Jehovan todistajat repivät ihmiset rikki ja jättävät vastuun kuulijalle

Anonyymi-ap

Uusiseelantilaisessa mediassa julkaistiin laaja artikkeli Jehovan todistajien karttamissäännöstä. Artikkeli päästää ääneen entiset todistajat, Jehovan todistajien Australian haaratoimiston tiedottajan ja vahingollisiin kultteihin erikoistuneen asiantuntijan, Steve Hassanin.

Jehovan todistajien suhtautuminen karttamiseen liittyviin kysymyksiin on perustunut perinteisesti vastauksiin, joissa pyritään kiertämään koko kysymys ja vastaamaan eri asiaan kuin mitä kysyttiin. Tästä esimerkkinä toimii myös heidän omien sivujensa usein kysyttyä -osion vastaus kysymykseen "Karttavatko Jehovan todistajat niitä, jotka ovat aiemmin kuuluneet heihin?", joka ei vastaa itse kysymykseen ollenkaan. Karttamiseen liittyviä käytänteitä on myös säännöllisesti vähätelty tai ne on kielletty kokonaan, kun asiasta on tiedusteltu mediassa.

Miten Jehovan todistajat vastasivat karttamiseen Uudessa-Seelannissa julkaistussa artikkelissa, selviää alla olevasta linkistä.

https://www.kotimaa.fi/blogit/jehovan-todistajat-repivat-ihmiset-rikki-ja-jattavat-vastuun-kuulijalle/

20

535

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Aina myös pitää muistaa, ettei Jehovan todistajia saa tervehtiä, eikä heille pidä puhua mitään.
   Jos tulevat ovelle, älä tervehdi. Korkeintaan lue joku sopiva Raamatunkohta, kuten. esim. Gal.1 luvusta jakeet jotka osoittavat, että he ovat kirottuja. Se on siinä luvun loppupäässä. Olikohan jae 9.
   Jos heitä tervehtii, osallistuu heidän pahoihin tekoihinsa.

  • Suolikaasujumala Sepon uskonnossa ei varmasti karteta. Kaikki laskevat Peräilmaa vapaasti kykyjensä mukaan, sen mitä rektum antaa myöten. Sillä sanoihan pietarikin kirjeessään filatelisteille, jotta otti ja tuota noin niiku silleen.

  • Anonyymi

   Itse erosin ei minua olisi voitu edes erottaa, tuo henkinen väkivalta karttamisesta johtuva on ollut niin ilkeää, että estää jo se pelkästään paluuni.

   Ihmiset kelle ole tehnyt paljon hyvää en pahaa, vastaavat tähän henkisellä väkivallalla on suuri pettymys. Onko heillä valveutunutta Raamatun mukaista omaatuntoa ihmettelen?

   • Anonyymi

    Juuri näin.
    Täytyy olla paljon viirausta nupissa, jos kuvittelee, että kaiken sen mököttämisen ja pahan puhumisen jälkeen, mitä he tekevät, menisi vielä takaisin mokomaan kulttiin.
    Huh.huh.


  • Anonyymi

   Ehkä yleisin Vartiotorniseuran perustelu liittyy tähän raamatunkohtaan:
   (1. Korinttilaisille 5:11-13) 11 Mutta nyt kirjoitan teille: lakatkaa olemasta jokaisen sellaisen veljeksi kutsutun seurassa, joka on haureellinen tai ahne tai epäjumalanpalvelija tai herjaaja tai juoppo tai kiristäjä, älkääkä edes syökö sellaisen kanssa. 12 Sillä mitä tekemistä minulla on ulkopuolella olevien tuomitsemisen kanssa? Ettekö te tuomitse sisäpuolella olevia, 13 kun taas Jumala tuomitsee ulkopuolella olevat? ”Poistakaa paha ihminen keskuudestanne.”

   Tuo termi "veljeksi kutsuttu" ei tarkoita erotettua tai eronnutta vaan seurakunnan sisäpuolella olevaa Jehovan todistajaa. Kirkkoraamattu -92 kääntää tuon kohdan sanoilla "jos jotakuta sanotaan veljeksi", ja kirkkoraamattu 33/38 kääntää kohdan sanoilla "joku jota kutsutaan veljeksi". Kyseessä ei siis ole erotettu vaan seurakunnan sisäpuolella oleva henkilö. Miksi häntä piti "karttaa"? Vastaus selviää rinnakkaisesta kohdasta, missä selitetään tarkemmin.

   (2. Tessalonikalaisille 3:14,15) 14 Mutta jos joku ei tottele tämän kirjeen välittämä sanaamme, niin pitäkä häntä merkittynä ja lakatkaa seurustelemasta hänen kanssaan, jotta hän häpeäisi. 15 Älkää kuitenkaan pitäkö häntä vihollisena, vaan neuvokaa yhä häntä vakavasti niin kuin veljeä.

   Tuolla väliaikaisella karttamisella yritettiin kertoa, että tämä veli ei noudata nyt seurakunnan sääntöjä. Ja jos hän ei ota opikseen, hänet erotetaan 1. Kor. kohdan mukaisesti. Mutta ei erotettuja ollut tarpeen karttaa, koska he ovat "ulkopuolella", ja heidät tuomitsee Jumala. Näin tuossa 1. Kor. kirjeessä sanotaan.
   https://johanneksenpoika.fi/karttaminen_vaarat_tulkinnat.html

   • Anonyymi

    Paavalin luettelemat väärinteot olivat myös hyvin vakavia ja sellaisia, jotka olivat paheksuttavia yleensä ulkopuolistenkin silmissä ja siten tuottivat häpeää seurakunnalle. Kyse ei ollut siitä, että seurakunta tai "järjestö" saisi keksiä pikkutarkkoja, vieläpä muuttuvia sääntöjä ja määrätä kartettavaksi jokaisen niitä rikkovan. Tällaisen avoimen valtakirjan Vt-seura on kuitenkin itselleen antanut.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Paavalin luettelemat väärinteot olivat myös hyvin vakavia ja sellaisia, jotka olivat paheksuttavia yleensä ulkopuolistenkin silmissä ja siten tuottivat häpeää seurakunnalle. Kyse ei ollut siitä, että seurakunta tai "järjestö" saisi keksiä pikkutarkkoja, vieläpä muuttuvia sääntöjä ja määrätä kartettavaksi jokaisen niitä rikkovan. Tällaisen avoimen valtakirjan Vt-seura on kuitenkin itselleen antanut.

    Ja kun joku sitten laitettiin seurakunnan ulkopuolelle hän oli kuin kansojen ihminen.
    Mökötetäänkö "kansojen ihmisille"?
    Jos mökötetään, miksi käydään ihmisten ovilla ja sanotaan :"päivää"?

    Vaikka juutalaiseen tapaan Jeesuksen päivinä kuului esim. mököttäminen Samarialaisille, ei sellainen Mooseslainen laki ollut enää voimassa kun Kornelius kääntyi uskoon.
    Pietari näki jopa asiasta näyn.
    "Älä sinä sano epäpuhtaaksi sitä, minkä Jumala sanoo puhtaaksi." Apt. 10:10-16, 11:3, 18.


  • Anonyymi

   Hyvä kirjoitus ja Kotimaa-sivusto on sopiva alusta pitää asiaa esillä. Monetkaan valtavirran kristityt eivät edes tiedä karttamisvaatimuksesta kovinkaan tarkasti ja järjestön edustajat antavat siitä väärää tietoa joka kerta kun suunsa avaavat.

   • Anonyymi

    Toisin sanoen valehtelevat, niin sanoi monet veljet ja sisaretkin silloin kun olin järjestössä. Toisaalta tuo valehtelu hidastaa heidän taholtaan myös siten, että eivät ole heti käymässä kiinni henkilöihin jotka ovat tekemisissä lähteneiden kanssa, mutta tietenkin on innokkaita hurskaita vanhimpia jotka heti tällaiseen puuttuvat.

    Tällainen ei Raamatun mukainen toiminta todistaa, että se murentaa moraalia niin valvojien kuin normi todistajissa ja aiheuttaa kitkaa, siis näin käytäntökin todistaa sen että, jos Raamatun hengessä ei mennä ei siitä kenellekään hyvää seuraa.


  • Anonyymi

   Samaa liirum laarumia Uuden Seelannin mainosvaltuutetulla kuin Suomessa ja muualla maailmassa.

  • Anonyymi

   Ei karttamis käytäntö ole järjestön kehittelemä…. vaan kuten täällä tuotiin esiin, kysymys on rankaisutoimenpiteestä, jonka perusta on rakkaus, koska on toimittu vastoin Jumalan moraaliin liittyviä eettisiä normeja ja käskyjä vastaan. Kysymys nimenomaan on seurakunnan sisäpuolella toimivasta ei ulkopuolisista uskosta osattomista. Sana ” veli” tarkoittaa seurakunnan sisällä olevaa. Ihan sama on kutsuttujen ” sisarien” kanssa. Jos he toimivat tietoisesti väärin, selvästi katumaton voidaan ja tuleekin erottaa. Jos niin ei tehtäisi, silloinhan hänen väärin tekonsa hyväksyttäisiin. On vaarana että tälläinen henkilö vaikuttaa negatiivisesti asenteella ja käytöksellään toisiin hengellisiin seurakuntalaisiin. Paavalin antama kuritus käsky kuului ” poistakaa paha keskuudestanne”. Seurakunta jota Kristus johtajaa on pidettävä moraalisesti puhtaana. Siellä et voi laatia omia sääntöjä.
   Jos eronnut tai seurakunnasta erotettu muuttuu, katuu aidosti tekoaan, hänet voidaan ottaa takaisin seurakuntaan. Tämä on rakkautta ja Jumalan osoittamaa armoa rikkojaa kohtaan. Tätä ei juurikaan ymmärretä oikein. Asia nähdään ja halutaan nähdä kielteisessä valossa.

   Katson että ongelman ydin on siinä, etteivät ulkopuoliset ymmärrä täysin selkeästi mistä erottamis/karttamis prosessissa pohjimmiltaan on kysymys ja siksi he ovat hyvin kriittisiä ja tuomitsevia mielipiteissään.
   Tähän ovat vaikuttaneet tietenkin eri medioissa julkaistut kirjoitukset ja haastattelut, joissa Ex- todistajat antavat useinkin tietoisesti erittäin yksipuolisen kuvan ja näkökulman . Sanallakaan he eivät useinkaan halua kertoa syytä, miksi juuri hänet jouduttiin erottamaan. Eihän sellaista voi kertoa. On parempi luoda vääristelty illusionistinen vaikutelma, kuinka paha, kamala, tuomitseva ja rakkaudeton järjestö Jehovan todistajat ovat. Niinpä niin. Totuus on tuolla jossakin!

   • Anonyymi

    Et sitten lukenut blogia ollenkaan eli teit juuri siten mistä syytit muita.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Et sitten lukenut blogia ollenkaan eli teit juuri siten mistä syytit muita.

    Nykyään 90 % on eronneita. Tai erotetaan sen vuoksi, että tekee toistuvasti vääriä kysymyksiä.
    Rakkautta olisi se, että vastataan esiin tulleisiin kysymyksiin.
    Tai kysyttäisiin:" miksi erosit?"


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Nykyään 90 % on eronneita. Tai erotetaan sen vuoksi, että tekee toistuvasti vääriä kysymyksiä.
    Rakkautta olisi se, että vastataan esiin tulleisiin kysymyksiin.
    Tai kysyttäisiin:" miksi erosit?"

    Ja tulee muistaa, että JT:n mökötykset perustuvat väärään raamatuntulkintaan.
    Ja tästäkään ei saa poppoossa keskustella.
    Keskusjohtoinen järjestön huonopuoli on juuri tämä. Jos seurakunnat olisivat itsenäisiä alkuseurakunnan mallin mukaisesti, luulisin, että mounen mökötyskulttuuri loppuisi nopeasti, tyyliin:" mököttäköön siellä Walkillussa."


  • Anonyymi

   Soopaa!

   • Anonyymi

    On se aika soopaa siellä jehovantodistajissa tosiaan.
    Tuottavat Uskontojen uhrien tuki r.y:n suurimman asiakasryhmän.

    Mutta netti on muuttanut maailmaa, myös siten että lahkon jäsenmäärä kääntynyt laskuun, ja lahkon omien lukujen mukaan on jo lahkon jättäneiden määrä suurempi kuin jääneiden.

    Kun jäsenistö kutistunut noin 20 000:sta monella tuhannella parinkymmenen vuoden aikana, merkitsee se että laskennallisesti kaikki uudet värvätyt ovat eronneet, plus nuo nonet tuhannet kantajäsenistöstä.

    Ongelmana on vain että jäsenistö on mielenhallinnan alainen, ja tottelevat määräystä olla tulematta tällekin foorumille.

    Yksi tapa auttaa olisi ottaa valokopioita / nettitulosteita vanhoista vartiotorneista, maailmanlopun ennustevuosien kohdalta, ja sellaisista opeista jotka on kumottu, joiden olemassaolokin jopa kokonaan kielletään nykyään (ainakin rokotuskielto on sellainen) ja toimittaa valokopioita todistajien postiluukkuun.
    Sellainen on ensin voimakas kokemus. Mutta monelle voi toimia välineenä ottaa enemmän selvää, ja nettihän on helppo.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On se aika soopaa siellä jehovantodistajissa tosiaan.
    Tuottavat Uskontojen uhrien tuki r.y:n suurimman asiakasryhmän.

    Mutta netti on muuttanut maailmaa, myös siten että lahkon jäsenmäärä kääntynyt laskuun, ja lahkon omien lukujen mukaan on jo lahkon jättäneiden määrä suurempi kuin jääneiden.

    Kun jäsenistö kutistunut noin 20 000:sta monella tuhannella parinkymmenen vuoden aikana, merkitsee se että laskennallisesti kaikki uudet värvätyt ovat eronneet, plus nuo nonet tuhannet kantajäsenistöstä.

    Ongelmana on vain että jäsenistö on mielenhallinnan alainen, ja tottelevat määräystä olla tulematta tällekin foorumille.

    Yksi tapa auttaa olisi ottaa valokopioita / nettitulosteita vanhoista vartiotorneista, maailmanlopun ennustevuosien kohdalta, ja sellaisista opeista jotka on kumottu, joiden olemassaolokin jopa kokonaan kielletään nykyään (ainakin rokotuskielto on sellainen) ja toimittaa valokopioita todistajien postiluukkuun.
    Sellainen on ensin voimakas kokemus. Mutta monelle voi toimia välineenä ottaa enemmän selvää, ja nettihän on helppo.

    Ja jäsenenä pysyy nykyään pelkällä "rasti ruutuun" ruksilla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On se aika soopaa siellä jehovantodistajissa tosiaan.
    Tuottavat Uskontojen uhrien tuki r.y:n suurimman asiakasryhmän.

    Mutta netti on muuttanut maailmaa, myös siten että lahkon jäsenmäärä kääntynyt laskuun, ja lahkon omien lukujen mukaan on jo lahkon jättäneiden määrä suurempi kuin jääneiden.

    Kun jäsenistö kutistunut noin 20 000:sta monella tuhannella parinkymmenen vuoden aikana, merkitsee se että laskennallisesti kaikki uudet värvätyt ovat eronneet, plus nuo nonet tuhannet kantajäsenistöstä.

    Ongelmana on vain että jäsenistö on mielenhallinnan alainen, ja tottelevat määräystä olla tulematta tällekin foorumille.

    Yksi tapa auttaa olisi ottaa valokopioita / nettitulosteita vanhoista vartiotorneista, maailmanlopun ennustevuosien kohdalta, ja sellaisista opeista jotka on kumottu, joiden olemassaolokin jopa kokonaan kielletään nykyään (ainakin rokotuskielto on sellainen) ja toimittaa valokopioita todistajien postiluukkuun.
    Sellainen on ensin voimakas kokemus. Mutta monelle voi toimia välineenä ottaa enemmän selvää, ja nettihän on helppo.

    "On se aika soopaa siellä jehovantodistajissa tosiaan.
    Tuottavat Uskontojen uhrien tuki r.y:n suurimman asiakasryhmän."

    Palstan ahkera farisealaisen rukouksen moodissa toimiva "aito uskova" harrastaa tarkoitushakuisesti kroonista tapavalehetelua, sekä todellisuuksien vääristelyä.

    Tilanteen todellisuus on aivan toinen.

    Artikkeli: "Parannuksenteon ja pyhyyden palvelustyö on Keniasta peräisin oleva kristillinen herätysliike, joka korostaa Jeesuksen paluuta, pyhyyttä ja parannuksentekoa. Liikkeen verkkosivuilla ja somekanavissa puhutaan muun muassa ylöstempauksesta, synneistä irtaantumisesta ja ihmeparantumisista."

    UUT:

    "Kokonaisuutena karismaattisten kristillisyyden yhteisöt muodostavat kuitenkin ryhmän, josta järjestön avun pariin hakeutuu kaikista eniten ihmisiä."

    - https://www.is.fi/hyvaolo/art-2000010353654.html


  • Anonyymi

   Soopaa!

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

   On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
   Maailman menoa
   336
   3970
  2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

   Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
   Sinkut
   278
   2267
  3. By the way, olet

   mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
   Ikävä
   119
   1592
  4. Onko kaivattunne suosittu?

   Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
   Ikävä
   94
   1410
  5. J-miehelle toivon

   Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
   Ikävä
   85
   1393
  6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

   En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
   Ikävä
   61
   1257
  7. Haluatko S

   vielä yrittää?
   Ikävä
   59
   1228
  8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

   Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
   Haapavesi
   49
   1088
  9. Onkohan sulla enää tunteita

   kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
   Ikävä
   36
   1064
  10. Rakkauden riemuvoitto

   Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
   Hindulaisuus
   332
   976
  Aihe