Sosialidemokratia oli ennen hyvä aate

SDP oli ennen "valtionhoitajapuolue" ihan hyvällä tavalla. Parhaat demarit olivat kansallismielisiä demareita, jotka ymmärsivät, että toimiva demokraattinen kansallisvaltio mahdollistaa kohtuullisen hyvinvoinnin kaikille. Sosialidemokratian utopia oli idealistinen, mutta kuitenkin realistinen, se todella toimi.

Tässä kovassa ja katalassa maailmassa hyvinvointivaltioon kohdistuu kuitenkin uhkia ulkoa ja sisältä. Sisäinen uhka on, että kun ihmiset vaurastuvat niin he alkavat uskoa olevansa parempia ihmisiä, jotka eivät enää tarvitsekaan hyvinvointivaltiota, joka vaatii toimiakseen kansalaisten solidaarisuutta ja halua maksaa veroja. Yhteiskunnassa alkaa kyteä hyvätuloisten verokapina, joka auttaa sosialidemokratian oikeistolaista vaihtoehtoa.

Suomessa ja muissa pohjoismaissa sosialidemokratian pahimmaksi kilpailijaksi nousi maltillinen oikeistolaisuus, joka omi itselleen sopivia osia demarien hyvinvointivaltioaatteesta. Poliittinen kilpailu kuitenkin kuuluu demokratiaan eikä se tuhonnut sosialidemokratiaa. Ulkoiset uhkat sen sijaan osoittautuivat kohtalokkaiksi.

Pahimmat ulkoiset uhkat vanhalle hyvälle sosialidemokratialle ovat olleet nämä: globalisaatio. massamaahanmuutto ja EU-integraatio. Ne ovat tuhonneet vanhan hyvän sosialidemokratian.

Nykyinen liberaali elitistinen ja globalistinen sosialidemokratia on vanhan hyvän sosialidemokratian irvikuva. Irvikuva-sosialidemokratia suuntautuu hyvinvointivaltion perustaa vastaan. Se on hylännyt kansallisvaltion, joka kantaa vastuuta omista kansalaisistaan. Se on hylännyt kansalaisten vastuun omasta valtiostaan. Toimiva demoktaattinen kansallisvaltio kannustaa kansalaisia tekemään työtä itsensä, perheensä ja oman valtionsa hyväksi. Valtio huolehtii siitä, että kansalaiset saavat työstään kohtuullisen ja hyvänkin toimeentulon.

Irvikuva-sosialidemokratia on hylännyt kaiken realistisen ja käytännöllisen ajattelun ja tuonut tilalle idealistista "liberaalia" höttöä, joka sopii vain kansan huijaamiseen eliitin hyväksi. Miten se irvikuva-sosialidemokratia toimii siitä olen kommmenteissani kertonut ja teen siitä joskus ehkä kokoavan kommentin jos nyt vain viitsin. Pessimismi alkaa painaa päälle tässä kovassa ja katalassa valheiden maailmassa.

17

274

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Juuri niin. Perinteinen sosiaalidemokratia rupesi murenemaan 1900-luvun loppupuolella. Nyt siitä on jäljellä vain nimi. Sanna Marinin hallitus murskasi viimeisetkin sosiaalidemokratian rippeet. Puolueessa on vieläkin henkilöitä, jotka ymmärtävät asian mutta puoluejohto pitäisi ensin kokonaan vaihtaa ja laatia uusi toimintasuunnitelma.

      • Anonyymi

        Näinkin on väärä. Oikea nimi on Sosialipopulistinen puolue.


      • Anonyymi

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋

        💋 ­N­y­­m­­f­­o­­m­­­a­­a­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17983238f

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Sit ne vei pois eläkeindeksin ja sen lupas vappusatanen .. duunareilta edut pois..nyt on meitä köyhiä eläkeläisiä..Suomalaisia.. mut si noi tänne tulleet saa ILTALEHTI JA HS LÄHTEINÄ: 2-3 kertaa suurempia KELA avustuxia kuin kotimaan Suomalaiset... Kyllä on jo...Nyt PS koittaa saada jotain järjestystä adiaan

    • Anonyymi

      no nyt sdp:n puheenjohtajaa kiinnostaa vaan miltä oma takapuoli näyttää kuvissa tai videoilla, oi voi. Voi tämä silti tästä vielä hounommaksikin mennä

    • Anonyymi

      Puolittuminen on laskennallista https://www.hs.fi/talous/art-2000009802450.html

    • Anonyymi

      Silloin vielä ku oli tanner, oli sdp suomalaisten puolue, nykyään ei tosiaan ole kuin irvikuva kaikesta. Kuten esim. tämä lindtman, toisia haukkuu natsi touhuista mutta ite tekee ihan samaa. Täysi pelle koko kakara.

      • Anonyymi

        Linttaman on täysi kytrpä.


    • Anonyymi

      Totta Mooses, sitä kunnon sosialidemokratiaa ei löydy Suomesta. Lähimmät löytyvät Tanskasta ja Ruotsista.

    • Anonyymi

      Demareissa on nykyisin porukka äärivasemmistoa, kommunisteja.

      • Anonyymi

        Unohdit saateenkaari-otukset ja transut.


    • Anonyymi

      Kiitos avaajalle. Noin se on mennyt. Noin helmet sulaa paskatunkioksi. Huono puoluejohto toisensa jälkeen.

    • Anonyymi

      Sosialidemokratia oli ennen hyvä aate, mutta nykyään se on suorastaan erinomainen! Vaka vanhan sosialidemokratian arvostus nousee sitä mukaa, kun kansa havahtuu siihen, että eipä ollut persuista hoitamaan oikeudenmukaisesti koko Suomen asioita. Mietippä ihan itekkin: Ei se sittenkään ollut hullumpi se Sannan hallitus, vei Suomen läpi vaikeiden aikojen ja hetkeksi suomalaiset jopa kokivat lisääntynyttä yhteenkuuluvuuden tunnetta, kun vihamielinen itänaapuri meitä pelotteli. Nyt suomalaiset riitelevät keskenään, kansakuntamme sisäisen rauhan ja vakauden kausi on ohi.

      • Anonyymi

        Tuo, mitä kirjoitit näyttää suklaalta, mutta tiedät itsekin, että se on paskaa. Puolue on tosi kaukana pohjoismaisesta sosialidemokratiasta. Puolue heiluu keskitetyn henkilöpalvonnan ja holtittoman johtamattomuuden välillä, jolloin näkyvin piirre on kaunainen ilkeys.
        Se ei istu suomalaisuuteen.


    • Anonyymi

      Oli vielä silloin kun tanner oli ja eli, mutta ei sen jälkeen. Natsi-antti tulee tuhoamaan loputkin demareista.

    • Anonyymi

      Ei sosialipopulistisella SDP:llä ole enää minkäänlaista aatetta Sanna Marinin ravisteltua instituutioita.

      • Anonyymi

        Sanna Marin, Li Andersson tai Maria Ohisalo sopisivat ihan hyvin samaan puolueeseen. Toki Sanna ei halua puhua ruotsinkieltä toisin kuin muut mutta poliittisesti heissä ei ole juurikaan eroa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollanen supernainen oot...

      Kunnon pakkaus, ja sitten asut jonkun idiootin kanssa jossain korvessa. Oliko sulla siinä joku ajatuskin kun siihen ru
      Ikävä
      116
      1592
    2. Kaipaan keskustelua kanssasi nainen

      Siinä oli niin hyvä olla.
      Ikävä
      62
      1195
    3. Jos sinua kiinnostaa nainen

      tai olet miettinyt, niin ei minulla ole ollut ketään. Olen viettänyt hiljaista ja yksinäistä elämää. En ole "käynyt nais
      Ikävä
      47
      1010
    4. Tekisin sitä nyt

      Kanssasi jos voisin mutta pitää tehdä yksin
      Ikävä
      102
      956
    5. Sevenissä kuva "Aboriginaalista"

      Mutta eihän vaan ole Pikkuruisen salainen serkku - yhtä omituinen hymy päällä....
      Kotimaiset julkkisjuorut
      194
      852
    6. Ihana tumma

      Kaunotar nainen, oletko täällä? Tiedät että olet kauneinta maailmassa ja niin tiedän minäkin. Mitenkäs Juhannus?
      Ikävä
      36
      848
    7. Mitäpä sitä valehtelemaan nainen

      Kyl oisin toivonut että juhannus oltas vietetty yhdessä. Ehkä jopa oltaisiin rakssteltu yöttömänä yönä. Mutta ei, vain y
      Ikävä
      30
      773
    8. En kuulu tänäkään vuonna

      juhannukseesi. Ei sellaista juhannusta taida tullakaan. Eikä joulua..
      Ikävä
      40
      751
    9. Ei me saada tätä ikinä toimimaan

      Näytin herkimmän puoleni. Suuttumukseni ja turhautumisen. Luotin, että tutustuminen ei kaatuisi siihen. Luotin, että pys
      Ikävä
      31
      732
    10. Muistat varmaan tämänkin nainen

      miten kutsuin sinua ihanaksi, enkä väärässä ollutkaan. Mulle tuli aina hauskoja juttuja mieleen, joita sitten kerroin. J
      Ikävä
      27
      676
    Aihe