Ihmisoikeudet ovat joustava suure, jossa valta määrittää sen tavoitteet

(Läntinen media käy innolla itäisten ihmisoikeuksien kimppuun - löytäen aina huomautettavaa - ollen näkemättä mitä kotopesissämme tapahtuu - amerikkalaisten hätähuuto kaduilta rahan voimasta ja sen karsinoivasta ihmisoikeusperiaatteesta - Wallstreet syndrooma)

[ .. perheenäiti katsoo tilinauhaa niin Suomessa kuin Kiinassa ja näkee oman euron ja yuanin olevan vain 75-85 prosenttia miesten vastaavasta. Lännessä lapsien oikeuksia poljetaan vapauden ihannointina - lapset jää usein kasvattamatta. Itäinen äiti koettaa vaalia perhe- ja sukuyhteyttä, vaatien yhä parempia suorituksia lapsiltaan kovenevassa kilpailussa, paikasta auringossa - perheen kunniakin on kyseessä, silti lapsella on oikeus saada kasvatusta .. ]

__
Kiinalainen delegaatio Anhuin maakunnasta Naisten Federaation presidentin rouva Huang Hong´ in johdolla tutustui kanssasisariinsa Suomen eduskunnassa syyskuussa 2011 1).
Näin Kiina aloitti valmistelut muutoksiin, joissa tutkitaan tarkoin miten sisaret lännessä ovat menestyneet lasten- ja naisten oikeuksissa sekä perheiden sisäisessä tasa-arvossa, unohtamatta työoloja naisten ja miesten välillä.

Kiina valmistautui merkittävään Kansankongressin istuntoon alkavan vuoden 2012 helmikuussa -
.. edellisessä kongressissa (vastaa suunnilleen meidän eduskuntaa) lyötiin lukkoon modernisti seuraavan suunnitelmatalouden viisivuotisjakso - ympäristö-, työ- ja kansalaishyvinvointipainotteisesti. Nyt vaihtui osa korkeimmasta johdosta, joka juuri oli siunannut tämän historiallisen Naisten federaation vierailun Suomeen ja Ruotsiin. Kohta vaihtunee Kiinan pääministeri ja delegaatio oli juuri tulevan pääministerin kotimaakunnasta.

__
Läntinen tapa hymistellä ihmisoikeuksista -
.. usein vain sana ilman todellisuutta
(Lännessä on aloitettu mm. internetin suitsiminen, jota taas Kiinassa on harjoitettu koko netin historian ajan)

Meillä ihmisoikeudet ovat mainostetusti sanan- ja kokoontumisen vapautta ilmaista hyvinkin eksoottisia mielipiteitä individualismin puitteissa ja nimissä. Meillä yksilö on voimaa, vaikka yksilöllä harvoin on ilman rahaa, siis ostovoimaa, juurikaan vaikuttamismahdollisuutta. Meillä mennään raha edellä oikeuksiin - oikeudessakin. Mutta meillä on tehokas tulonjakokoneisto, joka on oireellisin ja oirehtivin saavutuksemme ihmisoikeusrintamalla.

__
Kiinalainen tapa toteuttaa reaalista ihmisoikeutta -
.. usein kollektiivisin metodein

Kiinassa vallitsee kungfutselainen 2) perushierarkia, jo tuhansia vuosia. Kungfutsen perustat ovat nyt uudelleen nousemassa valtion viralliseen ohjelmaan, syrjäyttäen lopullisesti yksinvaltaisen kommunistisen puolueen [CPC 3)] Marx-Engels teemat. Kommunistisen järjestelmän manifesteja ei ole enää ollut viimeisen 30 vuoden aikana juurikaan käytännön käytössä - vain vaikutuskanavamekanismi, joka muistuttaa enempikin keisareiden valtahierarkia-aikakausia.

__
Kiinassa ollaan hitaissa muuttujissa 4) paljon nopeampia,

.. mutta harkitsevaisempia kuin meillä lännessä. Kiinassa on korkeilla virkamiehillä vastuuperiaate, ottaa ainakin periaatteessa vastaan "alamaisten purnauksia" määräpäivinä. Meillä valitusmenettely on hyvin byrokraattinen ja monet oikeusprosessienkin kautta tuodut epäkohdat katoavat byrokratiakohinaan ja todisteyhteiskunnan näyttöongelma-mahdottomuuksiin (arvioidaan, että meillä on vääriä oikeuden tuomioita noin 20-25 prosenttia).

Niin Kiinassa kuin Suomessa naiset päättävät milloin lisäännytään

- vain sillä erolla, että Kiinassa puolue määräsi yhden lapsen politiikan, joka on kutistanut lasten tasa-arvomahdollisuudet vieden pojat kovenevaan kilpailuun vapaista tytöistä. Lukumääräepäsuhde on konkreettinen ja näin kiinalaiset pojat jäävät osaksi ilman vaimoa, ellei sitten Venäjältä löydy apua pulaan.

Sittemmin tuosta kansakuntaa kurittavasta yhden lapsen politiikasta on luovuttu!

__
Kiinassa työ on ahkeruutta, kuuliaisuutta ja vastuuta omasta panoksesta
Kiinassa ei lakkoilla kuten meillä.

Toistaiseksi "lakottomuus" tukee kansantalouden kehitystä

Työyhteisöoikeuksissa Kiina onkin meitä reippaasti edellä [!], sillä nuoret kiinalaiset haluavat yrittäjiksi. Yrittäjyys on oikeuksia toteuttaa itseään laajimmalla tavalla - kantaen myös vastuuta juuri omista tekemisistään. Pärjääminen on vain itsestä kiinni. Kiinassa yritteliäisyys on voimissaan ja sitä tuetaan - jopa matkien materialistisia päämääriä meiltä lännestä - mutta millaisin seurauksin?

Terveenä olemisen oikeus on Kiinassa meitä edellä -

.. lääkkeitä syödään vain murto-osa meidän kulutuksesta. Kiinassa turvaudutaan luonnonlääkitykseen - vuosituhantisin periaattein.

Oikeus olla terve, on ihmisoikeuksista suurin, sillä se takaa parhaat edellytykset kehitys- ja sopeutumiskykyiseen lisääntymiseen, jolla taas on merkitystä kansakunnan yhteisvoimana.


__
119014

6

182

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kerrankin laajasti pohdittu kokonaisuus -ihmisoikeuksista ja kiintoisalla kokemuksella!

      • Anonyymi

        Jaksatkin kehua omia kirjoituksiasi.

        Tämä avauksesi väite kertoo, ettet edes tiedä mitä ovat ihmisoikeudet: "Meillä ihmisoikeudet ovat mainostetusti sanan- ja kokoontumisen vapautta ilmaista hyvinkin eksoottisia mielipiteitä individualismin puitteissa ja nimissä"

        Otahan ensin selvää mitä ovat ihmisoikeudet. Tule sitten kirjoittamaan aiheesta.


    • Anonyymi

      Voi hyvät hyssykät! Eikö aikuinen ihminen ymmärrä mitä ovat ihmisoikeudet? Kirjoitus on järjetön!!!

      • Anonyymi

        Ei näköjään ymmärrä. Sanassa sanotaan: "Autuaita ovat tietämättömät", mutta avauksessa esitetty tietämättömyys on häpeällistä. Onko hän persu?


    • Anonyymi

      Tästä voisi aloittaa oikean ja kehittävän keskustelun ymmärryksen syvyydestä!

    • Anonyymi

      Maailma on muuttumassa moninapaiseksi ja -arvoiseksi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      95
      6876
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2696
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2283
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      84
      1960
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1487
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1304
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      31
      1257
    Aihe