Millä täyttää uskon jättämä tyhjiö?

Anonyymi-ap

Kun olin uskovainen kristitty, niin usko täytti koko elämän. Lakattuani uskomasta ajattelin ateismin täyttävän sen tyhjiön, joka uskosta jäi. Petyin kovasti, sillä ateismi on vain sitä, että ei uskota Jumalaan tai jumaliin. Se ei täytä elämää samalla tavalla kuin usko teki.

Kysymys kuuluukin nyt: millä täyttää uskon jättämä tyhjiö? Kristittyjä en viitsi jahdata ja pilkata tällä foorumilla, kun tiedän sen typeräksi ja huonoksi tavaksi. Sillä ei ole myöskään myönteistä vaikutusta siten, että saataisiin useampi kristitty luopumaan Herrasta. Päinvastoin: pilkka ja irvailu saavat kristityt uskomaan lujemmin.

Mitä siis tehdä, kun on paljon aikaa, joka meni aiemmin uskon harjoittamiseen: Raamatun tutkimiseen, rukoiluun, uskovien kokoontumisiin, yhteisiin harrastuksiin, toisten auttamiseen, jne.? En pidä järkevänä hakeutua uudelleen uskovien seuraan, kun olen nyt ateistina tehnyt heihin pesäeroa. Uskovien seura tavallaan ahdistaa, kun tiedän, että en voi auttaa heitä vapauteen, ja tunnen heidän ajatuksensa "luopiota" kohtaan.

Olisiko hyviä ideoita ajan täyttämiseksi mielekkäällä tekemisellä, joka sopii ateistille? Huonotkin ehdotukset kelpaavat: luen ne ajankuluksi. Muutama vitsi saattaisi piristää, sillä tämä ateistin elämän ilman ateistisia harrastuksia on melko tylsää. Mitä ne ateistiset harrastukset yleensä ovat? Kaikki, mitä aiemmin tein, liittyi kristinuskoon.

12

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alat Hessu vetämään muljua ja bentsoja ja poltteleen höpöheinää. Jäät töistä pois ja alat varastelemaan ja tekemään rikoksia. Anna vihdoin homohimoillesi valta ja valitset homoseksualismin ja alat huoraamaan ja ristiinnussimaan miehiä ja naisia. Eikös tässä suunnilleen ollut sinun deluusiot ateisteista?

      • Anonyymi

        Nuo olivat kieltämättä huonoja ehdotuksia, mutta uskon toki, että tyypillisellä ateistilla on tuollaisia harrastuksia. Olen kuitenkin sieltä siivoimmasta päästä ja korkeasti koulutettu, joten nuo eivät oikein sovi minulle. Sainpahan kuitenkin ajankulua ja hupia luettuani purkautumisesi.

        Kuka on tuo Hessu, joksi minua luulet?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nuo olivat kieltämättä huonoja ehdotuksia, mutta uskon toki, että tyypillisellä ateistilla on tuollaisia harrastuksia. Olen kuitenkin sieltä siivoimmasta päästä ja korkeasti koulutettu, joten nuo eivät oikein sovi minulle. Sainpahan kuitenkin ajankulua ja hupia luettuani purkautumisesi.

        Kuka on tuo Hessu, joksi minua luulet?

        "Olen...korkeasti koulutettu...Kuka on tuo Hessu, joksi minua luulet?"

        Hessu on palstan ainoa kirjoittaja, joka vähän väliä muistuttaa siitä, että hän on korkeasti koulutettu. Ilmeisesti lattialla sätkivänä hihhulina Hessulla on vaikea alemmuuskompleksi älystä.


      • Anonyymi
        Stronghist kirjoitti:

        "Olen...korkeasti koulutettu...Kuka on tuo Hessu, joksi minua luulet?"

        Hessu on palstan ainoa kirjoittaja, joka vähän väliä muistuttaa siitä, että hän on korkeasti koulutettu. Ilmeisesti lattialla sätkivänä hihhulina Hessulla on vaikea alemmuuskompleksi älystä.

        En tunne ketään Hessua.

        Korkean koulutuksen mainitseminen tässä yhteydessä on sopivaa, sillä harvempi sellainen alentuu muljuun edes silloin, kun huonosti menee. Jos joisin, niin valitsisin laadukkaammat juomat. Ja bentsoja en tarvitse, koska olen ollut aina mieleltäni terve.


      • Anonyymi
        UUSI

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋

        😍 ­­­N­­­y­­­m­­­f­­o­m­a­­­a­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#17892236i

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Jos sieltä uskonnon jäljiltä tyhjästä kuupasta löytyy vielä muutama toimiva aivosolu niin voit aina yrittää itsesi sivistämistä.

      Mielenkiintoisia aiheita ovat mm. teoreettinen fysiikka, tensorimatematiikka, kosmologia ja kvanttimekaniikka. Niissä kaikissa riittää perehtymistä pidemmäksikin aikaa.

      Jos historia tuntuu mielenkiintoiselta niin esimerkiksi kristinuskon veriseen historiaan tutustuminen on aina vaivan arvoista. Samoin vanhoilla taistelupaikoilla vieraileminen missä kristityt ovat läpi vuosisatojen nuijineen toisiaan hengiltä tuntuu aina palkitsevalta.

    • Anonyymi

      "Kysymys kuuluukin nyt: millä täyttää uskon jättämä tyhjiö?"

      En usko, että kykenet täyttämään tyhjää kupoliasi millään.
      Sinulla on surkea loppu.

    • Anonyymi

      Vetääkö usko kupolin tyhjiöön? No,oikealla elämällä sen voi täyttää taas.ja mitä siihen elämään kuuluu sitä voit katsella ympäriltäsi.

      • Anonyymi

        Vieressäni on yksi kelopuu, harakan raato ja kuollut kurppa. Sekö on sitä ympärillä olevaa elämää?


    • Jos sie vaik alkasiit tutkii jottain tovellist. Jottain mist o muutakii tietoi ko pelkkää kuulopuhet ja muihe tekemii kertomuksii.

      Muute mie oon sit mielt, jot iha ko soillo ko lapset sannoo ettei oo mittää tekemist, ni se on heijä ittens asja keksii niit tekemisii. Jos hyö vähä pysähtyis miettii niit tekemisii, ni kyl hyö jottain ain keksiit. Nii varmaa siekii keksit, jos vaa viitit koittaa.

    • Anonyymi

      Ateistit ovat älykkäitä ja se voisi olla Teosofia joka iskisi kunnolla suoneen. Pekka Ervast ja Ruusuristi esim. Siellä sivutaan tieteitä ja sehän se kiinnostaa vaikkapa

      kevyenä harrastuksena, jota ei tarvi aluksi ottaa liian tosissaan.
      Yleensä usko koetaan liian äkäisenä steppinä portaikossa, mutta ne
      vievät parempaaan tietoisuuteen teosofiassa. Ei se usko ole välttämättä
      paimentolaisia nuotiolla. Pelkästään. On niin paljon muutakin joka saattaa
      kiinnostaa.

    • Anonyymi

      Kun puristat finnin pois, niin aluksi siihen jää tyhjä tila. Sitten se ajan myötä paranee. Samalla tavalla käy uskonnon kanssa. Kyllä siitä paranee, reippaasti vaan puristamaan mätä pois itsestäsi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      174
      6975
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      39
      4107
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2075
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2009
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1849
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1666
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      28
      1601
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1593
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1578
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      37
      1415
    Aihe