Mitä kaikkea vaatii kahvilan perustaminen? Ajattelin alkaa yksin.
Kahvilan perustaminen
46
1031
Vastaukset
- Anonyymi
Kunnollisen liiketoimintasuunnitelman sisältäen realistisen arvion asiakasmääristä ja liikevaihdosta. Ja sitten tietysti lasket kustannukset mukaan lukien yrittäjän työ ja oman pääoman kustannus.
- Anonyymi
Miyen sen voi laskea kuinka moni tulee käymään.
Koska ei voi tietää onko kansalla rahaa kahvila kahviin enää syksyllä.
Kaikki. Riippuu paikasta jossa myyt jos paikka in tuottoisa nii sen vuokra ei ole halpa.
Kun taas jonkun vanhan ostarin kellarin saat tonnilla kuussa.
Osatko kupit ja kalusteet vai vuokraaminen kyseeseen
Trendikäs kahvila tuottaa jos saat asikaiat- Anonyymi
Jos arviosi on, että asiakkaita ei ole, niin eihän silloin kannata mitään aloittaakaan.
Sen takia ne arviot ja suunnitelmat pitääkin tehdä etukäteen, ennen kuin tekee mitään päätöksiä aloittamisesta.
- Anonyymi
Jos etsaa asukkaita saat juoda terndi kahvisi itse.
Muista kulut saatta yllöttää. Samoin se että välttämättä kahbilan oitöminen auki vaan
10 stä 17 ei elätä
Avaa ennemin kalja kapakka kaljan myynti kanataa aina ja kun ostaa kaljan jostain tarjouskaupasta . Voi euron tölkin myydä baikkam5 ejää hybä kate esim 4e ilman kuittii - Anonyymi
Onko kukaan perustanut täällä omaa kahvilaa. Jos siihen yksin alan. Miten kannattaa suunnitella esim omat tauot jos ei ole vielä ainakaan alussa työntekijöitä apuna. Niin ja miten ne tarjottavat järjestyy.
(Ketjun aloittaja)- Anonyymi
Jos taukojen järjestely on ensimmäisenä mielessä, kannattaa tosiaan ehkä miettiä jotain muuta tulevaisuuden uraa.
Kahvilaa yksin pyörittävä pitää tauon silloin kun pystyy. Tietysti on mahdollista, että voit pitää taukoa puoli päivää, mutta tätä ei pitäisi tapahtua, jos olet liiketoimintasuunnitelmassa arvioinut, että kahvilan sijainti, tyyli ja hintataso ovat sellaiset, että asiakasvirta riittää kannattavaan toimintaan. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jos taukojen järjestely on ensimmäisenä mielessä, kannattaa tosiaan ehkä miettiä jotain muuta tulevaisuuden uraa.
Kahvilaa yksin pyörittävä pitää tauon silloin kun pystyy. Tietysti on mahdollista, että voit pitää taukoa puoli päivää, mutta tätä ei pitäisi tapahtua, jos olet liiketoimintasuunnitelmassa arvioinut, että kahvilan sijainti, tyyli ja hintataso ovat sellaiset, että asiakasvirta riittää kannattavaan toimintaan.Tauot on tärkein asia huomioida
Ei oletettu kadssvirta.
Önko sulka edes varaa perustaa kahvilaa.
Mihin ajattelit laittaa sen korsoon. espo osen. Ulkomaille espanjaan. Italiaan ameriikkasn Lappiin lahteen - Anonyymi
Itsellä oli kahvila / elintarvikekioski vuosikausia. Tauot pidettiin silloin kun ei ollut jonoa tai silloin kun oli lapsityövoimaa tarjolla...siis omat kakarat.
- Anonyymi
Jotenkin tubtuu siltä jos joutuu kysyy neuvoo täältä ja kysymykset on alkeellista pohdintaa niin ehkä ei enää kannata haaveilla.
Mene vaikka amikdeen Ravintola linjalle saat jotain tätieto pääomaa.
Lama on tulossa kannattaa hankki ammattitaitoa 4 vuoden ajan.
Mene vaikka jollekkin kahvilan pitäjälle ilmaistöihin niin asist selkenee
Läheltä seurannut- Anonyymi
No sitten on tässä keskustelufoorumissa on vikaa. ei kysyjässä.
eihän se pakko ole auttaa voi toki haukkuakin jos siitä saa hyvän mielen itelle.
Terv. Ketjun aloittaja.
- Anonyymi
Onnea yritys toimintaan
Aika nyt kylläkin on huonoin 3o vuoteen
Leppisasri- Anonyymi
sitä se on, mutta varsinkin toiminnassa olevia yrityksiä saa nyt siirrettyä omiin nimiin pilkkahintaan. voi olla, että juuri nyt on vielä vähän aikaista oikeasti siirtyä kahvilabusinekseen, kun ei vielä olla lähelläkään laman pohjaa. Mutta heti kohta pohjan ohituksen jälkeen alkaa hinnat nousta ja valinnanvara heiketä, joten ei tässä kannata kauaa odotella jos haluaa hyvän paikan halvalla.
- Anonyymi
"Kunnollisen liiketoimintasuunnitelman sisältäen realistisen
arvion asiakasmääristä ja liikevaihdosta."
Ei tuommoisia lukemia ole olemassa ja saatavissa mistään. Laskelmia tehdään liiketoimintasuunnitelmiin alalla kuin alalla yleensä sen mukaan, että paperilla homma näyttää kannattavalta. Arvellaan vielä olevan pelivaraakin, kun on niin "realistisesti" laskelma tehty. - Anonyymi
hygieniaosaamistodistus, liiketoimintasuunnitelma, rahaa!
- Anonyymi
Tuollaisessa yhden ihmisen pyörittämässä kahvilassa liiketoimintasuunnitelma on yliarvostettu asia. Sillä saa pään pyörälle eikä todellisia vastauksia siihen onko toiminta kannattavaa vai ei.
Riskit ovat pieniä jos totta puhutaan ja summat myös. Ainakin mikäli kyseessä on valmiiksi kahvilaksi suunnitellun tilan vuokraaminen. Jos ihan tyhjän liikekuoneiston meinaa kahvilaksi tehdä, niin siihen saa palamaan rahaa paljonkin, mutta toimintansa lopettaneen yrityksen saa yleensä pilkkahintaan. No miksi se on lopettanut kyseisessä paikassa? Sen verran kannattaa sitä liiketoimintasuunnitelmaa miettiä, että tekee jotain toisella tavalla kuin edeltäjä. - Anonyymi
Tuo nimitys "kahvila" voi tarkoittaa niin monen tasoista paikkaa.
https://www.google.com/search?hl=fi&tbm=isch&q=kahvila
Jos tuommoisiin koristeellisiin himmeleihin saakka mennään, niin lompsassa pitää olla lähtörahaa aika lailla enemmän kuin se yksi kymppitonni.
Mukavan, perinteisenn Essonbaarin kahvilan saa pystyyn sitten jo paljon pienemmälläkin rahalla. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tuo nimitys "kahvila" voi tarkoittaa niin monen tasoista paikkaa.
https://www.google.com/search?hl=fi&tbm=isch&q=kahvila
Jos tuommoisiin koristeellisiin himmeleihin saakka mennään, niin lompsassa pitää olla lähtörahaa aika lailla enemmän kuin se yksi kymppitonni.
Mukavan, perinteisenn Essonbaarin kahvilan saa pystyyn sitten jo paljon pienemmälläkin rahalla.Laita se kymppitonni nyt pankkiin ninnsulla,on buodenmkuoutya korkoa 500e ja lisäksi pääoma taloella. Mootoin menetät sen ja jää. Vielä, velkaa
Ekberg - Anonyymi
Se impi hygienia passi
- Anonyymi
Nyt kun hallituksen toimet tähtää pienituloisten kahvilla kävijöiden käytettävissä olevan maksukyvyn heikennykseen , ainakin niden osalta jotka. Siellä kahvilassa päivällä,olis tuomassa rahaa.
- Anonyymi
Katele nyt ainakin ensi talveeen miten talaous alkaa vetään.
Veikkaan että tuoeemoahempi lama kuin koronana aikaa.
Hanki jitain kokemusta myyntimja kahbila ja torimyynti alalta kun sulla ei ilmeiseti ole mitään kokemusta mistään.
Baikka kuinka kyselet täältä et saa mitäpn ammaitaitoa ja takuuta onnistumiseen - Anonyymi
Paljonko ajattelit sijoitaa liiketoimintaasi .
- Anonyymi
Eihän siihen riitä ihan vielä Saludo-paketti ja muutaman kympin keitin. Nokipannua suosittelen, mutta viritä notski mieluimmin ulkona kuin sisällä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eihän siihen riitä ihan vielä Saludo-paketti ja muutaman kympin keitin. Nokipannua suosittelen, mutta viritä notski mieluimmin ulkona kuin sisällä.
Saattaa siihen saludo ja muutaman kympin keitinkin riittää, jos vaikka perustaa sellaisen liikkuvan saludo-kahvion joka ajaa rakennustyömaalta toiselle. Hyvä pulla ratkaisee valitseeko raksaukko ilmaisen kahvin työmaaparakissa vai maksaako saludo-auton omistajalle 2,50€ pullasta ja kahvista.
Tosin rakennustyömaat ovat hetken kuluttua sen verran huonossa hapessa, että ehkä tätä ideaa ei kannata hyödyntää juuri nyt. Niin ja tietty raksojen suht-säännölliset kahvitaukoajatkin saattavat rajata busineksen pariin suureen raksakohteeseen päivässä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Saattaa siihen saludo ja muutaman kympin keitinkin riittää, jos vaikka perustaa sellaisen liikkuvan saludo-kahvion joka ajaa rakennustyömaalta toiselle. Hyvä pulla ratkaisee valitseeko raksaukko ilmaisen kahvin työmaaparakissa vai maksaako saludo-auton omistajalle 2,50€ pullasta ja kahvista.
Tosin rakennustyömaat ovat hetken kuluttua sen verran huonossa hapessa, että ehkä tätä ideaa ei kannata hyödyntää juuri nyt. Niin ja tietty raksojen suht-säännölliset kahvitaukoajatkin saattavat rajata busineksen pariin suureen raksakohteeseen päivässä.Montako 2,5 euron kahvi+pulla-yhdistelmää pitää myydä, että saa katettua tuotteiden kustannuksen lisäksi myös auton ja myyjän kustannukset (mukaanlukien kaikki yritystoiminnan pakolliset maksut, vakuutukset ym) ja jäljelle jäisi vähän tuottoakin?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Montako 2,5 euron kahvi pulla-yhdistelmää pitää myydä, että saa katettua tuotteiden kustannuksen lisäksi myös auton ja myyjän kustannukset (mukaanlukien kaikki yritystoiminnan pakolliset maksut, vakuutukset ym) ja jäljelle jäisi vähän tuottoakin?
no, muuttuvat kulut ovat noin 0,65-1€ verollisena. joten 2,5€ satsista tulee noin 1,7 verollista tuloa. annoksia pitää saada kaupaksi noin 3000 kuukaudessa jotta tuo kantaa kohtuullisen tulon ja auton kustannukset
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
no, muuttuvat kulut ovat noin 0,65-1€ verollisena. joten 2,5€ satsista tulee noin 1,7 verollista tuloa. annoksia pitää saada kaupaksi noin 3000 kuukaudessa jotta tuo kantaa kohtuullisen tulon ja auton kustannukset
ja tarvittava annosmäärä pienenee jos tuoterepertuaariin ottaa mukaan karkkipusseja yms krääsää mikä käy kohderyhmälle kaupaksi. se mitkä lisätuotteet käyvät kaupaksi selviää ajan mittaan. hävikki täytyy tietty osata pitää minimissä, muuten homma ei toimi.
- Anonyymi
>>Montako 2,5 euron kahvi+pulla-yhdistelmää pitää myydä
Ei ainoatakaan, koska mistään kahvilasta ei saa enää edes kahvikuppiakaan 2,5 € hintaan. Kupin hinta alkaa 3...5 numeroilla, ja sen påå-toorin saattaa saada 2,50 hintaan. Se pullan hinta jäi nyt tässä kokonaan keskustelemati.- Anonyymi
Meillä torilla kahvila jossa pieni 1,5 keskikoko 2e ja iso 2,5
Mutta sellainen tori kahvila ei terndikäs kahvi ehkä teermoksesta.
En ostanut koska. ei varaa ostaa kun kokokusmkeikaa vaan köyhiotä pitää säästää
- Anonyymi
Koulutusta ei suoraan kahvilatoimintaan ole, Mutta olen käynyt kauppaoppilaitoksen. Siellä opetetiin kyllä yrityksn perustaminen mutta siitä on jo aikaa joten on unohtunut. Bisnespuolen ymmärrän siten paremmin kuin itse kahvilan pyörittämisen
(Kerjun aloittaja) - Anonyymi
Hyvä
Kerrotko nyt miten jatkossa suomen talous tulee menemään
Kun ne sinun ns. Asiakkaat ajetaan ahdinko on maksamaan rikkaiden ytityren sosiaali etuuksisa - Anonyymi
Parin viikon barista-kurssituksen kun käy, niin on ihan täysin oppinut kahvilanpitäjä.
Osaa laittaa Café au laitit ja espressot ja osaa vaahdottaa kermasta sydänkuvion kahvikupin päälle.
Tällainen nykyaikaisen kahvilan ammattimainen pito tuo varmaa toimeentuloa. - Anonyymi
Mijin päin olet laittamassa kahvilaa , on oaikka tiedossa jotamkaavailet
Apuri - Anonyymi
Muista että boit ostaa kahbilan piikkiin jienin auton
Ei tarvii olla kabilaoimintaan soveltuva
Iso maasturikin köy- Anonyymi
Oletko venäjän trolli, kommunisti vai muuten pöljä.
Huomaa kirjoituksistasi se älytön kateellisuus yrittäjästä.
Toisekseen kirjoitustaitosi on niin vajavaa että viittaa vahvasti venäjän suuntaan.
Olet kirjoittanut aika paljon kommentteja eri ketjuihin ja kaikki on provosoivia.
Mikä on sinun oiea motiivi?
Jos et satu tietämään niin henkilöauton verovähennys on aika tiukkaan valvottu, yksikin ajo omia ajoja ja menetät alv oikeuden.
Toisekseen mistä se raha siihen autoon? Ei sitä ilmaiseksi saa, ei verottaja sitä osta.
Mutta aloittajalle.
Laske oma palkka siten kuin maksaisit ulkopuoliselle.
Jos satut sairastumaan niin joudut joko palkkaamaan tuuraajan tai lopettamaan kahvilan, jos väärin laskettu palkka niin et pysty palkkaamaan tuuraajaa.
- Anonyymi
Muista että kahvilaan tarvitaan vaan maksavia asikkaita,joilla on maksu kyjyö.
Niitä kun ei oiken ole paljookaan.
Miljonäärit ei kerke sun kabilaan istumaan joka päivä kun et varmaan laita selista
Joka betää miljonäärejä.
Jos kahbilas on työlöisperheille ei heillä,uuden hallituksen toimien mukaan ole ensibuonna paljonkaan ylimäåeäistä kahbilassaistuskeluun
'kuten olet varmaan lukeenut
Kahvila liisa- Anonyymi
Erikoinen tuo sinun näkemyksesi kirjoitustaidon lisäksi. Ensi vuoden toimilla juuri työssä käyvien käteen jäävää rahaa pyritään lisäämään ja sdp on se, joka kusettaa matalapalkkaisia kaikkein eniten, koska se on niin helppoa.
- Anonyymi
Kokeile uutta tapaa etsiä töitä
Kuvaus
Tuotteista ravintola-alan osaaminen ja työllisty yrittäjänä!
Ravintola-ala kaipaa kokeneita osaajia. Tarjoamme Sinulle mahdollisuuden palata takaisin toiminnan keskipisteeseen. Tuotteista ravintola-alan osaaminen ja työllisty yrittäjänä -koulutus on suunniteltu alan konkareille tai aiemmin alalla työskennelleille.
Koulutuksen tavoitteena on, että osallistuja tuotteistaa oman ravintola-alan ammatillisen osaamisensa ja myy työpanostaan alan toimijoille alihankintana, sopimusyrittäjänä tai kevytyrittäjänä. Tavoitteena on, että osallistuja työllistyy ravintola-alan tehtäviin oman yrityksen kautta koulutuksen päätyttyä.
Lisätiedot
Koulutuksen suorittaneella on hyvät perustiedot ravintoalan yritystoiminnasta, hän osaa hinnoitella oman työpanoksen ja yrityksensä palvelut. Koulutuksessa opiskelijaa valmennetaan asiakashankintaan, myyntiin ja markkinointiin sekä tekemään myyntiä tukevaa aineistoa. Koulutuksen aikana syvennetään ja päivitetään ravintola-alan substanssiosaamista asiantuntijaluentojen ja vierailukäyntien muodossa.
Koulutuksen kohderyhmä ja valintaperusteet
Koulutuksen kohderyhmänä ovat työttömät ja työttömyysuhan alaiset henkilöt, joiden asiakkuus TE-toimistossa tai kuntakokeiluissa on voimassa. Koulutus - Anonyymi
"Koulutuksen suorittaneella on hyvät perustiedot ravintoalan
yritystoiminnasta, hän osaa hinnoitella oman työpanoksen ja yrityksensä
palvelut. "
Hinnan asetanta on aina vaikeaa. Ei tuommoista asiaa teoreettisella kurssilla istumalla opita.
Tietenkin voi tehdä pehmeitä laskelmia. Että jos haluaa 2500 € brittopalkan yrittäjälle, niin kahvikupin hinnaksi pitää Excelin mukaan silloin asettaa 5 euroa, ja firma tuottaa ja kannattaa.- Anonyymi
Juuri noinhan se pitää tehdä. Hinnoittelet niin, että se on itselle kannattavaa. Jos tuote ei sillä hintaa mene kaupaksi/ hinta pöyristyttää itseäkin, niin sitten ei kannata edes aloittaa. Mitä tekee firmalla, joka ei elätä edes pitäjäänsä.
- Anonyymi
Eihän se yritysten perustannassa noin mene, että uutta kahvilaa ei ollenkaan avata eikä perusteta, jos näyttää että kahvikupin hinnaksi pitäisi laittaa 5 euroa.
Optimistinen yrittäjä laskskeleekin, että hiukan kun markkinoi kahvilaansa, niin kahvikuppeja meneekin tuplamäärä. Kupin hinnaksi voidaan laittaa 2,50€/kuppi, ja kahvila laitetaan kuin laitetaankin pystyyn.
Samanlainen juttu on vaikka parturi-kampaamoalalla. Miesten hiustenleikkuun hinnaksi pitäisi Excelin mukaan laittaa 50 euroa, että saa palkan yrittäjälle. Markkinoilla on kuitenkin pakko myydä leikkuu hintaan 25..35 euroa.
Huonohkosti kannattavia partuirikampaamoita avataan tiukkaan markkinatilaan aina vaan lisää, ylen määrin. Vaikka tilanne tiedetään. Niitä avataan silti, sillä ihminen ja yrityksen perustaja on vaan sellainen, että hän uskoo parempaan huomiseen. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eihän se yritysten perustannassa noin mene, että uutta kahvilaa ei ollenkaan avata eikä perusteta, jos näyttää että kahvikupin hinnaksi pitäisi laittaa 5 euroa.
Optimistinen yrittäjä laskskeleekin, että hiukan kun markkinoi kahvilaansa, niin kahvikuppeja meneekin tuplamäärä. Kupin hinnaksi voidaan laittaa 2,50€/kuppi, ja kahvila laitetaan kuin laitetaankin pystyyn.
Samanlainen juttu on vaikka parturi-kampaamoalalla. Miesten hiustenleikkuun hinnaksi pitäisi Excelin mukaan laittaa 50 euroa, että saa palkan yrittäjälle. Markkinoilla on kuitenkin pakko myydä leikkuu hintaan 25..35 euroa.
Huonohkosti kannattavia partuirikampaamoita avataan tiukkaan markkinatilaan aina vaan lisää, ylen määrin. Vaikka tilanne tiedetään. Niitä avataan silti, sillä ihminen ja yrityksen perustaja on vaan sellainen, että hän uskoo parempaan huomiseen.Monilla aloilla onkin paljon yksinyrittäjiä, joilla on uskonto 10 ja matikka 4.
Juuri noiden yksin yrittävien kampaajien ym tienestitasot jäävät usein alle palkkatyöläisen tienestitason, joten taloudellisesti hommassa ei ole järkeä, jos se ei ole ainut mahdollinen tapa tienata. - Anonyymi
Ei ne kouluja ja yrittäjäkursseja käyneiden perustamat yritykset ole yhtään sen menestyneempiä. Hinnan asetannat ja markkinoinnin opit ja muut kirjatiedon opettamat asiat on hallussa. Silti noista kaatuu vähintään sama prosentti, kuin ammattikoulun käyneiden perustamista firmoistakin. Ei saada ilmaa siipien alle.
Ammattikoululainen, kaivurikuski tai pakettifirman tai autopesulan perustanut kuitenkin pärjää sillä omalla tekemisellään, ja jaksaa sinnitellä alkuvuosien vaikeuksien ylitse.
- Anonyymi
Se vaatii kaffia ja pullaa
- Anonyymi
Kaffi ja oulaa ja pitköö pinnaa
- Anonyymi
Kansalisen jolla in haluja maksaa kymppi vanhasta seisoneesta myrkystä ja kantturasta
Vaan eipä niitä kohta o le missään lama tuleee
Kun kuuntelee mainontaa tuntu u kun elettäisiin b iimeistä päivää
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Klaukkalan onnettomuus 4.4
Klaukkalassa oli tänään se kolmen nuoren naisen onnettomuus, onko kellään mitään tietoa mitä kävi tai ketä onnettomuudes1266121Yleltä tyrmäävä uutinen
Ylen uutisen mukaan Raamattu on keksitty n. 2600. Putoaako kristinuskolta pohja kokonaan alta pois? https://yle.fi/a/745612167Riitta-Liisa ja Toni Roponen: Ero! Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa.
Riitta-Liisa ja Toni Roponen eroavat. Riitta-Liisa Roponen kertoo asiasta Instagramissa. – Talvi on ollut elämäni synk301443Pakko kertoa mies
Äitini tietää, että olen ihastunut sinuun. 😳 halusin että hän näkisi sinun kuvan ja pyysin googlaamaan sinua. Kommentti1121278Sinä vain tulit elämääni
Ja joku tarkoitus sillä on ollut. Näyttämään mitä olen ja kuinka arvokas voisin olla. Se muutti ja käänsi elämäni suunna861143Millaisia ajatuksia on kaivatusta ja tilanteestanne tänään?
Kerro omista mietteistäsi tai lähetä terveisiä. Ehkä hän lukee ja lähettää sinulle takaisin omia mietteitään.481025- 64991
Tiesitkö mies
Kuinka paljon mulla oli tunteita sua kohtaan? Jos et tiennyt,olisiko tietäminen vaikuttanut tapahtumiin? Ihmettelen kyll61943- 65941
Kuulin että Metsa Manille kaavaillaan Maaseudun Sivistysliiton kunniakirjaa ja jotain
muutakin huominosoitusta. Syystä että on on elvyttänyt huomattavasti videoillaan vanhemman väen englanninkielentaitoja.27938