KD arvot viina ja seksi

Iltasanomien Lehtonen kirjoittaa:

"Johanneksen evankeliumin mukaan Jeesus oli päätynyt hillumaan opetuslastensa kanssa Kaanaan häihin niin kuin nuorille, vilkkaille miehille joskus käy.

Kesken häiden loppui viini. Ei helvetti. Mitä nyt?

Jeesus pyysi palvelijoita täyttämään kuusi 70–100 litraa vetävää kiviastiaa vedellä, jonka Jeesus muutti viiniksi.

Sulhanen vei viinin maistettavaksi häiden valvojalle, joka kommentoi viiniä: ”Kaikki tarjoavat ensiksi hyvän viinin ja sitten, kun vieraat alkavat juopua, huonompaa. Mutta sinä olet säästänyt hyvän viinin tähän asti”.

Viitisen sataa litraa ilmaista viiniä muutenkin jo kännissä heiluville. On mahdollista, että Jeesus ei ollut suomalainen kristillisdemokraatti.

Mitä ovat Suomen kristillisdemokraattien ”kristillisdemokraattiset arvot”, joita puolue pyrkii edistämään?

Viina ja seksi.

Ja nimenomaan toisten viina ja seksi, koska kristillisdemokraateilla itsellään on tässäkin omat kädet, mieli, sukupuolielimet ja maksa puhtaina, kun ei kännissä voi kunnolla vartioida, miten muut elävät.

Jotain kristillisdemokraateille ehkä tapahtui teini-iässä. Kehitys pysähtyi, ja niillä on hieman yksioikoisen teinin tavoin edelleenkin mielessä vain viina ja seksi, koska muuta ei ole maailmasta löytynyt.

Kristillisdemokraatit ovat kovin huolissaan siitä, kenen elin on missäkin, kuka on kenenkin pari ja miksi kaikki eivät halua tukehtua mykkyyteen turvallisissa heterosuhteissa, joissa avioparin 1,83 lasta hoitavat vanhukset hautaan, kun vanhustenhuoltokin meni käsienpesuveden mukana kristillisdemokraattisia arvoja kytätessä.

Ne yrittivät tunkea hallitusneuvotteluihinkin aborttikysymystä, koska niiden mukaan ”elämän arvokkuus” on huomioitava entistä paremmin ja arvokkain elämä on ei-toivotulla lapsella.

Kehitysapu, köyhimpien auttaminen ja heikompien tukeminen eivät ole kristillisdemokraattisia arvoja.

Sen sijaan alkoholin tilavuusprosentti on kristillisdemokraattisista arvoista tärkeimpiä.

Tulevan hallituksen suurin apupuolue kokoomus yritti hallitusneuvotteluissa toteuttaa edes yhtä liberaalia päämääräänsä, menestyvien kauppaketjujen tukemista sillä, että niissä voisi myydä myös viiniä.

Tämä ei käynyt kristillisdemokraateille, joille kaupassa myytävän alkoholin tilavuusprosentti on Jeesuksen ruumiilliseen ylösnousuun vertautuva kynnyskysymys.

Kristillisdemokraatit kriisiytti alkoholinmyynnin vapautumisen. Kriisiyttämistä seuraavissa neuvotteluissa moni lausui turhaan Herran sinun Jumalasi nimeä, kun parempaakin keskusteltavaa olisi ollut, kesä ehti saapua, pitäisi saada Suomen lyhytikäisin hallitus nopeasti koottua ja yhdet jumalauta jaksavat inistä siidereistä.

Pitkistä neuvotteluista alkoi viimein valua Kaanaan viinin lailla tietoa. Ruokakaupassa myytävien alkoholijuomien prosenttiraja olisi nousemassa nykyisestä 5,5 prosentista kahdeksaan prosenttiin.

2,5 prosentin nousu. Näin pidetään huoli kristillisdemokraattisista arvoista. "

Eikä muuta kuin amen....

3

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Raamatun maailmassa viini oli yleinen ruokajuoma niin arkena kuin juhlana. Viiniin suhtaudutaan Raamatussa positiivisesti: ”Viini ilahduttaa mielen.” (Sananl. 10:19) Sen sijaan viinin väärinkäyttö eli viinistä juopuminen selkeästi torjutaan. (Sananl. 23:29–35; Ef. 5:18) Omassa toiminnassaan Jeesus sitoutui Raamatun opetukseen. Hän ei ollut absolutisti muttei juopunut itse eikä kannattanut juopumista.

      Jeesuksen ensimmäinen tunnusteko oli muuttaa vesi hyväksi, laadukkaaksi viiniksi. Juhlien valvojan kommentti ”jokainen panee tarjolle ensin hyvän viinin ja vasta sitten huonomman, kun väki juopuu” kertoo tietynlaisesta yleisestä menettelytavasta. Oliko Jeesus vastuussa siitä, että joku juhlavieraista mahdollisesti käytti viiniä väärin?

      On myös hyvä huomioida, että viinin loppuminen oli nolo tilanne hääparille, ja Jeesus vapautti heidät siitä häpeästä. Veden muuttaminen viiniksi oli myös symbolinen teko ja merkinnee uutta elämää Kristuksessa.

    • Anonyymi

      "mistänäitäoikeintulee" paljasti taas omat mieltymyksensä: viina ja seksi.!

      Kun KD pyrkii rajoittamaan viinan saantia ja seksin ylikorostamista niin tuo pellekin suuttui ja siksi hän alkaa pilkkaamaan KD:tä.
      Hänellä kun on ongelmia viinan kanssa ja jos sen saantia rajoitetaan, niin siitähän nousee iso älämölö.
      Viinaa pitää saada vaikka henki menisi. Niinhän se meneekin useilta suomalisilta, kun eivät osaa käyttää alkoholia oikein.
      Mutta ei "mistänäitäoikeintulee" ja muut hänen hengenheimolaiset kanna mitään vastuuta noista turhista kuolemista.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyy tunnustaa

      että olet kauneinta mitä olen nähnyt. Käteni tärisevät vieläkin. Olen tosiaan ihastunut. Tästäkin vaikenen.
      Ikävä
      127
      1694
    2. jos saat yhden

      Toiveen esittää niin mikä olisi
      Ikävä
      101
      1219
    3. Huomenta päivää

      Somen ihmeelliseen maailmaan. 🤗☕🌞💞
      Ikävä
      201
      1078
    4. Jorma Uotinen jakoi hämmentävän kuvan tiukoissa trikoissa - Jopa Vappu Pimiä häkeltyy: "No wau"

      Jorma! Ei huono! Aikamoisen häkellyttävä kuva totta tosiaan! Lue lisää ja katso kuva: https://www.suomi24.fi/viihde/jo
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1015
    5. Vanhempi mies

      Minä rakastan sua. Ja tiedän, että sullakin on tunteita mua kohtaan. Tätä elämää ei pitäisi tuhlata enää päivääkään. J
      Ikävä
      54
      911
    6. Anna anteeksi

      Olen rikkonut sinua vastaan tavalla, josta minäkin kärsin. Syitä tutkiskellessani löydän vain itseni. Minä kuulin jokais
      Ikävä
      78
      843
    7. Aika haavat parantaa

      Hyvää huomenta ja mukavaa päivää. ☕🌾😊❤️🪷
      Ikävä
      171
      804
    8. Tänään kun näin sinut

      olit kuin taideteos. Arat ja väsyneet silmäni kaipaavat lepoa sinussa, mutta en voinut katsoa sinua niin paljon kuin hal
      Ikävä
      52
      802
    9. HUS näyttää, kuinka paljon turhaa tai vähemmän tarpeellista tehdään verorahoilla

      HUS on laskeskellut, että sieltä voidaan vähentää melkein tuhat ihmistä ilman, että se toiminta häiriintyy, johon verora
      Hallitus
      50
      793
    10. Nyt jos haluat vielä jotain nainen

      Niin laita tähän nimikirjain. Muuten klousaan keissin. Liikaa aikaa kulunut.
      Ikävä
      96
      793
    Aihe