"Aistillisuuden kapina": mitä tapahtui Neuvostoliitossa avioliiton lakkauttamista koskevan asetuksen

Anonyymi-ap

"Aistillisuuden kapina": mitä tapahtui Neuvostoliitossa avioliiton lakkauttamista koskevan asetuksen hyväksymisen jälkeen
Neuvostoliiton aikana henkilön henkilökohtaisesta elämästä ei keskusteltu, mutta viranomaiset vaikuttivat siihen erittäin aktiivisesti. Tämä kuvataan hyvin Jevgeni Zamyatinin dystopiassa "Me". Mutta 1920-luvulla Neuvostoliitossa henkilökohtainen elämä oli yksi keskusteltuimmista asioista.

Seksikäs vallankumous
On yleisesti hyväksyttyä, että se tapahtui viime vuosisadan 60-luvulla hippien aikakaudella. Itse asiassa kaikki oli 1920-luvulla ja valtion tasolla. Kirjoituksissaan ja luennoissaan Vladimir Lenin korosti, että "aistillisuuden kapina" on yksinkertaisesti välttämätön uudelle neuvostomiehelle. Samat intiimikysymykset esitettiin RSDLP:ssä keskusteluun jo ennen vuotta 1917. Kolmannen puolueen kongressissa Lenin käski Trotskia kehittämään suhdejärjestelmän miehen ja naisen välille. Itävaltalainen tutkija Wilhelm Reich kirjoitti työssään, että Leon Trotsky itse piti perhettä "menneisyyden jäännöksenä".

Asetukset ja viranomaisten toimet
Bolshevikit antoivat erittäin suuren intiimin vapauden väestölle. Oli jopa asetuksia avioliiton lakkauttamisesta. Perustettiin Sosiaalihygienian instituutti, jota johti Grigory Batkis. Tämä tilanne yllätti jopa kirjailijan HG Wellsin, joka totesi, että Neuvostoliitossa he suhtautuvat sellaisiin asioihin liian kevyesti.

Ratkaisu seksuaaliseen kysymykseen
Vuoden 1918 lopussa Petrogradissa pidettiin mielenosoitus "Avioliiton lakkauttamisesta". Lenin hyväksyi tämän. Samana vuonna järjestettiin toinen paraati ”Häpeä alas!”, jonka aikana miehet ja naiset kävelivät alasti. Tästä kehittyi jopa nudistiliike, joka vuosina 1924-1925 oli erityisen aktiivinen Moskovassa. Historioitsijat uskovat, että se syntyi vastauksena Neuvostoliiton kansan moraaliseen rappeutumiseen. Myöhemmin abortit sallittiin, kunnat sallittiin, intiimi vapaus lisääntyi. Tämä ei sopinut Buharinille, ja hän puhui terävästi nudisteista vuonna 1925 NLKP:n 14. kongressissa (b). Sen jälkeen poliisi alkoi pysäyttää tällaisia ​​liikkeitä.

Intiimi vapaus
Ihmiset saivat vapaasti mennä naimisiin ja erota, elatusapua maksettiin vain ensimmäiseltä 6 kuukaudelta. Alexandra Kollontai sanoi, että koululaisia ​​on koulutettava ja heille annettava seksuaalikasvatusta. Bolshevikit kuuntelivat tätä ja aloittivat laajan kampanjan. Vuosina 1919-1925 yli 300 opettajaa Euroopasta tuotiin Neuvostoliittoon. Tämän seurauksena vuoteen 1923 mennessä puolet lapsista syntyi avioliiton ulkopuolella.

Vallankumouksen loppu
Stalinin valtaantulo katkaisi vapaat suhteet Neuvostoliitossa. Kansalaisilta vaadittiin täyttä keskittymistä, jotta maan teollistuminen olisi mahdollista. Ensinnäkin avioliitonvapautta koskeva asetus kumottiin, ja vuonna 1934 abortti kiellettiin. Myöhemmin Kalinin allekirjoitti asetuksen miesten välisten suhteiden kieltämisestä.

google translate cyrillitsa.rusta

2

146

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Neuvostoliiton myrskyisinä alkuaikoina vapaan rakkauden apostoli Aleksandra Kollontailla oli kiihkeä romanssi erään latvialaisen Dybenkon kanssa.
      Tätä romanssiaan he toteuttivat kesken erään bolsevikkien kokouksen siinä mitassa että äänet kuuluivat kokousväelle.
      Stalin oli osoitellut sormellaan lempiväisten suuntaan ja tirskunut hihitellen.
      Trotski oli tällöin häntä nuhdellut ankarin sanoin.
      Se oli kohtalokas virhe Trotskilta.
      Stalin luokitteli hänet välittömästi vihollisekseen.
      Trotskilta vietiin vaikutusvalta,hänet karkoitettiin Neuvostoliitosta ja lopulta murhattiin Meksikossa.Hänen läheisensä tapettiin lastenhoitajaa myöten.
      Ei auttanut Trotskia,vaikka hän piti itseään itseoikeutettuna Leninin työn jatkajana ja ilmeisesti oli perillä Leninin testamentista.
      Tietenkin myös Dybenko ammuttiin aikanaan.

      • Anonyymi

        Kiinnostaisi tietää tarkemmin mistä lähteistä nämä kaikki tiedot Neuvostoliiton "aistillisuuden kapinoista" ja muista jutuista on saatu.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe