Iltalehden arvomaailma - Henkinen hyvinvointi, oikeudenmukaisuus ja yksilön vapaus?

En voinut kuin nauraa ääneen, sillä niin koomiseksi tämä kiihkomielisyys on mennyt. Päätin, että luen sittenkin Iltalehden propagandaoksennuksen, eli tämän: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/f0e708df-be38-4ae0-a855-6c3c22d8b458 jonka lukemista aiemmin välttelin, koska tiesin jo etukäteen sen äärivasemmistoa myötäilevän ydinviestin.

Toimittjan kirjoituksesta osui silmääni tämä toteamus, jolla Iltalehti larppaa jonain "oikeudenmukaisena hyväntekijänä":

"Lehden julki lausuttuja arvoja ovat muun muassa henkinen hyvinvointi, oikeudenmukaisuus ja yksilön vapaus."

Ja sitten purskahdin nauruun xD Kun miettii lehden retoriikan läpileikkausta muutaman vuoden ajalta, millaiseksi lehti itsensä brändää retoriikkansa kautta, on todellakin vaikea ymmärtää, miten se sopii yhteen lehden muka-arvojen kanssa. Tässä asiassa täytyy valehdella jopa itselleenkin, mutta nyt jo tiedämme, että siihen kykeneviä löytyy.

Miten lehden mainitut arvot näkyy heidän toiminnassaan?

Koronaepidemiaan liittyvät jutut. En ainakaan itse pysty itseäni uskotella kuvittelemaan, että jatkuva pelkojen lietsominen ja taudin liioittelu olisi mitenkään henkistä hyvinvointia tukevaa toimintaa. He olivat mukana luomassa koronapsykoosia. Nimittäin osa lääketieteen asiantuntijoista on esittänyt huolensa siitä, että long covid olisi myös psykosomaattinen oireyhtymä. Tässä julkisella tiedottamisella on iso rooli.

Venäjään liittyvät jutut? Vain hyvin marginaalinen osuus, mutta jokseenkin vinoutunut osuus, kansasta saa nautintoa siitä, että pusketaan verkkoon lähes joka päivä muun tiedottamisen ohella antivenäjäpropagandaa ja sotauutisia, sekä toistuvaa esilletuontia, kuinka monikansallinen sotakoneisto on nyt täällä? Ei pidä unohtaa sitä kansanosaa, jotka kokee tällaisen ahdistavana ja vihaa ja pelkoa lietsovana.

Sukupuoliin, naisiin ja seksuaalisuuteen liittyvä uutisointi. Jatkuvasti naista ja seksuaalivähemmistön edustajia uhriutetaan, kun paha valkoinen heteromies on taas arvostellut väärällä tavalla jonkun peppua tai pukeutumista tai jotain,... Jopa normaaliin kritiikkiin suhtaudutaan jyrkän kielteisesti. Ei saa sanoa sukupuolien "väärää" määrää. Ei saa kritisoida homoseksuaalia esim. ala-arvoisesta käyttäytymisestä. Heteroa saa heittää kivellä.

Rasismiin ja äärioikeistoon liittyvä uutisointi? Rasismi ja äärioikeistolaisuus on vakavia asioita, joiden leviämistä tulee estää, mutta vielä vakavampaa on se, että jopa mielivaltaisesti käytetään näitä lyömäaseina luomaan sosiaalista ja poliittista eriarvoisuutta, painostetaan häpäisemällä ja uhkailemalla ihmisiä allekirjoittamaan sen "oikean" puolen ehdottomuudet ja hylkäämään omat arvonsa ja eriävät näkeymyksensä. Alistetaan jopa pyytämään anteeksi, jotta voidaan olla antamatta anteeksi, jotta voidaan jatkaa eriarvoistamista ja vihanlietsontaa.

Tällaissa tiedottamisessa on päivänselvinä vaikuttimina puolueellisuus, vihanlietsonta, eriarvoistaminen, sekä totalitarismia myötäilevä linja, joka repii kansaa erilleen ja asettaa heidät mielipiteiden, näkemysten jne. erilaisuuden vuoksi eri arvoiseen asemaan, "hyviin" ja "pahoihin". Iltalehti on valinnut puolensa ja se julistaa sitä punavihreää ideologiaa, jonka jo luultavasti enemmistö tunnistaa; meillä ei ole sananvapautta, vaan velvollisuus käyttää niitä "oikeita" sanoja ja ilmaisutapoja. Meillä ei ole vapautta esittää omia mielipiteitämme, vaan velvollisuus esittää niitä "oikeita" mielipiteitä. Meillä ei ole oikeutta reagoida asioihin omilla tavoillamme, vaan velvollisuus reagoida niihin "oikeilla" tavoilla. Punavihreys haluaa ylimmäksi päättäjäksi ja sanella sinulle, mitä sinun tulee olla. Tai muuten....!!! Siksihän punavihreät sai akuutin rabieksen vaalituloksestakin. "Väärin" äänestetty, kun oikeistopuolue voittti. Ja mitä siitä seurasi? Punakapina, jonka äänitorvena mm. Iltalehti toimii.

Onko Iltalehti tällaisella linjalla henkistä hyvinvointia edistävä, oikeudenmukainen ja yksilön vapauksia kunnoittava?

6

147

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pohdin jatkanko syksyllä Iltalehden tilaustani, ja nyt varmistui että kylläpä vain. Hinnan pitää tietysti olla luokkaa 40€/a.

    • Anonyymi

      Just persunatsien sarjavihaa, sarjavalheita ja sarjarasismii on oikein tuova rauhaa ja hyvinvointia oikeille ihmisille ..väärän laiset voi muuttaa Suomesta pois ..

    • Anonyymi

      Vihervasemmisto ammentaa voimansa vallankumouksellisen kommunismin ja diktaattoreiden opeista. Sen voiman he piilottaa hyveposeerauksen alle. Vihervasemmisto on se todellinen uhka eikä persut tai heidän väitetty "rasismi".

    • Anonyymi

      Jos Iltalehti saa putinistipersun noin närkästymään, täytyy antaa Iltalehdelle pisteet.

      • Se on hyvä, että ymmärrät millä puolella olet, mutta siitä vielä puuttuu ymmärrys, millaisella puolella olet ja millaiseksi se on sinunkin mielenmaisemasi raisI<annut ;)


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1507
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      70
      866
    3. 37
      862
    4. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      58
      809
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      158
      809
    6. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      42
      782
    7. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      182
      735
    8. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      44
      719
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      49
      672
    10. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      43
      667
    Aihe