Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Skuutit kuriin

Anonyymi-ap

Ainakin kouluissa voisi varmaan hieman infota parempaan skuutti turvallisuusteen.

Siksikin että vältyttäisiin pahimmilta onnettomuuksilta, noita skuuttalijoita on kuulemma paljon paikkailtu ensiavuissa.

Tämmönen tuli vastaan tänään facebookissa, siirsin sen tänne (3 pv sitten):

Tänään noin klo 14:50 Puuilon liikennevaloissa nähtyä.
Punatukkainen teinityttö skuutilla kuulokkeet päässä ajoi punaisia päin, ilman minkäänlaista itsesuojeluvaistoa. Jos edessä oleva auto ei olisi juuri jarruttanut, niin olisi käynyt todella pahasti.
Näytti ettei hän edes huomannut tapahtunutta.
Miksi koulukaiset vetää skuutilla ilman kypärää?

--------
Lisäksi noiden prkl vehkeiden parkkeeraamistakin olisi jotenkin opittava. Eilen siirsin just yhden keskeltä pyörä/kävelytietä sivuun.

Kuinka toisten liikkumista voisi myös ajatella, no se ei ole nykyistä käytöstä monellekaan. Minä, minä, minä ensin.... ja kiire on aina kun ajanhallintaakaan ei ole :(

12

331

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin kauan kun sähköpotkulautailijat vain rikkovat itseään niin ei haittaa. Sitten kun ajelevat jalankulkijoiden päälle ja kolhivat muiden omaisuutta, alkaa olla vitsit vähissä.

    • Anonyymi

      Pitää säätää laki, että skuutilla itsensä kolhineet hoidetaan vain yksityisellä puolella.

      • Anonyymi

        Hyvä idea. Kyseessähän on itse aiheutettu vamma.


      • Anonyymi

        Tuo on hyvä 💡💡. Eiköhän ala tulla järjestystä,kun lääkärilaskut huitelee satasissa jopa tonneissa. Kaikki yksityiselle puolelle hoitoon, kännissä kaatuilijoille tuplamaksu. Näin minäkin sen punatukkasen tytön,ei päätä ei häntää sen menossa. Tukka hulmuten....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo on hyvä 💡💡. Eiköhän ala tulla järjestystä,kun lääkärilaskut huitelee satasissa jopa tonneissa. Kaikki yksityiselle puolelle hoitoon, kännissä kaatuilijoille tuplamaksu. Näin minäkin sen punatukkasen tytön,ei päätä ei häntää sen menossa. Tukka hulmuten....

        Yksi tehokas keino asian aisoihin saattamiseksi olisi: Skuuttivuokraamoille siirretään vastuu kaikista ongelmista.
        -Jalkakäytäville tukoksi kaadetut skuutit pitää roudata kaupungin toimesta kaatopaikalle, josta niitä ei normaalien sääntöjen mukaan voi palauttaa, vaan ne menevät romulavalle jne.
        - Skuuttifirmalla on oltava vastuuvakuutus, jolla tapaturmien aiheuttamat kulut korvataan. Tapaturmat hoidettaisiin tietenkin yksityispuolella.
        Luultavasti vuokraushinnat nousisivat aika reippaasti. Jos minuuttivuokra olisi esim. 5€, niin eiköhän kävely alkaisi maistua punatukkaisellekin tytölle.
        Nuo skuuttikuskit ovat omien lakiensa mukaan jalankulkijoita. Eli saavat syöksyä yllättäen, suuntamerkkejä näyttämättä 25 km/h nopeudella jalkakäytävältä suojatielle ja kadun yli.
        Oikeasti ovat fillaristien kanssa samoissa pykälissä, eli yli 12-vuotias ei saa ajaa jalkakäytävällä. Sitä, onko jalkakäytävä samalla kevyen liikenteen käytössä, ei ulkopaikkakuntalainen autoilija voi varmuudella tietää, koska liikennemerkkejä on joissakin risteyksissä vaikea huomata.


    • Anonyymi

      Kyllähän tuo on ihan naurettavaa, että terveet nuoret koheltavat sähkövehkeillä miten sattuu, aiheuttaen rollaattorivanhuksissa pelkoa. Aikamoinen luottamus heillä tuntuu olevan siihen, ettei kukaan tai mikään, lapsi, koira, hitaasti liikkuva vanhus, satu juuri olemaan heidän reitillään kun kaahaavat. Katselin sivusta paria aikuista, jotka laskettivat Willantorilta Prisman vierestä alamäkeä. En tiedä, jatkuiko matka vielä Kelan edestä liikennevaloihin. Kypärää ei ainakaan ollut kummallakaan.
      Noilla skuuteilla on niin yllättävän kova vauhti, ettei kovin moni fillaroija ajele keskustassa niin kovaa, ruuhkaakin saattaa olla.
      Onneksi kohta tulee talvi, jolloin on vanhemmankin ihmisen turvallisempaa fillaroida. Kun osaa varoa lunta ja jäätä, kymmenien vuosien talvipyöräilykokemuksella.

      • Anonyymi

        Miksi Hyvinkään liikenneinsinööri ei ota kantaa pyöräily-ystävällisenä nerona.


    • Anonyymi

      Lidl parkkipaikan läpi veteli skuutilla, arviolta 8 v poika, täydellä vauhdilla. Onneksi ei ketään jäänyt alle!
      Eikö näissä vempeleissä ole mitään ikärajaa?

      • Anonyymi

        Ei ole, eikä tyhmät vanhemmat osaa sitä asettaa.


      • Anonyymi

        Ettei vain olisi ollut sama poika, joka lasketteli ensin Riihimäenkatua pitkin normaalissa asjoasennossa (poliisilaitoksen takia?) muttavähän ennen kun kääntyi Läntiselle Yhdystielle alamäkeen, kyykistyi laudalleen ja jatkoi minne nyt jatkoikaan. Alakoululainen oli, tai ainakin hyvin pienikokoinen, kai omalla laudallaan. Mustat vaatteet, armeijanvihreä kypärä oli sentään päässä.
        Itse en tunne kyseisiä ajopelejä, sattuneesta syystä. Mutta ihmettelen, että onko tuo kyykkyasento tosiaan turvallinen? Jos vanhemmat tämän lukee, niin tulkaa kertomaan.


    • Anonyymi

      Kohta helpottaa kun pakkaset alkavat lumisateineen.

      • Anonyymi

        Ja tulisi lunta niin maan pirusti ja pakkasta kans.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      83
      2132
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1818
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      32
      1802
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1540
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      67
      1506
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1412
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1364
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1322
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1284
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1281
    Aihe