Sodan viimeisen kesän hävittäjien taisteluissa suomalaisten voittosuhde oli enää vain 1:2

Anonyymi-ap

Kesän 1944 Kannaksella, Viipurinlahdella ja Laatokan Karjalassa suomalaisten hävittäjälentäjien voittosuhdelukema neuvostohävittäjäkoneita vastaan on ollut vain noin 1:2.

Kesäkuussa Kannaksella suomalaiset onnistuivat ampumaan alas 30 hävittäjäkonetta mutta ilmataisteluissa neuvostohävittäjät ampuivat alas ainakin 11.
Lisäksi Pekurin pudotus saattoi sittenkin olla hävittäjän aikaansaama ja yksi Brewster ammuttiin alas mutta kone raahattiin etulinjan läheltä huonon sään turvin korjaamolle. On kyseenalaista saatiinko kone enää sotakäyttöön.

Ennen Osasto Kuhlmeyn tuloa suomalaislentäjät onnistuivat ampumaan alas vain 3 hävittäjää, niistä yhden ennen suurhyökkäystä.

Heinäkuussa suomalaiset onnistuivat Kannaksella, Viipurinlahdella ja Suomenlahdella ampumaan alas 22 neuvostohävittäjää mutta menettivät itse 11 ilmataisteluissa tuhoutuneina . Lisäksi ainakin 4 suomalaisten hävittäjää joutui ilmataistelujen vuoksi tekemään pakkolaskut.

Laatokan Karjalassa hävittäjien väliset ilmataistelut päättyivät suurinpiirtein tasan. Suomalaiset pudottivat vähemmän kuin 10 hävittäjää ja neuvostohävittäjät ampuivat alas ainakin 6, mahdollisesti 8.

Lähde:
Kannaksen ilmasodan tappiosaldot on tutkinut Dmitri Marchenko. Hänellä on tiedossa suurin osa neuvostoyksiköiden tappioiden lentoajoista ja ketä vastaan koneet todennäköisemmin on menetetty. Osasto Kuhlmey oli pudotusväitteissään huomattavasti uskottavampi kuin kuin HävLeLv 24 ja 34.

-----Stieglitz-----

55

553

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kesäkuun 1944 tappiotilastot (tuhoutuneet) :

      Hävittäjälentolaivue 24: 7
      Hävittäjälentolaivue 26: 2
      Hävittäjälentolaivue 34: 6

      Yht 15 hävittäjälentokonetta

      Suomalaiset selittelivät 3 tapausta ilmatorjunnan osumina mutta ilmasotaan perehtyneet ovat havainneet että moni tämäntyyppinen tapaus saattoi olla vihollishävittäjän yllätyshyökkäyksen tulos. Lentokoneen tykin ammus aiheutti koneen menetyksen.

      • Anonyymi

        Neuvostoliiton hävittäjäkoneista kesäkuussa 1944 vain kolme on Dmitri Marchenkon laskelmissa kirjattu ilmatorjunnan pudottamaksi vaikka 18.6.44 yhden Airacobran (Manturov, 196 IAP) tappio on kirjattu myös it:n pudottamaksi. Marchenkon mukaan koneen menetys ajoittuu kuitenkin juuri samaan aikaan (aamulla klo 8 jälkeen) kun kahdella Osasto Kuhlmeyn lentäjällä (Tangerman ja Knäbel) pudotusväite Airacobrasta. Marchenkon mukaan saksalaisista toinen yllätti Airacobran. Lentäjä luuli pudotuksen tulleen ilmatorjunnasta. Sen sijaan 10.6 (Jak-9), 13.6 (Jak-9) ja 15.6 (La-5) saivat ilmatorjunnasta osumat eikä suomalaisilla ajankohtaan sopivat pudotusvöitteet. Kahden ensimmäisen tapauksessa pakkolaskut ja koneiden tuhot niin suuret että koneet kirjattiin menetetyiksi, lentäjät selvisivät ruhjeilla. Kolmas (La-5, 159 IAP, Bogatyrev) oli ilmatorjunnan täysosuma ja kone tuhoutui ilmassa, lentäjä kuoli.

        -----Stieglitz-----


      • Anonyymi

        😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋

        🍑 ­­­N­y­­­m­f­­­o­­­m­­a­a­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#179580597

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      10 June to 1 August 1944

      Englantia;
      A Red Air Force unit from the 324th fighter division claimed 39 Finnish Curtiss, 18 Brewster, 6 Morane and 1 Bf-109 shot down during Svir-Petrozavodsk Offensive. Finnish records are showing just 4 Morane and 2 Brewster shot down by Soviet air craft. 3 Morane and 3 Curtiss were shot down by anti aircraft artillery. Soviet 324th fighter division with 3 regiments was not only Soviet fighter unit there operating north from Lake Ladoga. Other units were 197th, 435th, 415th, 773th, 152rd, 195th, 19th Guards and 20th Guards fighter regiments.

    • Anonyymi

      Talven ja kevään 1944 hävittäjien välisissä ilmataisteluissa suomalaiset menettivät 3 Bf-109-G hävittäjää ja ampuivat vastaavasti alas 3 hävittäjää. HävLeLv 24 ampui alas LaGG-3 hävittäjän ja HävLeLv 34 ampui alas 2 Jak-9 hävittäjää.

      Heimo Lampi saavutti viimeisen ilmavoiton laivueen Brewstereillä pudottamalla LaGG-3 hävittäjän (11 IAP, VVS KBF) 2.huhtikuuta. Olli Puhakka ampui alas Jak-9 hävittäjän (21 IAP, VVS KBF) 7.toukokuuta ja yksi Jak-9 hävittäjä (21 IAP, VVS KBF) ammuttiin alas 19.toukokuuta.

      Tulos hävittäjien välisissä ilmataisteluissa 3-3.

      Lähde: Dmitri Marchenko, "Victories and losses of Finnish fighters from HleLv 24 and HleLv 34 in winter - spring 1944."

      -----Stieglitz-----

    • Anonyymi

      13. Ilma-armeija tuhosi illalla 2.heinäkuuta 1944 Immolan lentokentälle 3 Brewster-hävittäjää ja Lappeenrannan kentälle 2 Bf-109 hävittäjää.

      Lisäksi 7.ilma-armeija tuhosi Värtsilän kentälle 1.elokuuta ilmaiskussa yhden Morane-hävittäjän.

      Laatokan Karjalan taisteluissa kesällä 1944 tuhoutui kaikkiaan 9 Morane, 3 Curtis ja 2 Brewster-hävittäjää, yht 14. Keväällä 1944 lisäksi 3 Moranea ja 3 Curtissia.

    • Anonyymi

      On sinänsä huvittavaa että juuri "suomettuneisuuden" kaudella sementoitiin monien suomalaisten päänuppeihin tämä myytti 1:30 voittosuhteesta ilmataisteluissa. Silloinhan neuvostoarkistoja ei oltu vielä päästy tutkimaan. Niinkaun kuin NL oli pystyssä saattoivat ässämme patsastella näillä ilmavoitoillaan. Nyt postuumisti illuusiot alkavat rapistua. Jotkut viimeiset mohikaanit jatkavat epätoivoista räpistelyään tosiasioita vastaan.

      • Anonyymi

        Emme kuitenkaan mene kusemaan Illun ja Hassen haudalle mutta ihmetettelemme miksi Suomen loistavaksi kehuttu radiotiedustelu ihan piruuttaan ei käräyttänyt Mannerheim-ristien metsästäjiä. Tuskin tarvitsi pelätä että tyypit olisivat loikannet Venäjälle.


    • Anonyymi

      Ilmavoimien johto (Lundqvist ja Pajari) raportissaan loppukesästä 1944 totesivat että tilanne Suomen ilmavoimien osalta muistutti talvisotaa. Vihollinen oli määrältään ja koneiden laadultaan ylivoimainen.

    • Anonyymi

      Suomalaiset kuvittelivat olleensa parempia kuin olivatkaan. Ilmavoitoilla liioiteltiin jotta tienattiin selvää rahaa. Mannerheim-rististä sai 50 000 markkaa eli luutnantin vuosipalkan verran. Tämän kusetuksen kustansi Suomen kansa.

      • Anonyymi

        Tarkkispojalle tuntuu sodassa raha olevan tärkein kannuste? Kaikkien maiden kaikiss ilmavoitoissa oli ilmaa! Sekä länsimaiden voitoissan että etenkin neukku-lentäjien voitoissa!

        JOS asia OIKEASTI kiinnostaa niin asiaa voi puolueettomasti tarkastella (englanniksi) googlella osoitteessa:

        Confirmation and overclaiming of aerial victories during World War II

        Siitä huomaa, että tapa oli yleinen eikä välttämättä aina suinkaan tahllinen. Kun suuri joukko koneita käy yhgtäaikaa kurbvitappelua niin väistämättä tapahtiuu usein, että samaa viholliskonetta ampuu eri kulmista useampi oman puolen lentäjä ja jokainen uskoo, että juuri hän sai ilmavoiton tietämättä mitään muista ampujista!

        Oheisena esimerkki USA:n lentäjstä:

        9 October 1942

        The USAAF claimed that they had inflicted on the Luftwaffe the following: 56 kills, 26 probable kills, and 20 aircraft severely damaged. President Franklin Delano Roosevelt reported these numbers to the American public in a nationwide broadcast. In fact, the Luftwaffe suffered 1 loss.

        Ja neukkulentäjistä:

        June 1941 – December 1941

        The Soviets of the South Western Front claimed 85 Bf 109s. A further 53 were claimed by anti-aircraft units in October and another 54 in November. Only 31 Bf 109s were recorded as lost by the Luftwaffe in this period. VVS claims on the Eastern Front amount to 3,879, anti-aircraft units claimed 752, and a further 3,257 were claimed destroyed on the ground. The Luftwaffe reported the loss of 3,827 aircraft to all causes on the Eastern Front in 1941. The VVS overclaiming more than 100%.


    • Anonyymi

      Itärintamalla Luftwaffen ja neuvoliittolaisten tappiosuhde oli hieman yllättäen melkein joka vuosi (1942-1945) säännöllisesti 1:3.6. Eli kahta saksalaiskonetta kohden NL menetti 7.

      Suomen osalta vastaava tappiosuhde tarkoittaisi sitä että Neuvostoliiton taistelutappiot olisivat olleet noin 980 lentokonetta (ammuttu alas/ei palanneet lennoilta). Lentomäärien (vajaat 100 000) perusteella noin 1000 koneen taistelutappiot näyttävätkin paljon todennäköisemmiltä kuin suomalaisten väittämät 2800.

      Viimeisenä vuonna 1944 NL lensi suomalaisia (ja Osasto Kuhlmeyniä) vastaan lentohavaintojen perusteella 47000 sotalentoa. Tappiot ennen suurhyökkäystä alle 30 konetta, suurhyökkäyksessä Kannaksella 260 ja Laatokan Karjalassa noin 140, siis yhteensä 430 konetta.

      Taistelutappiot olivat NL:llä yleensä 0,9-1,3% sotalentojen määrästä. Samat prosentti/promilleosuudet myös Luftwaffea vastaan vuositasolla.

    • Anonyymi

      Suomi oli maatalousvaltainen pikkuvaltio jolla oli hyvin heiveröinen infrastruktuuri luoda modernisti operoivat ilmavoimat. Oli vähän sellaista purkkavirittelyn makua Lunkun porukassa.

    • Anonyymi

      Eikö ollutkaan 1:30 voittosuhdetta ilmataisteluissa?

      • Anonyymi

        Ei ollut. Ei alkuunkaan. Suomenlahden hävittäjien välisissä ilmataisteluissa vuonna 1943 suomalaiset ampuivat alas 37 hävittäjäkonetta ja Itämeren Laivaston hävittäjälentäjät ampuivat alas 11 suomalaisten hävittäjäkonetta. Voittosuhde suomalaisilla siten 1:3.37.

        Tammi-toukokuun 1944 ilmataisteluissa Suomenlahdella ja Viipurinlahdella suomalaiset hävittäjälaivueet menettivät 3 ja ampuivat alas 3 neuvostohävittäjää.

        Kaikenkaikkiaan 1.1.43-31.5.44 käydyissä ilmataisteluissa suomalaiset hävittäjälentäjät ampuivat alas 40 neuvostoliittolaisten hävittäjäkonetta ja neuvostohävittäjälentäjät ampuivat alas 14 suomalaisten hävittäjäkonetta. Suomalaisten voittosuhde 1:2.85. Lukemat sisältävät myös ilmataistelujen vuoksi pakkolaskuissa tuhoutuneet koneet.

        -----Stieglitz-----


    • Anonyymi

      Tätä ei tarvitse ihmetellä sillä jo Talvisodan hävittäjien välisissä ilmataisteluissa suomalaiset ampuivat alan vain niukasti 2 kertaa enemmän neuvostohävittäjäkoneita kuin mitä itse menettivät niitä vastaan. Näin kirjoitti Carl Fredrik Geust.

      • Anonyymi

        Entä sitten? Ampuivat riittävästi siihen, ettei maata vallattu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entä sitten? Ampuivat riittävästi siihen, ettei maata vallattu!

        Suomalaiset ampuivat alas liian vähän lentokoneita. Suomi antautui niin 1940 kuin 1944.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomalaiset ampuivat alas liian vähän lentokoneita. Suomi antautui niin 1940 kuin 1944.

        Turhsan trollaat. Kumpikin sota päättyi rauhaan ja vältimme miehityksen ja tuhon! Neukku itse ei välttynyt vaan romahti 1991!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Turhsan trollaat. Kumpikin sota päättyi rauhaan ja vältimme miehityksen ja tuhon! Neukku itse ei välttynyt vaan romahti 1991!

        Suomi antautui ehdotta sillä rauhanneuvotteluissa se ei saanut yhtään tavoitteistaan läpi sen paremmin 1940 kuin 1944. NL saneli Suomelle rauhanehdot.


    • Anonyymi

      Suomen itsenäisyyden säilyminen oli sidoksissa V. Stalinin suomea kohtaan tuntemaan hyväntahtoisuuteen (Bolsevikkien puoluekokous Tampereella), ja kunnioitukseen, joka perustui siihen, että V.I. Lenin oli allekirjoittanut Suomen itsenäisyyden tunnustuksen.
      Se ei kummassakaan tapauksessa ollut sideksissa kummankaan sodan lopputapahtumiin. Tarvittaessa Neuvostoliitolla oli täydelliset mahdollisuudet tulla "vierailulle" Helsinkiin.

      • Anonyymi

        "Tarvittaessa Neuvostoliitolla oli täydelliset mahdollisuudet tulla "vierailulle" Helsinkiin."

        Toki ain on. Ahdollisuus rikkoa aiemmat sopimukset ja hyökätä ja juuri niin se on nyt tehnyt Ukrainassa! Asiat eivät kuitenkaan tällä kertaa etene Putlerin toivomalla tavalla!


    • Anonyymi

      Suomi menetti sotatoimissa jatkosodan aikana 272 lentokonetta jav 372 lentomiehistöön kuulunutta kuoli (Carl Fredrik Geust) . Suomen Sota-kirja vuonna 1960 esitti sotatoimissa menetetyn 209 ja Pajari Jatkosota Ilmassa-opuksessa esitti luvuksi 215. Toisin sanoen Suomi menetti jatkosodan sotatoimissa enemmän lentokoneita kuin mitä aiemmin on esitetty. 57-63 koneen tappioita on piiloteltu. Tapaukset lienevät kuitenkin etupäässä vauriotapauksia jossa koneet poistettiin menetettyinä. Näitä tapauksia oli paljon kaikissa ilmavoimissa.

      • Anonyymi

        Viipurin valtauksen (20.6.1944) jälkeen seuraavat viisi neukkuhyökkäystä epäonnistuivat ja Suomi sai selkeät torjuntavoitot:


        - Tienhaarassa

        - Viipurin lahdella

        - Tali-Ihantalassa

        - Vuosalmella

        - ja lopuksi täystyrmäys Ilomantsissa


        Ennen torjuntavoittoja hyökkääjä vaati 23.6.1944 Suomelta ehdotonta antautumista ennakkoehtona rauhanteosta! Torjuntavoitot saivat Stalinin luopumaan vaateestaan!


        Stalinilla oli kiire Berliiniin ja niinpä hän solmi aselevon 4.9.1944 ja Välirauhan 19.9.1944. Sitä ennen hän joutui tiputtamaan keväisen sotakorvauksen puoleen ja luopumaan antautumispuheista!


        Suomi hävisi sodat, mutta voitti sitä seuranneen rauhan. Me menetimme sodassa palan maata, mutta säilytimme itsenäisyytemme länsimaisena demokratiana ja vaurastuimme vähitellen yhdeksi maailman rikkaimmista valtioista.


        Huonommin kävi voittajan. Neuvostoliitto voitti sodat, mutta hävisi sitä seuranneen rauhan. Sodan hävinneet Saksa, Japani ja Suomi kokivat ennennäkemättömän taloudellisen nousun. Samaan aikaan voittanut Neuvostoliitto riutui seuraavat 47 vuotta kommunismissa, köyhtyi ja lopulta romahti. Jäljelle jäi vain torso, joka on menettänyt merkittävän osan toisen maailmansodan ryöstösaaliistaan. Lopulta tuo valtio romahti 1991!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Viipurin valtauksen (20.6.1944) jälkeen seuraavat viisi neukkuhyökkäystä epäonnistuivat ja Suomi sai selkeät torjuntavoitot:


        - Tienhaarassa

        - Viipurin lahdella

        - Tali-Ihantalassa

        - Vuosalmella

        - ja lopuksi täystyrmäys Ilomantsissa


        Ennen torjuntavoittoja hyökkääjä vaati 23.6.1944 Suomelta ehdotonta antautumista ennakkoehtona rauhanteosta! Torjuntavoitot saivat Stalinin luopumaan vaateestaan!


        Stalinilla oli kiire Berliiniin ja niinpä hän solmi aselevon 4.9.1944 ja Välirauhan 19.9.1944. Sitä ennen hän joutui tiputtamaan keväisen sotakorvauksen puoleen ja luopumaan antautumispuheista!


        Suomi hävisi sodat, mutta voitti sitä seuranneen rauhan. Me menetimme sodassa palan maata, mutta säilytimme itsenäisyytemme länsimaisena demokratiana ja vaurastuimme vähitellen yhdeksi maailman rikkaimmista valtioista.


        Huonommin kävi voittajan. Neuvostoliitto voitti sodat, mutta hävisi sitä seuranneen rauhan. Sodan hävinneet Saksa, Japani ja Suomi kokivat ennennäkemättömän taloudellisen nousun. Samaan aikaan voittanut Neuvostoliitto riutui seuraavat 47 vuotta kommunismissa, köyhtyi ja lopulta romahti. Jäljelle jäi vain torso, joka on menettänyt merkittävän osan toisen maailmansodan ryöstösaaliistaan. Lopulta tuo valtio romahti 1991!

        Karjala on Venäjän. Suomi on ikuisiksi ajoiksi tungettu ulos Karjalasta. Kuten Saksa Itä-Preussista ja Baltiasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Karjala on Venäjän. Suomi on ikuisiksi ajoiksi tungettu ulos Karjalasta. Kuten Saksa Itä-Preussista ja Baltiasta.

        "Ikuinen" on pitkä aika:-D. Venäjä menetti niin ikään Baltian maat IKUISESTI!


    • Anonyymi

      Ilman saksalaisten panosta ilmataistelujen voittosuhde olisi ollut vielä huonompi suomalaisille. Osasto Kuhlmeyn II./JG54 ampui alas vajalla 20 hävittäjäkoneellaan kesäkuussa jopa enemmän neuvostohävittäjiä 17.6-30.6.44 kuin suomalaiset. Il-2 koneiden pudottajina saksalaiset olivat tuplasti tuloksekkaimpia. 2/3 pudotuksista saksalaisille ja 1/3 suomalaisille.

    • Anonyymi

      Eiköhän se taas ole pelkästään Tarkkispojan Stallari Tarkkispojan hellimä skenario, joka on mahdoton jo yksin siksi, että loppukesästä 1944 Stalin oikeasti halusi Suomesta pois ja Keski-Eurooppaan sekä kesän hyökkäysjoukot, että myös rintamajoukot ja rauha oli ainoa keino toteuttaa asia!

      Tarkkispoika ei koskaan toivu siitä, että Suomi selvisi sodasta eroon vapaana, itsenäisenä ja demokraattisena maana!

      Jatkossa seurasi jotakin vielä parempaa!

      Huonommin kävi voittajan. Neuvostoliitto voitti sodat, mutta hävisi sitä seuranneen rauhan. Sodan hävinneet Saksa, Japani ja Suomi kokivat ennennäkemättömän taloudellisen nousun. Samaan aikaan voittanut Neuvostoliitto riutui seuraavat 47 vuotta kommunismissa, köyhtyi ja lopulta romahti. Jäljelle jäi vain torso, joka on menettänyt merkittävän osan toisen maailmansodan ryöstösaaliistaan. Lopulta tuo valtio romahti 1991! hänen ikioman rytmiryhmänsä ”tutkimuksia”, joissa nimimerkit Stieglitz, Penna Tervo, Historian Faktat ja Kainalohiki laskee yhteen suurella vaivalla tuhansista dokuista, joita kukaan muu ei näe tai pysty tarkistamaan! Totuuden kanssa näillä ’tutkimuksilla’ ei ole mitään yhteyttä!

    • Anonyymi

      Suomi sai tuliteriä Bf-109 G-6 hävittäjiä kesällä 1944 Saksasta ja silti voittosuhde ei ollut hävittäjätaisteluissa kuin keskim 1:2,5. Tämä osoittaa myös ettei suomalaiset olleet mitään erityisen loistavia taistelulentäjiä. He joutuivat yllättävän tiukille ja ehkä siksi psyyke toimi niin että älyttömiä täysin erealistisia ilmavoittoväitteitä tehtailtiin kuin liukuhihnalta. Eteenkin Hävittäjälentolaivue 24:lta karkasi mopo käsistä.

      • Anonyymi

        Eiköhän se taas ole pelkästään Tarkkispojan Stallari Tarkkispojan hellimä skenario, joka on mahdoton jo yksin siksi, että loppukesästä 1944 Stalin oikeasti halusi Suomesta pois ja Keski-Eurooppaan sekä kesän hyökkäysjoukot, että myös rintamajoukot ja rauha oli ainoa keino toteuttaa asia!

        Tarkkispoika ei koskaan toivu siitä, että Suomi selvisi sodasta eroon vapaana, itsenäisenä ja demokraattisena maana!

        Jatkossa seurasi jotakin vielä parempaa!

        Huonommin kävi voittajan. Neuvostoliitto voitti sodat, mutta hävisi sitä seuranneen rauhan. Sodan hävinneet Saksa, Japani ja Suomi kokivat ennennäkemättömän taloudellisen nousun. Samaan aikaan voittanut Neuvostoliitto riutui seuraavat 47 vuotta kommunismissa, köyhtyi ja lopulta romahti. Jäljelle jäi vain torso, joka on menettänyt merkittävän osan toisen maailmansodan ryöstösaaliistaan. Lopulta tuo valtio romahti 1991! hänen ikioman rytmiryhmänsä ”tutkimuksia”, joissa nimimerkit Stieglitz, Penna Tervo, Historian Faktat ja Kainalohiki laskee yhteen suurella vaivalla tuhansista dokuista, joita kukaan muu ei näe tai pysty tarkistamaan! Totuuden kanssa näillä ’tutkimuksilla’ ei ole mitään yhteyttä!


      • Anonyymi

        Immukaan ei enää sodan loppusuoralla viittiny liioitella voittoisia pudotuksiaan.


    • Anonyymi

      Ilmasota oli lentäjillemme paljon vaikeampaa kuin mitä Joppe Karhusen satukirjat esittivät.

    • Anonyymi

      Puolivenäläinen homppeli-Tiltu Tarkkispoika vihaa Suomea ja suomalaisuutta sekä fanittaa Putinia ja tämän sotaa. Suomen liittyminen Natoon kyrsii miestä suunnattomasti!

Kun hän ei mitään näille asioille mahda hän tehtailee ärsytysmielessä valheellisia avauksia koskien viime sotia, marskin suuntautuneisuutta ja Suomen yleistä menestystä!

Mahtaa olla katkeraa elää maassa, jota vihaa, kun ei homppelina uskalla liioin palata homnofobistiseen kotiumaahan, jossa voi vielä päöätyä sotimaan Ukrainaan!

Toki Tarkkis itse sotaa kannattaa, mutta ei rohkeana Putinistina suinkaan halua siihen itse osallistua!

      • Anonyymi

        PöhveIin jokaisessa viestissä mainitaan homppeli ja poika, tämä kertoo kattavasti pöhveIin mielihaluista 😆🤣😄


      • Anonyymi

        Hahaha pöhveIi on pelkästään kiinnostunut homppeleista ja pojista, tässäkin keskustelussa on aiheena hävittäjien voittosuhde, mikä saa pöhveIin ajattelemaan homppeleita ja poikia:-D


      • Anonyymi

        PoöhveIi haaveilee poikaseksistä;)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hahaha pöhveIi on pelkästään kiinnostunut homppeleista ja pojista, tässäkin keskustelussa on aiheena hävittäjien voittosuhde, mikä saa pöhveIin ajattelemaan homppeleita ja poikia:-D

        Se on oma käsityksesi, joka on täysin väärä! Itse sinä unohdit otsikon aiheen ja aloit haukkumaan vastaväittäjää!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        PoöhveIi haaveilee poikaseksistä;)

        Se on pelkkä venäläisen homppeli-Tiltun mielipide, jolla ei ole merkitystä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on pelkkä venäläisen homppeli-Tiltun mielipide, jolla ei ole merkitystä!

        PöhveIi on pakonomaisesti kiinnostunut homppeleista ja pojista, tämän pöhveII itse todistaa kirjoituksillaan:-D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on oma käsityksesi, joka on täysin väärä! Itse sinä unohdit otsikon aiheen ja aloit haukkumaan vastaväittäjää!

        Hehehehe minä pelkästään tein aivan oikeaan osuneen havainnon pöhveIin itsensä kirjoituksista;)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hehehehe minä pelkästään tein aivan oikeaan osuneen havainnon pöhveIin itsensä kirjoituksista;)

        Niinhän sinä luulet ja jälleen kerran unohdit oman otsikkosi aiheen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niinhän sinä luulet ja jälleen kerran unohdit oman otsikkosi aiheen!

        Hehehe ei ole minun aloitukseni, minä pelkästään tein osuvan analyysin pöhveIin mielenkiinnon kohteista:-D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hehehe ei ole minun aloitukseni, minä pelkästään tein osuvan analyysin pöhveIin mielenkiinnon kohteista:-D

        Se on sinun luulosi! En viljele mitään PERS-juttuja kun sinä taas et juuri muuta puhukaan!

        Ilmeisesti löytyi sinulle läheisempi aihe kuin ilmavoitot Suomessa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on sinun luulosi! En viljele mitään PERS-juttuja kun sinä taas et juuri muuta puhukaan!

        Ilmeisesti löytyi sinulle läheisempi aihe kuin ilmavoitot Suomessa?

        Hahaha pöhveIin lähes kaikissa viesteissä mainitaan homppeli ja poika, kyllä se kuvaa täydellisen hyvin pöhveIin persoonaa ja mielihaluja😄🤣😆


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hahaha pöhveIin lähes kaikissa viesteissä mainitaan homppeli ja poika, kyllä se kuvaa täydellisen hyvin pöhveIin persoonaa ja mielihaluja😄🤣😆

        Totta! Mainitaan SINUT, joka olt sekä homppeli ETTÄ Taekkispoika!

        Siksi toiseksi: et sinä omasta suuntautuneisuudestasi eroon pääse vaan suollat PERS-juttujasi jatkuvasti ympäri vuoden! Minulta taas et niitä löydä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta! Mainitaan SINUT, joka olt sekä homppeli ETTÄ Taekkispoika!

        Siksi toiseksi: et sinä omasta suuntautuneisuudestasi eroon pääse vaan suollat PERS-juttujasi jatkuvasti ympäri vuoden! Minulta taas et niitä löydä!

        "PERS-juttujasi jatkuvasti ympäri vuoden! Minulta taas et niitä löydä"

        Hahaha tuo oli jo kolmas pöhveIin oma kirjoitus, ainut kuka noita kirjoittelee on pöhveIi itse!

        Lisäksi lähes kaikissa pöhveIin viesteissä mainitaan homppeli ja poika, mikä edellä mainitun lisäksi kuvaa täydellisen hyvin pöhveIin persoonaa ja mielihaluja 😆🤣😄


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta! Mainitaan SINUT, joka olt sekä homppeli ETTÄ Taekkispoika!

        Siksi toiseksi: et sinä omasta suuntautuneisuudestasi eroon pääse vaan suollat PERS-juttujasi jatkuvasti ympäri vuoden! Minulta taas et niitä löydä!

        Toivottavasti olet sentään omat lapsesi jättänyt rauhaan!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "PERS-juttujasi jatkuvasti ympäri vuoden! Minulta taas et niitä löydä"

        Hahaha tuo oli jo kolmas pöhveIin oma kirjoitus, ainut kuka noita kirjoittelee on pöhveIi itse!

        Lisäksi lähes kaikissa pöhveIin viesteissä mainitaan homppeli ja poika, mikä edellä mainitun lisäksi kuvaa täydellisen hyvin pöhveIin persoonaa ja mielihaluja 😆🤣😄

        Ja höpö höpö! Sinä olet se homppeli josta puhuin!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja höpö höpö! Sinä olet se homppeli josta puhuin!

        Hahaha pöhveIi ei yksinkertaisesti pysty olemaan ajattelematta homostelua ja poikia, mikä ilmenee lähes tulkoon kaikista pöhveIin kirjoittamista viesteistä 😆


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja höpö höpö! Sinä olet se homppeli josta puhuin!

        Toivottavasti sinulla ei ole omia poikia, sillä sääliksi niitä kävisi!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toivottavasti sinulla ei ole omia poikia, sillä sääliksi niitä kävisi!

        Ja höpö höpö. Jatkossa vastaan cain jos puhut otsikon aiheesta!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja höpö höpö. Jatkossa vastaan cain jos puhut otsikon aiheesta!

        No lupasit vaan, homokiimasi osoittaa toista:-D


    • Anonyymi

      Meidän "ilmojen sankarimme" eivät siis olleet ilmataisteluissa niin hyviä kuin on vuosikymmenet uskottu. Historiantutkimuksen eräs tärkeimpiä tehtäviä on nostaa esille faktat ja kumota propagandistiset patrioottiset myytit.

      • Anonyymi

        Tutkimuksissa on todettu, että kaikkien maiden kaikissa ilmavoittoväitteissä on ”ilmaa”!

        Hyvän mielikuvan asiasta saa kun tutkii yksittäistä ilmataistelua, josta on, harvinaista kyllä, tarkat tiedot molempien osapuolten osalta! Kas tässö:

        Tiiksjärvellä käytii ilmataistelu 6.4.1942 Siinä Neuvostoliitto lähetti saattohävittäjillä varustetun pommikoneryhmän pommittamaan Suomen asemia ja niitä torjumaan nousi joukko suomalaisia hävittäjiä. Tästä yksittäisestä taistelusta löytyy tiedot molemmilta osapuolilta, mikä lienee harvinaista.
         
        Seuraavassa taistelu pähkinänkuoressa:
         
        Vahvuudet
        Neuvostoliiton lento-osasto:
        7 kpl SB, 7 kpl PE-2 10 kpl Hurricane ja  2 kpl Lagg-3 hävittäjiä
         
        Suomalaisten käsitys eli havainto:
        7 kpl DB-3, 7 kpl PE-2  18 kpl Hurricane ja Lagg-3 hävittäjiä
         
        Suomalainen lento-osasto
        8 kpl Brewster-hävittäjiä
         
        Venäläisten  käsitys eli havainto
        9 kpl Brewstereitä
         
        Ilmataistelun tappiot:
        Neuvostoliiton lento-osasto (todelliset):
        1 kpl SB, 6 kpl Hurricane
         
        Suomalaisten väittämät ilmavoitot:
        2 kpl DB-3 ja 12 kpl Hurricane
         
        Suomen lento-osasto (todelliset):
        - (ei tappioita)
         
        Venäläisten väittämät ilmavoitot:
        7 kpl Brewsteria ilmassa, 4 kpl Brewsteria maassa
         
         
        Hyökänneestä joukosta luutnantti V.I.Salomatin ilmoitti tuhonneensa 5 kpl Brewstereita ja hän sai 22.2.1943 Neuvostoliiton Sankarin arvon.
         
         
        Tiedot: Suomen Ilmailuhistoriallinen lehti 4/1997


    • Anonyymi

      Sörkitty neuvostosontaa sitä ihtiään.
      Valhetta vaan ja niin paksua ettei edes vanha jooseppi moista uskoisi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      390
      3857
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      133
      2697
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      128
      1875
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1320
    5. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1192
    6. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      172
      1189
    7. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1167
    8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      64
      1125
    9. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      51
      952
    10. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      291
      930
    Aihe