Dingon levyt parhausjärjestyksessä

Anonyymi-ap

Noniin arvon Dingo-keskustelijat, olisiko aika rankata Dingon kaikki studioalbumit parhaimmasta huonompaan. Mielellään perusteluineen.

Itse aloitan:

Kerjäläisten valtakunta (1985)
Nimeni on Dingo (1984)
Pyhä klaani (1986)
Via Finlandia (1994)
Humisevan harjun paluu (2008)
Purppuraa (2005)

Listaus ei missään nimessä ollut helppo, sillä kaikissa levyissä on omat hyvät puolensa. Kerjäläisten valtakunta nousi ykköseksi siksi, että levy on mielestäni täydellinen: sen jokainen biisi on hitti, ei yhtäkään täytekappaletta. Nimeni on Dingo on hyvänä kakkosena, mutta ei mielestäni ole ihan yhtä ehyt kokonaisuus kuin KV.

Pyhä klaani jäi kolmoseksi. Levy on mielestäni ehdottomasti aliarvostettu ja tuntuu ikävältä jättää se kahden edellisen levyn taakse. Tykkään tästä synkemmästä tyylistä, mutta kokonaisuutena albumi ei ole samanlainen hittikokoelma kuin kaksi aiempaa levyä.

Top3 oli siis nuo kolme kasarin levyä, ne on mielestäni ehdottomasti Dingon parhaimmat levyt. Neloseksi sijoittuu 90-luvun paluulevy Via Finlandia. Levyllä on hyviä biisejä, mutta myös turhia täytebiisejä. Esim. Rhonda Rhondaa tai Inshallah rockia en ole koskaan ymmärtänyt. Ameriikassa myös erikoinen veto, vaikka Quuppa ihan kiitettävästi laulaakin. Soundit on ajoittain vähän kehnot.

Viimeiseksi jätin nämä 2000-luvun levyt. Niiden sijoittaminen keskenään oli vaikeaa. Molemmissa levyissä suurin ongelma on se, että niiden soundit ei kuulosta yhtään Dingolta. Molemmilla lätyillä sinänsä hyviä kappaleita, jotka olisi saanut ehkä sanoittaa paremmin ja tuottaa kunnon soundeilla. Kokonaisuutena Humisevan harjun paluu on mielestäni kuitenkin ehyempi kokonaisuus, ja tällä on mielestäni ihan hyviäkin kappaleita. Esim. Aamutähti olisi ehdottomasti pitänyt julkaista singlenä ja ottaa keikkasettiin. Onkohan koskaan edes soitettu livenä?

28

739

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kerjäläisten valtakunta (1985)
      Nimeni on Dingo (1984)
      Pyhä klaani (1986)

      Kopioin suoraan, ja oli helppo. EP:tähän ei tähän vertailuun oteta mukaan. Parhaat biisit voisi olla haastavampi.

      • Anonyymi

        Ai niin perustelut... Kai ne ovat ilmeiset. Myöhemmät bändiversiot eivät kisaa samassa sarjassa, ja kolme alkuperäistä ovat hyviä / mielenkiintoisia levyjä.

        Pyhä klaani tosiaan ehkä vähän aliarvostettu albumi yleisesti, koska oli se "floppi-" ja "hajoamislevy". Siellä on kuitenkin jotain hyviä biisejä (Perhosen lento varmaan päällimmäisenä), ja puolustaa kyllä paikkaansa ajankuvissa ja kaanoneissa, vaikkei tietysti kahden edeltävän klassikon tasoja ole.


    • Anonyymi

      1.Nimeni on dingo (huikea levy joka ei samoja ihan myyntimääriä kui nkerjäläisten valtakunta mutta tääki levy myi isoja numeraalisia lukumääriä jolla levylä voimme nauttia esim even taidokkaan liukuvasta basson käsittelystä ja kappaleet on todellisia helmiä kuten esim aino tai vaikkapa sinä ja minä tai pistoolisankari)

      2.kerjäläistenb valtakunta(käytännössä mahdoton sanua kumpi on parempi, tämä vaiko esikoislevy mut laitoin esikoiskiekon niukasti edelle ja tää sisältä myös paljon aarteita kuten hämähäkkimies, autiotalo tai vaikkapa tuulen viemää

      3.Mini ep levy kunnian kentät-sata rohkeaa laivaa ja ota paha pois(live) ja tää levy on jäänyrt unholaan turhankin ussein ku sisältää kolome aarretason teosta joista ykköspaikan ottaa kunnian kentäty joka äärimmäisen kovanluokan poprock teos ja ota paha pois on varsin mielenkiintoisia ideoita omaava kappale joka ei ole koko biisi kovin perinteistä dingon juttua ja mielenkiintoista että lähti kokeileen vähän rokkaavampaa kappaletta)

      4.Pyhä klaani( huikea levy tääki joskaan ei aivan 5/5 tasoa kuten nuo edelliset kolme julkaisua on ja tää on aavistuksen hajanainen jonka seuraukseta ei pääse 5/5 tasolle mut onhan kappaleet perhosen lento, kreivin sormus, pyhä klaani ja suru tahtoo sua näyttäviä, etenkin pyhä klaani ja surutahtoo sua joista pyhän klaanin jontun kitarasoolo on tunnetasoltaan huikaiseva

      5.Juhannustanssit-hullu henri singlelevy( tää on jäänyt turhankin pienelle huomiolle kuten minisingle sata rohkiaa laivaa+ota paha pois &kunnian kentät ja annan tälle 4/5 tähteä eli juhannustanssit varsin heavytyyliset kitarat omaava teos jonka väliosat on paremmat kuin kertosäe)

      6.Via Finlandia(3/5 tasoinen julkaisu jossa on hetkensä kuten ameriikassa& ruma ankanpoikanen&rhonda rhonda ja tupakkatie)

      7.Humisev harjun paluu(parhaat hetket ei pääse koskaan 80-luvun dingobiisien tasolle, ei yksikään niistä eikä edes parhaat tämän julkaisun biisit pääse välttämättä edes parhaiden via finlandia levyn parhaiten biisien tasolle ja mainitsemisen arvoisia kappaleita on ainakin nimibiisi tai vaikkapa raikkaan tuore kappale lontoo deluxe sekä toinen raikas kappale , hieman uudentyylinen maaginen päivä ja myös velhon kosketus on jees)

      8.Purppuraa(ei mitään oikein kirjoittamista tämän levyn biiseistä eikä edes hittikappale musta leski kovin suuremmin mua innosta ja annan tälle vain 1/5 tähteä tälle levylle)

      • Anonyymi

        kerjäläisten valtakunnalla kosketinsoittimien rooli korostuu enemmän kuin nimeni on dingo debyytillä

        via finlandia on uudentyylisempää dingoa, samoin pyhä klaani otti etäisyyttä kahteen ekaan studiolättyyn
        uudistumiskykyä dingo on osoittanut aika hyvin uransa aikana.

        purppuraa ja humiseva harju on myös uudentyylisempiä jossa dingo astui 2000 luvun musamuottiin eli haisteli taitavasti sen ajan musatuulet, ns tyylin mutta etenki purppura levy osoittautui pettymykseksi, ei samaa dingo biiseillä ominaista lumovoimaa, ei parasta soittoakaan ennää ja humisevalla harjulla muuten neumann soittaa rytmikitaraa , eli semmosen ilmiön panin merkille


      • Anonyymi

        niin ja ai niin tota noin eli siis sata rohkea laivaa on aina huikea elämys kuunnella jossa kuuuluu sen ajan bändin huikea luova luomisvoima. MElodiat he osaa!


    • Anonyymi

      Varietee albumilla oli Tontsa korvannut Jamin.

      • Anonyymi

        Taidat juksata nyt?


      • Anonyymi

        No nyt mentiin Yön puolelle koska Varietee on heidän debyyttinsä vuodelta 1983 kevyet mullat Ollille.


      • Anonyymi

        Toivottavasti keksit koulun kesäloman ajaksi muutakin puuhaa kuin Dingo-palstalla trollailun


    • Anonyymi

      1. Puhelin langat laulaa
      2. Tumma nainen
      3. Mister Mister.

    • Anonyymi

      2. Haltin häät.

    • Anonyymi

      Millä levyllä newman tulkitsee lapin kesän?

    • Anonyymi

      1. Jamma Jamma
      2. Syysvalssi
      3. Heikin keijun

      • Anonyymi

        3. Käyn ahon laitaa .
        4. Mompasa.


    • Anonyymi

      Miten tän orkesterin nimi kuuluisi lausua? Onko dinko oikein vai dinso?

      • Anonyymi

        Voit hakea apua tähän ääntämällä mielessäsi hiljaa esim. "tango, tango" ennen suoritusta.


    • Anonyymi

      Kaikki yhtä huonoja

      • Anonyymi

        Ikäs oli.


    • Anonyymi

      Kerjäläisten valtakunta on ylivoimainen ykkönen, mutta sitten on tasaista. Tykkään tosi paljon myös 2000-luvun levyistä ja hienoja hetkiä löytyy niiltäkin. Toivon että ukot vielä yhden levyn saavat julkaistua kun nythän on taas kymmenen vuoden ajalta biisiaihiot levyttämättä. Ja se levy menee listan kärkeen.

      • Anonyymi

        Ööö.. minkä listan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ööö.. minkä listan?

        Varmaan se Dingon parhaat levyt-lista.

        Olisi tosiaan hienoa, jos bändiltä saataisiin vielä yksi kokopitkä levy. Etenkin kun Jonttu ja Pepe on nyt remmissä. Ikävää kun famous fiveltä ei uutta musaa irronnut - sen kokoonpanon viimeinen studiojulkaisu on edelleen Juhannustanssit-sinkku vuodelta -86! Sitä kokoonpanoa ei sen jälkeen ole studiossa kuultu, ainakaan julkaisuksi asti.

        2000-luvun Dingo-levyillä on hetkensä, mutta myös heikkoutensa. Nyt kun Dingo ei ole vain Nipa+vaihtuvat taustamuusikot, olisi hienoa jos edes yksi kunnon Dingo-levy kasarisoundeilla saataisiin pihalle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan se Dingon parhaat levyt-lista.

        Olisi tosiaan hienoa, jos bändiltä saataisiin vielä yksi kokopitkä levy. Etenkin kun Jonttu ja Pepe on nyt remmissä. Ikävää kun famous fiveltä ei uutta musaa irronnut - sen kokoonpanon viimeinen studiojulkaisu on edelleen Juhannustanssit-sinkku vuodelta -86! Sitä kokoonpanoa ei sen jälkeen ole studiossa kuultu, ainakaan julkaisuksi asti.

        2000-luvun Dingo-levyillä on hetkensä, mutta myös heikkoutensa. Nyt kun Dingo ei ole vain Nipa vaihtuvat taustamuusikot, olisi hienoa jos edes yksi kunnon Dingo-levy kasarisoundeilla saataisiin pihalle.

        Kyllähän te nyky-Dingon fanit elätte jossain ihan omassa maailmassanne, jota en suinkaan halua särkeä.

        Saumat meni, kun viimeisin uusoriginaali hajosi. Eikä sen väliä; 80-luvun ikivihreä klassikko.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän te nyky-Dingon fanit elätte jossain ihan omassa maailmassanne, jota en suinkaan halua särkeä.

        Saumat meni, kun viimeisin uusoriginaali hajosi. Eikä sen väliä; 80-luvun ikivihreä klassikko.

        Dingolla on koko 2000-luvun ajan ollut uskollinen fanikunta josta tämä palstakin on osoitus. Toki fanien määrä on vähentynyt, esimerkiksi 2005-2008 bändillä oli oikeasti paljon faneja, jotka kiersi keikoilla. Ja niitä keikkoja oli silloin paljon.

        Ehkä elän vähän omassa maailmassani. Kaipaan aikaa, jolloin Dingon, Popedan ja Yön kaltainen suomirock oli maintsream-musaa. Kaipaan aikaa, kun musa kuunneltiin fyysisiltä äänitteiltä ja niitä julkaistiin. En halua nykyajan Spotify-aikaa enkä altistua sieluttomalle edm-musalle ja muulle konehötölle.

        Onneksi netistä voi löytää aina kaltaistaan seuraa. Harmi kun vanhan ajan keskustelufoorumit eivät ole enää voimissaan, en pidä nykyajan sosiaalisesta mediasta. Somessa ihmiset ovat ilkeitä, entisaikaan netissä keskustelu oli mukavampaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllähän te nyky-Dingon fanit elätte jossain ihan omassa maailmassanne, jota en suinkaan halua särkeä.

        Saumat meni, kun viimeisin uusoriginaali hajosi. Eikä sen väliä; 80-luvun ikivihreä klassikko.

        En nyt tiedä, onko omassa maailmassa elämistä jos toivoo suosikkibändiltä vielä uutta musaa. Tekee moni muukin 80-luvun pumppu edelleen uutta musiikkia.

        Miehistö toki on vähän eri kuin 80-luvulla. Mutta harvassa on bändit joissa kokoonpano olisi täysin samana vuosikymmenet pysynyt.


    • Anonyymi

      Omanlaistaan epämusaa. Autiotalon kuullut.

      • Anonyymi

        Mikäs tosikuollut yrmeily on ainutlaatuista rakkautta, jota en suinkaan tule lyttäämään?


    • Anonyymi

      Eikös nipa tullut kaapista juurikin tuon levoton tuhkaluukkimo levyn aikoihin.

    • Anonyymi

      Laita nyt paremmuusjärjestykseen kun ei niillä ole yhtään hyvää levyä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4985
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      31
      3154
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1770
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe