Turvallisuuskoneisto tympääntyi Putiniin - vaatii täysimittaista liikekannallepanoa

Anonyymi-ap

Vauhti kiihtyy....

Turvallisuuskoneisto tympääntyi Putiniin – Vaatii täysimittaista liikekannallepanoa sekä Šoigun ja Gerasimovin eroa

Wagnerin kapinan aiheuttama sekaannus ja heikentyvä taloustilanne vaativat toimia Venäjän johdolta, Bloomberg kirjoittaa.

Venäjän turvallisuuskoneisto ei ole tyytyväinen maan nykytilaan.

Samaan aikaan kun rupla on romahtamassa, Wagnerin kapinan aiheuttama järkytys ei ota laantuakseen, ja Ukrainan sota on ylittänyt 18 kuukauden rajan, eikä loppua ole näkyvissä.

Venäjän turvallisuuskoneisto haluaakin muutoksia muun muassa armeijan johtoon. Se vaatii puolustusministeri Sergei Šoigun ja asevoimien komentajan Valeri Gerasimovin eroa.

Asiasta uutisoiva talousmedia Bloomberg pohjaa tietonsa useaan Venäjän turvallisuuseliittiä lähellä olevaan lähteeseen.

Turvallisuuselimissä myös kannatetaan täysimittaista liikekannallepanoa ja sotatilan käyttöönottoa Venäjällä. Toistaiseksi ei kuitenkaan ole merkkejä siitä, että presidentti Vladimir Putin olisi ryhtymässä näihin toimiin.

Keskuspankin hätätoimet
Venäjän keskuspankki päätti viime viikolla hätäkokouksessa nostaa ohjauskorkoaan 12 prosenttiin. Taustalla on ruplan arvon raju heikentyminen, sillä vuoden alusta lähtien ruplan arvo suhteessa dollariin on heikentynyt 30 prosenttia.

LUE MYÖSRupla romahti – Venäjän keskuspankilta hätäratkaisu
Bloombergin tietojen mukaan keskuspankki ei kuitenkaan olisi ryhtynyt toimiin ilman ensi keväänä häämöttäviä presidentinvaaleja, joissa Putinin odotetaan jälleen asettuvan ehdolle.

Myös inflaatio jyllää Venäjällä. Heinäkuussa kuluttajahinnat nousivat Venäjällä 4,3 prosenttia verrattuna edellisvuoteen. Ruplan heikkeneminen ja inflaatio ovat aiheuttaneet huolta tavallisten venäläisten elintasosta.
Bloombergin lähteiden mukaan Venäjän hallitus työstää budjettisuunnitelmaa, joka tarjoaa yhä tiukentuvassa taloustilanteessa kansalle helpotusta sopivasti ennen vaaleja.

Kreml pitää vaaleja mahdollisuutena esitellä Putin johtajana, jota tuetaan täysin ja jolla on tilanne hallinnassa sekä kotona että ulkomailla.

Heikko vastaus kapinaan
Venäjän eliitti kuitenkin järkyttyi siitä, miten heikosti Putin vastasi Wagner-pomo Jevgeni Prigožinin kesäkuiseen kapinaan.

Myös turvallisuuspalvelu FSB:n upseerin Igor Girkinin pidätys heinäkuussa lisäsi jännitteitä edelleen. Ennen pidätystään Girkin arvosteli Putinin osaamattomuutta sotatoimissa eliitille epätavallisen rajuin sanakääntein omalla Telegram-kanavallaan.

Bloombergin mukaan Kremlissä on ryhdytty toimiin, jotta Putinin vallan tuleviin haasteisiin voitaisiin vastata päättäväisemmin.

Osa sitä on Venäjän parlamentin alahuoneen duuman hiljattain hyväksymä laki, joka antaa presidentille valtuudet määrätä aluekuvernöörit perustamaan erikoisjoukkoja laittomien aseellisten ryhmien torjuntaan.

Duuma hyväksyi viime kuussa myös lain raskaiden aseiden toimittamisesta Venäjän kansalliskaartille, joka vastaa suoraan Putinille ja jota johtaa hänen entinen henkilökohtainen henkivartijansa Viktor Zolotov.

Venäjän viranomaisille syyskuun 10. päivänä järjestettävät aluevaalit ovat tärkeä etappi Putinin menetetyn auktoriteetin palauttamiseen.

19

249

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Putin on siis ainut salpalinja ettei Suomeen rynnitä.

  • Ovelaa, näin saadaan Putin näyttämään rauhan takuumieheltä ja varmaan ehdotetaan Nobelin rauhanpalkintoa Putinille.

   Ja oliko muuta kaalisoppamiesten tietotoimistolta?

  • Eihän tuossa avauksessa mitään järkeä ole ja se on tarkoitusperiä varten keksittyä kaalisoppamiesten "informaatiota". Mutta minä kyllä toivoisinkin että se pitäisi paikkansa ja täydelliseen liikekannallepanoon yms. mentäisiin. Se jouduttaisi Venäjän lopullista ja täydellistä romahtamista ja paluuta siihen kastiin minne Venäjä on aina kuulunut ja kuuluu edelleen (poislukien II maailmansota ja sitä seurannut Neuvostoliiton lyhyt rooli kaksinapaisessa maailmanjärjestyksessä).

  • Anonyymi

   "Bloombergin mukaan Kremlissä on ryhdytty toimiin, jotta Putinin vallan tuleviin haasteisiin voitaisiin vastata päättäväisemmin.

   Osa sitä on Venäjän parlamentin alahuoneen duuman hiljattain hyväksymä laki, joka antaa presidentille valtuudet määrätä aluekuvernöörit perustamaan erikoisjoukkoja laittomien aseellisten ryhmien torjuntaan."

   Eli väen nousuja on jo ollut ja nyt tehtiin ihan oikea laki omien kansalaisten joukkovangitsemiseen jotka pääsevät maistamaan historian havinaa:

   Kulaq leirin leppoisaa leirielämää jäämeren rannalla pienen pienellä työvelvoitteella.

  • Anonyymi

   näin

  • Anonyymi

   Sellaista

  • Anonyymi

   näin

  • Anonyymi

   Täydestä liikekannallepanosta seuraa sitten logistinen katastrofi ja sekametelisoppa.

  • Anonyymi

   näin

  • Anonyymi

   Miksi ne vain kirjoittavat eivätkä ole jo rintamalla höökimässä, merkillistä..

  • Anonyymi

   Länsitollojen vittuilu venäläisille ja pyrkimykset heikentää Venäjää on ollut jo pitkään sillä tasolla, että ainut mikä on estänyt totaalisodan on Putinin maltillisuus. Vähän sama juttu Kiinan kanssa. Länsitollot uhoaa, että Kiina manipuloi paikallista mediaa saadakseen länsimaat näyttämään pahalta. Tilanne vaan on täysin päinvastainen. Kiinan johto sensuroi länsitollojen herjat kiinasta ja kiinalaisista sen vuoksi, ettei kiinalaiset pieksisi jokaista kiinassa vierailevaa ylimielistä herjaavaa länsitolloa hengiltä.

   • Anonyymi

    Mistäköhän se mahtaisi johtua? Se on itse aiheutettua, ja koko ajan vaan lisää.


   • Kas, tämä ei ehkä ole LENINGRADILAINEN mutta mennyt lankaan ja uskoo disinformaation. Tämä on juuri se näkemys mitä Kreml toivoo. Putin takuumiehenä.

    Putin ei ole lopulta mitään muuta kuin tuuripelle sekasortoisessa Venäjän valtakunnassa. Tuurilla ja taidolla hän on onnistunut saamaan käsiinsä niin paljon lankoja että pystyy murhauttamaan ihmisiä, mutta hän on aivan jotain muuta kuin suuri GENERALISSIMUS (jota hän ehkä tänä päivänä ihaileekin). Putin ei ole muuta kuin ollut aikoinaan tuurilla oikeassa paikassa oikeaan aikaan juopon Jeltsinin rinnalla ja loppu on historiaa.

    Putin on pätevä pienen KGB yksikön johtajana, mutta mitään suurta näkemystä hänellä ei ole mihinkään. Hän on pieni mies. Ja munaton mies kuten Prigozinin kapina osoitti.


   • Anonyymi

    r....n itkijä valehtelee tapansa mukaan, r......ä ja kommunistit on ajaneet itsensä nurkaan uhkailemalla vapaita Demokratioita jotka varmsti vastaan brutaalin Lännen vastaiseen toimintaan. Länsi on liian kauan katsonut r......n ja sen kätyreiden uhoamista jossakin kohtaa on syytä antaa sellainen opetus että nämä paska maat putoaa


  • Anonyymi

   Prigozhin oli varma saaneensa Putinilta anteeksi juhannuksena järjestämänsä aseellisen kapinan Venäjän asevoimien johtoa kohtaan.

   – Hän sanoi tietäneensa paljon. Katsotaan, ilmestyykö jotain hänen arkistoistaan nyt, julkaisussa kerrotaan.

  • Anonyymi

   https://www.iltalehti.fi/paakirjoitus/a/df57e9a7-eba7-492d-ae0f-8c31765669f3

   Prighožinilla on ollut keskeinen rooli Putinin vallan luomisessa ja väkivaltakoneiston ylläpitämisessä. Paitsi että Prigožin oli Putinin pahamaineisen palkka-armeijan Wagnerin perustaja, hänellä on ollut keskeinen rooli Venäjän disinformaatiokoneistoa pyörittävässä Internet Research Agencyssa (IRA), joka tunnetaan suomeksi nimellä Pietarin trollitehdas.

   Prigožinin tappamisella Putin halusi lähettää viestin paitsi kansalle, myös häntä lähellä olevalle eliitille: kukaan sisäpiirissäkään ei ole turvassa ja kuolee, jos naama ei miellytä diktaattoria.

   Jokainen Putinin sisäpiiriin kuuluva on jo palkannut henkivartijoita ja jos pystyvät, lähettävät perheitään ulkomaille. Ne, keillä on enemmän rahaa ovat hankkineet yksityisiä armeijoitaan.

  • Anonyymi

   Länsi raha, us. cia. nato iskee nyt täysin voimin,,
   - ensin vaihdettiin valta ukrainassa.
   - sitten yritettiin kaataa valko-venäjä.
   - nyt yritetään kaataa moskova !
   - nyt "demokratiaa" pakko-viedään itään.

   Ehkä us. cia. nato saa maailmansodan aikaan ?
   Kun toimet on olleet kovia, itään eteneminen voimakasta, ylimielistä,
   ja sodan lietsonta kovaa. ( jo 2006-2023).
   Tässä nyt Ollaan täydellisessä ohjauksessa, nato-cia tiedotuksen alla.
   Selvästi tässä uudessa "barbarossa" -cia-nato operaatiossa mekin olemme taas ajopuuteoriassa !! Valitettavasri.

   • Anonyymi

    On sulla jutut! Ihanko itsekin uskot?


  • Anonyymi

   Venäläiset ovat erittäin isänmaallista kansaa ja tarpeen vaatiessa kaikki tarttuvat välittömästi aseisiin.

   Mutta just tänä vuonna eivät pääse kun on niin paljon hommia kesken mutta vuoden päästä ovat valmiit tulemaan jos sato onnistuu eikä jää ns. maitti päälle viinan kanssa.

   Ainakin alustavasti mutta katotaan sitten mikä on tilanne.

   Näin kertoi Igor "Stoli" Stolichnaya, tärpättityöläinen, 5. polvessa.

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

   tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
   Ikävä
   136
   3752
  2. Melkein lähetin viestin.

   Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
   Ikävä
   115
   1474
  3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

   "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
   Maailman menoa
   271
   1340
  4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

   Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
   Ikävä
   69
   1289
  5. Kalateltta fiasko

   Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
   Kuhmo
   18
   1164
  6. Nainen voi rakastaa

   Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
   Ikävä
   79
   1101
  7. Ikävöimäsi henkilön ikä

   Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
   Ikävä
   45
   1068
  8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

   Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
   Sanaristikot
   58
   1044
  9. Rakastan sinua

   Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
   Ikävä
   30
   1036
  10. Liikenne onnettomuus

   Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
   Orimattila
   56
   977
  Aihe