The Great Reset

Anonyymi-ap

"New World Order" oli termi, joka nousi pintaan 90 luvulla USA:n poliittisen eliitin keskuudessa. Sillä tarkoitettiin uuttaa maailmanjärjestystä avoimilla rajoilla, vapaalla kaupalla jne., siis globalismia, jonka puitteissa kaikki olisi vapaasti kaupan aina työvoimasta tavaroihin, finansseista ihmisiin.

Länsi voitti ns. Kylmän sodan Neuvostoliiton luhistuessa ja tämän puitteissa visioitiin uutta maailmanjärjestystä, New World Order, jonka piti avaa maailma kommunistisen suljetun aikakauden jälkeen. USA:n poliitikot näkivät nimenomaan USA:n tämän uuden aikakauden veturina, jonka piti pistää asiat järjestykseen. Euforia uudesta maailmanjärjestyksestä tarttui aikanaan myös Eurooppaan ja Eurooppa sotkeutui EU:n puitteissa yhä tiiviimmin globalismin agendaan.

Globalismin menestys on kuitenkin ollut kyseenalainen. Se liputti ulos työpaikat halpamaihin ja teki länsimaat tuontiriippuvaisiksi tiputtaen pois länsimaiden taloudellisen pohjan. Lopputulos on tähtitieteellinen velkaantuminen, kutistuva keskiluokka, ongelmallinen maahanmuutto, pirstaloituneet kansakunnat ja miljardööriluokan hegemonia, jonka puitteissa kontrolloidaan niin puhetta kun politiikkaakin. Globalismi suosi voimakkaasti poliittista- ja rahaeliittiä yhteiskuntaa rakentavan keskiluokan kustannuksella.

Sivuvaikutuksena oli myös Kiinan nousu supervallaksi, joka härskisti käyttää vaikutusvaltaansa varastamalla vesiä ja maita muilta, tyhjentämällä Afrikan luonnonvaroista ja varastamalla teknologiaa lännestä. USA päätyi ns. "loputtomien sotien" aikakauteen, jossa uuden maailmanjärjestyksen puitteissa yritettiin "demokratisoida" Lähi-itä. Seurauksena oli maailmalla leviävä islamilainen terrorismi, jota edesautettiin suurella muslimien maahanmuutolla länteen.

Globalismi, eli New World Order oli kaikilla mittareilla täydellinen epäonnistuminen tavallisille kansalaisille, joka sai vain mädän matoisen osan omenasta eliitin leikatessa itselleen hyvät palat.

Globalismi päätyi kuitenkin jonkinlaisen stagnaation tilaan viimeistään Obaman aikana. Etenkin USA:ssa tilanne oli muuttunut keskiluokalle niin kehnoksi, että globalistit päätettiin 2016 äänestää ulos nationalismin hyväksi. Trumpin myötä globalismin New World Order alettiin kääntämään takaisin. Väliin tuli kuitenkin korona, joka sotki kuvion. Bidenin varastaessa vaalit Trumpin kansallismieliset saavutukset pyritään nyt peruuttamaan ja palauttamaan New World Order uusissa kuosissa, The Great Reset.

The Great Reset eli Suuri nollaus, ei ole ihan uusi keksintö vaan sen lanseerasi henkilö nimeltä Klaus Schwab ( https://www.weforum.org/about/klaus-schwab ), joka perusti World Economic Forumin, siis tämä Davosissa vuosittain pidettävä kokous, jossa maailman miljardöörit ohjeistavat poliitikkoja miten rahvasta pitäisi hallita.

Suuri nollaus tarkoittaa uutta aikakautta, jossa maailman järjestys pistetään jälleen uusiksi, mutta tällä kertaa koronan varjolla. Eli samalla lailla kun kylmän sodan loppu käytettiin motivoimaan New World Order, koronasta on tehty veruke tehdä uuttaa globaalia maailmanpolitiikkaa. Justin Trudean YK:n puheen mukaan ( https://twitter.com/Jonathan_Witt/status/1327992732657258497 ) "korona antaa mahdollisuuden nollaa tilanne".

Suuri nollaus keskittyy paljon perinteisiin (viher)vasemmistolaisiin aiheisiin kuten ilmastomuutokseen, feminismiin (gender equality), monimuotoisuuteen (inclusivity) jne. jotka myös olivat aiheena vuoden 2020 Davosin kokouksessa ( https://www.weforum.org/focus/davos-2020-collection ). Uusvanhana vasemmistolaisena ideana on myös omistusjärjestelyjen muutos ("stakeholder capitalism"), jossa esim. työntekijöillä olisi jonkinlaista omistusvaltaa yrityksiin ( https://www.weforum.org/agenda/2020/02/employees-stakeholder-capitalism/ ).

YouTubessa on World Economic Forum video koskien The Great Resetia, jossa Schwab ja muutama muu puhuu mukavia maailmanjärjestyksen muuttamisesta:

https://www.youtube.com/watch?v=VHRkkeecg7c

Schwabin puheet ovat alarmistisia maalaten koronan apokalyptiseksi taudiksi, joka edellyttää täydellistä poliittista ja taloudellista muutosta. Puheissa kritisoidaan yllättäen mm. jättimäistä velkaantumista, jota World Economic Forum on itse ollut ajamassa globalismin muodossa.

Oma tulkintani on, että The Great Resetin jonkinlainen punainen lanka näyttäisi olevan perinteiset hyvin kalliit vihervasemmistolaiset hankkeet, joiden puitteissa julkisen sektorin ja valtiovallan rooli kasvaa merkittävästi. Tämä tietenkin avaa uusia mahdollisuuksia kippaa julkisia varoja miljardöörien taskuihin kun globalismi jo imi keskiluokan kuivaksi. Kuten aina, kaikki paketoidaan kauniisiin "tasa-arvon", "köyhyyden torjunnan", "tuloerojen" ja "ihmioikeuksien" kääreisiin. Siis sama retoriikka jolla globalismi kaupattiin kansalaisille 90-luvulla.

Miljardöörien ja poliittisen eliitin puheet suuresta nollauksesta onkin saanut ihmiset epäilemään, että uusi poliittinen sotku a'la globalismi on tulossa. Aihe trendaa mm. Twitterissä. Tästä säikähtäneenä retoriikka on muuttu

13

371

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Nykyinen talousjärjestelmä on kaatumassa ja on siirtymä uuteen.
      Jonkinlainen kommunistinen teknofasisti dystopia näyttää olevan suunnitteilla jossa kansalainen ei omista mitään ja pieni eliitti omistaisi aivan kaiken.
      Tuon kuvan saa ihan nuista Wef jäsenten puheista.
      Kaikki on tietenkin verhottu kuulostamaan hyvältä, kuten agenda 2030 mutta ne keinot millä siihen pyritään on oma lukunsa.

    • Anonyymi

      Marin edistää asiaa jatkossa Tony Blairin lakeijana

      • Anonyymi

        HÄN ON KOMMUNISTI


    • Anonyymi

      Minäkin vastustan globalismia täällä world wide webissä.

    • Anonyymi

      En ota asiaan muuten kantaa. Mutta "New world order" on pompsahdellut useasti esiin poliitikkojen, esim presidenttien puheissa.

      Siitä huolimatta toisinaan väitetään niinkin että "New world order" olisi pelkkä salaliittoteoria.

      Jännä salaliittoteoria, kun moni presidenttikin on julkisesti kertonut sitä ajavansa.

      • Anonyymi

        Ei siinä ole mitään outoa että valtion ajavat uusia asoita joka maailman kolkassa siis uudistuksia se sitten eri asi että tämän takana olisi jokin salaseura niinkuin sinäkin jännästi siihen uskot.


    • Anonyymi

      Salaliitto silloin, jos väitetään että yritysmaailma/eliitti yrittää orjuuttaa kaikki kansalaiset. Tai, että korona olisi jonkun salaliiton syytä.

      90-luvulla maailmaa yritettiin parantaa kapitalismin avulla, eli vapaa kilpailu ohjaisi parempaan tulevaisuuteen.
      Eihän se onnistu, koska nationalismi.
      Nyt sitä yritetään niitä yhteisiä sääntöjä yritetään sopia enemmän sosialismin nimissä.
      Nationalistit vastustaa tätäkin. Eiväthän he voi ajaa ihmiskunnan etua, koska se ei anna kilpailuetua muihin valtioihin nähden. Eli ei voi julistaa omaa valtiota ykköseksi.

    • Anonyymi

      Ne lääkkeet eivät auta jos niitä ei ota!

    • Anonyymi

      Se ei joraa, jos ei poraa reikää sinne ja reikää tänne, ja lopuksi jokaiseen pistetään pieni mikrosiru pienen pienen reiän läpi neulalla ja sitten jengi on onnensa kukkuloilla, lupaa rokkiukki Homp Glaus: www.youtube.com/watch?v=UkxsmK2infE

    • Anonyymi

      Nostradamus käytti termiä uusi "maailmanjärjestys" jo 1500-luvulla. Tai näin se on ainakin suomennettu. Täytyisi tarkistaa alkuperäinen kirjoitusasu, mutta varsin hämmästyttävää, jos todella kirjoitti New World Orderista.

    • Anonyymi

      Sannasta tuli uusi keulakuva.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8236
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2529
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2243
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1909
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1644
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1479
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1442
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1262
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe