Skuutit ja polkupyörät kauppakeskuksiin ja kauppoihin sisälle

Anonyymi-ap

Mitä mieltä olette, pitääkö ihmisten saada tuoda skuutit ja polkupyörät kauppoihin sisälle?

Molempiin on saatavissa lukot ja myös voi kiinnittää pyörätelineisiin tms. Jos ei uskalla jättää skuuttia tai polkupyörää kaupan ulkopuolelle niin sitten jättää ne kotiin.

Tikkurilassa ainakin muutama kauppa antaa tuoda skuutit sisälle.

Peltolantiellä sijaitseva ruokakauppa on yksi: yhtenä päivänä seisoin tuotehyllyn vieressä katsomassa tuotteita. Mitä tapahtuu? Joku aikuinen itsekäs skuuttaaja taluttaa skuuttia ja törmää minuun! Tilaa olisi ollut mennä muualta. Hetken päästä siihen tuli myyjä ja sanoin skuuteista. Hän totesi, että toiset tuovat niitä sisälle, jotta ei varasteta! Totesin, että Suomessa skuutteihin sovelletaan polkupyörän liikennesääntöjä, joten silloin myös polkupyörän voi tuoda kauppaan. On kuulemma eri asia!!! Siellä kaupassa on muulloinkin näkynyt skuutteja.

Ennenkuin joku skuuttaajaa kommentoi, niin kerrottakoon, että lähes jokainen skuutti Suomessa on niitä, jotka kulkevat yli 15km/h.

Kerrottakoon, että nyt puhun skuuteista, en esim. tasapainolaudasta!

Tikkuraitilla sijaitseva kauppa antaa tuoda myös skuutteja sisälle sekä polkupyöriä. Nyt ei puhuta 2-3 vuotiaiden polkupyöristä. Siellä jopa ajetaan toisinaan ed. mainituilla ajoneuvoilla, myös aikuiset. Esim. yhtenä päivänä n. 12-vuotias poika tuli pyörän kanssa kassalle minuun perään. Sanoin, että polkupyöriä ei saada tuoda myymälään. Hänen mielestä saa, koska hän ei aja sillä. Kysyin kassahenkilöltä saako kaikenikäiset tuoda skuutteja ja pyöriä, koska niitä on tuotu? Hän vastasi, että hänen mielestä voi tuoda, kun niillä ei vain ajeta. Totesin, että sitten voida itsekin tuoda, jotta ei tarvitse turvalukita. Sitten ääni kellossa muuttui!

Dixissä yhtenä päivänä n. 13-14 vuotias poika pujotteli siellä ihmisten keskellä, tosin ajoi hiljaa, mutta silti. Sattumalta mentiin samaan kauppaan niin sanoin, että sisätiloissa et voi ajaa muualla kuin kotona! Vaarannat meidät jalankulkijat! Vanhemmat olivat antaneet luvan ajaa ja kuulemma neuvoneet miten/missä skuutilla ajetaan, mutta eipä ollut pojalle hankittu kypärää! Hänen skuutti, oma kulkee yli 15km/h. Tunnistin pojan ulkonäöltä eli hän ajaa todella kovaa jalkakäytävillä ja pyöräteillä.

Vartijatkaan eivät näytä puuttuvan sisätiloissa ajamiseen!

Edellä vain muutama esimerkki.

Missä me jalankulkijat saamme olla turvassa?

7

509

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei pidä.
      Ostareissa saa tarpeeksi väistellä rinnakkain kulkevia ihmisiä, lastenvaunujaan kapeissa tiloissa toisia päin työnteleviä äitejä, joilla myös voi olla pikkuskuutilla säntäilevä lapsi valvottavanaan.
      Eilen olin menossa ostoskeskuksen kävelijöille tarkoitetusta pyöröovesta. Eteeni tuli ala-asteikäiset polkupyörillään. Isompi yritti auttaa samaan tilaan pienempää.
      Menin sitten tavallisesta ovesta. Pyöräilijät onnistuivat jotenkin pääsemään sisätiloihin ja jatkoivat matkaa pyöräillen. Tämä tapahtui ruuhka-aikaan.
      Olen ollut myös vaatekaupassa, missä parilla äidillä vaunut lapsineen ja isommat lapset äitien keskittyessä valikoimaan rullaluistelivat kovaan ääneen huudellen pitkin kaupan käytäviä.
      Olisi myös ystävällistä aina huomioida muutkin ihmiset. Kouluihin ja koteihin tapakasvatusta, vaikka kuvallisin, tai ihan vain draamallisin keinoin havainnollistaen esimerkein, jälkikäteen sitten keskustellen asiasta. Miltä tuntuu kenestäkin, miten tulisi / voisi muuttaa käytöstä ym. ? Hyvä esimerkki on yksi keino. Tosin sitä on vaikea muistaa itse kunkin kun noita tilanteita sattuu lähes päivittäin. Aina saa olla itse väistelemässä tai siirtymässä muualle. " Nöyrä pitää olla, mutta ei saa nöyrtyä",
      sanoi Käärijäkin

      • Anonyymi

        Skuutti ongelma ratkeaa kun rajoitetaah niiden nooeus noin 5 kmh
        Ei aiheuta niin paljon vaaraa.
        Leikaus salikin kiittää ja vakuutusyhtiöt


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Skuutti ongelma ratkeaa kun rajoitetaah niiden nooeus noin 5 kmh
        Ei aiheuta niin paljon vaaraa.
        Leikaus salikin kiittää ja vakuutusyhtiöt

        Skuutit, joiden rakenteellinen nopeus on yli 15km/h ja max 25 km/h, Suomen laissa on, että niihin sovelletaan polkupyörän liikennesääntöjä.

        Kaikki Suomessa vuokrattavat ja lähes kaikki Suomessa myytävät kuuluvat edellä mainittuun ryhmään. Eli niillä ajetaan ajoradalla ellei ole pyörätietä tai jos on pyörätie, niin sillä, mutta ei koskaan jalkakäytävillä. Sen kun näkisi!

        Nopeuden rajoittaminen ei muuta skuutin ominaisuuksia eli että sillä voisi ajaa esim. jalkakäytävillä!

        Vain lapsille/nuorille suunnattuja skuutteja voi olla, jossa max nopeus on 15km/h, jolloin ne saavat käyttää jalkakäytävää.

        Skuutilla liikkuvat ajavat jopa kaupoissa sisällä, rautatieasemilla sisällä, Asematunnelissa, metro- ja junalaitureilla, jopa metrossa jne.

        Jos on lusikalla annettu ei voi kauhalla vaatia!


    • Anonyymi

      Tässä yhtenä päivänä kysyin eräältä vartijalta, eräässä kaupassa, täällä Itä-Vantaalla, että te ette puutu skuuttien tuomista myymälöihin. Vastasi, että ne saa tuoda, koska niitä ei saa kiinni, mutta ei polkupyöriä! Totesin, että kyllä niihin saa hankittua lukon.

      Skuutteihin voi hankkia vaijerilukon, kuten polkupyöriin, ja samalla lailla kiinnittää johonkin kiinteeseen! Kertoo skuuttaajien älykkyydestä, avuttomuudesta jne ellei onnistu hankkimaan lukkoa. Pitäisi varmaan olla isä tai äiti mukana, jotta skuutin voi laittaa lukkoon ja jättää kaupan ulkopuolelle?

      Eikö skuuttaajat käy Jumbossa? Siellä ei saa vielä skuuttia kauppakeskukseen sisälle!

    • Anonyymi

      Hyvä,tietää alankin käydä siuutti vapaalla aluella

    • Anonyymi

      Mitä sanotte tästä?

      Alla oleva on minun kirjoittama toiselle palstalle:

      Tässä sattui viikon päivät sitten, että n. 15 vuotias poika ajoi sähköskootterilla junaan sisälle ja siellä muutaman metrin. Sanoin hänelle asiallisesti, että junassa ei saa ajaa sähköskootterilla eikä muillakaan ajoneuvoilla. Lisäsin myös , että laiturialueilla ei myöskään saa ajaa.

      Hän vastasi, että hänen oli pakko ajaa, koska ei olisi muuten ehtinyt junaan!

      Miten sitten muuten kävi? 3-4 akkaa alkoi "hyökätä" sanallisesti minua aikuista naista kohden, koska olin uskaltanut puuttua sähköskootterilla junassa ajamiseen!

      Tällainen se maailma on täällä pääkaupunkiseudulla! Uusavuttomia ihmisiä ja heidän lapsia löytyy paljon! Eikä heidän tekemiseen uskalla puuttua!

      Entä, jos kymmenet muutkin polkupyörillä, sähköpotkulaudoilla, sähköskoottereilla tms alkavat ajamaan junassa sisällä? Mitä siitäkin tulee?

      Olen jo vuosia sitten lopettanut polkupyöräilijöiden, skuuttaajien tms ajavien auttamisen tapaturman/onnettomuuden sattuessa.

      Perustelut: he itse ajavat vaarantaen jalankulkijoita sekä jopa kolhivat!

      Tuo edellä mainittu tapaus vahvisti sitä, että ei heitä kannatta auttaa vaikka tarvitsisivat apua! Poikkeuksena alle kouluikäiset lapset mikäli ovat yksin liikenteessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      112
      2022
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      177
      1441
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      1305
    4. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      68
      1245
    5. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1187
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1105
    7. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1050
    8. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      88
      1014
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      803
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      788
    Aihe