Kerjäläisten ostosten maksaminen ruokakaupassa

Anonyymi-ap

Olin Espoon keskuksen S-Marketissa ja englantia puhuva mies kysyi voisinko maksaa hänen ja hänen seurassaan olevan naisen ruokaostokset. Naisella oli käsissään muutama ostos ja miehellä pari. Ensireaktioni oli, että en tietenkään.

Kuuntelin hetken kun mies kertoi heidän tilanteestaan tai enemmänkin omastaan. Kyselin vähän lisää ja hän vastaili. Minulle jäi epäselväksi mistä he olivat kotoisin. En usko, että he olivat oikeasti pariskunta, vaikka mies niin sanoi. Mies sanoi, että nainen ei puhu englantia. Minusta tuntui, että nainen kuitenkin ymmärsi kaiken.

Päädyin maksamaan heidän ostoksensa. Kassalla he kiittivät (myös nainen, englanniksi) ja kättelin heitä. He lähtivät ennen kuin ehdin pakata omat ostokseni. Seurasin heitä vähän matkaa ja he huomasivat sen. Päädyin kuitenkin kääntymään kotiin päin, joten en tiedä mihin he menivät tai olivatko he kahdestaan.

Taisin tulla huijatuksi. Jäi vähän halju olo, joten tästä lähtien en enää anna rahaa mihinkään tai kenellekään missään muodossa. Autan sitten muilla tavoilla. Pidän ovea auki, autan lastenvaunujen tai rollaattorin kanssa, ojennan ylähyllyltä jos joku ei yletä.

Olen joskus saanut itse apua kun olen sitä tarvinnut. Olen saanut rahaa ja tilapäisen paikan asua. Ajattelin, että ehkä nyt on minun vuoroni auttaa. Säilytän tuon ostoskuitin, jotta muistan, että toisen ihmisen rehellisyyttä kannattaa sittenkin kyseenalaistaa vähän enemmän.

4

322

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Paljonko oli kuitin loppusumma? Millaiset vaatteet kummallakin oli? Mikä oli se sinulle kerrottu syy, joka sai sinut maksamaan tuntemattomien kauppaostokset? Minkä ikäinen sinä olet, ja minkä ikäisiä nuo ihmiset olivat?

    • Anonyymi

      Teit hyvän työn. Jos ne hinkilöt, joiden ostokset maksoit, hyväksikäyttivät sinua, huijasivat sinua, ei se sinun hyvää työtäsi tyhjäksi tee.

      Monesti joku kadulla pyytää rahaa, vaikka bussimatkaan tai ruokaan tai muuhun.
      Jos tarjoudut maksamaan matkan tai tulemaan mukaan kauppaan, ja pyytäjä ei tähän suostu, epäilen oliko hänellä puhtaat jauhot pussissaan. Jos suostuu ja saa vaikkapa kassillisen valitsemiaan tuotteita, ehkä tarve oli todellinen.
      On siellä kyllä usein niitä, jotka käyttävät saamansa lantit heti viinaan tai huumeisiin tai velkojen maksuun välttääkseen pahoinpitelyn kohteeksi joutumisen, mutta onko sillä väliä lopulta, mihin tarkoitukseen raha menee?

      Hyvä antaa aina pyytäjälle, mieluiten tavarana tai maksettuna matkana tietysti, mutta turha moralisoida. turha epäillä huijausta, petosta. Akatellaan positiivisesti.

      Jos tämä on persumyönteinen, natovastainen, putinmyönteinen ... poistakaa.

      • Anonyymi

        Kaikki toisten ihmisten auttamiseen halukkaat ihmiset voivat lahjoittaa avustusrahansa Pelastusarmeijalle. Se ei käytä rahoja omiin palatseihinsa ja kulluihinsa, vaan kaikki menee suoraan avun tarvitsijoille.

        Ole kiltti, lähetä kaikki sinulta liikenevät rahat Pelastusarmeijalle, Se käyttää rahasi oikein ja auttaa pyyteettömästi kaikkia avun tarvitsijoita.


    • Anonyymi

      Kaikkein parasta ja kestävintä tukea noille rahapulassa ostoskassiensa kanssa oleville on se, että ohjee heidät paikkaan mistä voivat saada Toimeentulotukea.
      https://www.luvn.fi/fi/palvelut/toimeentulotuki

      Samat ihmiset ovat taas huomenna maksamattominen ostoskasseineen pyytelemässä joltain toiselta apua. Mutta kun alkavat saada vakaata ja säännöllistä Toimeentiulotukea, niin päivittäinen elämäkin muuttuu paremmaksi.

      Myös entistä SAK:n puheenjohtajaa ja SDP-kansanedustaja Lauri Ihalaista voi tässä kohtaa lainata:
      https://www.facebook.com/sosialidemokraatit/videos/työ-on-parasta-sosiaaliturvaa-ihmisille-lauri-ihalainenkatso-video-ja-jaa-se-ete/873515999356541/

      "Työ on kaikkein parasta sosiaaliturvaa".

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1776
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      15
      1480
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1151
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe