Yle: Venäjä saanut yliotteen Itä-Ukrainassa

Anonyymi-ap

Venäjä on vienyt taisteluhelikoptereja lisää alueelle ja niissä on pitkän jantaman ohjuksia, lisäksi Venäjän panssarivaunu- ja haupitsituotanto on kolminkertaistunut ja ammuksiakin heillä on enemmän kulutussotaan.

Länsi antaa edelleen aivan liian vähän kalustoa, eli pidemmän kantaman ilmatorjunta-aseita mm. pitkän kantaman ilmatorjintaohjuksia helikopterien ja lentokoneiden ilmaherruuden poistamiseksi. Lisäksi pitää saada lähi-ilmapuolustukseen stingereitä.

Myös haupitseja/telahaupitseja/kranaatinheitinajoneuvoja on annettu aivan liian vähän. Lännen haupitsit ovat pääosin huomattavasti modernimpia js pidemmän kantaman malleja sekä telahaupitsit nopeasti liikkuvia ja niillä voidaan ampua myös pitkän kantaman gps-tarkkuusammuksia, mutta niitä on aivan liian vähän kuten myös tykistöammuksia ja kranaatteja. Tietenkin pitkän kantaman HIMARS ja MLRS -raskaita raketinheittimiä GMLRS/GMLRS ER/GLSDB/ATACMS raketeilla.

Lisäksi paljon lisää Storm Shadow, JDAM, JDAM-ER, Harm tarkkuusohjuksia sekä Taurus risteilyohjuksia

Ilmatorjunta ja tarkka vihollista pidemmän kantaman tykistö ja tarkkuustykistöammukset ovat ratkaisevia. Suorat hyökkäykset vihollisen asemiin miinakenttien läpi johtavat tuhoon.

13

181

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kunnes saavat Australiasta F-18 Hornetit 41 kpl ja Euroopasta F-16 hävittäjät.

    • Anonyymi

      IT-kaluston puutteen takia vastahyökkäys ei etene. KA-52 kantaa 10 km kantomatkan PST-ohjuksia.
      Ukrainalla ei ole edes ajallista ja paikallista ilmaherruutta, mitä yleensä pidetään onnistuneiden maaoperaatioiden edellytyksenä.

      F-16 ei lennä Ukrainan armeijassa tänä vuonna eikä ensikään vuonna. Maavoimia suojaavaa IT-kalustoa ei yksinkertaisesti ole toimitettavaksi, koska läntisille armeijoille ei tullut ennen tätä sotaa mieleenkään että sitä tarvitaan. USA:n ilmavoimilla on aina ilmaherruus. Alueilmatorjuntaa (Patriot) on, mutta se on suunniteltu toisenlaiseen tehtäviin.

      Tästä tulee pitkä asemasota, jota käydään vielä vuosia tällä lännen aseavulla.

      • Anonyymi

        Nyt kun mietttii niin eipä jenkeilläkään oo kauheesti maan pinnalla operoivaa IT-kalustoa jota voisivat floodaa ukrainaan kun doktriini on keskittynyt niin vahvasti ilmaherruuden saavuttamiseen ja ylläpitoon, Bradleystä on kai joku IT-versio olemassa ja jotain stinger-kyhäelmiä ovat laittaneet Humweisiin, mutta ne ei varmaa noita vastaan auta vittuakaan.


      • Anonyymi

        Ukrainalla on ollut jo ennestään ja sille on toimitettu lisää siirreltävää IT-kalustoa. Sitä ei ole kuitenkaan tarpeeksi.
        Jotain sillä saadaan kuitenkin aikaan, koska kolmasosa Venäjä Ka-52 kalustosta on tuhoutunut sodan aikana.

        Crotale, NASAMS, IRIS-T ja Hawk ovat aivan toimivia ohjuksia helikopteritorjuntaan. Niitä on menossa vielä lisää Ukrainaan.

        F-16 koululutus on ollut jo menossa keväästä alkaen ja hävittäjiä on jo myös alettu kunnostamaan lahjoituskuntoon. Odotettavissa, että ensimmäiset Ukrainan ilmavoimien käytössä loppukesällä tai syksyllä.
        F/A-18 päätyy Ukrainaan vasta ensi vuonna.


    • Anonyymi

      Huolestuttaa se että Ukrainan tilanteen uutisointi on hiljentynyt mediassa, toivottavasti ukrainalaiset joukot eivät tapata itseään suorilla hyökkäyksiä kohti venäläisten asemia. IT-tukea ja pitkän kantaman telahaupitseja on saatava enemmän jotta Venäjän 5-20 km:n kantaman tykistö, KA-52 taisteluhelikopterit 10 km kantomatkan PST-ohjuksilla, TOS-1A-raketin­heitinjärjestelmät 9 km:n kantaman termobaarisilla raketeilla ja linnoitteet saadaan hoidettua. Sen jälkeenkin on vielä miinoitteet.

      • Anonyymi

        5kpl K52 ammuttu ales 2vrk sisällä 23 tankia ym tuhottu ne näkee UKRAINA WAR TODAY YOUTUBE.. 25å Mkm saaneet valoitetuxi Dansk Don alueella takainen... Näkee UKRAINA WAR TODAY YOUTUBE


    • Anonyymi

      Niin, Pekka Toveri totesi jo kesäkuussa 2022, että lännen tulisi alkaa laajentaa ase- ja ammustuotantoaan, muuten Ukrainaa on mahdoton tukea niin, että se voisi saavuttaa hyväksyttävän rauhan.

      Lännessä on liikaa typeryksiä ja toisaalta myös venäjämielisiä, jotka heittävät kapuloita rattaisiin. Kauniiden puheiden lisäksi tarvittaisiin päätöksiä.

    • Anonyymi

      Tänään: Ukraina väittää tuhonneensa ”erittäin merkittävän” ammusvaraston

      Ukraina sanoo tuhonneensa ”erittäin merkittävän” ammusvaraston Venäjän hallitsemalla alueella Ukrainassa. Asiasta kertoo Reuters.

      Asiasta kertoi Odessan alueen sotilasjohdon tiedottaja Serhiy Bratšuk.

      – Joukkomme aiheuttivat aamulla hyvän paukauksen, erittäin kovaäänisen, Rykovessa Henitšeskin alueella, väliaikaisesti miehitetyssä Hersonissa. Siellä oli erittäin merkittävä ammusvarasto. Se tuhottiin, Bratšuk sanoi videoviestissä sunnuntaina.

      Reuters ei ole pystynyt riippumattomasti vahvistamaan tapausta. Venäjältä ei ole tunnut kommenttia tapaukseen liittyen.

      • Anonyymi

        Lisää ammusvarastoja, täydennyskuljetuksia ja muuta huoltoa HIMARS, Storm Shadow, Hrim-2 ym. tarkkuusiskuilla pärekksi niin rintama tukahtuu.


    • Anonyymi

      Brittitiedustelu: Venäjän joukot kärsineet rajuja tappioita

      Britannian puolustusministeriön tiedusteluraportin mukaan Venäjä on kärsinyt viimeisimmissä Ukrainan sodan taisteluissa kovia tappioita, jotka ovat todennäköisesti korkeimmat sitten Bah’mutista käytyjen taisteluiden intensiivisimmän vaiheen, joka oli maaliskuussa.

      Myös Ukrainalle on Britannian mukaan viime aikoina tullut kovia sotilastappioita.

      Britannian mukaan kovat taistelut ovat viime päivinä jatkuneet erityisesti Zaporižžjan alueella, läntisessä Donetskissa ja Bah’mutin ympärillä. Ukrainan vastahyökkäystoimet ovat Britannian mukaan jatkuneet, ja Ukraina on edennyt tässä jonkin verran.
      https://twitter.com/DefenceHQ/status/1670308437115142144

      • Anonyymi

        Hesari oli jo korjannut otsikon, kummatkin kärsinyt huomattavia tappioita. Sitten vielä huomiona että kun venäjä valloitti alueita niin hehkutettiin että hyökkääjä menettää 3 x enemmän ukkoja ja nyt kun ukraina hyökkää niin eikö se olekaan noin? Noh, media ei vaan kerro kuin venäjän menetyksistä, tietenkin.


    • Anonyymi

      Venäjän naurettavaa pellearmeijaa yritetään puolustella kaikin tavoin. Putin paljasti armeijansa tilan tarkoituksellisesti.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 166
      4616
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      118
      4207
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2770
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1774
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      94
      1615
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe