Joseph Smith sai ensimmäisen näkynsä vuonna 1820, ollessaan 14 vuotias

Anonyymi-ap

Hän kertoi näystään eri kirkkojen johtajille mutta he eivät uskoneet häntä. Suuri syy tähän oli, James Mulhollandin vuonna 1839 kirjoittaman "History" kirjan mukaan Josephin ikä. Joseph oli vain 14-vuotias ja hänet katsottiin lapseksi.

Ollessan 38 vuotias ja kirkkonsa johtaja, Joseph Smith nai 14-vuotiaan Helen Kimballin (tai siis otti yhdeksi sijaisvaimoistaan koska oli jo kuitenkin samanaikaisesti naimisissa Emman ja joidenkin toisten naisten kanssa). Tämän tapauksen MAP-kirkon edustajat selittävät väittäen että tytöille oli tavallista mennä naimisiin 14-vuotiaana.

Naiset eivät silloinkaan tosin usein menneet naimisiin 14-vuotiaina. Sen ikäiset tytöt nähtiin silloinkin lapsina eikä naisina.

Kuitenkin kuusi ensimmäistä MAP-kirkon profeettaa petti omaa vaimoaan teini-ikäisen tytön kanssa. Näistä jokaisella oli siis aiempi vaimo jonka kanssa olivat naimisissa:

Joseph Smith oli sukupuolisuhteissa Helen Kimballin kanssa. Hän oli 38 vuotias ja Helen oli 14.

Brigham Young oli sukupuolisuhteissa Clarissa Deckerin kanssa. Hän oli 43 vuotias ja Clarissa oli 15.

John Taylor oli sukupuolisuhteissa Mary Oakleyn kanssa. Hän oli 37 vuotias ja Mary oli 19.

Wilford Woodruff oli sukupuolisuhteissa Emma Smithin kanssa. Hän oli 46 vuotias ja Emma oli 15.

Lorenzo Snow oli sukupuolisuhteissa Sarah Jensenin kanssa. Hän oli 57 vuotias ja Sarah oli 15.

Joseph F. Smith oli sukupuolisuhteissa Julina Lambsonin kanssa. Hän oli 28 vuotias ja Julina oli 15.

9

184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ..."hedelmistään te tunnistatte heidät"...

    • Anonyymi

      Villimpi juttu on se kuinka hataralla pohjalla MAP-kirkon jäsenten usko on.

      Tiede on osoittanut monet Mormonin kirjan tarinoista tuulesta temmatuiksi, tai siis ihmisen sepittämiksi. Ja sen lisäksi suurelle osalle kirjan tarinoista ei myöskään ole mitään tieteellisiä todisteita vaikka sekä pohjois- etelä etelä Amerikan mantereella on tehty arkeologisia kaivauksia jo yli 100 vuotta.

      Joten millä perustalla on heidän uskonsa? Sillä että he uskovat koska haluavat. Heidän mielestään se on vanhurskasta.

      Tuo mieleen Jeesuksen sanat apostoleilleen Johanneksen 16. luvun 2. jakeessa. Jeesus puhui siinä henkilöstä joka kuvittelee palvovansa Luojaa mutta ei kuitenkaan palvo.

      Johannes 16:2:
      Teidät erotetaan synagogasta, ja tulee sekin aika, jolloin jokainen, joka surmaa jonkun teistä, luulee toimittavansa pyhän palveluksen Jumalalle.

      • Anonyymi

        Eihän heillä olekaan mitään ulkopuolisia (arkeologisia, historiallisia, geneettisiä, jne) todisteita Mormonin kirjan kertomuksille.

        Kaikki heidän "todisteensa" ovat uskonnon omista kirjoista. Kuten se profetia jonka Joseph Smith lisäsi itsestään omaan raamatunkäännökseensä.

        Ja tästä syystä he sitten rukoilevatkin jonkinlaista merkkiä Jumalalta siitä onko heidän uskonsa "tosi".

        Ja sitten kun jotain pientä sattuu elämässä rukouksen jälkeen tai sattuu tulemaan rukouksesta hyvä mieli (vaikka mistä tahansa ystävällisestä Jumalalle osoitetusta rukouksesta tulee yleensä hyvä mieli) he ottavat tämän merkiksi siitä että Mormonin kirja on "tosi". Riippumatta siitä mitä asian ulkopuoliset todisteet osoittavat.

        Mormonien motto voisi hyvin olla "rukoile niin saat tekosyyn vahvistusharhallesi"


    • Anonyymi

      Josephin näkyjen syynä ei edes tarvinnut olla mitään yliluonnollista. Hän on saattanut metsässä ollessaan maistaa vähän vääränlaista tattia. Tai saattoi kärsiä hallusinaatioista mielenterveydellisten ongelmien takia.

      Siis se että hän näki näkyjä ei itsessään todista mitään mistään. Toinen asia on sitten mistä lähteestä ne näyt olivat.

    • Anonyymi

      Niin monet tukeutuu hartaudessa pelkästään raamattuun johon kirjoitti 4 suurinta apostolia, jotka Jeesus aina valitsi luotettavimmiksi miehikseen. He olivat suuria kiviä ja perustaksi soveliaita vaikuttajia Jumalan suunnitelmissa.

      Mutta on 8 muutakin apostolia, joiden hartaus on hatarampaa. He eivät ole yhtä suuria. Nämä 8 saivat äänensä kuuluviin mm. Gnostilaisuudessa ja islamin Koraanissa. He ovat tärkeitä myös. Ja heidän rukouksensa ja pyyntönsä Jumala laittaa toteen myös.

      Esim. Mulla on mielessä kuva että Efraimin heimon Apostoli Andreas on rukouksillaan vaikuttanut idässä esim. Hare Krisna uskonnon syntyyn. Mitä tahansa te pyydätte sen te saatte.

      Tuo Jeesuksen välittämä Jumalan lupaus ei koskenut ainoastaan neljää apostolia vaan kaikkia kahtatoista. Hienoa työtä ovat myös nuo 8 tehneet maailmassa, vaikka heitä enemmän vainotaan kuin muita.

      • Anonyymi

        Apostoli Andreaksella ei ole mitään tekemistä Hare Krishna-liikkeen kanssa.


    • Anonyymi

      Palatkaa mormonit Raamatun sana pariin, kaikki muu tynnyriin palamaan!
      Muuten maanpäällinen elämä jää teille ainoaksi!

    • Nuo tuntuvat oikeilta väitteitä, mutta kun asioihin tutustuu tarkkaan, ne eivät ole oikeita, eikä niistä seuraa se mitä väitetään. Kaikenlaisia väitteitä on tehtailtu 200 v. eikä mikään niistä ole osoittautunut pitäväksi ja oikeaksi. Se on totuus noista.

      Niissä on aina joku vika. Esim. tuo sukupuolisuhde on todistamatta ja tiedetään, että sitä ei ollut nuorten kanssa. Ja jos oli jossakin tapauksessa, se oli sitten väärin tai oli silloin hyväksyttyä, päinvastoin kuin väitetään. Eli ei todista taas yhtään mitään, vaikka näyttää niin pätevältä, niin pätevältä: kuinka mormonit voivat olla tuollaisia! Kamalaa, kamalaa, kamalaa! Ihan hirveää! Ja ihmiset kiirehtivät uskomaan, eivät rukoile, eikä silloin vastata, eivät kolkuta, eikä silloin avata.

      Ja jätetään kertomatta ikuisen avioliiton tarkoitus ja merkitys ja ymmärrys siitä kirkon alkuaikoina. Se ei ollut lupa seksuaalisuhteeseen, vaan pääsylippu korkeimpaan taivaaseen. Se voitiin antaa vaikka toisen miehen vaimolle, lahja.

      Ja jätetään kertomatta kuinka harrasta ja hyvää väkeä mormonit nykyään ovat. JA OVAT AINA OLLEET! Siitä on tarkat todisteet ja todistukset kaikilta ajoilta.

      Sama asia joka väitteen kohdalla, kun asia tarkkaan tutkitaan: ei ollut ihan niin kuin väitetään, ei todista sitä mitä väitetään.

      Se mikä todistuu, on että panettelunhhalu on kova. Panettelunhalu historiassa oli kova,, ne on kumottu. Panettelunhalu nykyään on kova, ne tullaan kumoamaan kohta kohdalta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      88
      1224
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1026
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      56
      742
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      720
    5. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      287
      685
    7. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      684
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      36
      618
    9. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      614
    10. Viime yönä mietin paikkoja luonnossa, missä olen kulkenut

      kävellyt ja ikävöinyt, ja ollut niin yksin. Monet kerrat. Ne palauttavat mieleeni sinut ja sen, kuinka kipeää on se kaip
      Ikävä
      57
      612
    Aihe