Villi hinnoittelu kuriin

Anonyymi-ap

Helsingin Sanomien aina valppaat toimittajat ovat tehneet tutkivaa journalismia tämän tästä taksikyytien hintojen yhdenmukaisuuden selvittämiseksi. He ovat saaneet tulokseksi, että Asema-aukiolta Helsingistä samaan osoitteeseen, yl. lentokentälle ajettujen kyytien hinnoissa on ollut eroja! Näin ei ollut vanhaan, hyvään Kekkosen aikaan.
Onneksi kyytien välittäjistä Taksi Helsinki ja Lähitaksi ovat huolehtineet siitä, että heidän välityksessään ajavien taksien hinnat ovat jokseenkin samat niin yöllä kuin päivällä.
Olisihan kohtuutonta, että esim. viikonlopun aamuyöllä, kun taksien lisäksi muuta julkista liikennettä ei ole tarjolla, hintoja merkittävästi korotettaisiin, kun siihen olisi mahdollisuus.

Toivottavaa onkin, että sesongin mukaisesta hinnoittelusta luovuttaisiin muuallakin, koska meitä hallintoalamaisia pelottaa, kun hinnat vaihtelee. Alla räikeä esimerkki, kuinka kuluttajaa riistetään majoitusalalla hintoja nostamalla ja pitkätukkaisia nylkemällä:
https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b8b35219-a513-4c8c-aea7-79b29462d19d
Odotankin malttamattomana, että HS:n toimittajat puuttuvat yhtä valppaasti kuin taksien kohdalla em. tapaukseen ja aina muulloinkin, jotta meissä kuluttajissa pelkoa herättävä vaihtelu hinnoissa saadaan estetyksi.

4

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      On erittäin ikävää, että jotkut häikäilemättömät psykopaattinarsistit yrittävät sortaa työtään tekeviä taksinkuljettajia alipalkkauksella ja raskaalla työllä.

      Joku voi olla jopa niin hullu, että kuvittelee taksinkuljettajien kuljettavan typeriä juoppoja iltaisin ja öisin samalla palkalla kuin tehdään päivätyötä.

      Onneksi viisaat kuljettajat ottavat kunnollisen korvauksen hyväksikäyttöä yrittäviltä psykopaateilta. Hesarin vassariblokistienkin on käveltävä keskarikuppilasta vuokraluukkuunsa, kun rahat ei riitä taksiin.

      • Anonyymi

        Työntekijän alipalkkaus on eettisesti moitittavaa ja moraalitonta toimintaa. Se loukkaa työntekijän oikeutta oikeudenmukaiseen palkkaan ja kohtuullisiin työolosuhteisiin. Alipalkkaus voi aiheuttaa vakavia taloudellisia vaikeuksia työntekijälle ja vaikuttaa heidän elämänlaatuunsa negatiivisesti.

        Lisäksi alipalkkaus on laitonta ja rikkoo työlainsäädäntöä. Tällaiset toiminnat voivat johtaa oikeudellisiin seuraamuksiin, kuten sakkoihin ja korvausten maksamiseen työntekijöille.

        On tärkeää, että työntekijät saavat oikeudenmukaisen korvauksen työstään, jotta he voivat elää kunniallista ja arvokasta elämää. Työnantajien velvollisuutena on noudattaa paikallisia työlainsäädäntöjä ja varmistaa, että palkka on asianmukainen ja työolosuhteet sekä -ajat lain mukaiset.

        Aloittajan mainitsemat alustayhtiöt Taksi Helsinki ja Lähitaksi toimivat täysin vastuuttomasti aiheuttaen hinnoittelullaan taksiyrityksien työntekijöiden sorron. Alustayhtiöt pakoilevat juridista vastuuta siirtäen yhteiskuntavastuun ja vakuutuksien sekä verojen maksuvelvollisuudet alustayhtiöiden yrittäjille ns. autoilijoille, jotka palkkaavat laittomilla työehdoilla hyväuskoisia ihmisiä.

        Mikäli työntekijänä kohtaat epäoikeudenmukaista tai epäeettistä alipalkkausta, on suositeltavaa keskustella asiasta työnantajan kanssa tai ottaa suoraan yhteyttä paikallisiin työsuojeluviranomaisiin. Asiakkaana kannattaa välttää halpahinnoittelua, jonka taustalla on useimmiten ammattirikollisuutta. Ei ole olemassa rehellistä 15 euron hintaista taksikuljetusta.


    • Anonyymi

      5 vuotta hintasäännöstelyn päättymisestä ja vieläkin kansalaisten mielissä kummittelee
      " normaalihinta"! Jotenkin liikuttavaa.

      • Anonyymi

        Miten tyhmä kommunisti pitää olla, kun luulee taksien olevan tarkoitettu kaikille. Ei ole. Köyhät kävelee.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 122
      2896
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      83
      2652
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2158
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1747
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1658
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1499
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1459
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1417
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1302
    Aihe