Onko Oulaisten kouluverkko tarkoituksenmukainen?

Anonyymi-ap

Nykytilanteessa on. Kaikissa kouluissa on oppilaita tarpeeksi. Piipsjärvellä ne vain vähenevät siihen malliin, että uusi, hieno koulu autioituu yhden lukuvuoden kuluttua. Harmillista, mutta totta. Nolo asia kaupungin suurimmalle kylälle!
Koulun rakentaminen oli rahan polttamista. Rakennukselle on vaikea keksiä järkevää käyttöä tulevaisuudessa.
Entäpä sitten Petäjäskoski? Siellä on kaupungin toiseksi uusin sivukoulu. Se on toisena lakkauttamislistalla. Harmillista. Koulu on liian hyvä jäämään autioksi ja pelkäksi rahanreiäksi. Mutta oppilasmäärä sukeltaa alle sovitun vähimmäistason jo muutamassa vuodessa. Silloin ei lakkauttamistyöryhmä armoa anna! Veli Tirilä sanoo, että ikävää, mutta seiniin ei kannata panostaa. Hän olisi halunnut Petäjäskosken koululaiset keskustaan jo 30 vuotta sitten, silloin kun kuitenkin päätettiin rakentaa uusi koulu.
Matkaniva ja Lehtopää, Jokiraitin koulun kaksi toimipaikkaa, kilpailevat jatkosta. Lopulta molemmat lakkautetaan. Lehtopää ehkä myöhemmin.
Voi siinä käydä niinkin, että kymmenen vuoden päästä Oulaisissa ovat vain Juho Oksa, Lehtopää ja Jauhinkangas.
Se voisi olla ihan paras ratkaisu. Oppilaskehitys kuitenkin ratkaisee.

7

667

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nyt sitten Jaken kommettia odotellessa

    • Anonyymi

      Harmittavaa olisi hienot koulut jättää tyhjilleen ilman mitään toimintaa. Mutta näyttää nyt tällä(kin) hetkellä siltä, että oppilasmäärät laskevat tulevien vuosien aikana niin paljon, ettei taloudellisesti ole kannattavaa pitää kaikkia kyläkouluja käytössä.
      Miten tämä kouluverkko tulevaisuudessa muuttuu, niin nöhdään tulevaisuudessa. Tilanteet muuttuu. Päätökset tehdään kuitenkin aina tilannekohtaisesti. Nyt on vaikea sanoa tarkkoja vuoren varmoja toimia ja aikatauluja, milloin mikäkin koulu mahdollisesti suljetaan. Tottakai toivoisi, että lapsiperheitä muuttaisi paikkakunnallemme, jotta kouluihin saataisiin lisää oppilaita. Näin ei vain tahdo nyt mennä. Eikä tilanne ole tämmöinen yksin täällä Oulaisissa. Valitettavasti valtakunnallisestikin syntyvyys on laskenut, jolloin tukevat ikäluokat ovat väistämättä pienemmät kuin mitä nyt ja menneinä vuosina. Seurataan tilannetta aktiivisesti. Toivotaan parasta ja pelätään pahinta. Näinhän se tietenki mennee.

    • Anonyymi

      Linja-autot kulkevat myös keskustasta sivukylille päin. Esimerkiksi ihan Nesteen risteyksestä asti voisi tuon heikon oppilasvirran ohjata Matkanivan kouluun. Toiseen suuntaan Petäjäskoskelle. Mikä siinä on niin vaikeaa? Kun Piipsjärveltä koulu suljetaan, linja-autoreitti järven ympäri Lehtopäähän.
      Heureka!, sanon minä.

      • Anonyymi

        Ihan samoin voi kuljetus toimia lehtopäästä ja matkanivasta Piipsjärvelle samoilla tulilla kun tulee oppilaita Jedun laitoksiin ja sairaalaan ja menee ouluun eri oppilaitoksiin. Nuoremmat sais kommentteja kokeneimmilta reissaajilta molempiin suuntiin !


    • Anonyymi

      Ei ole tarkoituksenmukainen. Väkisellä opettajille työpaikkoja vaan.

    • Anonyymi

      Jännä homma ettei Lehtopään koulun kiinteistössä ole enään ongelmia...Piipsjärvi on ollut punainen vaate aina näille keskustan opettajille ja muutamalle päättäjälle. Lehtopää kiinni ja Piipsjärvelle luokat 1-6 ja koulusta kolme opettajainen sanon minä!

      • Anonyymi

        Asiaa


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2833
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      258
      1193
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1191
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1031
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      973
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      970
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      926
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      43
      857
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      40
      848
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      42
      754
    Aihe