Vieraslajien hysteriasta, maailma muuttuu muiltakin osin ja on ok

Anonyymi-ap

On järjen vastaista tehdä muutamasta lajista syntipukki, vastoin omia silmiä ja loogista ajattelukykyä. Valkohäntäpeura on vieraslaji, jota suositaan ja lyhemmän aikaa ollut "suomalainen" kuin supikoira. Maailma muuttuu muiltakin osin, ei yksin kasvisto ja eläinlajit, joka on luonnonmukaista muutosta. Ei ole järjen mukaista vaatia että moottoriteiden saasteisilla kuivilla ja karuilla tienvarsilla kasvaa sitten 1900-luvun luonnonkukkia, kun lupiinit poistetaan On hyvä että pikkuteiden varsilta hävitetään ainakin osaksi lupiinitkin ja kurttulehtiruusu, jos tienvarsi on rehevää ja hyvä kasvualusta esim. maitohorsmalle, koiranputkelle, "kissantassuille" sinikelloille jne., mutta en ole esim. Tampereelta mökilleni Nokian maaseudulle ajaessani nähnyt tienvarsilla enää mitään kasvua, kun lupiinit on poistettu. Joitain kuivuneita takiaisia ja nokkosia. Ei ole kaunista Suomea enää. maanteidenvarsilla. Eikö Venäjän sodan ja koronaepidemian keskellä ole enää muuta järkevämpää tekemistä, kun poistaa se ainoa kasvi joka jaksaa siellä kasvaa. Eikö kukka ole silloin perin juuri suomalainen, sama pätee supikoiran kohdalla, jonka sopeutuminen ankeisiin oloihimme on todella hämmästyttävä. Kiltti pieni koira järjettömän vihan kohteena. Eläin jjota ihminen vieläkin kai ensin kasvattaa tarhoissaan ja päästää sitten ilmaiselle "hoitoalueelle". Eihän supi muualla ole niin laajalle levinnyt, kun muissa maissa ei ole sallittu sen turkiskasvatusta.

15

291

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Valkohäntäpeuran kanta pitäisi puolittaa heti .. valtavat kustannukset yhteiskunnalle kolarin ym. muodossa ..
      Oikeisto rikkaat toi sen Suomeen metsästys harrastukseksi ..

      • Anonyymi

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        🍑 ­N­y­m­­f­­­o­m­­­a­­­a­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#179157933

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Mitä ihmettä !!! Onko vieraslaji lupiinit jo vihdoin poistettu jostakin. Kurtturuususta mölyttiin paljon, mutta lupiinia on kaikki tienvarret täynnä. Olisi jo aika aloittaa talkoot sen poistamiseksi. Pahimmat vieraslajit eläinpuolella ovat metsäkauris ja supikoira. Kumpikin toimii tehokkaan punkin levittäjänä tauteineen. Koska lajin poistaminen on hidasta niin pitäisi saada aikaan tappopalkkio niin asia tehostuisi ja alkuperäiseläimet ja linnut saisivat pesiä rauhassa.

      • Anonyymi

        Järkevämpää tekemistä ei kai sitten Suomesta tällä hetkellä löydy. Kenet lupiini ja kurttulehtiruusu onkaan tappanut? Supit syövät kasvisruokaa ja eläinruokana matoja, myyränpoikasia ja sammakoita, tutkimuksien mukaan vain 10% tutkituista on ruokaillut linnunmunilla, Mitä punkkeihin tulee, löysin sunnuntaiaamuna sellaisen jalastani. Supeja ja valkohäntäpeuroja ei kaupunkilähiössäni ole näkynyt, mutta oikein vahva koira -ja kissakanta täällä on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Järkevämpää tekemistä ei kai sitten Suomesta tällä hetkellä löydy. Kenet lupiini ja kurttulehtiruusu onkaan tappanut? Supit syövät kasvisruokaa ja eläinruokana matoja, myyränpoikasia ja sammakoita, tutkimuksien mukaan vain 10% tutkituista on ruokaillut linnunmunilla, Mitä punkkeihin tulee, löysin sunnuntaiaamuna sellaisen jalastani. Supeja ja valkohäntäpeuroja ei kaupunkilähiössäni ole näkynyt, mutta oikein vahva koira -ja kissakanta täällä on.

        Rakithan niitä levittää, kissat ovat kaupungeissa lähes 100% sisällä, jotkut harvat liikkuu valjaissa.


    • Anonyymi

      Kurttulehtiruusun marjoissa on eniten flavonoideja ja A- sekä C-vitamiinia. Olen perinteisesti syönyt niitä, ensin mummolan pihalla ja nyt sukulaisten pihoilla.
      Olisihan se kauheaa, että huonojen satojen ja mahdollisten logistiikkaongelmien takia meillä olisi kotoperäisesti tällainen vitamiinipommi ilmaston muuttuessa!

      • Anonyymi

        Ja mikä ihana tuoksu on kurttulehtiruusussa!
        J.K. Varo piikkejä.


    • Anonyymi

      Kommentti ei tunnu menevän läpi kun arvostelee Sipilän hallituksen päätöksiä!

      • Anonyymi

        Moderaattori ei taida tietää 1800-luvun nälkävuosista - oli kurttulehtiruusun marjat silloin tarpeen!


    • Anonyymi

      Joillakin on pakonomainen tarve museoida luonto tiettyyn aikakauteen.

    • Anonyymi

      Miksi idiootti poistattaa? Linnut levittää kurtturuusun pihoistakin siemeninä rannoille missä villiintyy laajoiksi alueiksi. Paljon parempiakin vitamiinin lähteitä on ja muitakin ruusuja mistä saa marjoja.

      Kukaan ei ole kuitenkaan vapaaehtpinen poistamaan niitä kasvustoja rannoilta ja maksaa paljon kun teetättää urakoitsijalla.

      • Anonyymi

        Yksi harvoja asioita mitä tehty oikein kun kielletty. Hyvännäköisiähän ne kaistojen välissä oli, ei taida tulla mitään yhtä koristeellista tilalle. Marjoaj ei teoden varsilla voisi edes käyttää, parempi poimia marjat metsästä tai ostaa/kasvattaa hedelmiä.


    • Anonyymi

      Kurttulehtiruusun hävittäminen on sulaa hulluutta.

      Kurttulehtiruusu tuottaa runsaasti terveellisiä marjoja.

      • Anonyymi

        Kamalaa, nyt kuolet kun ei muut (ruusun)marjat kelpaa :)


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1877
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1719
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1574
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      20
      1286
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1224
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1222
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1186
    8. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1170
    9. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1161
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      9
      1150
    Aihe