Miksi Artemiksen kipparia ihaillaan...

Anonyymi-ap

...vaikka hänellä on ollut monia ongelmia, jotka olisi voinut välttää paremmalla valmistautumisella?

Pahin oli läpiviennin pettäminen, eivätkä moottoriongelmatkaan varmasti yllätyksenä tulleet.

Älykäs selviää ongelmista, joihin viisas ei joudu. Heikki edustaa ensimmäistä.

10

590

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mikä on oma valtamerikokemuksesi, eli millä tulokulmalla noin voit sanoa?

      Minulla ei valtamereltä ole kokemusta, mutta Itämeren avomereltä kyllä. Mielestäni Artemis on sekä luonteeltaan että osaamiseltaan poikkeuksellisen kyvykäs kippari. Ja on valmistaunut hyvin, kuten esim varalaturi kertoo.

      • Anonyymi

        Mihin omaa valtamerikokemusta tarvitaan, jos kysytään miksi jotakuta valtameripurjehtijaa fanitetaan?
        Eiköhän vastaamiseen tarvita pikemminkin laajaalaista ihmistuntemusta muista kuin vain omista tuttavista ja kavereista. Eihän asia liity mitenkään edes veneilyyn saati purjehtimiseen, miksi jotakuta fanitetaan. Kyllä ne syyt täytyy selittää psykologialla, tai jättää selittämättä jollei asiantuntemusta siitä alasta tai humanismista löydy.


    • Anonyymi

      Se läpivienti oli joku lokin/kaiun läpivienti vissiin ja siihen osui joku työkaluboxi kelissä. Olisiko murtunut sellanen joku muovinen plugi tms. Että ei ollu kyse mädäntyneestä läpiviennistä. Kyllä tuolla vaan kaikenlaista sattuu. Toki Hessu lähti vanhalla moottorilla matkaan, mutta kyllä moottoreita sammuu, jää käynnistymättä ja hajoaa huonoissa kohdissa vaikka olisivat uusiakin. Jos sitten homma nojaa erittäin paljon toimivaan moottoriin ja esim navigointi on sähköistä, niin kusessa on enempi sellanen ikäänkuin hyvin varustautunut verrattuna varovaiseen sailoriin joka ei missään nimessä luota moottoriin tai plotteriin vaan toimii kokoajan siten että ne voi pettää koska vaan ja silti ei saa kuolla. Hessu esim totesi hyvinkin avarilla vesillä ettei kone käynnisty ja vaaratilanteita ei tullut. Uudella koneella moni käynnistelee vasta lähempänä satamaa ja mitäs jos ei käynnisty?

      Eli kyllä se turvallisuus on sellasta ennakoivaa älykkyyttä, liittyen navigointiin, aikatauluihin ja sään seurantaan, ja siihen liittyy myös että kuinka muuttuviin olosuhteisiin reagoidaan jne. Sellasta tilanteen hyväksymistä ja nöyrää toimimista siten mikä on viisasta ja turvallista vaikkei aina mukavinta ja helpointa. Väsyneenä voi pitää liian tiukasti kiinni suunnitelmasta, tai ei muuten jaksa ja viitsi toimia oikein. Myös tietyt persoonat alttiita uppiniskaisuuteen eikä malteta joustaa vaikka muuttuva olosuhde sitä vaatii jne.

      Kun Hessun videoita laajemmin on seurannut, niin kyllä sieltä huokuu semmonen viisaan kokeneen sailorin kyvykkyys. Asioita pohditaan ja selvästi on realistinen tilannetaju että mitä voi tehdä ja mihin voi mennä jne. Sen lisäksi Hessua ihan kiva sympatiseerata, kun asenne on niin myönteinen eikä rehentele tai pullistele mitenkään, eikä dissaa muita ihmisiä. Mukavia motivoivia informatiivisia videoita. Tietys mieles esimerkillään rohkaisee tavallisten ihmisten reissuun lähtöä kuin Duncker konsanaan, mutta tuo myös sen ilmi ettei tarvi hommaan sisältyä sellasta draamaa ja raskautta ja vaaraa niinkuin Peran hommasta ehkä hiukan persoonan kautta huokui.

    • Anonyymi

      Turha provosointiyritys. Joku ehkä ihaileekin ja se on tunneperäistä. Kokenut purjehtija pystyy analysoimaan toimintaa ja toimintatapoja. Purjehdus ja merimiestaidot ovat artemiksen kipparilla korkealla tasolla. Löytyy myös hyvin paljon muita taitoja mitä matkalla vaaditaan. Kokeneet purjehtijat arvostavat näitä taitoja. Ei artemis ole lajissaan mikään ihmeellinen tai ennen näkemäton asia. Hän on vain nyt pinnalla keskustelussa lähinnä tuben takia. Yksinpurjehdus on kuitenkin purjehduksen kuniinkuuslaji monestakin syystä. Sopii kokeilla pienemmässäkin mittakaavassa vaikka päiväpurjeksena aluksi ja sitten vaikka muutaman vuorokauden pyrähdys itämerellä niin ymmärtää mistä on kysymys. Aloittaa voi vaikka siitä pääseekö yksin pois laiturista ja takaisin. Teknisiä ja muita ongelmia tulee kaikille jossain kohtaa. Jos keskiverto veneilijä saa lokiin alle tuhat mailia vuodessa niin jokainen voi omalta kohdaltaan laskea montako vuotta menisi että saisi lokiin saman lukeman kun artemis on tähän mennessä tällä reissulla kerännyt. Kun yhtälöön lisätään olosuhde erot perinteiseen lomapurjehdukseen kotivasillä niin sanoisin että artemis on selvinnyt varsin vähillä ongelmilla ja vaurioilla.

    • Anonyymi

      Moni ihailee sellaisia henkilöitä jotka osaavat jotakin. Aika harvassa ovat kuitenkin ne jotka osaavat itse jotakin mainitsemisen arvoista. On helpompi fanittaa kuin olla fanituksen kohteena.

    • Anonyymi

      Rento, rauhallinen, rohkea seniori seilori avaa matkaansa kansanomaisesti vs tubettajat, siinä muutama.

      Arvostelijoilla tuskin on kokemusta pitkistä matkoista vs loma purjehdus.... Se mikä oli lähtiessä uutta ja tarkistettua, muuttuu matkalla vanhaksi ja kaikkea voi tapahtua ja tapahtuukin, se on osa matkaa...

      Viisas ei lähde koskaan tällaiseen matkaan, vielä aloitukseen.

      • Anonyymi

        Artemiksen kalevalamainen vakaa monotoninen intonaatio säilyy täysin tasaisena ihan joka tilanteessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Artemiksen kalevalamainen vakaa monotoninen intonaatio säilyy täysin tasaisena ihan joka tilanteessa.

        Heikkikö se on, ja hänen veneensä on Artemis. Heikki on vaka vanha Väinämöinen.


    • Anonyymi

      Vaikka siksi, että uskaltaa elää unelmaansa ja ihailija ei uskalla?

    • Anonyymi

      Sitä täytyy kysyä ihailijalta itseltään.
      Tässä esitettiin jo muutamia syitä ja jokaisella ihailijalla on varmaan omansa. Samalla pitää todeta, että on varmasti niitäkin, jotka eivät ihaile ja jotkut voivat suhtautua negatiivisestikin. Syyt on jokaisella omansa.

      Suurin osa ei kuitenkaan edes tiedä hänen olemassaolostaan ja jo pelkästään nimi on vain valikoidun porukan tiedossa ja edellyttää kohtuullista harrastuneisuutta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      5
      1669
    2. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      26
      1483
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      13
      1149
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      6
      1111
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      20
      1082
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      5
      991
    7. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      964
    8. 6
      960
    9. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      2
      960
    10. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      6
      954
    Aihe