Tapaus Erich Krause: Natsien kiduttaja, murhaaja ja hyvässä asemassa oleva MAP-kirkon jäsen

Anonyymi-ap

Tässä on ote kirjasta "Moroni and the Swastika" joka käsittelee MAP-kirkon historiaa natsi-Saksassa. Sivulta 265 eteenpäin kirja kertoo tarinan Erich Krausesta joka ei ollut ainoastaan natsi vaan myös kiduttaja ja murhaaja. Erich ei ehkä ole saanut MAP-kirkon historiassa yhtä paljon huomiota kuin Helmuth Hübener, joten ajattelin julkaista tässä joitakin osia hänen kertomuksestaan.

(Helmuth Hübener vastusti Hitlerin hallitusta ja se johti hänen erottamiseensa MAP-kirkosta v.1942. Erich Krausea ei koskaan erotettu.)

"Moroni and the Swastika" (kirjoittanut David Conley Nelson, University of Oklahoma Press) kirjassa on 15 sivun pituinen lähdekirjallisuusluettelo. Erich Krausen tapaus ei ollut ainoa laatuaan.

Kirjan sivulla 7 lukee:
"Mormonien amerikkalaisten johtohenkilöiden ja lähetystyöntekijöiden evakoiduttua Euroopasta viikkoa ennen Hitlerin panssarivaunujen vyörymistä Puolaan, heidän huomionsa siirtyi sodasta selviytymiseen. Saksalaiset mormonit tekivät yhteistyötä Natsi-Saksan valtion kanssa ihan kuten muut Saksan kansalaiset. He lähettivät aviomiehensä ja poikansa sotapalvelukseen, rukoilivat kirkossa Saksan voiton puolesta..."

Saksan Mormonit siis lähettivät aviomiehensä ja poikansa sotapalvelukseen Saksan armeijaan ja rukoilivat kirkossa Saksan voiton puolesta. Samalla kuin Yhdysvalloissa Mormonit liittyivät Yhdysvaltojen armeijaan ja rukoilivat Yhdysvaltojen voiton puolesta. Monet Saksan Mormoneista varmaan taistelivatkin Yhdysvaltalaisia uskonveljiään vastaan.

MAP-kirkko luo jäseniä jotka toimivat kuten diktaattorit haluavat ja ajattelevat kuten diktaattorit haluavat heidän ajattelevan.

Voisi kysyä että mitä hyötyä ihmiskunnalle on uskonnosta mikä ei tuota moraalisesti yhtään parempia ihmisiä kuin he jotka eivät ole koskaan olleet kirkon jäseniä?

Takaisin Erich Krausen tapaukseen. Seuraavat lainaukset ovat kirjan sivuilta 265-269:

Tutkiessaan tiiviisti yhteen kietoutunutta saksalaisyhteisöä joka oli asettunut Mormonikulttuurin alueelle Yhdysvaltoihin ennen natsien Kolmannen valtakunnan syntyä ja sen jälkeenkin, Kempe löysi sukulaisen, jota hän ei ollut koskaan tavannut: saksalaisen mormonin, joka oli nainut hänen isovanhempansa siskon ja joka ei ollut ollut ainoastaan natsi mutta myös erityisen sadistinen kiduttaja ja murhaaja. Kempe sai tietaa sukulaisensa taustasta tutkimuksessa jota hän teki Saksan Liittotasavallan syyttäjän arkistoissa sekä silloin juuri avatuissa Itä-Saksan salaisen poliisin arkistoissa.

Hän sai myös tietää että MAP-kirkko oli lähettänyt amerikkalaisen lähetystyöjohtajan Saksaan palauttamaan Utahin "Siionin" auktoriteetti sodan jälkeen. Tämä lähetystyöjohtaja oli lainannut tarvittavan takuusumman ja anonut Krausen vapauttamista ennen oikeudenkäyntiä jossa Länsi-Saksan syyttäjät syyttivät Krausea hänen ihmiskuntaa vastaan tekemistä rikoksistaan.

Erich Krause murhasi kymmeniä ja kidutti satoja ihmisiä ollessaan ruskeapaitaisen komendantin roolissa "villissä" keskitysleirissä Berliinissä Hitlerin hallinnon alkuaikoina. Myöhemmin ollessaan sotilaspoliisina Saksan itärintamalla sodan aikana, hänen kotiin lähettämissään kirjeissä oli postileimat kaupungista jossa tiedettiin olleen merkittävä juutalaisghetto ja mikä oli toiminut välipysäkkinä Lopullisen ratkaisun kaasukammioille ja krematorioille. Liityttyään mormonikirkkoon vuonna 1923 ja natsien Sturmabteilung (SA) osastoon vuonna 1928, Krause vahvisti äärimmäisellä tavalla ajatuksen että voisi pyrkiä palvelemaan samanaikasesti sekä mormonikirkkoa että natsipuoluetta.

[...]

Erich Krause, joka toimi SA:n Obertruppenführerin arvossa ja pukeutui ruskeaan paitaan, jossa oli "punaiset kauluskilvet ja kaksi tähteä kirjotun nauhan kanssa", suoritti jotkut järjestönsä kamalimmista teoista. Hän löi vankeja kumipampuilla ja rautatangoilla. Hän viilsi vankien jalkapohjat auki ja täytti haavat pippurilla. Hän pakotti toiset paljain jaloin olevat vangit juoksemaan soratiellä. Hän antoi yhdelle miehelle köyden ja käski tämän hirttäytyä; ilmeisesti kidutuksesta uupuneena ja tunneperäisesti heikentyneenä vanki meni vessaan ja totteli. Krause rasitti vankeja uuvuttamiseen ja äärimmäiseen janoon asti ja pakotti heidät sitten juomaan jätevedestä ja ihmisen ulosteesta tehtyä sekoitusta. Hän kertoi yhdelle vangille että tämä oli vapaa lähtemään ja tämän lähtiessä käski hänet ammuttavaksi pakolaisena. Hän järjesti "urheiluiltoja" joissa hänen humalaiset SA-kumppaninsa pakottivat vangit juoksemaan patukoiden ja keppien välitse. Useat vangeista kuolivat ampumahaavoihin. Vaikka hän ei koskaan aiheuttanut haavoja muiden nähden, hän pakotti toiset vangit polvilleen latkimaan murhatun ihmisen veren kielellään.

[...]

Huolimatta Krausea vastaan esitettyjen syytteiden vakavuudesta ja hänen perhesuhteidensa väkivaltaisesta luonteesta, Berliinin mormoniyhteisö jatkoi jäsenensä tukemista.

8

242

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lisää otteita kirjasta. Nämä otteet kertovat MAP-kirkon ja kirkon jäsenten suhtautumisesta Hitleriin.

      Kirjan sivulla 139 sanotaan:

      Riippumatta siitä, miten Hitlerin raittiudesta kerrottiin julkisesti, Myöhempien Aikojen Pyhät vaikuttivat halukkailta tekemään rinnastuksia Hitlerismin ja Mormonismin välillä. Sama "Deseret News" -lehden artikkeli, joka väitti Mormonien paastopäivän olleen esimerkkinä Natsien talviapukampanjalle, kertoi lukijoilleen myös seuraavaa: "On toinenkin huomattava trendi Mormonien suuntaan. On hyvin tunnettu tosiasia, että Hitler noudattaa elämäntapaa, jota Mormonit kutsuvat viisauden sanaksi (eng. "Word of Wisdom"). Hän ei ota alkoholia, ei polta ja on hyvin tiukka ruokavalionsa suhteen, vaatien yksinkertaisia ja terveellisiä ruokia, pääasiassa kasvisruokaa. Fyysisen kestävyyden esimerkkinä Hitler voi helposti asettua sellaisten urheilijoiden rinnalle jotka yleensä otetaan klassisiksi esimerkeiksi.

      Myöhemmin sivulla 140 kirjassa sanotaan:

      Tällaisessa ilmapiirissä oli väistämätöntä, että jotkut MAP-kirkon uskovat kuvittelivat lähempää yhtenäisyyttä MAP-kirkon ja Führerin kanssa, jopa niin että yhden suositun huhun mukaan Hitler "ihaili niin paljon Mormonijärjestön hierarkista rakennetta että rakensi puolueensa hierarkian sen mukaan." Toiset uskoivat, että Hitler "oli osallistunut erään Myöhempien Aikojen Pyhien kirkon jäsenen hautajaisiin kotimaassaan Itävallassa." Jotkut uskoivat, että Hitler oli "salainen Mormoni".

      1980-luvulla Hampurista kotoisin oleva Myöhempien Aikojen Pyhä kertoi BYU:n tutkijoille valokuvasta joka oli otettu hänestä 1930-luvulla. Kuvassa oli hän ja ympärillään MAP-kirkossa mukana olevia ystäviään. Kuvan keskellä oleva viiksikäs mies oli Hitler, herrasmies väitti. Toinen MAP-kirkon keskuudessa suosittu huhu väitti, että ensimmäisen maailmansodan aikana, kun Hitler palveli armeijan sanansaattajana, hänen sotilasystävänsä oli kerran pelastanut hänen henkensä. Tuo ystävä oli Mormoni ja hänen toimintansa taistelukentällä oli vakuuttanut Hitlerin suhtautumaan suopeasti mormonismiin.

      Huom.
      1. "Deseret News" on Utahissa toimiva MAP-kirkon omistama sanomalehti)
      2. "BYU" on Brigham Young University, Utahissa toimiva MAP-kirkon omistama yliopisto

      • Anonyymi

        Tuollaisten ideoitten takia MAP-kirkon jäsenistä ei ollut mitään väärää tukea Hitlerin Kolmatta Valtakuntaa.

        Tässä on ote kirjan sivulta 5:

        Kirkkonsa johtajien vakuuttamina siitä, ettei hyvän Mormonin ja hyvän natsivaltion kansalaisen välillä ole ristiriitaa, saksalaiset Mormonit palvelivat uskollisesti Natsi-Saksan työjoukoissa (Reichsarbeitsdienst) ja Saksan armeijassa. Toiset Myöhempien Aikojen Pyhien jäsenet pukeutuivat innokkaasti Hitlerin Sturmabteilungin (SA) ruskeisiin paitoihin, organisaatioon joka pahoinpiteli ihmisiä kaduilla ja vandalisoi juutalaisten liikkeitä. Jotkut, kuten Hampurin seurakuntalaiset jotka nauttivat soittamisesta paikallisessa SA-orkesterissa, liittyivät organisaatioon harmittomammista syistä. Toiset Mormonit pääsivät jäseniksi Hitlerin eliittikaartiin, mustapaitaiseen Schutzstaffeliin (SS) joka laajeni näyttelemään johtavaa roolia holokaustissa.

        Yksi Hampurin seurakunnan jäsenistä joka oli erityisen pahamaineinen seurakuntalaistensa keskuudessa koska oli tappanut yhden Hitlerin poliittisista vastustajista katutappelussa, värväytyi Totenkopfverbände-joukkoihin, SS-prikaateihin jotka pyörittivät tuhoamisleirejä. Toinen Mormoni mainittiin varhaisessa tieteellisessä artikkelissa "asiantuntevana mekaanikkona", joka oli "asentanut erikoislaitteita" Auschwitzissa. Natsi-Saksan kielenkäytössä tämä tarkoitti henkilöä joka asetti kaasukammioita ja krematorioita.


    • Anonyymi

      ”MAP-kirkko luo jäseniä jotka toimivat kuten diktaattorit haluavat ja ajattelevat kuten diktaattorit haluavat heidän ajattelevan.

      Voisi kysyä että mitä hyötyä ihmiskunnalle on uskonnosta mikä ei tuota moraalisesti yhtään parempia ihmisiä kuin he jotka eivät ole koskaan olleet kirkon jäseniä?”

      Hyöty onkin valtiolle. Kirkot ovat kautta historian olleet valtion edustaja heille joilla on ”moraalisia ongelmia”

      • Anonyymi

        Kirkon johdon mukaan jäsenet teki mitä valtio halusi. Oli se sitten kuinka moraalitonta tahansa.

        Ajatus on sama kuin siinä että voit (muka) uskoa mihinkä haluat, ja sitten (jos Jumala siitä kysyy että miksi uskoit niin) voi aina syyttää pastoreita tai kirkon johtoa harhaanjohtamisesta. Ei tartte huolia omasta vastuusta.


    • Anonyymi

      Hitler olisi varmaan päässyt pakoon jenkkejä jos olisi tullut kastetuksi Mormoniksi. Olisi sitten voinut muuttaa Utahiin. Hänellä kun oli jo ystäviä siinä kirkossa LOL

    • Anonyymi

      "Saksan Mormonit siis lähettivät aviomiehensä ja poikansa sotapalvelukseen Saksan armeijaan ja rukoilivat kirkossa Saksan voiton puolesta."

      Tämä kirja mainitsee sivulla 313 että vähän sen jälkeen kun Arthur Zander oli ilmoittanut seurakunnalleen Helmuth Hübenerin teloituksesta lokakuussa 1942, hänet värvättiin Wehrmachtiin (natsi-Saksan armeijaan) jossa palvellessaan joutui amerikkalaisten vangiksi. Vuonna 1946 hän oli vielä sotavankina Yhdysvalloissa mutta palasi takaisin Saksaan seuraavana vuonna.

      Tuo Arthur Zander oli se natsi-mielinen lähetysseurakuntansa presidentti joka oli erottanut Hübenerin MAP-kirkosta hänen pidätyksensä jälkeen. Kirjan mukaan Zander ja osaston ensimmäinen neuvonantaja Franz Jacobi olivat tukeneet ajatusta ampua Hübener maanpetoksen takia. Tosin St. Georgen lähetysseurakunta olikin (kirjan mukaan) Saksan natsimielisimpiä seurakuntia.

    • Anonyymi

      Jossain väitettiin että natsit olivat ateisteja ja muka ”kristinuskoa” vastaan. Tosiasiassa suurin osa natseista oli Saksan katolilaisia tai luterilaisia.

      Ei heistä ateisteja tullut siinä vaiheessa kun SS-joukkoihin (tai johonkin toiseen natsien osastoon) liittyivät. Päinvastoin he pysyivät katolilaisina, luterilaisina jne sodan aikana ja jatkoivat siinä sen jälkeen.

      Kirkkojen johatajat tukivat tälläisiä päätöksiä koska hyvät suhteet hallitukseen (oli se sitten minkälainen tahansa) ja sitä kautta saatu poliittinen valta oli tärkeämpää kuin jotkut moraalikysymykset.

      • Anonyymi

        Mutta kuinka voi olla sekä natsi ja toisten kiduttaja ja samalla joku ihmeen myöhempien aikojen PYHÄ?

        Vai loiko Joseph Smith MAP-kirkon parodiaksi, sellaiseksi lopun ajan vitsiksi?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5115
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3217
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1365
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1286
    9. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    10. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1267
    Aihe