Syyskuussa erolomake muuttuu

Eroakirkosta-palvelun erolomake muuttuu ensi kuuksi samanlaiseksi kuin se oli kesäkuussa, ts. vahvasti DVV:lle ohjaavaksi. Oletus on, ettei tällä ole kokonaiserolukuihin juurikaan vaikutusta.

9

394

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mutta säilyttäkää silti eroaminen EK:n kautta mahdollisena. Nuo kymmenet EK:n kautta eronneet ovat merkittävä osuus valtionkirkkojärjestelmän kaatamisessa.

      Sitä paitsi. On ihan mielenkiitoista seurata piikkejä ym. EK-sivuston käyrien avulla.

      Voisitte kehittää jotain, joka kertoisi myös DVV:n kautta eroajien määrän sen seuraamiseksi.

      • DVV on lupaillut rajapintaa josta näkee eroajien määrän päivittäin. Sitä odotellessa pitää laittaa arvio linkin klikkausten perusteella.


      • Anonyymi
        UUSI

        🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒

        🔞 ­­N­­­y­m­f­­­o­­­m­­a­­a­­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#17990613F

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Toivottavasti mahdollisuus erota EK:n kautta säilyy, niin saadaan jokainen ero kotiin. Vahva ohjaus DVV:lle sinänsä on hyvä asia.

      • Mahdollistahan on myös toisena vaihtoehtona kertoa miten voi erota sähköpostilla. Silloin välttäisi kokonaan eromaatin ylläpidon.

        Toisaalta nythän vaivaa on vähän, kun on vain kaksi kohdetta (Ahvenanmaa ja Manner-Suomi) eikä kuntaliitoksiakaan juurikaan. 10-15 vuotta sitten tilanne oli toinen.


    • Anonyymi

      Tuli poltti kuksani. Männystä oli se. Kuksin ei ole kaksin eroten.

    • Anonyymi

      Vaikka nyt ohjaus DVV sivulle tuottaa suunnilleen saman eromäärän, niin tähän kuitenkin liittyy riski. Riski on se, että kun DVV saa markkinaosuuden haltuun, niin joku kirkon kätyri DVV palveluksessa monimutkaistaakin DVV eroreittiä, hidastaa sitä, tekee DVV erolomakkeesta vaikeaselkoisen, aiheuttaa pitkäkestoisia palvelun poissaoloja (esim vuoden viimeisille päiville), jne... Lisäksi jos eroakirkosta.fi sivu ja ohjaus poistuisi kokonaan, niin kirkosta eroaminen tulisi hautautumaan syvälle DVV sivun uumeniin eikä sitä löytäisi kuin osa eroamaan pyrkivistä. Uskovaisen mieli on kiero eikä moraalia ole kun omaa etua ajetaan.

      • Edellyttäisi että yksi ihminen voisi merkittävästi vaikuttaa tuohon. Kyllähän meillä sellaisesta kokemusta on, Helsingin maistraatti neliraajajarrutti loppuun saakka kunnes tuli liitetyksi osaksi Uudenmaan maistraattia.

        Mutta vaatii se sentään aika paljon enemmän pokkaa tehdä ongelmitta toimivasta lomakkeesta tahallaan vaikeampi. Ja toivoakseni sellaista ei enää edes voi yksi ihminen päättää.

        Joka tapauksessa ainakin koodi jää ja sitä myöten mahdollisuus ottaa käyttöön entinen erolomake.


      • Anonyymi
        jori.mantysalo kirjoitti:

        Edellyttäisi että yksi ihminen voisi merkittävästi vaikuttaa tuohon. Kyllähän meillä sellaisesta kokemusta on, Helsingin maistraatti neliraajajarrutti loppuun saakka kunnes tuli liitetyksi osaksi Uudenmaan maistraattia.

        Mutta vaatii se sentään aika paljon enemmän pokkaa tehdä ongelmitta toimivasta lomakkeesta tahallaan vaikeampi. Ja toivoakseni sellaista ei enää edes voi yksi ihminen päättää.

        Joka tapauksessa ainakin koodi jää ja sitä myöten mahdollisuus ottaa käyttöön entinen erolomake.

        Joskus takavuosina joku pappi vaati ettei kirkosta saa erota yö aikaan. Eihän vaatimus tietenkään läpi mennyt. Vaikutus olisi ollut muutaman prosentin verran, mutta kuitenkin. Jotain vastaavaa vatimusta voi alkaa esiintyä, kun kirkosta eroamisesta alkaa vastaamaan DVV sivusto. Enkä ollenkaan sulkisi pois etteikö kirkon riveistä tuleville vaatimuksille kynnys olisi normaalia matalampi. Nyt kun eroakirkosta.fi on vielä pyörimässä, niin kyseinen onkelma, jos realisoituisi, olisi kierrettävissä ottamalla ero anomus yöllä vastaan ja laittamalla se eteenpäin vasta aamulla. Tälläiseen joustoon ei DVV sivu tulisi suostumaan. Toivottavaa tietenkin on, että kaikki etenee smoothisti, mutta ei pidä olla sinisilmäinen kun on kyse uskovista jotka ajaa pelkästään omaa etua.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      5135
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3227
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1837
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1810
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1665
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1511
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1375
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1296
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1277
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1267
    Aihe