilman riskitekijöitä."
Onkp aika ihmeitten?? Anonyymi kirjoitti:
Juu juu Jussikulta ei se haittaa vaikka sinä ryyppäät ja räyhäät, mut kun sinä käytät vieraita naisia?
"Kun tieteellisistä tutkimuksista saadaan tuloksia, jotka ovat ristiriidassa vallitsevan käsityksen kanssa, niistä käytetään monesti sanaa paradoksi. Tässä Honolulu-tutkimuksessa (4) tuota sanaa ei käytetty, mutta siihen tarvittavat tunnusmerkit kyllä täyttyvät: 71-93 vuotiaita (miehiä) osallistujia seurattiin 20v ja lopuksi todettiin ”Vain ryhmällä, jolla oli alhaiset kolesterolin tasot kummallakin mittauskerralla, oli selvästi kohonnut riski lisääntyneeseen kuolleisuuteen ( 64%).” ja ”Emme osaa selittää tuloksiamme, jotka saattavat tieteelliset perustelut kolesterolin alentamisesta ikääntyneillä epäilyttävään valoon.” Kokonaiskuolleisuuden lisäksi tarkasteltiin myös sydäntautikuolleisuutta: suurimman kolesterolin neljänneksellä kuolleisuus oli 25% alempi, jos henkilöillä oli sydäntaudin riskitekijöitä ja 44% alempi ilman riskitekijöitä."
Onkp aika ihmeitten??Ei laisinkaan. Ihmisten kolesterolitasot laskevat kun ihminen raihnaistuu.
Tämä on jälleen tätä kirsikanpoimintaa.Anonyymi kirjoitti:
Jotkut vannovat statiinien tuomaan ikielon onneen? Miksei sydärikuolleisuus ei ole romahtanut niiden markkinoille tulon jäläkhen?
Sehän on laskenut selvästi ja vain 10% ihmisistä käyttää statiineja Suomessa.
Anonyymi kirjoitti:
"Jos ihmisen LDL-kolesteroli on matala niin verisuoniplakkia ei synny. Plakin koostumuksesta huolimatta."
Paha aine se kolesteroli plakkeja kertyy valtimoihin oli kolet korkeat tahi matalat. Miksi sydänkuolleisuus lisääntyi vaikka paha kolesteroli laski????
Ja Pohjois-Karjalassa taisi mennä hiukan huonommin kuin Kuopionläänissä joka oli vertailualue eikä siellä julistettu margariinin ilosanomaa.,
https://1.bp.blogspot.com/-AHgQPHm679Q/T2SQyZGvhAI/AAAAAAAAAQ8/IrPFhTbm_xw/s320/PK-projekti.gifSydäntautien kehittyminen vie vuosikymmeniä ja on olemassa asia nimeltä tilastovaihtelu. Ota sata kolikkoa ja heitä kruunua ja klaavaa. Et saa 50 kruunua ja klaavaa vaan jotain muuta.
Pitkällä tähtäimellä molemmilla alueilla sydäntaudit laskivat. Molemmilla alueilla myös maitorasvan kulutus ja kolesteroliarvot laskivat.
Kun Suomessa kokonaiskolesteroli laski reilusta 7 mmol/l tasoon reilu 5 mmol/l niin sydäntautikuolleisuus laski 80%. Kolesteroliarvojen laskun syynä oli lähinnä maitorasvan kulutuksen lasku.Anonyymi kirjoitti:
”Vaikka finriskitutkimuksen mukasn. Ylimmässä neljänneksessä LDL-kolesterolin mukaan on 40% enemmän sydänkohtauksia. Myöskin LDL-kolesterolin ladku 1 mmol/l ladkee sydänkohtauksia 20%.”
Varmaan pitää paikkansa, mutta luin jostain, että huomattava osa sydänkohtauksista tulee sellaisille, joilla ei ole suuria riskitekijöitä.Jeps. Ensinnäkin jos puhutaan kokonaiskuolleisuudesta niin me kaikki kuollaan johonkin ja teollistuneissa yhteiskunnissa kuollaan sydänkohtauksiin ja syöpiin. Toiseksi riskitenijät lisäävät risskiä kuolla ja niiden puute vähentää riskiä mutta ei poista riskiä. En nyt tiedä tarkkoja suhdelukuja mutta heitetään että riskitekijöitä on 30% ihmisistä ja tuossa joukossa tapahtuu 50% sydänkohtauksista. Nykyiset kolesterolirajat ovat huomattavan korkeat. Kädellisillä normaali LDL-kolesterolin taso on hiukan yli 1 mmol/l ja meillä tavoitetaso on alle 3 mmol/l jollei ole muita rasitteita.
Oleellisempaa on kohtauksen saamisen ikä. Kun vielä 70-luvulla kolesterolitasot olivat todella korkeat niin sydänkohtauksia saivat jo 50-vuotiaat ja Itä-Suomalaisista miehistä kuoli 40% sydänkohtaukseen ennen kun tuli kansaneläkeikään.
Kolesteroliskeptikot sitten kiistävät kaiken tämän.- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Vaikka finriskitutkimuksen mukasn. Ylimmässä neljänneksessä LDL-kolesterolin mukaan on 40% enemmän sydänkohtauksia. Myöskin LDL-kolesterolin ladku 1 mmol/l ladkee sydänkohtauksia 20%.
Jos ihmisen LDL-kolesteroli on matala niin verisuoniplakkia ei synny. Plakin koostumuksesta huolimatta.
Sinä vaan et halua myöntää kolesterolin haittoja koska haluat syödä eläinrasvaa. Oletko päässyt eroon diabeteslääkkeistä karppaamalla vaikka olet laihtunut?Eloonjäämisoppia.
Alhainen LDL-kolesteroli – negatiivinen elossapysymisen ennustaja vanhemmilla sydämen vajaatoimintapotilailla -niminen tutkimus (10) päätyy samanlaisiin tuloksiin. Kuvassa 1 vastaavat LDL-kolesterolin perusteella piirretyt Kaplan-Meier käyrät osoittavat, että 50 kuukautta kokeen alusta oli hengissä eniten suurimman LDL-kolesterolin omaavia henkilöitä. Kokeen alussa potilaat olivat keskimäärin 77v ikäisiä. Lainaus yhteenvedosta: ”Alhaiset LDL-tasot olivat yhteydessä heikompaan elossapysymiseen… Statiinit olivat riippumattomasti ja merkittävästi yhteydessä suurempaan kuoleman riskiin.” - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eloonjäämisoppia.
Alhainen LDL-kolesteroli – negatiivinen elossapysymisen ennustaja vanhemmilla sydämen vajaatoimintapotilailla -niminen tutkimus (10) päätyy samanlaisiin tuloksiin. Kuvassa 1 vastaavat LDL-kolesterolin perusteella piirretyt Kaplan-Meier käyrät osoittavat, että 50 kuukautta kokeen alusta oli hengissä eniten suurimman LDL-kolesterolin omaavia henkilöitä. Kokeen alussa potilaat olivat keskimäärin 77v ikäisiä. Lainaus yhteenvedosta: ”Alhaiset LDL-tasot olivat yhteydessä heikompaan elossapysymiseen… Statiinit olivat riippumattomasti ja merkittävästi yhteydessä suurempaan kuoleman riskiin.”Minusta näyttää siltä että tutkimuksen alussa matalan kolesterolin ryhmäläiset olivat kokeen alussa sairaampia kuin korkean kolesterolin ryhmäläiset ja saivat 111 prosenttia useammin kolesterolia alentavia statiineja (taulukko 3). Se saattaa vääristää tulkintaa. Ks taulukko 1.
https://karger.com/crd/article/127/1/45/79451/Low-Levels-of-Low-Density-Lipoprotein-Cholesterol - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eloonjäämisoppia.
Alhainen LDL-kolesteroli – negatiivinen elossapysymisen ennustaja vanhemmilla sydämen vajaatoimintapotilailla -niminen tutkimus (10) päätyy samanlaisiin tuloksiin. Kuvassa 1 vastaavat LDL-kolesterolin perusteella piirretyt Kaplan-Meier käyrät osoittavat, että 50 kuukautta kokeen alusta oli hengissä eniten suurimman LDL-kolesterolin omaavia henkilöitä. Kokeen alussa potilaat olivat keskimäärin 77v ikäisiä. Lainaus yhteenvedosta: ”Alhaiset LDL-tasot olivat yhteydessä heikompaan elossapysymiseen… Statiinit olivat riippumattomasti ja merkittävästi yhteydessä suurempaan kuoleman riskiin.”Tuossa oli vain 212 potilasta. Sen sijaan tässä tutkimuksessa oli 900 000 osanottajaa: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/18061058/ Tutkimus oli metatutkimus 61 tutkimuksesta.
(IHD = ischaemic heart disease)
”: 1 mmol/L lower total cholesterol was associated with about a half (hazard ratio 0.44 [95% CI 0.42-0.48]), a third (0.66 [0.65-0.68]), and a sixth (0.83 [0.81-0.85]) lower IHD mortality in both sexes at ages 40-49, 50-69, and 70-89 years, respectively, throughout the main range of cholesterol in most developed countries, with no apparent threshold. The proportional risk reduction decreased with increasing blood pressure, since the absolute effects of cholesterol and blood pressure were approximately additive. Of various simple indices involving HDL cholesterol, the ratio total/HDL cholesterol was the strongest predictor of IHD mortality (40% more informative than non-HDL cholesterol and more than twice as informative as total cholesterol). Total cholesterol was weakly positively related to ischaemic and total stroke mortality in early middle age (40-59 years), but this finding could be largely or wholly accounted for by the association of cholesterol with blood pressure. Moreover, a positive relation was seen only in middle age and only in those with below-average blood pressure; at older ages (70-89 years) and, particularly, for those with systolic blood pressure over about 145 mm Hg, total cholesterol was negatively related to haemorrhagic and total stroke mortality. The results for other vascular mortality were intermediate between those for IHD and stroke.” - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Minusta näyttää siltä että tutkimuksen alussa matalan kolesterolin ryhmäläiset olivat kokeen alussa sairaampia kuin korkean kolesterolin ryhmäläiset ja saivat 111 prosenttia useammin kolesterolia alentavia statiineja (taulukko 3). Se saattaa vääristää tulkintaa. Ks taulukko 1.
https://karger.com/crd/article/127/1/45/79451/Low-Levels-of-Low-Density-Lipoprotein-CholesterolKuinka tää on selko suomeksi?
"Johtopäätös
Alhaiset LDL-kolesterolitasot liittyvät vähentyneeseen eloonjäämiseen iäkkäillä potilailla, joilla on kliinisesti kontrolloitu keskivaikea ja vaikea HF. Statiinit liittyivät itsenäisesti ja merkitsevästi suurempaan kuolleisuusriskiin."
- Anonyymi
Ruotsissa sydäninfarktit ovat vähentyneet, vaikka tai siis juurikin siksi, että karppaus-kansanliikkeen (LCHF) seurauksena PUFA:n kulutus on laskenut ja tyydyttyneen rasvan kulutus noussut
- Anonyymi
Suomessa sydäninfarktien määrä on vähentynyt tasaisesti samaan tahtiin voin kulutuksen väheneminsen kanssa. Eiväthän nämä asiat tietenkään millään tavalla liity toisiinsa. Totesinpahan vain.
Anonyymi kirjoitti:
Suomessa sydäninfarktien määrä on vähentynyt tasaisesti samaan tahtiin voin kulutuksen väheneminsen kanssa. Eiväthän nämä asiat tietenkään millään tavalla liity toisiinsa. Totesinpahan vain.
Suomalaiset eivät ennen myöskään kuluttaneet juuri lainkaan kasviöljyjä. Tyydyttyneen rasvan saanti on vähentynyt kolmanneksella ja nykyään maitorasvan lähteenä juusto on aika merkittävä kun ennen maitorasva tuli voista ja maidosta. Nyt suomalaiset kuluttavat paljon kasviöljyjä kun tyydyttymätöntä rasvaa kuluu jotain 23E%.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Suomessa sydänkohtaukset lisääntyivät merkittävästi karppaushullutuksen myötä.
Onkotiellä tästä jutusta kuumaa vihjttä? Kansa tahtoo dokumenttii!
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Suomalaiset eivät ennen myöskään kuluttaneet juuri lainkaan kasviöljyjä. Tyydyttyneen rasvan saanti on vähentynyt kolmanneksella ja nykyään maitorasvan lähteenä juusto on aika merkittävä kun ennen maitorasva tuli voista ja maidosta. Nyt suomalaiset kuluttavat paljon kasviöljyjä kun tyydyttymätöntä rasvaa kuluu jotain 23E%.
Voi voi. Palijon on Suomikin muuttunut vuosien vaihtuessa. Trattorit on lisääntynyt helepottaen eläinrehujen saantia. Nyt kuppojen hyllyt on notkuneet lihaa parantaen terveystilanetta. Vuodesta -70 on sydänkuolleisuus vähentynyt tasaiseen. Mitä nyt joskua joskus -80 Pohjois-Karjalassa taisi nousta vaikka Puska Pekka siellä yllytti syömään magariinia.
Juu tossa teeveessä vilahti ohjelma jossa eskimo veti kitusiin raakana hylykeen rasvaa. Niin kertoi isänsä eläneen niillä eväillä 104 vuotiaaksi ja hänen isänsä vielä vanhemmaksi. Anonyymi kirjoitti:
Voi voi. Palijon on Suomikin muuttunut vuosien vaihtuessa. Trattorit on lisääntynyt helepottaen eläinrehujen saantia. Nyt kuppojen hyllyt on notkuneet lihaa parantaen terveystilanetta. Vuodesta -70 on sydänkuolleisuus vähentynyt tasaiseen. Mitä nyt joskua joskus -80 Pohjois-Karjalassa taisi nousta vaikka Puska Pekka siellä yllytti syömään magariinia.
Juu tossa teeveessä vilahti ohjelma jossa eskimo veti kitusiin raakana hylykeen rasvaa. Niin kertoi isänsä eläneen niillä eväillä 104 vuotiaaksi ja hänen isänsä vielä vanhemmaksi.Hylkeen rasva ei ole maaeläinrasvaa. Se on suurimmaksi osaksi kertatyydyttymätöntä ja inuiittien ruokavalioon kuuluu myös paljon rasvaista kalaa eikä siis juurikaan tyydyttynyttä rasvaa.
Tuosta huolimatta inuiittien eliniänodote on huomattavasti lyhyempi kuin muiden kanadalaisten. Myös sydänkohtauksia on paljon: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2981096/#:~:text=Indian Health Service (IHS) data,than that of other groups.&text=Studies in other Inuit groups also suggest high rates of CVD.Anonyymi kirjoitti:
Onkotiellä tästä jutusta kuumaa vihjttä? Kansa tahtoo dokumenttii!
Tuosta oli paljon puhetta vuoden 2012 jälkeen.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Tuosta oli paljon puhetta vuoden 2012 jälkeen.
Palijon on ollut hölynpölyn puhetta,,, mutta?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Palijon on ollut hölynpölyn puhetta,,, mutta?
Oikeastaan hvp viittasi FINRISKI 2012 tutkimuksen tiedotteeseen (THL) https://www.terveysportti.fi/terveysportti/uutismaailma.duodecimapi.uutisarkisto?p_arkisto=0&p_palsta=24&p_artikkeli=uux15904
Siinä sanottiin, että suomalaisten veren kolesteroliarvot ovat huonontuneet karppausbuumin takia ja sen takia on odotettavissa enemmän kuolemia.
Ketjusta on poistettu 31 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Miehille kysymys
Onko näin, että jos miestä kiinnostaa tarpeeksi niin hän kyllä ottaa vaikka riskin pakeista ja osoittaa sen kiinnostukse1374053- 891989
Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap151881Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi571507Haluaisin jo
Myöntää nämä tunteet sinulle face to face. En uskalla vain nolata itseäni enää. Enkä pysty elämäänkin näiden kanssa jos541442Ylen uutiset Haapaveden yt:stä.
Olipas kamalaa luettavaa kaupungin irtisanomisista. Työttömiä lisää 10 tai enempikin( Mieluskylän opettajat). Muuttavat1331395VENÄJÄ muuttanut tänään ydinasetroktiinia
Venäjän presidentti Vladimir Putin hyväksyi tiistaina päivitetyn ydinasedoktriinin, kertoo uutistoimisto Reuters. Sen mu991312- 741216
- 951087
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1181060