Kauhajoki-lehti on puolueellinen

Anonyymi-ap

Paikallislehtemme pääkirjoitus otti kantaa valtakunnan politiikkaan. Halusimme sinne vastineen ja annoimme esimerkkejä paikallisesta politiikasta, josta riittäisi myös kirjoitettavaa. Tässä koko vastineemme, josta jätettiin siis iso osa julkaisematta.

Kauhajoki-lehden puolueellisuus
Kauhajoki-lehti, jota julkaisee Kauhajoen Kunnallislehti Oy, kertoo olevansa puolueeton julkaisu. 12.7. ilmestyneen lehden pääkirjoitus ottaa kuitenkin voimakkaasti kantaa valtakunnan politiikkaan ja siinä sivalletaan Perussuomalaista puoluetta. On totta, että jotkut ilmi tulleet kirjoitukset, joita pääkirjoituksessa kommentoitiin, ovat voineet olla jo 15 vuotta sitten tulkittavissa epäasiallisiksi. Täytyy kuitenkin huomata, että tietyt lauseet, jotka ovat julkisuudessa esiintyneet, ovat irrotettuja asiayhteydestään ja koko tekstin tultua luetuksi, ovat huomattavasti miedompia kuin yksin ilman kontekstia.
Kauhajoki lehden pääkirjoituksessa annetaan omituinen kuva kaupunkimme toiseksi suurimmasta puolueesta. Miksi paikallislehti alentuu vasemmiston Perussuomalaisia vastaan masinoiman lokakampanjan äänitorveksi ja tarkoitushakuisesti jatkaa kontekstista irrotettujen asioiden tahallista väärinymmärtämistä?
Olettaako pääkirjoituksen kirjoittaja, että Perussuomalaisten kannattajat voisivat hyökätä täällä syntyneen lapsen tai jonkun muun kimppuun vaikka futisottelussa? Kirjoitus sisältää virheellisiä johtopäätöksiä ja toimittajan omia tulkintoja, jotka luovat negatiivisen kuvan Perussuomalaisten kannattajista.

Kauhajoella asuu kymmeniä eri kansalaisuuksia ja usea firma tarvitsee työntekijänsä, eikä tulisi toimeen ilman heitä. Perussuomalaiset toivottavat kaikki ulkomaalaiset, jotka haluavat tehdä töitä ja osallistua veronmaksajina suomalaisen yhteiskunnan kehittämiseen, tervetulleiksi. Sosiaalitukijärjestelmämme ei kuitenkaan kestä henkilöitä, joilla ei ole aikomustakaan hankkia töitä.

Kauhajoki-lehti voisi olla kiinnostavia paikkakunnan uutisia; myös poliittisia ja kunnallisia uutisia välittävä media. Kunnalliselämässämme riittäisi kommentoitavaa, mutta ilmeisesti Keskustapuolueen kunnallisjärjestön sihteeri, päätoimittaja Koivuniemi haluaa sensuroida omalle puolueelle negatiivisia uutisia. Valtuustomme puheenjohtajan (keskustan kunnallisjärjestön pj) toilauksista, joista rakennuslautakunta (24.4. pykälä 8, https://tweb-kauhajoki.seutupalvelukeskus.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/pk_asil_tweb.htm?+bid=4999 ) ja kaupunginhallitus (19.6. pykälä 151, https://tweb-kauhajoki.seutupalvelukeskus.fi/ktwebbin/dbisa.dll/ktwebscr/pk_asil_tweb.htm?+bid=5078 ) kertovat kaupungin sivuilla näkyvissä pöytäkirjoissaan, ei ole lehden sivuilla näkynyt mitään. Tämä tapahtumaketju kiinnostaisi varmasti paikallisesti ja olisi myös sopivasti poliittinen. Asiasta voisi kirjoittaa aivan neutraalisti pöytäkirjojen mukaan, mutta Kauhajoki-lehti on valinnut olla kokonaan hiljaa tässä asiassa ilmeisesti koska päätoimittajaa ja valtuuston puheenjohtajaa yhdistää sama puolue ja sen kunnallisjärjestö. Jos siis halutaan ottaa kantaa, niin jo lehden lukuarvon kasvattamiseksi tämä tulisi tehdä niin, että tasapuolisesti kerrotaan kaikesta ja paikalliset asiat nousisivat valtakunnan tasoa ylemmäksi. Lehden lukuarvoa voisi kasvattaa huomattavasti, mutta valittu linja tuntuu olevan toinen.

Lehden nykyinen valikoiva linja suorastaan ajaa lukijoita perumaan tilauksiaan ja levikki lienee ollut jo hetken aikaa laskussa. Vakavarainen yhtiö pysyy toki vielä pinnalla, mutta lehti ilman lukijoita ei ole paljon väärti. Toivomme, että Kauhajoen Kunnallislehti Oyn hallitus ottaa vakavasti nämä sanat, vaikka sen ei pitäisi lehden journalistiseen linjaan vaikuttaa. Puolueellisuus nähtävissä määrin ei ole hyväksyttävää, eikä tosiaan edes kovin kiinnostavaa.

Perussuomalaiset rp.
Kauhajoen kunnallisjärjestö

17

1277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olipa asiallinen kirjoitus!
      Harvoin tämäntasoisia viestejä näillä Suoli24 -sivuilla näkee.
      Kirjoitus vahvistaa käsitystä siitä, että Kauhajoella ei ilmesty paikallislehteä, joka olisi puolueeton ja tasapuolisesti kaupungin ja kaupunkilaisten asioista raportoiva.
      Semminkin, kun Kauhajoen Kunnallislehti Oy:n yksi merkittävä omistaja on Kauhajoen kaupunki.

    • Anonyymi

      Käsittämättä vääristelyä Persuilta. Pääkirjoitus oli todella hyvä. Viitaus jonnekin vasemmistolaisten lokakamppanjaan on älytön. Tämän kampanjan ovat aiheuttaneet Persut itse.
      Toivottavasti riikka-nimimerkki tai kukaan muukaan ei Kauhajoella hyökkää kenenkään täällä syntyneen lapsen tai muunkaan kimppuun vaikka futisottelussa.
      Pelkään todella tummaihoisen lapseni vuoksi.

      • Anonyymi

        Kuka käski tehdä lapsen mokkakikkareen kanssa?


    • Anonyymi

      Hyvä vastaus Perussuomalaisilta! Pääkirjoitus oli silkkaa roskaa ja typeryyttä.

    • Anonyymi

      Kummallista, että Kauhajoki lehti ei voi olla puolueeton uutis- ja ilmoituslehti.
      Nykylinja on olla kokoomuksen ja kirkon pää-ääneenkailottaja.

    • Anonyymi

      Persu yrittää kääntää asian taas päälaelleen. Itse öyhöttävät joka palstalla joten onko ihme jos syntyy negatiivisia otsikoita puolueesta. Sitten kun puoluetta arvostellaan niin se on vainoamista ja jos media ei kehu persuja niin se on vihamielinen. No kohta persujen hallitustaival päättyy.

    • Anonyymi

      Kummasti se vaalitappio hiertää esinahan alla vai vaginassa. Vihervasemmisto pitäisi ikuisiksi ajoiksi pudottaa pienpuolue sarjaan, koska valtaan päästessään aiheuttavat vain ongelmia. Rkp ei kalpene yhtään sen enempää, mokomatkin ylimieliset bättrefolkit...

      • Anonyymi

        Sanna Marinin (sd) hallituksen aikana Suomen työllisyysaste nousi 74,1 prosenttiin, eli tasan hallituksen tavoitteeseen. Työllisyys parani Rinteen-Marinin hallituksen aikana yhteensä 117 000 henkilöllä, paljastaa TEM:n julkaisematon muistio myös. Petteri Orpon (kok) hallituksen lähtötilanne ei ole muistion perusteella helppo.

        Tämä on nyt kaukana varsinaisesta aloituksesta. Elikkä Kunnallislehden päätoimittajasta.
        Juttu on suoraan Kauppalehdestä ja varmaan kaikki ymmärtää, että Kauppalehti ei turhaan kehu Marinia.

        En oo vielä päässy selvyyteen, että mitä Orpon hallitus on saanut aikaan. Voisko joku Persuista kertoa missä mennään.

        Rydman nyt kumminkin lähtee pian ministerin pallilta. Oli ne viestit ex-morsiamille ministerille sopimattomia. Muistatteko kuinka Ilkka Kanerva joutui eroamnaan kun viestitteli Tukiaiselle ja kyseli "vain" puutarhan hoidosta :)


    • Anonyymi

      Jos ei Kauhajoki-lehden sisältä muutu,lopetan tilauksen.Mitkä mahtavat olla lehden säännöt.Kaupunki suurin omistaja.Lehden tulisi huolehtia kaupungin ulkoisesta näkyvyydestä ja imagosta.Sitä se ei tee.Lehdestä on tullut uskonnollinen lehti maustettuna koripallolla ja päätoimittajalla.

    • Anonyymi

      Persuista ei saisi kirjoittaa mitään negatiivistä vaikka itse räyhäävät jatkuvasti

      • Anonyymi

        Se on justiinsa näin.
        Jotenki mulle on tullu sellainen kuva persu valtuutetuista ja kansanedustajista, että eivät oo aivan penaalin teravimpiä kyniä.
        Karijoen Aallon Ramille kuitenkin nostan lippistäni. Toivottavasti jaksaa omiensa joukoissa.


    • Anonyymi

      Liikaa puolueellinen persujen toilalujen suhteen.

    • Anonyymi

      En mitenkään kommentoi paikallispolitikointia ... mutta yleisesti puolueista ja niiden kannattajista.
      RKP - bättre folk, rasisteja kaikki, eivät antaneet maatakaan rintamamiestiloille.
      SDP - duunareita ja pikkuvirkamiehiä, ei yrittäjähenkisiä
      KEPU - toukohousuja, joilla on paljon maata, pettävät aina vuoroin oik. ja vas.
      KD - satukirjoihin uskovia piilojuoppoja
      KOK - luulevat olevansa parempia kuin muut, iskulause - köyhät ja vaivaiset töihin.
      VIRHEÄT ja KOMM. - siivellä eläviä taivaanrannan maalareita ... vähän säälittäviä
      PS - Kaikkea ylläolevista ... älämölö -porukasta älymystö -tohtoreihin.

      • Anonyymi

        Saisiko pienpuolueista samanlaisen listauksen?


    • Anonyymi

      Seinäjokinen lehti kirjoitti pari viikkoa sitten Perussuomalaisten luottamushenkilöiden rikostuomioista. Lehden mukaan Kauhajokinen persuvaikuttaja valtuutettu ja kaupunginhallituksen toinen varapuheenjohtaja tuomittiin vankeuteen (ehdolliseen) törkeästä väärennöksestä. Lehden mukaan tuomittu väärensi maahanmuuttajien kielitodistuksia. Vaikka Seinäjokinen kertomasta vankeusrangaistuksesta on jo aikaa niin myös kauhajokisten olisi hyvä tietää keskeisen luottamushenkilön vankeustuomiosta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      67
      4689
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2279
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1804
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      13
      1526
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1024
    Aihe