Mistä MAP-kirkon jäsenmäärä tulee

Anonyymi-ap

MAP-kirkon mukaan maailmassa olisi 16 miljoonaa Mormonia. Kuinka heitä on niin paljon? Taitavat olla kovia julistamaan sanomaansa, tai jotain muuta on kyseessä?

Jos jäsenmäärän laskussa otetaan huomioon aiemmin esiintulleet faktat kuten että

- Meksikon nykyisen piispan mukaan kirkko on jo vuosikaudet valehdellut Meksikossa olevien jäsentensä määrästä, väittäen siellä olevan miljoona enemmän jäsentä kuin mitä siellä oikeasti on.
Lähde: https://www.youtube.com/live/NnrIy8qhcwI

- Brasiliasta esiintulleen uutisen mukaan mikä ilmi jo vuonna 2012, kirkko oli sielläkin suurentanut jäsenmääräänsä 913 045 henkilöllä.
Lähde: https://archive.sltrib.com/article.php?id=54497395&itype=cmsid

- Samanlainen tapaus Australiassakin. Kirkon ilmoittama luku oli useita tuhansia enemmän kuin mitä Australian väestölaskennassa tuli ilmi.
Lähde: https://www.reddit.com/r/exmormon/comments/11aymmc/in_light_of_the_recent_mormon_stories_stats/

Kirkon ilmoittama jäsenmäärä Suomenkin kohdalla on suurempi kuin Suomen Tilastokeskuksen mukaan: https://pxdata.stat.fi/PXWeb/pxweb/fi/StatFin/StatFin__vaerak/statfin_vaerak_pxt_11rx.px

Jos ovat samanlaista touhua tehneet muidenkin maiden kohdalla, heidän todellinen jäsenmääränsä on varmasti paljon pienempi kuin tuo ilmoitettu 16 miljoonaa.

Eli tässä jo näemme jotain ollennaista MAP-kirkon "ilmoituksista" ja siitä kuinka paljon heidän "ilmoituksillaan" on tekemistä faktojen ja muun totuuden kanssa.

Mutta heidän jäsenmäärälleen voi hyvin olla muitakin syitä. Yksi keino on kehottaa jäseniä saamaan paljon lapsia. Tälle voi antaa sellaisen epä-Raamatullisen tekosyynkin että se auttaa taivaassa olevia "kokemaan maanpäällisen elämän". Tuota väitettä ei tosin ole Raamatussa.

Mutta lapsia kun voi saada uskomaan vaikka Joulupukkiin niin lapsesta asti kirkossa kasvaneet ovat myös helpoimpia saada jäseniksi.

Tuotakin helpompia ovat kuitenkin kuolleet ihmiset. Heillä on varmasti sitäkin vähemmän mielipiteitä MAP-kirkon opeista.

Useita vuosia sitten MAP-kirkko esimerkiksi kastoi 2. maailmansodan aikana kuolleita Juutalaisia jäsenikseen. Tämä tuli ilmi "American Gathering of Jewish Holocaust Survivors" järjestön puheenjohtajalle Ernest Michelille. "Jewish Telegraphic Agency" uutistoimiston raportoinnin mukaan Michel sai selville että Mormonit olivat kastaneet hänen äitinsä, isänsä, isoäitinsä ja parhaan lapsuuden ystävänsä Mormonikirkon jäseniksi. Hän sanoi että hänelle oli tuskallista nähdä hänen Auschwitzissä tapetut vanhempansa merkittyinä Mormonikirkon jäseniksi.

12

277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuosta 2.maailmansodan Juutalaisten kastamisesta Mormoniksi kirjoitettiin esim. The New York Times lehden artikkelissa "Anne Frank, a Mormon?" (18.10.2011).

      Tässä ote artikkelista:

      The Mormons even baptized Anne Frank.

      It took Ernest Michel, then chairman of the American Gathering of Jewish Holocaust Survivors, three years to get Mormons to agree to stop proxy-baptizing Holocaust victims.

      Mormons desisted in 1995 after Michel, as the Jewish Telegraphic Agency reported, “discovered that his own mother, father, grandmother and best childhood friend, all from Mannheim, Germany, had been posthumously baptized.”

      Michel told the news agency that “I was hurt that my parents, who were killed as Jews in Auschwitz, were being listed as members of the Mormon faith.”

      • Anonyymi

        > Michel told the news agency that “I was hurt that my parents, who were killed as Jews in > Auschwitz, were being listed as members of the Mormon faith.”

        ??!!

        Kuolleita on helppo lisätä jäsenlistaan ku eivät ärähdä vastaan


    • Anonyymi

      Ei tuo kirkko olisi koskaan normaalisti kasvanut erityisen nopeasti. Se kasvoi 80-luvulla osaksi koska lähetyssaarnaajilla oli keinoja saada kiinnostunut kasteelle nopeasti. Nykyään heillä on paljon vaikeampi löytää kiinostuneita. Useimmilla suomalaisilla on nettiyhteys jota kautta voi oppia mormonismista enemmän kuin mitä kirkon jäsenet haluavat sulle kertoa.

      • Anonyymi

        Kirkon lähetyssaarnaajat ovat myöskin kastaneet jopa 9 ja 10 vuotiaita, yleensä sellaisia jotka ovat kasvaneet kirkossa. Kuitenkin tälläiset, jotka sitten lasketaan käännynnäisiksi (convert) antavat kuvan että kasteelle menee enemmän oikeita käännynnäisiä. Tälläiset kastetut eivät välttämättä jää kirkon jäseniksi täyteen ikään tullessaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kirkon lähetyssaarnaajat ovat myöskin kastaneet jopa 9 ja 10 vuotiaita, yleensä sellaisia jotka ovat kasvaneet kirkossa. Kuitenkin tälläiset, jotka sitten lasketaan käännynnäisiksi (convert) antavat kuvan että kasteelle menee enemmän oikeita käännynnäisiä. Tälläiset kastetut eivät välttämättä jää kirkon jäseniksi täyteen ikään tullessaan

        Kansallisarkiston IGI-kortistosta löysin esi-isäni 1700-luvulta. Onkohan hän ottanut kasteen vastaan?


    • Anonyymi

      Mormoonit katoaa kartalta, enemmän kuolee kuin syntyy!
      Että aikansa kutakin!

      • Anonyymi

        Suurin osa varmaan jo lähtenytkin mutta kirkko ylläpitää julkisivua niinku mitään ei olis tapahtunut.


      • Anonyymi

        Suomalaiset perässä!


    • Anonyymi

      Tuollainen kuolleiden kastaminen herättää kysymyksen miksi kukaan rupeaisi Mormoniksi eläessään? Säästätte 10% palkastanne itsellenne kun odotatte kuoleman jälkeistä pakkokastetta.

      • Anonyymi

        Hieno toteamus.


    • Anonyymi

      ainoa asia mikä ei ole tuulesta temmattua tuossa kirkossa on ne rahat jotka siitä jäsenyydestä maksetaan

    • Anonyymi

      Mistä MAP-kirkon jäsenmäärä tulee?

      Mistä? Samasta paikasta josta Mormonin kirjan teksti. Jonkun mielikuvituksesta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 115
      2396
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      65
      2237
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      16
      2001
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1707
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1638
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      13
      1442
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      13
      1378
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      27
      1373
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1357
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1282
    Aihe