BAARIN perustaminen- laskentaa

Anonyymi-ap

en tiedä paljonko baareissa käy väkeä mutta otetaan ajatuksiin niin sanottu räkälä. eli ihan keskikaljaa myytäisiin ja humppa soisi taustalla.

tällaisia baareja voi perustaa aika helpolla tietääseni. lähdetään siitä että asiakaita olisi illassa 80 ihmistä. jokainen juo keskimäärin 6 kaljaa. päästään 480 kaljaan. kaljan sisäänostohinta on arvoitus mutta ajatellaan yhden kaljan ostohinnaksi 2 euroa. jos myydään kalja ulos kympillä saadaan 8 euron voitto ennen muita menoja. 480 kaljaa tekisi siis tuottoa 3840 euroa.

havaitaan, että voitto kuulostaa aika optimistisen suurelle joten pudotetaan asiakkaiden määrä puoleen ja ansaitaan yhä 1920 euroa. nyt kuulostaa realismille. tuosta summasta vähennetään vuokrat, mainosmenot ja sen sellaiset menot noin 120 euroa päivä. voittoa tulee 1800 euroa päivä. baari on auki 30pv kuukaudessa eli voittoa syntyy 54000euroa kuukaudessa.

kuulostaa aika kivalle tuotolle. mutta realismin takia puolitetaan silti varmuuden vuosi summa niin ollaan yhä 25000eurossa kk. jos hommat ei menekään kuten pitää, on tuossa vielä varaa puolittaa tulos ja edelleen baarin omistaja ansaitsee kuin lentokapteeni.

se mitä haluan sanoa niin näissä kannattavuuslaskelmissa kannattaa laskea aluksi mahdollisimman suuria summia josta sitten vähentelee realismin takia. on varaa vähennellä ja homma kannattaa siltikin jos lähtösummat on riittävän suuret.

eli jos joku perustaa vaikka 5000 ihmisen kylään kukkakaupan niin hän kai laskee että kaupassa käy asiakkaita päivässä 500 ihmistä jotta saa homman kannattamaan paperilla, ja vähentelee siitä sitten summia. jos laskisi niin että asiakkaita käy vain 15 niin eihän se kannattaisi silloin.

tuossa baarissa on sitten se että voi joutua ottamaan töihin jonkun jos ei ite viitti olla aina tupakan katkussa. mutta niinä hetkinä kun on työntekijä töissä, voi nostaa kaljan hintaa niin saa palkkakulut pois ainakin.

7

789

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Juu aika metsään menee.
      Baarin ja kukkakuapan ero on valtava.
      Baarin myynti tulee käytännössä pe ja la illoilta.
      Sitten asiakkaat suhteessa väestöpohjaan.
      Mitäs arvelet käykö 10% väestöpohjasta 2 kertaa viikossa baarissa ryyppäämässä?

      Laskeskelit että 3800€ summa olisi hyvä iltaa kohden.
      Pyörittelit hintoja verollisena eli ensin päältä pois alv.
      Sitten kun vähennät kiinteistökulut sekä aloituskustannukset (remontit, luvat yms.).
      Sitten kun otat huomioon että todellinen myynti tapahtuu pe ja la iltoina niin tuo sinun iso summa on aivan liian pieni.

      • Anonyymi

        Ananasta kannattaa hankkia varastoon ja paljon .
        Toimii pizzassa sekä juomassa.


    • Anonyymi

      Otapa selvää kaikista maksuista, joita yrittäjálle tulee. Ei kaikki ole vain tuloja. Menot ovat järjettömän suuret ja vain fiksut pärjää ravintolayrittäjinä.

    • Anonyymi

      Aika paljon tosiaan saa vielä vähentää tuloja ja lisätä kuluja. Yrittäjä varmasti pyörittää baaria yksin kaikkina päivinä klo 9-03. Kaljan hinta räkälässä on 6€ -7€ (-alv). Keskimäärin juomia menee ehkä 2-3/hlö. Yhden juojia on paljon enemmän, kuin 10:n juojia arkisin. Kohtuullisella paikalla vuokra on enemmän kuin 100€/päivä. Sitten vielä vesi, sähkö, netti…
      Työntekijöitä voi laskea aukiolotunneille varmaan itsensä lisäksi vähintään 1,5kpl( 2ihmistä kokoajan töissä). Keskimäärin 30€/h.
      Telkkarit, kanavapaketit, teostomaksut…

      Mutta kyllä, moni bisnes on kannattavaa, jos laskee myyntihinnan ja myyntimäärän yläkanttiin eikä huomioi kuluja. Ei auta vaikka puolittaisi oletetun tuloksen.

      https://www.finder.fi/Holding-yhtiö/Satavarma+Oy/Helsinki/yhteystiedot/185830

      Laske tuosta. Y-tunnuksen alla 3 suomen tunnetuinta ja menestyneintä räkälää. On hyvä varautua, että tuosta pääset vain alaspäin.

    • Anonyymi

      https://www.finder.fi/Ravintola/Ravintola+Tapulin+Mestari/Helsinki/yhteystiedot/2776357

      Tässä sitten esimerkki ihan vilkkaasta ostariräkälästä, jossa on kantikset aina paikalla.

      Molemmista esimerkeistä käy ilmi, että 1000€/pv/ ravintola verotonta myyntiä on jo hyvä saavutus. Aukioloaika 17h. Työvoimakulu 1,5x17x30 = 765€
      Vuokra 100€/pv
      Muut kulut 50€/pv

      1000€-765-100-50 = 85€. Yrittäjälle jää siis muikeat 85€/pv sisältäen palkan ravintolassa vietetystä ajasta.

      • Anonyymi

        Oikeastaan tuossa aloituksessa tulee ilmi se miksi työntekijät aina syyttävät työnantajaa siitä ettei maksa parempaa palkkaa.
        Luullaan että työnataja tienaa valtavat summat heidän työllään.
        Mullakin oli yksi työntekijä joka luuli että kerroin olisi 1,4 joka kattaa kulut ja loput firmalle voittoa.
        Todellisuus oli kerroin 3, sen verran tehottomia työntekijöitä oli, ehkä juuri sen harhaluulon takia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oikeastaan tuossa aloituksessa tulee ilmi se miksi työntekijät aina syyttävät työnantajaa siitä ettei maksa parempaa palkkaa.
        Luullaan että työnataja tienaa valtavat summat heidän työllään.
        Mullakin oli yksi työntekijä joka luuli että kerroin olisi 1,4 joka kattaa kulut ja loput firmalle voittoa.
        Todellisuus oli kerroin 3, sen verran tehottomia työntekijöitä oli, ehkä juuri sen harhaluulon takia.

        Monelle tulee yllätyksenä, että omistajan tuntipalkka voi olla työntekijää alhaisempi ja puuttuvat tulot korvataan tuplaamalla työtunnit


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kylläpä on nautinnollista taas tämä palstan vassari valitus!

      Lähes jokainen avaus on vassareiden kitinää ja valitusta. Eikö se tarkoitakin, että silloin asiat menee maassamme parem
      Maailman menoa
      118
      3390
    2. Palkansaajilta kupattiin 27,5 mrd euroa työeläkkeisiin

      Jo pelkän himmelin toimintakulut olivat 400 miljoonaa euroa, jolla olisi mukavasti tuottanut myös sote-palveluja hyvinvo
      Maailman menoa
      28
      2773
    3. HS: persujen v. 2015 turvapaikanhakijoista alle puolet töissä

      Aikuisina Suomeen tulleista ja myönteisen päätöksen saaneista vain 42 prosenttia oli vuonna 2023 töissä, vaikka he ovat
      Maailman menoa
      80
      2606
    4. Mikä kaivatussasi herätti mielenkiintosi

      Kun tapasitte ensi kerran? Ulkonäössä? Luonteessa tai olemuksessa? Kuinka nopeasti mielenkiinto muuttui ihastukseksi?
      Ikävä
      100
      1619
    5. Persut muuten hyväksyvät 2 + 8 mrd. euron maatalous- ja yritystuet

      Vaikka molemmat tukimuodot tiedetään haitallisiksi, koska ovat käytännössä pelkkää säilyttävää tukea, eivätkä kannusta k
      Maailman menoa
      74
      1518
    6. Valkoinen Golf

      Kukahan on tämä ukko, joka työkseen kyylää pienen ässän asiakkaita viikon jokaisena päivänä.
      Kuhmo
      19
      1194
    7. Martina Aitolehti podcastissa: Ero

      Martina Aitolehti podcastissa: Ero Martina Aitolehti kertoi BFF-podcastin https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/696
      Kotimaiset julkkisjuorut
      203
      1105
    8. Kaikki ovat syntisiä!!!

      Näin täällä koko ajan vakuutellaan uskovaisten toimesta. Myös Päivi Räsänen on toistanut tätä samaa matraa jatkuvasti. N
      Luterilaisuus
      374
      1095
    9. Moottorisahalla kauppaan

      Missäs päin kaupunkia tämä yöllä moottorisahalla kauppaan yrittänyt asiakas askaroi? https://poliisi.fi/-/mies-yritti-s
      Kajaani
      12
      947
    10. Jos olisit kaivattusi

      Kanssa kahdestaan samassa tilassa niin miten kävisi
      Ikävä
      51
      882
    Aihe