Mutaatiokuorma (mutation load, genetic load) on biologinen tosiasia. Tämän ymmärtää jokainen molekyylibiologiaa vähänkään opiskellut. Syynä on metyloituneen sytosiinin (5mC) taipumus muuntua tymiiniksi deaminaatiossa, jota aiheuttaa mm. oksidatiivinen stressi. Solussa ei ole korjausmekanismia tälle emäsvaihdokselle. Korjausentsyymi glykosylaasi kyllä korjaa metyloitumattoman sytosiinin muuntumisen tymiiniksi, mutta metyloituneen sytosiinin muuntumista tymiiniksi glykosylaasi ei korjaa. Kyseinen mutaatiotaipumus on n. 20 000 kertaa suurempi kuin metyloitumattoman sytosiinin mutatoituminen tymiiniksi.
Ilmiö johtaa siihen, että genomin GC-pareilla on taipumus muuntua GT-pareiksi. Kyseessä on kielioppivirhe, jolloin solun MMR-korjausmekanismit pyrkivät korjaamaan nämä 'mismatch pairs' eli yhteenkuulumattomat parit. Keskimäärin yksi tuhannesta GT-parista jää kuitenkin korjaamatta niiden yleisyyden vuoksi. Tämä johtaa siihen, että solun replikoituessa GT-pari tulkitaan AT-pariksi, jolloin seurauksena on pysyvä geenivirhe eli mutaatio, joka useimmiten on haitallinen. Ilmiö johtaa genomin AT-sisällön kasvuun ja GC-sisällön vähenemiseen (Genomissa on vain kahdenlaisia pareja; GC-pareja ja AT-pareja).
Solu tarvitsee riittävän osuuden GC-pareja kyetäkseen rakentamaan eliön selviytymisen kannalta tarvittavat DNA-jaksot. Meioottisessa rekombinaatiossa sukusolujen genomien DNA-jaksoista solu valitsee tärkeimmät jaksot liittyen mm. DNA:n korjausjärjestelmiin, aineenvaihduntaan, proteiinituotantoon jne. Tutkimus käyttää termiä 'meiotic hotspots'. Tärkeysjärjestyksen määräävät histonien epigeneettiset merkinnät, jotka toimivat rekisteritietokannan tavoin.
Paljon AT-pareja sisältävät jaksot aiheuttavat kromosomin sentromeerissä rikkoutumisia. Tutkimus käyttää lyhennettä CFS, eli common fragile sites. Runsaasti AT-pareja sisältävät jaksot johtavat tutkimusten mukaan herkemmin kromosomien rikkoutumiseen ja edelleen kromosomifuusioihin eliön järjestellessä uudelleen DNA:ta ylläpitääkseen riittävää GC-sisältöä.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7025860/
"Ironically, AT-rich sequences have been shown to be fragile sites within a chromosome"
AT-parien osuuden kasvulla on mielenkiintoinen yhteys negatiivisiin ilmiöihin luonnossa kuten patogeeneihin bakteereihin ja viruksiin sekä loiseläimiin. On havaittu, että runsas AT-sisältö johtaa näihin ilmiöihin.
https://academic.oup.com/mbe/article/38/4/1570/6031917?login=false
""The genomes of endosymbiotic bacteria often have lower GC contents than those of their free-living counterparts (Moran 2002). This could reflect metabolic adaptation to the host environment (Rocha and Danchin 2002; Dietel 2019), or a reduction in GC-biased gene conversion due to lower rates of recombination (Lassalle et al. 2015). But it is usually assumed to be a consequence of a reduced efficacy of selection, coupled with a bias towards GC-to-AT mutations (Hershberg and Petrov 2010; Hildebrand et al. 2010; McCutcheon and Moran 2012). Results shown in figure 3g–i, show that patterns of GC content in pathogens are more complicated than predicted. Between species, we did observe the predicted tendency for pathogens to be GC-poor." "
Kromosomifuusiot johtuvat siis mutaatiokuormasta, geenivirheistä ja ne ovat osoitus geneettisestä rappeutumisesta. Eliön järjestellessä genomin DNA:ta uudelleen ylläpitääkseen riittävää GC-sisältöä, voimme havaita vaihtoehtoisia muotoja eliöistä eli tapahtuu muuntelua. Tämä on seurausta mutaatiokuormasta, mikä johtaa biologisen informaation rikkoutumiseen, joten kyse ei ole evoluutiosta. Sitä kun ei ole koskaan tapahtunut.
Mutaatiokuorma johtaa kromosomifuusioihin ja geneettiseen rappeutumiseen
9
343
Vastaukset
Tässä tutkimus liittyen loispistiäisten alhaiseen GC-sisältöön. Tästä ei ole enää pitkä matka sukupuuttoon. Evoluutiota ei ole koskaan tapahtunut.
https://bmcgenomics.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12864-020-6764-0Evoluutiollahan ei ole suuntaa, joten epäonnistuminen on aivan yhtä todennäköinen kuin onnistuminenkin. Tästä ensin mainitusta rot on mainio esimerkki.
Geneettisellä rappeutumisella on suunta ja se on alaspäin. GC --> AT -mutaatiotaipumus koskee KAIKKIA eliöryhmiä, myös bakteereja ja hiivoja (kun täällä joku kuvitteli hiivojen kehittyvän monisoluisiksi eliöiksi)
Bakteerit:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2936535/
Hiivat:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4050626/
Aitotumaiset:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2936535/
"Recent studies have shown that mutation appears to be universally AT-biased in eukaryotes"
Mutaatiokuormasta johtuen kaikki eliöryhmät rappeutuvat geneettisesti. Tämä tapahtuu nopeasti, mikä tukee raamatullista luomista ja syntiinlankeemusta.
- Anonyymi
Katsos, noin miljoonannes Göögle-Töhtöri-Tomin avaus evoluution mahdottomuudesta. Ilman mitään koulutusta, osaamista ja suhteellisuudentajua kaadetaan kokonaisia tieteenaloja. Malliesimerkki harhaisesta mielestä.
- Anonyymi
Taas on evoluutioteoria kumottu ja kuopattu.
Olisiko nyt aika siirtyä esittämään todisteita luomisesta? - Anonyymi
RoT:n todistaa väkevästi, että ihminen on rappeutunut simpanssi.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC187548/
"Human chromosome 2 was formed by the head-to-head fusion of two ancestral chromosomes that remained separate in OTHER primates. "- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Katsopa taulukkoa 1.
https://academic.oup.com/nar/article/44/D1/D203/2503065?login=falseSeli-seli.
Jos kromosomifuusiot ovat rappeutumista, ihminen ON rappeutunut simpanssi.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
1 Eurolla 35 euroa, 1.5x minimikerroin, 0x kierrätys ja minimitalletus vain 5e!
Noniin nyt pamahti sitten VB:ltä älyttömän kova tarjous ensitallettajille. Euron panoksella 35 euroa jos kokkishown voit32718Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1581351Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491165- 1271028
Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä181016Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2071010Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223974Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk299908- 42899
- 72875