Kiina on jo maailman suurin!

Anonyymi-ap

Euroopan Unionissa Saksa on talousveturi |1 ja uuden ajan saatossa oppipoika sotimisessa. Läntistä sotimisen kulttuuria ja hyökkäysintoa ylläpitää maailman toiseksi suurin talous - Yhdysvallat, joka samalla antaa ydinsateenvarjon EU-Euroopalle - tietty Venäjää vastaan; ovathan nuo kaksi suurvaltaa molemmat ydinasesuurvaltoja, joiden perässä Kiina kiiruhtaa aseidenkin osalta omaan kokoluokkaansa - EU' n kauhuksi yhdessä Venäjän kanssa? |2

|1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/11/kayko-euro-eu-saksan-lompakolle.html -

"Käykö Euro-EU Saksan lompakolle?"


Saksa on saapumassa kuilun reunalle

[~ https://yle.fi/a/74-20045244 - "Saksan taloudella menee heikosti, ja se näkyy jo Suomessakin – “Pienten on syytäkin pelätä”, sanoo itävaltalaisekonomisti

Saksa lyö pöytään kymmeniä miljardeja euroja veronmaksajien rahaa houkutellakseen teollisuutta ja työpaikkoja maaperälleen. Maasta on nopeasti tulossa Euroopan suurin mikrosirujen tuottaja."]


.. ja nyt Saksan valtio haluaa investointeja, työtä ja vaikuttavuutta - on tultava Kiinasta takaisin (missä suhteessa, ettei menetetä Kiinan markkinoita ja sen ulkoisia markkinoita!), kun reilu 20 vuotta sitten Kiinaan haluttiin kaikin keinoin - syin:

A - Halpa, työteliäs ja (toistaiseksi) lakkoilematon toveri liukuhihnoilla
B - Heti kiinalaisen tehtaan oven takana maailman suurin markkina-alue
C - Tuotantokoneiston ympäristöongelmien siirto kiinalaisten omiin taskuihin

Näin oli ja Kiina kaikesta huolimatta kiitti, sillä se sai nopeasti sen opin, millä välttää lähes kaikkia niitä läntisen tuotantokoneiston virheitä, joita ympäristösaasteidenkin osalta syydettiin luontobiologian harmiksi lännessä noin 200 vuoden ajan |2. Kiinassa tuo aika saatiin ja saadaan kutistettua noin 40 vuoteen!|2 ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b4ff4caa-77cc-496c-ac5a-82e4e79a9289 -

"Yhdysvallat on ylivoimaisesti eniten hiilidioksidipäästöjä aiheuttanut valtio menneen 171 vuoden aikana, käy ilmi ilmastokysymyksiin erikoistuneen Carbon Briefin analyysistä. USA:n osuus ajanjakson kokonaispäästöistä on 20 prosenttia."


__ __
Tänään vuonna 2023 Kiina on maailman suurin viejä, maailman suurin kansantalous ja maailman suurin monien teollisuus- ja kauppa-alojen markkina, tuotekehityskoneisto kuin tuotantokone - jopa jo sähköautoissa [BYD] - niin valmistajana kuin markkinana.

__
Kiina nousi suurimmaksi niin nopeasti, että se lipsahti maailmallisvähemmistöisen lännen ohi lähes huomaamatta ja nyt on aika kelata se länteen mikä vielä voidaan tehdä - nyt on niin sanotusti se lämmin housuissa.


__ __ __
[20U09] - Entä aiemmin Kiinasta, sen tavoista ja päämääristä, vuonna 2009 tarkasteltuna:

"Kiina nousee maailman kaupalliseksi supervallaksi muutamassa vuodessa. EU on tänään suurin kauppa-alue ja Saksa suurin viejä. Kiinan 1325 miljoonaa ihmistä muodostavat kulutuksen reservit ja loputtomat työtilauksien puurtajat. Joka vuosi Kiina puskee markkinoille enemmän ylempiä insinöörejä kuin EU, USA ja Venäjä - yhteensä, noin 340 000 -joka vuosi |*.

..
Kiinassa ei tehdä kauppaa näkemättä toista osapuolta

Puhelinkeskustelu ei merkitse mitään. Yhteiset lounaat, päivälliset ja illalliset sen sijaan merkitsevät. Kaupat tehdään ystävien kanssa - vaikka tinkiminen on osa raadollista arkea, kuin sopimuspykälien tulkinnatkin.

Kiinassa aiesopimus on kuin paperi vailla mitään sitovuutta

Mutta MoU tai aikomus on välttämätön vaihe siirryttäessä seuraavaan - tarkempaan varsinaiseen sopimukseen, josta usein viimeinen erä jää maksamatta reklamaatioiden takia. Aikomuksia voi olla kaksi miljardia - todelliseen liikevaihtoon ja kassaan kilisemiseen saakka yltää yleensä noin 20-60% kokonaisarvioinnista.

..
Kiinalainen kauppakumppani on kotonaan vieraanvarainen,

.. hän kestitsee ja jakaa lahjoja vuosituhantiseen tapaan. Kiinassa ei ymmärretä läntistä termiä lahjonnasta, varsinkaan sen negatiivisessa merkityksessä. Kiinassa osoitetaan vieraanvaraisuutta ja kuulumista yhteisöön ja joukkoon. On tärkeää olla "sisällä" - on merkittävää tuntea tärkeitä kiinalaisia. Jos olet valokuvassa Kiinan presidentin tai pääministerin kanssa, on kaupallisuus jo miltei allekirjoitettu.

__
Kiina tarvitsee huipputeknologiaa

Kiina tarvitsee ympäristötekniikoita. Kiina himoitsee vesiteknologiaa, joka puhdistaisi jäte- ja juomavedet. Vesihuolto tarvitsee lietteiden käsittelyä ja mikrobien torjuntaa. Kiinassa mennään määräysten mukaisesti.


Kiinan kaupparaamattu on valtion viisivuotisohjelma,

.. joka nyt päättyy vuonna 2010. Kiinalaisten on pakko parantaa esimerkiksi vesiensä laatua, jotta voimakkaasti yhteiskunnan subventoimaa vedenhintaa voidaan nostaa käyttäjilleen.

Kiinassa puhdas vesi on elämän virvoittava lähde


JKK

18

202

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Joko sinä Ilkka saat kerrottua, mistä tämä oletettu Kiina-osaamisesi kumpuaa?

  • Anonyymi

   Saako BRICS Kiinan avulla uusia jäsenmaita?

   • Anonyymi

    Iran liittyy varmaan tähän rupusakkiiin!


  • Anonyymi

   Maailman todellinen johtaja Elon Musk sanoi aikaa sitten että Kiina on suurin

   • Anonyymi

    Olin samaa mieltä kiina kasvaa isoimaksi ohi amerikan mutta nyt tuli kiinalle ongelma väestörakenne en tiennyt hetki sitten että sen heillä niin paha suurin osa on kohta vanhuksia ja niitä riitää enenmän kun töikäsiä talouden kasvattaminen on todella vaikeaa tulevina vuosina.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olin samaa mieltä kiina kasvaa isoimaksi ohi amerikan mutta nyt tuli kiinalle ongelma väestörakenne en tiennyt hetki sitten että sen heillä niin paha suurin osa on kohta vanhuksia ja niitä riitää enenmän kun töikäsiä talouden kasvattaminen on todella vaikeaa tulevina vuosina.

    Kiinan väkiluku tulee olemaan vuonna 2123 noin 650 miljoonaa. Tuon aikaisella automaatiolla se on sopiva - luonto kiittää!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kiinan väkiluku tulee olemaan vuonna 2123 noin 650 miljoonaa. Tuon aikaisella automaatiolla se on sopiva - luonto kiittää!

    Naapuri maa intiassa on ennemän nuoria ja ok kehitys menee ohi?


   • Anonyymi

    Niin tuumasi IMF jo vuonna 2016! On tärkeää tiedostaa se oikea vertailu, joka on BKT/PPP - siis ostovoimakorjattu bruttokansantuote.


  • Anonyymi

   Kiina on maailman suurin talous.

   IMF totesi jo vuonna 2016.

   __
   "Kiinan tuotanto muodostaa nyt 16,5 prosenttia maailmantaloudesta, kun taloutta mitataan todellisella ostovoimalla. Yhdysvaltojen osuus on 16,3 prosenttia. Jo viime vuonna Kiina ohitti Yhdysvallat maailman suurimpana maana ulkomaankaupassa. Market Watch huomauttaa, että Kiinan nousu tapahtui nopeammin kun odotettiin.5.12.2014"

   https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001859078.html

   "Nyt se on virallista: Kiina on suurin
   IMF:n mukaan Kiina on nyt maailman suurin talous."

   • Anonyymi

    EVERGRANDE!


  • Anonyymi

   EVERGRANDE!

  • Anonyymi

   Nobel palkinnot !

   Kiina 9kpl
   USA 406kpl !!!!!!

   • Anonyymi

    Äsken olleissa matematiikan olympialaisissa Kiinalle kulta ja pronssi yksilökilpailusta, hopea matkasi Etelä-Koreaan. Joukkuekisassa voitto Kiinaan.

    USA osallistui kisoihin myös.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Äsken olleissa matematiikan olympialaisissa Kiinalle kulta ja pronssi yksilökilpailusta, hopea matkasi Etelä-Koreaan. Joukkuekisassa voitto Kiinaan.

    USA osallistui kisoihin myös.

    Nobel palkinnot !

    Kiina 9kpl
    USA 406kpl

    Tarviiko muuta tietää !? Kilpailua ei ole !!!!


  • Briec Hieno jos Iran .Saudia ja Afrikka ja P,Korea tarkoita että bye bye MR Amerikka hhhhhhhh

  • Anonyymi

   Kiina on myös maailman suurin vientivaltio.

  • Anonyymi

   EVERGRANDE Ilkka, EVERGRANDE!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Orpon hallitus tulee leikkaamaan eläkkeitä!

   Orpo suunnittelee eläkeuudistuksen tammikuulle 2025. Siihen mennessä työmarkkinajärjestöjen pitää tehdä suunnitelma siit
   Maailman menoa
   343
   3760
  2. Niko Ranta -Aho kertoo ettei Sofia ollut hänelle sopiva nainen.

   Ei ollut kannustanut häntä raittuiteen ,vaan teki juuri päinvastaisin ja olisi halunut siksi erilaisen naisystävän .
   Kotimaiset julkkisjuorut
   222
   2594
  3. Miksi miehet jäävät lapsettomiksi Suomessa?

   Suomessa jo puolet 35-vuotiaista miehistä oli lapsettomia. Osuus on kasvanut 10 prosenttia vuodesta 2015, eli todella no
   Maailman menoa
   400
   2528
  4. Vakava onnettomuus

   Kevätniemen sahalla tapahtunut illalla vakava onnettomuus, kuormaaja ja pakettiauto törmänneet yhteen. Kolme loukkaantun
   Lieksa
   37
   1737
  5. Miten ihmistä voidaan rangaista työttömyydestä, kun avoimia työpaikkoja ei edes ole kaikille ?

   Vaikka kuinka työtön kuinka haluaisi työpaikan, hän ei sitä saa. Työttömiä työnhakijoita oli elokuun lopussa 249000 ja
   Perussuomalaiset
   232
   1599
  6. Minun on aika

   Siirtyä sivuun ja piiloon. En kuulu elämääsi enkä voi siihen tämän tapahtumasarjan jälkeen kuulua. Tiedät sen ja minä ti
   Ikävä
   65
   1517
  7. Onko Olivian kiusaaja jo linnassa

   Paikka johon kiusaaja kuuluu.
   Suomussalmi
   28
   1337
  8. "MIHAIL DELJYAGIN,VENÄJÄN TULEVA PRESIDENTTI"!!!

   "VEITSENTERÄVÄ TALOUSMIES"!!!
   Maailman menoa
   18
   1241
  9. Olisitko nainen halunnut oikeasti

   olla jollainlailla tekemisissä vai miks kyselit ? Olisitko halunnut vain sotkea päätäni enemmän kun se on jo muutenkin s
   Ikävä
   57
   1052
  10. Niko Ranta-ahon kirja

   Tosi kiinnostava. Että on huumeidenkäyttäjä ja diileri. No parempi sentään kuin pedo Sillanpää
   Kotimaiset julkkisjuorut
   128
   1020
  Aihe