Väärin merkitty pyörätien jatke - vaaran paikka

Anonyymi-ap

Auton kylkeen ajava pyöräilijä on syyllinen jutun risteyksessä, sillä puolella, jossa on väärä tiemerkintä.

https://www.is.fi/autot/art-2000009680389.html

Pyörätien jatkeen tiemerkintä, kun ei itsessään vaikuta väistämissääntöihin mitenkään. Pyörätien jatkeen tiemerkintä on vain tiemerkintä, jonka avulla osoitetaan pyörätien jatke. Väistämismerkki on se, joka vaikuttaa tilanteessa väistämisvelvollisuuteen.

Tiemaalaus on maalattu paikkaan virheellisesti. Paikassa ei lain mukaan ole pyörätien jatketta, koska väistämismerkin sijaiti määrää asian. Melkoisen miinan ovat siis saaneet aikaiseksi pyöräilijöille. Toisella puolella risteystä asia on kunnossa, koska väistämismerkki on ennen pyörätien jatketta.

14

438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se pyörätie onkin Tarkoitettu SDP:n ÄäriVasemmistolaisille ja MyrkynVihreille !

      • Anonyymi

        Huono provokaatioyritys. Ei jatkoon tällä kertaa.


    • Anonyymi

      Tuossa artikkelissa puhutaan virheellisesti kahdesta eri risteyksestä. Kuvissa näkyy yksi ainoa risteys. Pitäisi puhua risteyksen eri puolista. Yksi risteys siinä on, jonka yhdellä puolella oleva pyörätien jatkeen tiemerkintä on tieliikennelain vastainen.

      • Anonyymi

        Toimittajat eivät aina kirjoita järkeviä asioita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toimittajat eivät aina kirjoita järkeviä asioita.

        Liikenne ja sen järjestely on monimutkainen asia. Hyvinkäällä sitä ei hallitse ainakaan siihen palkatut ja valitut nyhvertäjät, joille on tärkeää vain vaikeuttaa liikkumista. Se, että merkinnät ovat lakien vastaisia, sopii hyvin kuvaan.
        Vieläkin ottaa päähän se Martinkadun risteyksen liikennevalokokeilu. Ainoastaan hyvinkääläisten pitkäpinnaisuus esti haaveilevan jästipäätumpelon ja jälkeenjääneiden luottamushenkilöiden vaihtamisen normaaliälyisiin.
        Yksi, varsin pieni päivittäisasia on vielä hoitamatta: Kalevankadun ja Seittemänmiehenkadun risteyksen liikenteenjakajamerkin "ongelma". Liikenneinsinööri ei tajua, että pienellä muutoksella merkin saisi pysymään pystyssä. Jos ei sytytä, niin vihjeitä voisi kysäistä ammattiautoilijoilta.


    • Anonyymi

      Kaksi tapaa merkitä pyörätien jatkeen väistämisvelvollisuudet. Ensinnäkin pyörätien jatke antaa pyöräilijälle mahdollisuuden vain ylittää ajorata pyöräillen suojatietä käyttäen mutta kaikkea muuta liikennettä väistäen. Vasta kun liikennemerkillä on osoitettu väistämisvelvollisuus, muuttuu suojatietä risteävältä tieltä saapuva väistämisvelvolliseksi.

      Eli kuvan toisella pyörätien jatkeella saa pyöräilijä ylittää suojatien pyöräillen mutta kaikkea muuta liikennettä paitsi suojatielle kääntyvää liikennettä väistäen.

      Toisella suojatiellä on liikenne merkein osoitettu että suojatietä lähestyvät ovat väistämisvelvollisia. Eli pyöräilijä väistää vain jalankulkijoita suojatiellä.

      Uusimman tieliikenne lain mukaan molemmat risteykset on väärin merkittyjä. Koska pyörätien jatkeena saa merkitä vain korotetut suojatiet. Näistä ei kumpikaan ole korotettuna.

      Järkevä yksinkertainen hengissä säilymistä edistävä malli on väistää kaikkia muita ellei liikennemerkki muuta näytä, tai vielä parempi taluttaa se pyörä yli suojatien ja olla jalankulkija suojatiellä.

      • Anonyymi

        Väität seuraavaa virheellistä asiaa: "Uusimman tieliikenne lain mukaan molemmat risteykset on väärin merkittyjä. Koska pyörätien jatkeena saa merkitä vain korotetut suojatiet. Näistä ei kumpikaan ole korotettuna."

        Lain liitteessä pyörätien jatkeen tiemerkinnän kohdassa lukee näin: "Pyörätien jatke merkitään vain, jos väistämisvelvollisuus ajorataa ylittäviä kohtaan on osoitettu liikennemerkillä B5, B6 tai B7."

        Pyörätien jatkeen tiemerkintää ei vaadi korotettua kohtaa, vaan sen korotuksen vaatii Väistämisvelvollisuus pyöräilijän tienylityspaikassa (B7) liikennemerkin käyttö.

        Pyörätien jatke tulee nykyisen tieliikennelain mukaan merkitä vain silloin, kun väistämisvelvollisuus kohdassa on ositettu ajorataa ajaville, jollakin laissa luetelluilla kolmella väistämismerkillä B5, B6 tai B7. Noista liikennemerkeistä B5 on kolmio ja B6 on stop merkki. Liikennemerkit B5 ja B6 eivät vaadi mitään korotusta.


      • Anonyymi

        Tässä maps kuvassa (elok. 2019) on täysin nykyisen voimassa olevan tieliikennelain mukainen pyörätien jatkeen tiemerkintä.

        https://maps.app.goo.gl/yaxyzaCSeEQXtLox7

        Kuvasuunnasta on kolmio ja siten on maalattu suojatien keskelle pyörätien jatkeen tiemerkintä. Kohdassa on siis sekä suojatie, että pyörätien jatke. Kolmion on ennen pyörätien jatketta, joten autoilijalla on väistämisvelvollisuus pyöräilijöitä kohtaan. Aloituksen tapauksessa kolmio oli sijoitettu pyörätien jatkeen jälkeen, jolloin sen sijainti vaikuttaa asiaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä maps kuvassa (elok. 2019) on täysin nykyisen voimassa olevan tieliikennelain mukainen pyörätien jatkeen tiemerkintä.

        https://maps.app.goo.gl/yaxyzaCSeEQXtLox7

        Kuvasuunnasta on kolmio ja siten on maalattu suojatien keskelle pyörätien jatkeen tiemerkintä. Kohdassa on siis sekä suojatie, että pyörätien jatke. Kolmion on ennen pyörätien jatketta, joten autoilijalla on väistämisvelvollisuus pyöräilijöitä kohtaan. Aloituksen tapauksessa kolmio oli sijoitettu pyörätien jatkeen jälkeen, jolloin sen sijainti vaikuttaa asiaan.

        Tässä https://maps.app.goo.gl/yaxyzaCSeEQXtLox7 kuvan risteyksessä autoilijat väistävät muuten joka suunnasta saapuessaan pyörätien jatkeen ylittäviä pyöräilijöitä.

        Kuvasuunnassa on kolmio, mutta myös vastakkaisesta suunnasta on kolmio. Kolmio vaikuttaa koko risteykseen ja kaikkiin risteyksen väyliin ja vastakkaiselta suunnalta on myös väistettävä pyörätien jatkeen pyöräilijöitä, koska sieltä tulevilla on myös kolmio.

        Lisäksi kääntyvät autoilijat väistävät myös, koska autoilija pitää väistää sen risteävän tien pyöräilijöitä, jolle hän kääntyy. Tuossa pyörätien jatkeen ylittävä pyöräilijä saa siis mennä kaikista suunnista tulevia autoilijoita ennen.


    • Anonyymi

      Tässä on pari päällekkäin olevaa kuvituskuvaa, jotka havainnollistavat kolmion sijainnin merkityksen suhteessa pyörätien jatkeeseen/suojatiehen.

      https://i.ibb.co/R44TnS9/Vasistamisjarjestys-jatke-kolmion-sijainti.jpg

      Ylemmässä kuvassa kolmion sijainti on aloituksen esimerkin kaltainen, eikä pyörätien jatketta siis saa merkitä. Pyöräilijät väistävät tässä tapauksessa oikean alakulman autoa. Toisen tien autoilijat sen sijaan ovat kääntyvinä väistämisvelvollisia pyöräilijöitä kohtaan.

      Alemmassa kuvassa kolmio on ennen pyörätien jatketta/suojatietä ja pyörätien jatke on siksi merkitty ja sen saa merkitä. Tässä tapauksessa kaikista kolmesta suunnasta pitää väistää pyöräilijöitä.

      Tieliikennelaki 24 §. Ajoneuvolla käännyttäessä on väistettävä: risteävää tietä ylittävää jalankulkijaa, polkupyöräilijää ja mopoilijaa. Tuo sääntö on se, joka velvoittaa kääntyviä väistämään.

    • Anonyymi

      Siirrytään nyt suojatietä keskustan risteykseen. Meneekö oikein. Ajan Jokelankatua tarkoituksena kääntyä oikealle rautatiesillalle ja sillalta torille. Sisimmästä kaistaa sillalle vasemmalta tuleva ajoneuvo väistää. Jos kuitenkin ajattelen jatkavani sillalta Hämeenkatua ja ajan suoraan keskikaistalle niin minä väistän vasemmalta keskilikaistaa ajavaa vaikka tulen oikealta.

      • Anonyymi

        Oikein menee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikein menee.

        Jep. Nykyisen tieliikennelain mukaan saa kääntyä suoraan toiselle (ulommalle) kaistalle, mutta siinä kohtaa pitää huomioida muu liikenne.

        Liikennesääntö (tieliikennelaki) sanoo kyseisen tilanteen kääntymisetä näin: "Jos risteävällä ajoradalla on ajosuunnassa kaksi tai useampia ajokaistoja, saa ajoneuvolla poistua risteyksestä sopivinta ajokaistaa käyttäen muu liikenne huomioon ottaen."

        Kaistan vaihtaja kun on väistämisvelvollinen ja suoraan toiselle kaistalle kääntyvä vaihtaa silloin kaistaa suoraan ulommalle kaistalle.


    • Anonyymi

      Ihmiset tuntuvat olevan täysin pihalla liikennesäännöistä ja varsinkin väistämissäännöistä. Jokaisen pitäisi katsoa nämä kaksi videota.

      Väistämissäännöt autoilijan näkökulmasta
      https://youtu.be/3nj4SmyEwII

      Väistämissäännöt pyöräilijän näkökulmasta
      https://youtu.be/nparGCTzSls

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      108
      7776
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2862
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2452
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2175
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1835
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1599
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1446
    8. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1444
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1405
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1364
    Aihe