Kiinan suuruus pelottaa maailmallisvähemmistöisiä länsimaita

Anonyymi-ap

Ajassa [2016] oli vielä positiivisia ajatuksia, kirjoituksia - myös poliitikoiltamme, mutta nyt pelko jäytää ja Ukrainasta länsiohjattuna kumpuaa joukko- ja sotapsykoosi |1 - vähemmistöisen länsimaalaiskulttuurin puolustamiseksi - idän massiivisilta aalloilta ---

|1 ~ https://www.is.fi/politiikka/art-2000008770711.html -


Kiina, Kiina ja vielä kerran Kiina!

[ .. ote lähihistoriasta, kun maailma näytti vielä toiveikkaalta - koko artikkeli löytyy täältä ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/05/kiina-kiina-ja-viela-kerran-kiina.html - .. ]

(Aikanaan europarlamentaarikko ja keskustalainen Hannu Takkula avasi hienosti keskustelun Kiinasta |2, sen talousvaikuttamisesta ja mobilisoitumisesta maailmalle |2 – myös meille EU - Eurooppaan – Kiina hakee markkinatalousstatusta (MES | Market Economy Status) |3 – ainakin itselleen hyödyksi, mutta miten se kaikkinensa vaikuttaa muualle maailmaan?)

|2 ~ http://hannutakkula.puheenvuoro.uusisuomi.fi/216796-kiina-kiina-kiina -



[ … kansalainen Erkki on miettinyt jo pidempään miten työ |3 säilyisi Suomessa. Aikanaan Lapista Salcomp Oy – elektroniikkalaitelatureiden valmistaja siirsi liukuhihnansa Kemijärveltä Kiinaan – syy oli yhdeltä osalta selvä – työn hinta kokonaisuutena |4 …

… kansalainen Liisa pohdiskelee miten meidän käy, jos vain palvelemme toinen toisiamme |5 ja ostamme kaiken muun materiaalisen ulkoa, koska ne saadaan näin halvemmalla. Näin me syömme omat jalat alta, ja olemmekin sitten jalattomia juoksemaan tässä markkinatalousstatuksen kilpajuoksussa … ]



Kiina edusti vuonna 2016 vajaalla 1,4 miljardilla ihmisellään 7,4/1,38 osuutta maapalloväestöstä, ~ 19 %, mutta päästöjälkenä vain murto-osaa henkilöä kohden viimeiseltä 150 vuodelta |6. Kiinan kasvaa tänään nopeammin kuin sen ympäristö sietää |7 – tämäkin tiedetään. Kiinan on samalla maailman suurin markkina-alue – niin ympäristöasioissa kuin monissa muissakin markkinasektoreissa.


Tulli on keino rajoittaa, hallita ja vaikuttaa

Olemme suojanneet itseämme tulleilla – sitä kutsutaan protektionismiksi |8. Vapaa kapitalistinen markkinatalous ei siedä esteitä, ei rajoja eikä yksittäisten valtioiden päästömääräyksiä. Kaiken pitää liikkua vapaasti – työn, ihmisten ja tavaroiden – siinä samassa liikkuu myös pakolaiset ja rikollisuuskin |9.


USA on markkinatalouden pyhiinvaelluspaikka

Pitää saada valmistaa vapaasti, yhtäläisesti ja kilpailu on sallittua, itse asiassa toivottua ja vaadittua. Kiina tuo kilpailua ja he ovat uteliaita, jopa niin uteliaita |10, että teollisuusvakoilevat ja kopioivat kuten japanilaiset jo 1950 – ja -60 – luvuilla. Itse asiassa kaikki kopioivat, sillä pyörää ei kannata keksiä uudelleen.

Aikanaan Yhdysvaltojen presidentti Ronald Reagan ei suostunut laittamaan rajoja kiinni pieniltä japanilaisilta autoilta, vaan kertoi omille autonvalmistajilleen, että tehkää parempia autoja, niin omatkin ostavat niitä. Japanilaiset siirsivät tehtaitaan Yhdysvaltoihin, vastatoimena. Nyt kiinalaiset ostavat ”kaikkea mikä liikkuu” – myös rajojensa ulkopuolelta, kuten Volvon Ruotsista.


Nyt EU pohdiskelee mitä kiinalaisille pitäisi tehdä

Europarlamentaarikko Takkula toi otsikkoaiheen käsittelyn erinomaisesti Suomeen. Ensimmäisiä kertoja, jolloin poliitikko esittää kirkasta, selkeää ja kiihkotonta tekstiä lukijoilleen. Ei parjaa kiinalaisia, mihin esimerkiksi aikanaan, osin nytkin informaatiosotamedia Helsingin Sanomat syyllistyy ja haluaa unohtaa journalismin pyhimmät aatteet puolueettomasta informaation jaosta |11.


Kiina on ja pysyy

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/09/kauppa-kiinaan-on-tunnetta-osaamista-ja.html -


Kiina kasvaa, kerrotaan sen jo olevan maailman suurin talous |12. Näin varmaan onkin, kun huomioimme ostovoimakorjaukset ja vaikuttavuudet. Kiina on osa BRICS – järjestöä, kehittyvien valtioiden seuruetta, jossa siellä täällä kipristellään kasvukivuissa. Vastaavasti kehittyneet valtiot makaavat omassa toimettomuuden suossaan – ei ole riittävästi työtä, ei huomista ideaa eikä kansalaisille osoitusta, mitä tehdään ensi vuonna. Niin Kiinassa kuin lännessäkin robottien katsotaan olevan pelastus |13.


EU käy hoiperrellen omaa kehityspolkuaan! –

~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2023/02/vilpiton-ja-pelokas-maailmallispienvahe.html -

JKK

26

382

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Men aloittaja Kiinaan vaikkapa puoleksi vuodeksi ja hakeudu siellä muutamiin eri kohteisiin. Tulet huomaamaan ja kaipaamaan läntisen maailman periaatteiden tarpeellisuuden. Itse vietin tuossa sairaassa kommunistiperiferiassa yli 8 kk, ja voin vain vilpittömästi todeta: - Ei koskaan enää!

      • Anonyymi

        Oletko käynyt Kiinassa? Jos, niin kerrotko omia kokemuksia ja missä olet siellä käynyt ja milloin?


      • Anonyymi

        Missä olit, kerrotko tarkemmin, kiinnostaa kovin; olen käynyt itse 12 kertaa yhteensä noin 3 vuotta. Kokemukseni ovat hiukan toisenlaisia!


    • Anonyymi

      Populaatiovertailua:

      Kiina - 1,4/8,2
      US - 0,36/8,2
      EU - 0,44/8,2
      BRICS - 3,4/8,2!

      Tuo 8,2 on miljardeja, siis Maapallon ihmispopulaatio.

      • Anonyymi

        Ei ole.

        Siinä on Kiina 2 kertaan.


    • Anonyymi

      Läntinen maailmannäkemys edustaa noin 1,3/8,2 osuutta ihmiskunnan kokonaispopulaatiosta.

    • Anonyymi

      kohta hyökätään naton kanssa kiinaan

    • Anonyymi

      Kuka haluaa Kiinan alaisuuteen pakkotyöhön Uiguurien tapaan.

      • Anonyymi

        Uiguurit ovat itse ongelmansa aiheuttaneet. Todistetusti Kiina kohtelee hyvin niitä vähemmistökansoja, jotka eivät kyseenalaista Pekingin valtaa.


    • Anonyymi

      Hyvä juttu että Usan hegemonialle on vastapainoa Kiinassa.
      Nyt kun Venäjä on saatu polvilleen

      • Anonyymi

        Mitä seuraa, jos Kiina + Venäjä on jotain?


    • Kiina on yhden puolueen komennossa oleva totalitäärinen valtio, jossa hallintoa ei saa kritisoida mitenkään. Kansalaisten mielipiteellä ei merkitystä ole. Valtaa ylläpidetään väkivalloin.

      Tuollaista valtiota Luoma jaksaa lapsellisilla yleistyksillään ihastella. Tämän lisäksi Ilkalle mieluinen valtio on myös Venäjä. Ilkka pitää siitä, kun vallassa ovat "vahvat miehet". Irvokasta Luoman jutustelu on siksi, että hän käyttää propagandassaan hyväksi demokraattista sananvapautta - jota Ilkan ihannemaissa ei ole.

      Länsimaiset demokratiat ovat Ilkalle vihollisia ja niiden historia täynnä pahuutta. Ilkan maailmassa Suomi oli syyllinen talvisotaan ja USA tuhosi muita valtiota ja kansoja jo ennen muinoin - jopa ennen olemassaoloaan valtiona. Luoman jutuissa Stalin oli ihanteellinen johtaja ja ihmisystävä. Suomen pitäisi Ilkan irvokkaassa rinnakkaistodellisuudessa katkaista välit kaikkiin länsimaihin ja keskittyä kauppaan vain Venäjän ja Kiinan kanssa.

      Kaiken lisäksi Ilkka on ylentänyt itse itsensä asemaan, josta käsin hänen juttunsa riittävät perusteluiksi hänen toisille jutuilleen. Lisäksi Ilkan ei tietenkään ikinä tarvitse perustella näkemyksiään. Hänen tekstinsä ovat niin täydellisiä, että riittää, kun hän vain käskee ylhäisestä ylevyydestään käsin lukea niitä tarkemmin. Muuta ei tarvita.

      Asemastaan käsin Ilkka ilmeisesti kuvittelee neuvovansa Suomen johtoa milloin missäkin. Tämän kaiken lisäksi Ilkalla on myös humaani puolensa: ajoittain Ilkka ottaa suvereenilla osaamisellaan kantaa myös yleisempiin asioihin, kuten vaikkapa luontoon. Tällöin Ilkka saattaa malttaa jättää pois lempiasiansa, eli vuoden 1941.

      Onneksi meillä on Ilkka. Ihmeellistä sinänsä, että tämä mainio neromme joutuu pelkästään kirjoittelemaan täällä, eikä jo johda Suomea tsaarin asemassa!

      • Anonyymi

        Kiinassa eletään puolueen diktatuurissa.
        Suomessa eletään puolueiden oligarkiassa.


    • Anonyymi

      No huojentavia uutisia kaikille kiinapelkureille!

      Yks maailman suurimmista kiinteustöyhtiöistä, kiinalainen Evergrande, menossa konkurssiin!

      Ja huolestuttavia uutisia kaikille Evergrandia lainottaneille sijoittajille. Sinne meni miljardinne!

      • Anonyymi

        Lyhyesti - Lehman.


    • Anonyymi

      Luvuista voi päätellä sen, että ilmastonmuutosta on erittäin vaikea pysäyttää, jos se on ihmisen aiheuttama, kuten vaikuttaa olevan. Kiinakin aikoo virallisesti aloittaa vasta 10 vuoden kuluttua. Intiasta ei ole tietoa, aikooko ollenkaan. Intiassa, Pakistanissa ja monessa Saharan eteläpuolisessa maassa jatkuva voimakas väestönkasvu vaatii jatkuvasti keskittymään vain elintason kohottamiseen, tai edes sen romahtamisen estämiseen, eli halvimman mahdollisen tuotannon kehittämiseen. Luojan kiitos nuo väestöjättiläiset ovat edelleen kovin riippuvaisia läntisistä markkinoista, koska ovat jäljessä teknologian kehittämisessä ja väestö on edelleen niin köyhää, ettei kunnollisia sisäisiä markkinoita ole syntynyt kehittyneemmille tavaroille.

      Mutta tilanne muuttuu. Kun Intia valmistaa lännen käyttämät tuotteet, voi se piankin valmistaa niitä myös itselleen ja saada aikaan markkinat, joihin lännen on entistä vaikeampi vaikuttaa.

      Asiaa ei auta yhtään se, että lännessä talous on itseisarvo, jolloin sitä ei voi käyttää välineenä, ei maailman valta-asemsta kamppailtaessa eikä edes ilmastonmuutosta vastaan taistelussa. Kiina tosiaan toimii täysin toisin, sille talous on vain strategian yksi osa-alue. Venäjä on toiminut samoin, mutta kiinalaiset ovat olleet menestyksekkäämpiä, koska he ovat tehneet sen paljon älykkäämmin. Se ehkä johtuu siitä, että kiinalaiset lienevät onnistuneet vetämään kommunismin aikaista aivovuotoa takaisin maahansa, kun taas Venäjältä pako on jatkunut edelleen.

      Talouden kummallinen ylikorostettu asema lännessä näyttää liittyvän yleiseen kulttuurin muutokseen. Kun sotiminen miehisyyden osoituksena kävi epämuodikkaaksi toisen maailmansodan jälkeen, osin siksi, että feminismi aikoi murtautua läpi yhteiskunnissa, siirtyi palleilla pullistelua talouselämään, josta tuli seuraava pippelinmittaamisen hiekkalaatikko.

      Venäjä on palannut henkisesti monin tavoin vanhaan ja siellä sotimisesta on taas tullut miehuuden mitta. Kiina on edennyt toista tietä, joka jossain määrin taitaa muistuttaa sen historiallista kehitystä ennen kuin se joutui läntisten ideologioiden puristamaksi. Se ei kuitenkaan ole pystynyt palauttamaan innovaatiojohtajuuttaan, joka sillä vielä 1300-luvulla oli. Siksi myös Kiina on jossain määrin edelleen hyvinkin riippuvainen länsimaista.

      Länsimaiden tulisi ymmärtää, missä vahvuutemme on. ja käyttää sitä hyväkseen, ennen kuin peli on menetetty voimille, jotka voivat varsinkin meille täällä lännessä hyvin tuhoisia. Pelkästään sillä, että ilmastonmuutosta ei ehkä pystytä riittävästi hidastamaan, voi olla pahoja seurauksia eri puolilla maapalloa.

      • Anonyymi

        Kovissa luonnontieteissä Kiina on jo maailman johtava. Tuon merkitys tulee olemaan pidemmällä aikavälillä valtava.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kovissa luonnontieteissä Kiina on jo maailman johtava. Tuon merkitys tulee olemaan pidemmällä aikavälillä valtava.

        Kyllä AMK-vdduilu Jennyn johdolla takuulla takaa lännen etulyöntiaseman!


    • Anonyymi

      Kiinan kehitys pysyy kurissa sillä USA johtaa ylivoimaisesti puolijohdetekniikkaa ja voi säännöstellä mitä kiinalaisille myydään. Kiina joutuu vielä pitkään tarpomaan USA:n perässä. Tämä vaikuttaa etenkin tekoälyn käyttömahdollisuuksiin jossa ero vain kasvaa USA:n eduksi. Samoin Kiinan väestö pohja on katastrofaalinen. Valtaosa siirtyy kohta eläkkeelle ja väestö pienenee merkittävästi koska Maon aikainen yhden lapsen politiikka johti poikalasten suosimiseen. Äskettäin huomattiin järkyttävä virhe Kiinan väestön laskennassa. Synnytys iässä olevia naisia oli 100 miljoonaa vähemmän kuin oli oletettu, kiitos Maon. Intia on jo ohittanut Kiinan väestömäärässä ja Kiinan rajusti kutistuva väestö ei voi olla vaikuttamatta sen asemaan maailmanpolitiikassa.

      • Anonyymi

        Taiwanin ongelman ratkaiseminen taklaa myös Kiinan ongelmat.


    • Anonyymi

      Aloittaja Ilkka Luoma kirjoittelee sekopäisiä tapansa mukaan.

      Kiinan koko ei pelota ketään, sen vallanhimo ja ekspansiivinen politiikka kylläkin.

      Jos länsimaat olisivat poliittisesti johdettuja sen sijaan, että palvotaan markkina-analyytikkoja, ei tuotakaan ongelmaa olisi.

      Viisauden alku olisi tunnustaa tosiasiat, eli se, että Kylmän sodan voittivat sosiaalidemokraatit. Oikeisto oli pelkkä hidaste. Kuten se on aina ollut ja on edelleen.

    • Anonyymi

      EU on nyt Kiinassa kerjuureissulla.

    • Anonyymi

      Kiina on myös maailman suurin tuotantolaitos ja vientivaltio.

    • Anonyymi

      Nobel palkinnot !

      Kiina 9kpl
      USA 410kpl

      Muuta ei tarvitse tietää...vai.??

    • Anonyymi

      Eivät ole paljon auttaneet Nobel-palkinnot Jenkkejä. Tässä on tilannekatsaus paikalliselta sheriffiltä, joka jakaa tieto maan tilanteesta, Washington DC:n preppaamana: https://www.youtube.com/watch?v=jMGQIViYNw4
      Kiina, Meksiko ja fentanyyli on ketju, joka syö yli 100 000 Jenkkiä hengiltä hengiltä pelkästään USA:ssa.
      Eikä nuo Nobelpalkinnot kauheasti merkitse, kun ajatellaan vaikkapa Obaman rauhanpalkintoa. Hän sai sen ensimmäisen kautensa aivan alussa ja aloitti ahden hallintokautensa aikana 7 uutta sotaa!
      Menkää pimeän aikaan Pekingin Keskuspuistoon, niin näette maan toisenlaiset kasvot. Puistossa kokoontuvat ne maalta tuleet henkilöt, jotka eivät ole saaneet oikeutta omalla kotiseudullaan. Siellä on puolueen virkailijoiden ryöstämien perheiden edustajia, odottamassa pääsyä korruptiota tutkivien virkamiesten puheille ja vastaavia. Myös Uiguureja näkyy siellä ja Falun Kong:n jäseniä, etsimässä liikkeen kaapattuja jäseniä. He kun ovat haluttuja kohteita pimeillä elinsiirtomarkkinoilla terveellisten elintapojensa takia. Ja tietysti Kiinan vastavakoilun ahkeria työläisiä, jotka yrittävät soluttautua joukkoon.
      Muistakaa myös, jos matkustatte maahan, niin siellä on jokaisen sillan molemmissa päissä valvontakamerat, jotka tallentavat kaiken liikenteen matkustajineen. Hotellihuoneenne on jatkuvan seurannan kohde mikeillä ja kameroilla. Myös WC-tilat. Tämä koskee kaikkia ns. virallisia delegaatioita. Halvoista, paikallisten käyttämistä muutaman sadan rempulan majoitustiloista, niitä tuskin löytyy.

    • Anonyymi

      Jenkki kuuntelee tarkoin mitä Pekingistä yskähdetään.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      83
      6004
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2546
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2043
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1805
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1621
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1418
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1327
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1321
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1259
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1213
    Aihe