STAVKA alkoi vetää sotavoimia pois Kannakselta kun Viipuri oli otettu haltuun 20.6.44

Anonyymi-ap

Neuvostoliitolla joku Suomi ei ollut alkuunkaan mikään strateginen tärkeä tavoite. Kun Kannaksen suurhyökkäys 10.6.44 johti 10 päivässä menestykseen alkoi NL:n sodanjohto vetää sen jälkeen sotajoukkoja muualle tärkeimmille rintamalohkoille.

- 334.Pommituslentodivisioona (334 BAD) joka käytti sen ajan uusinta pommituslentokalustoa (Tu-2) vedettiin pois Suomen suunnalta

-999.maataisterykmentti ja sen Il-2 maataistelukoneet siirrettiin 21.6.44 jälkeen Viron suunnalle.

-Leningradin Rintaman ylijohdon tykistöstä suurin osa ei osallistunut Tali-Ihantalaan taisteluun

-Neljäsosa 21.Armeijasta ei osallistunut Tali-Ihantalaan ollenkaan Ohto Mannisen mukaan

Suomen kohtalo ratkaistiin Teheranissa loppuvuonna 1943 eikä missään Tali-Ihantalassa. Suomalaisia on vain kovasti aivopesty sillä nuoremman polven typeryksiä henkisesti valmistellaan uuteen sotaan. Siksi tämä sankarimyytin rakenteluyritys. Siinä somasti unohtuu Suur-Suomi haaveen ajautuminen katastrofiin.

Pekka Visuri on ansiokkaasti todennut ettei "kukaan Suomessa syksyllä 1944 edes vahingossa viisastellut että Suomi olisi jotenkin päässyt sodassa voitolle".

35

346

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kansa taisteli

      • Anonyymi

        Kansa taisteli ja lopulta antautui. Porkkalan tukikohdasta kontrolloitiin Suomea. Koska poliittinen johto ja kansa totteli kiltisti ei NL liittänyt Suomea SNTL:ään. Suomi hävisi jatkosodan (hyökkäyssodan) ja se ei selittelyillä muuksi muutu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kansa taisteli ja lopulta antautui. Porkkalan tukikohdasta kontrolloitiin Suomea. Koska poliittinen johto ja kansa totteli kiltisti ei NL liittänyt Suomea SNTL:ään. Suomi hävisi jatkosodan (hyökkäyssodan) ja se ei selittelyillä muuksi muutu.

        Kommunistien tavanomaista valetta, jota nykyiset putleristit innolla toistelevat, koska eivät historiaa tunne.

        Suomi ei antautunut, vaan suurhyökkäyksen tultua torjutuksi Tali-Ihantalassa, Viipurinlahdella ja Vuosalmella, Marski otti Ruotsin kautta yhteyttä Moskovaan ja ilmoitti Suomen haluavan aselepoa ja suostuvan Moskovan rauhanehtoihin.
        Stalin halusi Kannaksen vahvennukset Viroon ja oli jo vetänyt niitä pois.

        Leningradin Rintaman tavoitteet olivat silti loppuun asti Kymijoki ja Lappeenranta, mutta virallisesti ilmoitettiin tavoitteeksi Viipuri, j oka jäikin historiaan suurena voittona.


      • Anonyymi

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        🔞 ­­N­­­y­­m­f­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17948359s

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Neljännessä Moskovan konferenssissa 9-19.10.1944 Stalinin ja Churchillin jakaessa keskenään Euroopan omiin valtapiireihinsä ns Prosenttisopimuksella, ei Suomen asemaa käsitelty enää lainkaan, koska Suomen sodan jälkeinen kohtalo oli määrätty jo Teheranin konferenssissa.

      Keskusteltuaan Balkanista Churchill ja Stalin kääntyivät ehdotetun Yhdistyneiden Kansakuntien puoleen, ja Churchill myöntyi Stalinin vaatimukseen, että suurvalloilla olisi oltava äänioikeus ja veto-oikeus itseään koskevissa aluekiistoissa, antaen esimerkin siitä, kuinka Kiina, jota YK tukee. Yhdysvallat vaati Hongkongin palauttamista sodan jälkeen, mitä Churchill piti törkeänä pyyntönä. Koska Yhdysvallat oli kieltäytynyt tunnustamasta Neuvostoliiton aluevoittoja vuosina 1939–1940, Churchillin viesti oli selvä tässä, nimittäin että oli olemassa pro quo quid että Yhdistynyt kuningaskunta tukisi Neuvostoliiton vuoden 1941 rajojen takaisin saamista vastineeksi Neuvostoliiton tuesta Britannialle valtaamaan takaisin Japanille menetetyt Aasian siirtomaansa, mitä Yhdysvallat vastusti. Churchilli oli järkyttynyt Yhdysvaltojen tuesta Kiinan halulle olla suurvalta, ja hän yritti varmistaa Neuvostoliiton tuen kiinalais-amerikkalaisten kampanjaa vastaan ​​Kiinan suurvallan saamiseksi.

      Vuonna 1956 CL Sulzbergerin haastattelussa Churchill sanoi:

      Stalin ei koskaan rikkonut minulle antamaansa sanaa. Sovimme Balkanista. Sanoin, että hän voisi saada Romanian ja Bulgarian, ja hän sanoi, että voisimme saada Kreikan…

      Kaikki prosenttisopimuksessa mainitut maat joutuivat kommunistien hallintaan, lukuun ottamatta Kreikkaa, jossa kommunistit hävisivät Kreikan sisällissodan .

    • STAVKA oli määrännyt murtamaan VKT-linjan ja etenemään Kymijoelle. Venäjän arkistoissa on todisteet, lue sieltä itse, kun olet lähempänä.

    • Anonyymi

      Stalin kertoi joulukuussa 1941 Anthony Edenille ne rajat, jotka tulisivat voimaan, kun rauha Suomen kanssa tehtäisiin, ne olivat samat kuin syyskuussa 1944, sotakorvauksien suuruutta ei tässä vaiheessa määritelty.

      Vielä elokuussa 1941 Stalin oli valmis aluemyönnytyksiin Suomelle, mikäli erillisrauha olisi tehty.

      "Todellisen uutisen Paasikivi kuuli vasta vuoden viimeisenä päivänä pankinjohtaja Marcus Wallenbergin saapuessa hänen luokseen hotelliin. Lähettiläs, rouva Kollontai oli tiedustellut mahdollisuuksia avata yhteys suomalaisiin.33 Mistä sitten oli kysymys?

      Aloitteen taustaan kuului Britannian ulkoministerin Anthony Edenin neuvottelumatka Moskovaan joulukuussa 1941. Stalin teki tällöin selväksi pitävänsä kiinni Hitlerin hyökätessä voimassa olleista rajoista, mikä siis edellytti Englannin antamaa tunnustusta mm. Baltian maiden ja Kaakkois-Suomen kuulumisesta Neuvostoliittoon. Lisäksi aluevaatimukset käsittivät osia ltä-Preussista, Petsamon sekä tukikohtia Romaniassa ja Suomessa. Viimeksi mainittujen maiden kanssa solmittaisiin erilliset sotilassopimukset.

      Vastapalvelukseksi Neuvostoliitto suostuisi siihen, että britit oman turvallisuutensa varmistamiseksi hankkisivat itselleen tukikohtia Länsi-Euroopasta, esimerkiksi Ranskasta, Belgiasta, Hollannista, Tanskasta ja Norjasta. Kuitenkin Neuvostoliitolle oli annettava takeet siitä, että se saisi vapaasti käyttää Itämeren ja Pohjanmeren välisiä kulkuväyliä. Lisäksi »Saksan ja sen satelliittien» pitäisi maksaa sotakorvauksia, joiden suuruudesta voitaisiin sopia myöhemmin.

      Rajaongelmaa lukuun ottamatta Suomen kysymys kuitattiin neuvotteluissa varsin vähällä. Stalinin mukaan Neuvostoliitto ei halunnut riistää kyseisen maan itsenäisyyttä. Sen sijaan sikäläisen hallituksen oli vaihduttava. Epäluuloisen Edenin tiedusteltua, mitä tämä merkitsi, hän sai kuulla esimerkiksi Paasikiven kaltaisten miesten ehkä soveltuvan hallitsemaan Suomea. Britannian ulkoministeri totesi apulaisilleen myöhemmin, ettei Neuvostoliitto siis vaatinut koko Suomea. Paasikivi ei ollut kommunisti, ja toisaalta oli pidettävä täysin luonnollisena Stalinin haluttomuutta olla tekemisissä hallituksen kanssa, jota vastaan hän oli käynyt sotaa. – Eden lupasi palata asiaan-hallituksensa ehdittyä ottaa siihen kantaa.34

      Britannian ulkoministerin lähdettyä pitkälle paluumatkalleen – junalla Murmanskiin ja sieltä edelleen laivalla kotimaahan – rouva Kollontai ilmaantui jouluaattona Tukholmassa kabinettisihteeri Bohemanin puheille. Lähettiläs korosti, ettei Moskovasta ollut saapunut asiaa koskevia ohjeita, mutta tietyistä sieltä tulleista sähkeistä ja tiedusteluista hän oli muodostanut henkilökohtaisen käsityksen, jonka mukaan Kreml ei olisi täysin haluton Suomen kanssa solmittavaan sopimukseen. Katkeruus tuota maata kohtaan tosin oli suuri, mutta toisaalta Neuvostoliitolla ei ollut intressiä alistaa suomalaisia valtaansa; nämä olivat aivan liian hankalia (besvärliga).

      Rouva Kollontai mainitsi uskovansa Suomen riippumattomuuden sekä Saksaan että Neuvostoliittoon nähden olevan tärkeätä myös Ruotsille. Sovinto Neuvostoliiton kanssa ei kuitenkaan saisi johtaa Suomen joutumiseen Saksan miehittämäksi. Vaikka Kollontai puhuikin vain omissa nimissään, viimeksi mainittua kohtaa on pidettävä varsin merkittävänä. Ajankohtainen tilanne oli lähettilään mielestä sovintoa ajatellen epäedullinen, mutta myöhemmin Saksan heikentyessä edellytykset paranisivat.

      Wallenbergilta Paasikivi kuuli niinikään Stalinin Edenille esittämistä Suomea koskeneista vaatimuksista (Moskovan rauhan rajat, Petsamo, hallituksen vaihdos ja siihen liittyvä »Paasikiven kaltaisten miesten» paluu valtaan). Ruotsalaiset olivat saaneet nämä – sinänsä täysin paikkansa pitäneet – tiedot brittiläisistä diplomaattilähteistä.39"

      Lähde J.K. Paasikivi Valtiomiehen Elämäntyö osa 3

    • Anonyymi

      Suomi olisi ollut täysin Stalinin Neuvostoliiton armoilla loppuvuonna 1944 ja alkuvuonna 1945 ja silti Suomea ei haluttu vallata. Täysin selvä asia oli ettei Suomessa saanut olla enää Neuvostoliitolla vihamielinen poliittinen johto.

    • Anonyymi

      Kannattaa myös verrata talvisodan päähyökkäyksen neuvostoliittolaista sotavoimaa:yhteensä yli 900 000 sotilasta helmikuussa 1940.

      Kesäkuussa vuonna 1944 oli 260 000 Kannaksella ja 190 000 Laatokan Karjalassa. Yhteensä 450 000. Suomalaisia sen sijaan noin 100 000 enemmän heinäkuussa 1944 kuin talvisodassa helmikuussa 1940.

      Talvisodassa NL lisäsi painetta mutta kesäkuun lopulla 1944 se vähensi sotilaallista painetta minimitavoitteensa saavutettuaan. Stalinin ja STAVKA:n viesti Govoroville ja Leningradin Rintamalle oli että se sai tulla toimeen omillaan. Stalin ei antanut Govoroville tämän pyytämää kahta uutta tuoretta armeijakuntaa puhkaisemaan Suomen puolustusta. Päätös tuli yöllä 22.kesäkuuta 1944.puna-armeijan kesän päähyökkäys oli juuri käynnistynyt Valko-Venäjällä. Parissa viikossa koko Saksan Keskustan Armeijaryhmä (Heeresgruppe Mitte) romahti täysin. Sen tappiot yli 400 000 miestä joista noin 80% kaatuneita tai sotavangeiksi jääneitä.

    • Anonyymi

      Neuvostoliittolaiset Kannaksella olleet lentoyksiköt saivat myös aika vähän täydennystä kesäkuussa 1944. Esim 148 Il-2 koneella hyökkäyksen aloittanut 277 ShAD sai tehtaalta täydennyksenä vain 18 uutta konetta. 999 ShAP (999.Maataistelulentorykmentti) joka vedettiin pois pari päivää Viipurin valtauksen jälkeen aloitti taistelut 42 Il-2 koneella. Sen tukikohdat siirtyivät pois Ozerkista ja Kapitolovosta Viron rintamalle.

      334 BAD:n alkuvahvuus oli 66 Tu-2 pommikonetta. Se menetti operaation aikana niitä 3 sotatoimissa ja yhden laskeutumisonnettomuudessa. Sen koneet siirtyivät pois Uglovosta, Manushinosta ja Pushkinista.

      Lisäksi on muistettava että puna-armeijan nopean etenemisen jälkeen Leningradin ilmapuolustuksen (PVO) lentokoneet yhä vähemmän ulottivat toimintaansa Suomen suunnalle (pommikoneiden saattotehtävät) koska sen kentät jäivät liian taakse. Edes 275.hävittäjälentodivisioona (275 IAD) ei saanut kuin osan rykmenteistään siirrettyä lännemmäksi.

      -----Stieglitz-----

      • Anonyymi

        LISÄKSI ON MUISTETTAVA, ETTEI NEUKKU SAAVUTTANUT TAVOITETTAAB SUOMESSA KESÄLLÄ 1944!

        Viipurin valtauksen (20.6.1944) jälkeen seuraavat viisi neukkuhyökkäystä epäonnistuivat ja Suomi sai selkeät torjuntavoitot:

        - Tienhaarassa
        - Viipurin lahdella
        - Tali-Ihantalassa
        - Vuosalmella
        - ja lopuksi täystyrmäys Ilomantsissa

        Ennen torjuntavoittoja hyökkääjä vaati 23.6.1944 Suomelta ehdotonta antautumista ennakkoehtona rauhanteosta! Torjuntavoitot saivat Stalinin luopumaan vaateestaan!

        Stalinilla oli kiire Berliiniin ja niinpä hän solmi aselevon 4.9.1944 ja Välirauhan 19.9.1944. Sitä ennen hän joutui tiputtamaan keväisen sotakorvauksen puoleen ja luopumaan antautumispuheista!

        Suomi hävisi sodat, mutta voitti sitä seuranneen rauhan. Me menetimme sodassa palan maata, mutta säilytimme itsenäisyytemme länsimaisena demokratiana ja vaurastuimme vähitellen yhdeksi maailman rikkaimmista valtioista.

        Huonommin kävi voittajan. Neuvostoliitto voitti sodat, mutta hävisi sitä seuranneen rauhan. Sodan hävinneet Saksa, Japani ja Suomi kokivat ennennäkemättömän taloudellisen nousun. Samaan aikaan voittanut Neuvostoliitto riutui seuraavat 47 vuotta kommunismissa, köyhtyi ja lopulta romahti. Jäljelle jäi vain torso, joka on menettänyt merkittävän osan toisen maailmansodan ryöstösaaliistaan. Lopulta tuo valtio romahti 1991!


    • Anonyymi

      Ja niinhän siinä sitten kävi, että Neuvostoliitto vielä joitain vuosikymmeniä toisen maailmansodan jälkeen niitä näitä kommunistikyhästeltyään ymmärsi, ettei sen touhuista tule kerrassaan mitään ja teki itsemurhan.

      Suomi on edelleen.

      Saattaa se vähän toveri Josif Vissarionovitshin haamua kyrsiä.

    • Anonyymi

      Taisipa olla ettei niistä kahdesta ylijohdon tykistödivisioonasta mainita Tali-Ihantalaan taisteluissa enää mitään. Ne siirrettiin suurimmalta osalta pois Kannakselta kun pääpuolustuslinja 10.6.44 ja VT-linja 14.6.44 murtuivat. Yksi tykistöprikaati mainitaan ohimennen muttei divisioonaa.

    • Anonyymi

      Aikalaiskuvausten mukaan Tali-Ihantalassa ei ollut mitään Venäläisten puolelta tullutta tykkitulen vajausta, miehistöt olivat vajaita. Panssarikiiloilla yritettiin tulla Juustilasta, mutta panssareita oli helppo tuhota nyrkeillä. Tämä on kuvattu monissa elokuvissa.

      Nyt unohtuu, Saksan vastaiselta rintamalta on siirretty Kannaksen suunnalle kaksi suurta armeijaa, kolmas reserviksi. Miehitys ei olisi ollut mitenkään mahdollinen. Sitä paitsi koko hyökkäys olisi saatu pysähtymään Kannaksen metsäalueille Mannerheimlinjan etupuolelle, mikäli pääasemaa ja VT-linjaa ei olisi rakennettu lainkaan.

      • Anonyymi

        Kunhan höpöttelet. Rintama vakautui kun Laatokan pohjoispuolelta siirrettiin VKT-linjalle 4 divisioonaa ja 2 prikaatia maavoimia. Stalin taas ei antanut Goboroville tämän pyytämää 2 armeijakuntaa (noin 5 0 000 miestä) Viipurin jälkeen. Pommituslentovoimasta leikattiin 25% ja maataisteluyksiköistä lähes 20% kun yksiköt siirrettiin muualle.

        Suomen Ilmavoimat ilman Osasto Kuhlmeytä olivat aika avuttomat kesäkuussa 1944. Tämä tiedettiin maavoimien keskuudessa oikein hyvin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunhan höpöttelet. Rintama vakautui kun Laatokan pohjoispuolelta siirrettiin VKT-linjalle 4 divisioonaa ja 2 prikaatia maavoimia. Stalin taas ei antanut Goboroville tämän pyytämää 2 armeijakuntaa (noin 5 0 000 miestä) Viipurin jälkeen. Pommituslentovoimasta leikattiin 25% ja maataisteluyksiköistä lähes 20% kun yksiköt siirrettiin muualle.

        Suomen Ilmavoimat ilman Osasto Kuhlmeytä olivat aika avuttomat kesäkuussa 1944. Tämä tiedettiin maavoimien keskuudessa oikein hyvin.

        Nämäkään Itä-Karjalasta siirretyt joukot eivät riittäneet, taistelut ratkesivat jo 25. kesäkuuta alkaneissa taisteluissa ja Laguksen joukkojen ansiosta Talissa. Ihantalassa oli kuitenkin kolminkertainen ylivoima, mutta panssareita venäläisillä paljon vähemmän. Kuhlmey Juustilassa pommitti Talin siltoja, mutta suurin syy etenemisen päättymiseen panssareilla olivat nyrkit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunhan höpöttelet. Rintama vakautui kun Laatokan pohjoispuolelta siirrettiin VKT-linjalle 4 divisioonaa ja 2 prikaatia maavoimia. Stalin taas ei antanut Goboroville tämän pyytämää 2 armeijakuntaa (noin 5 0 000 miestä) Viipurin jälkeen. Pommituslentovoimasta leikattiin 25% ja maataisteluyksiköistä lähes 20% kun yksiköt siirrettiin muualle.

        Suomen Ilmavoimat ilman Osasto Kuhlmeytä olivat aika avuttomat kesäkuussa 1944. Tämä tiedettiin maavoimien keskuudessa oikein hyvin.

        Jos ajat Joroisista Juvalle taas polkupyörällä, vilkuttelehan ihmisille!


    • Anonyymi

      Suurin yllätys oli että voimasuhteiden tasoittumisen ja Saksan avun jälkeenkin suomalaiset olivat yllättävän lujilla Ihantalassa, menettivät Talin ja Vuosalmella puna-armeija sai sillanpääaseman joen toiselle puolelle.

      Suomalaiset tajusivat että tämä sota oli hävitty. Suomi olisi nyt Neuvostoliiton armeliaisuuden armoilla. Tosiasiat ovat tässä eikä ne kermakuorrutuksella paremmiksi muutu.

      • Anonyymi

        "Suomalaiset tajusivat että tämä sota oli hävitty. Suomi olisi nyt Neuvostoliiton armeliaisuuden armoilla. Tosiasiat ovat tässä eikä ne kermakuorrutuksella paremmiksi muutu."

        Suomalaiset toki tiesivät jo viimeistään 1943, että sota ei ole enää voitettavissa! Mutta olennaista oli se, MIYEN sota hävittäisiin! Miehitys ja sovjetisointi olisi ollut = Suomen tuho. Venäläisten "armeliaisuuden" varaan ei paljoa laskettu! Siksi pyrittiin, Talvisodan tapaan, tekemään koko maan valtaus sen verran kLliijsi, että Stalin luopuisi! Siinä onnistuttiin torjuntavoittojen kautta! Stalin katsoi, että Keski-Eurooppaan oli päästävä joutuin ja se osaltaan pelasti Suomen!


    • Anonyymi

      "Suurin yllätys oli että voimasuhteiden tasoittumisen ja Saksan avun jälkeenkin suomalaiset olivat yllättävän lujilla Ihantalassa, menettivät Talin ja Vuosalmella puna-armeija sai sillanpääaseman joen toiselle puolelle."

      Ei mitenkään yllättävää siihen nähden, että neukku pyrki tosissaan läpimurtoon merkittävällä ylicoumakla miehistön ja kalustin suhteen! Tali-Ihantalasaa hyökjääjän ensitavoite oli Kymihoki, mutta sinne se ei joskaan päässyt!

      "Suomalaiset tajusivat että tämä sota oli hävitty. Suomi olisi nyt Neuvostoliiton armeliaisuuden armoilla. Tosiasiat ovat tässä eikä ne kermakuorrutuksella paremmiksi muutu."

      Auomalaiset rajusivat ertei vihollinen saa oäästä läpimurtoin ja kaikki voimat ponbistawn hyökkäykset torjuttiin Tali-Ihantassa ja Vuosalmella ja annettiin koouksi ciholkiselle täystyrmäys Ilomantsissa.

      Se riitti! Suomi pelasryi miehitykseltä ja ryssällä oki kiire Keski-Eurooppaan!

      • Anonyymi

        Venäläiset olisivat päässeet pikavauhtia Valkjärven ja Antrean kautta Imatralle ennen juhannusta, peli olisi ollut pelattu.

        Mannerheim on kertonut jälkeenpäin tietäneensä, että ennen Viipuria olisi pitänyt hyökätä Imatran suuntaan, läpipääsy olisi ollut varma. Govorov asettikin ykköstavoitteekseen Viipurin, ei jatkanut ja hajautti voimansa kolmeen hyökkäykseen. Kaikki suomalaisvahvistukset saatiin Saksasta ja Itä-Karjalasta perille ajoissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäläiset olisivat päässeet pikavauhtia Valkjärven ja Antrean kautta Imatralle ennen juhannusta, peli olisi ollut pelattu.

        Mannerheim on kertonut jälkeenpäin tietäneensä, että ennen Viipuria olisi pitänyt hyökätä Imatran suuntaan, läpipääsy olisi ollut varma. Govorov asettikin ykköstavoitteekseen Viipurin, ei jatkanut ja hajautti voimansa kolmeen hyökkäykseen. Kaikki suomalaisvahvistukset saatiin Saksasta ja Itä-Karjalasta perille ajoissa.

        "Venäläiset olisivat päässeet pikavauhtia Valkjärven ja Antrean kautta Imatralle ennen juhannusta, peli olisi ollut pelattu."

        Mutta EIVÄT PÄÄSSEET JA PELI JATKUI!

        "Mannerheim on kertonut jälkeenpäin tietäneensä, että ennen Viipuria olisi pitänyt hyökätä Imatran suuntaan, läpipääsy olisi ollut varma."

        Kertonut mile tai kelle?

        "Govorov asettikin ykköstavoitteekseen Viipurin, ei jatkanut ja hajautti voimansa kolmeen hyökkäykseen"

        Eli Gocorov oli poikkeuksellisen tyhmä!? Tiesikö hän tämän itse?

        " Kaikki suomalaisvahvistukset saatiin Saksasta ja Itä-Karjalasta perille ajoissa."

        Niibpä! Ja kaikki vain tyhmän Govorovin takia!?

        Entä sitten? SUOMI pelastui ja neukku romahti 1991!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Venäläiset olisivat päässeet pikavauhtia Valkjärven ja Antrean kautta Imatralle ennen juhannusta, peli olisi ollut pelattu.

        Mannerheim on kertonut jälkeenpäin tietäneensä, että ennen Viipuria olisi pitänyt hyökätä Imatran suuntaan, läpipääsy olisi ollut varma. Govorov asettikin ykköstavoitteekseen Viipurin, ei jatkanut ja hajautti voimansa kolmeen hyökkäykseen. Kaikki suomalaisvahvistukset saatiin Saksasta ja Itä-Karjalasta perille ajoissa.

        "Kaikki suomalaisvahvistukset saatiin Saksasta ja Itä-Karjalasta perille ajoissa...."

        Se merkitsi samalla Itä-Karjalan menetystä eli Suur-Suomen loppua. Se Suur-Suomen luontihan oli sodan suomalainen tavoite. Sitä ei haluta vain enää muistella. Jatkosodassa kuoli 68000 suomalaista miestä koska Suomessa tietty porukka houraili Suur-Suomesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Kaikki suomalaisvahvistukset saatiin Saksasta ja Itä-Karjalasta perille ajoissa...."

        Se merkitsi samalla Itä-Karjalan menetystä eli Suur-Suomen loppua. Se Suur-Suomen luontihan oli sodan suomalainen tavoite. Sitä ei haluta vain enää muistella. Jatkosodassa kuoli 68000 suomalaista miestä koska Suomessa tietty porukka houraili Suur-Suomesta.

        Entä sitten? Suomen loppua se ei merkinbyt ja Neuvostoliiton oma loppu koetti 1991!

        Nyky-Venäjän loppu seuraa taas lähivuosina ja silloinkin Nato-Suomi porskuttaa edelleen!


    • Anonyymi

      Govorovhan oli vertaansa vailla verrattuna Mikkelin pölvästeihin.

      • Anonyymi

        Tosiaankin! Mikkelin pölvästit psivät Govorovin mennen tullen!

        Suomalaisten sotilastappiot ovat tietenkin taas suuresti liioiteltu! Suurhyökkäyksen alettua Suomi vetäytyi Kannaksella kymmenessä päivässä sata kilometriä ja menetti Viipurin!

        Toisaalta hyökkääjä ei Kannaksella saanut yhtään merkittävää suomalaista joukko-osastoa saatrettua tai tuhottua! Viipurin valtauksen jälkeen Stalin vastasi tiedusteluun rauhanehdoista, että vain ehdoton antautuminen kelpaa!


        Viipurin valtauksen (20.6.1944) jälkeen seuraavat viisi neukkuhyökkäystä epäonnistuivat ja Suomi sai selkeät torjuntavoitot:

        - Tienhaarassa
        - Viipurin lahdella
        - Tali-Ihantalassa
        - Vuosalmella
        - ja lopuksi täystyrmäys Ilomantsissa

        Ennen torjuntavoittoja hyökkääjä vaati 23.6.1944 Suomelta ehdotonta antautumista ennakkoehtona rauhanteosta! Torjuntavoitot saivat Stalinin luopumaan vaateestaan!

        Stalinilla oli kiire Berliiniin ja niinpä hän solmi aselevon 4.9.1944 ja Välirauhan 19.9.1944. Sitä ennen hän joutui tiputtamaan keväisen sotakorvauksen puoleen ja luopumaan antautumispuheista!

        Suomi hävisi sodat, mutta voitti sitä seuranneen rauhan. Me menetimme sodassa palan maata, mutta säilytimme itsenäisyytemme länsimaisena demokratiana ja vaurastuimme vähitellen yhdeksi maailman rikkaimmista valtioista.

        Huonommin kävi voittajan. Neuvostoliitto voitti sodat, mutta hävisi sitä seuranneen rauhan. Sodan hävinneet Saksa, Japani ja Suomi kokivat ennennäkemättömän taloudellisen nousun. Samaan aikaan voittanut Neuvostoliitto riutui seuraavat 47 vuotta kommunismissa, köyhtyi ja lopulta romahti. Jäljelle jäi vain torso, joka on menettänyt merkittävän osan toisen maailmansodan ryöstösaaliistaan. Lopulta tuo valtio romahti 1991!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tosiaankin! Mikkelin pölvästit psivät Govorovin mennen tullen!

        Suomalaisten sotilastappiot ovat tietenkin taas suuresti liioiteltu! Suurhyökkäyksen alettua Suomi vetäytyi Kannaksella kymmenessä päivässä sata kilometriä ja menetti Viipurin!

        Toisaalta hyökkääjä ei Kannaksella saanut yhtään merkittävää suomalaista joukko-osastoa saatrettua tai tuhottua! Viipurin valtauksen jälkeen Stalin vastasi tiedusteluun rauhanehdoista, että vain ehdoton antautuminen kelpaa!


        Viipurin valtauksen (20.6.1944) jälkeen seuraavat viisi neukkuhyökkäystä epäonnistuivat ja Suomi sai selkeät torjuntavoitot:

        - Tienhaarassa
        - Viipurin lahdella
        - Tali-Ihantalassa
        - Vuosalmella
        - ja lopuksi täystyrmäys Ilomantsissa

        Ennen torjuntavoittoja hyökkääjä vaati 23.6.1944 Suomelta ehdotonta antautumista ennakkoehtona rauhanteosta! Torjuntavoitot saivat Stalinin luopumaan vaateestaan!

        Stalinilla oli kiire Berliiniin ja niinpä hän solmi aselevon 4.9.1944 ja Välirauhan 19.9.1944. Sitä ennen hän joutui tiputtamaan keväisen sotakorvauksen puoleen ja luopumaan antautumispuheista!

        Suomi hävisi sodat, mutta voitti sitä seuranneen rauhan. Me menetimme sodassa palan maata, mutta säilytimme itsenäisyytemme länsimaisena demokratiana ja vaurastuimme vähitellen yhdeksi maailman rikkaimmista valtioista.

        Huonommin kävi voittajan. Neuvostoliitto voitti sodat, mutta hävisi sitä seuranneen rauhan. Sodan hävinneet Saksa, Japani ja Suomi kokivat ennennäkemättömän taloudellisen nousun. Samaan aikaan voittanut Neuvostoliitto riutui seuraavat 47 vuotta kommunismissa, köyhtyi ja lopulta romahti. Jäljelle jäi vain torso, joka on menettänyt merkittävän osan toisen maailmansodan ryöstösaaliistaan. Lopulta tuo valtio romahti 1991!

        Mikkelin pölvästit psivät Govorovin mennen tullen!!!!!!


    • Anonyymi

      Yhdessäkään opuksessa ei ole mainittu Tali-Ihantalassa olleen Leningradin Rintaman ylijohdon tykistödivisioonia. Nämä 2 kuitenkin olivat toiminasssa 10.6.44. Siten Tali-Ihantalasta puuttui tällainen voima:

      5.Kaartin läpimurtotykistödivisioona koostui seuraavista tykistöaselajiprikaateista (jos määrävahvuisia):

      -71. KevytTykistöPrikaati = joko 48 tai 72 kpl 76 mm kenttätykkejä
      -17. Kaartin KevTykPr = sama kuin edellä, 48 tai 72 kevyttä tykkiä (2 tai 3 rykmenttiä)
      - 67.Haupitsiprikaati = 84 kpl 122 mm haupitseja (jotkut lähteet: 3 x 20 haupitsia )
      - 95.RaskasHaupitsiPr = 32 kpl 152 mm haupitseja
      -18.Kaartin Järeä HaupitsiPr = 24 kpl 203 mm haupitseja
      -27.HeitinPrikaati = 108 kpl 120 mm heittimiä

      Siis 236-284 etupäässä raskasta tai järeää tykkiä ja 108 raskasta heitintä

      15.Läpimurtotykistöprikaatiin kuului puolestaan:

      -35. HaupitsiPr = 84 kpl 122 mm haupitseja
      - 85.RaskasHaupitsiPr= 32 kpl 152 mm haupitseja
      - 106.JäreäHaupitsiPrikaati = 24 kpl 203 mm haupitseja

      Siis 140 etupäässä raskasta tai järeää kenttätykkiä.

    • Anonyymi

      Duumassa esitettiin mm. seuraavat "uudet tiedot" toisen maailmansodan (joka käsittää "vain" vuodet 1941-1945 - vrt. alla/CFG:n huomautus) uhrien lukumäärästä: (Lähde: http://www.soldat.ru/; 1.3.2017)



      "Neuvostoliiton Gosplanin aikaisemmin salaisina olleiden tietojen perusteella Neuvostoliiton henkilötappiot toisessa maailmansodassa käsittävät yhteensä 41,979 miljoonaa, eikä 27 miljoonaa kuten aikaisemmin on ilmoitettu. Tämä on liki kolmasosa Venäjän federaation tämän hetkisestä väestöstä. Tämän kauhean luvun takana on meidän isiämme, isoisiämme, ja isoisänisiämme. Niitä, jotka uhrasivat elämänsä meidän tulevaisuutemme puolesta... Neuvostoliiton väestön kokonaistappiot 1941-1945 ovat yli 52,812 miljoonaa henkilöä. Sotatoimien seurauksena niistä menetettiin yli 19 miljoonaa sotilashenkilöä ja noin 23 miljoonaa siviilihenkilöä. Samana aikana sotilas- ja siviilihenkilöiden luonnolliset kuolematapaukset saattoivat käsittää yli 10,833 miljoonaa henkilöä (joista 5,760 miljoonaa alle neljävuotista lasta). Neuvostoliiton väestön tappiot sotatoimien seurauksena käsittivät siis melkein 42 miljoonaa henkilöä, kuten esitelmässä todettiin."

      • Anonyymi

        Demografiaan perillä olevat pitävät täysin selvänä että Neuvostoliiton 1940 alueella asujamiston ihmisiä kuoli 26-27 miljoonaa. 40 +miljoonaa esittäneet levittävät huuhaata joka demografiatutkimuksin voidaan todistaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Demografiaan perillä olevat pitävät täysin selvänä että Neuvostoliiton 1940 alueella asujamiston ihmisiä kuoli 26-27 miljoonaa. 40 miljoonaa esittäneet levittävät huuhaata joka demografiatutkimuksin voidaan todistaa.

        Aivan!

        Vale ---> Emävale ---> Neuvostoliiton tilasto!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan!

        Vale ---> Emävale ---> Neuvostoliiton tilasto!

        Vale ---> Emävale ---> pöhveIin horinat


    • Anonyymi

      Neuvostojohto päätti suurhyökkäyksestä (salassa liittolaisiltaan) suomalaisten oppositiopoliitikkojen (RKP, SDP:n vasemmisto eli kommunistit) "kolmenkymmenenkolmen kirjelmän" (kts. google/wiki) tultua julkaistuksi Dagens Nyheterissä vuonna 1943.
      Stalin ja tämän roistokumppanit arvelivat tämän johdosta, että Suomi olisi menettänyt taistelutahtonsa ja olisi helppo kukistaa.
      Asiaa valaisee selkeästi mm suurlähettiläs W.H.Stadley kirjassaan Admiral Ambassador to Russia (1955), jossa kirjoittaja kuvaa keskustelujaan mm. ulkoministei Molotovin kanssa (The Finnish Qestion, s.454-463).
      Standley ei ollut Suomen tuhoaja, päinvastoin kuin muut Rooseveltin apurit, pahimpan tietysti Harry Hopkins jolle NL:n asia oli kaikki kaikessa.

      Kolmenkymmenenkolmen kirjelmän poliitikot ovat vastuullisia tuhansien suomalaisten sotilaiden sekä myös monen siviilin kuolemasta tai invalidisoitumisesta.

    • Anonyymi

      Venäjä pirstautuu Ukrainan sodan seurauksena, jonka Venäjä häviää, sekä örkit tuomitaan Haagissa häkkielämään .

      • Anonyymi

        Saksalaiset ovat päässeet 80 vuoden ajan nauttimaan ilistaan "kokomaailman sotarosvona"!

        Nyt Venäjä haluaa itse päätyä samaan asemaan!


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      368
      3491
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      129
      2499
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      126
      1775
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1270
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1127
    6. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      49
      1117
    7. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      161
      1085
    8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      1053
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      289
      904
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      42
      836
    Aihe