Aikuisopintotuki aikoinaan jo kohdistettu väärin.

Anonyymi-ap

On olemassa etuisuuksia, joita ei ole alunperinkään kohdistettu heikompiosaisiin. Aikuisopintotukea on käyttänyt hyväkseen varakkaat jo ammatin omaavat ihmiset, joilla on ollut mielessä vain alanvaihto, kun oma ala jo aikaisemmin on opiskeltu ja alkanut kyllästyttää työnteko kyseisellä alalla.

Ne työttömät työnhakijat, jotka ovat olleet töissä ilman tutkintoa ja ovat olleet joutumassa työttömäksi tai joilla olisi ollut mahdollista työllistyä uudestaan, mutta joilta puuttuu koulutus, näitä hakijoita ei näy tilastoissa.

Ne, jotka päättivät ja tukivat tutkijoita myöten aikuisopintotuen lopettamista, joka tulee kalliksi yhteiskunnalle ovat oikeassa. Tilastoissa on sähköasentajia, jotka lukevat automaatioasentajaksi ja päinvastoin, sekä maistereita, jotka lukevat lisensiaatiksi ja lisensiaatteja, jotka lukevat tohtoreiksi. Merkonomeja, jotka lukevat kaupallisen tutkinnon uudestaan ammattitutkintona.

Sähkötekniikan perustuntemus on molemmilla sekä sähköasentajalla että automaatioasentajalla. Lisäksi henkilö, joka työskentelee alallaan, ei tarvitsisi kuin pienen lisäkoulutuksen automaatioasentajan pätevyyteen vaikka työpaikan lisäkoulutuksena alalle tai työvoimakoulutuksena.

Maisterin palkka ei välttämättä muutu vaikka saisi lisensaatin jatkokoulutuksen. Tohtoriksi lukua ei tarvitse aikuiskoulutuksella tukea, siihen on olemassa muitakin vaihtoehtoja.
Merkonomin voi kouluttaa työpaikkakoulutuksella sihteeriksi tai aulavahtimestariksi tai työvoimakoulutuksella.

On ollut ja tullut selväksi, että valtion kustannuksella on koulutettu varakkaita ihmisiä ja tämä tuki on kohdistettu vain niihin, jotka tulevat jo muutenkin toimeen hyvin palkallaan.

Jos ja kun aikuisopintotuki, joskus otetaan käyttöön uudestaan, niin siinä otetaan huomioon vain ne, joilla ei ole mitään koulutusta tai tutkintoa ja jotka pyrkivät pysymään työssään tai työmarkkinoilla tai jotka ovat pääsemässä työpaikkaan pysyvästi töihin, kunhan saavat tutkinnon alalla toimeen tai virkakelpoiseksi työntekijäksi.

Tämän olisi pitänyt olla lähtökohtaisesti myös Sosiaalidemokraattien ja SAK:n linja jo alunperin. Kokoomus ei ole toiminut väärin näiden perustelujen valossa. Eri tutkijatkin ovat olleet samoilla linjoilla kyseisen asian suhteen.

Jos te henkilöön katsotte, niin teette väärin, Jos hylkäätte lain, niin te tulette itse lainalaisiksi ja laki on osoittava teidät syyllisiksi. Jumalan Sanan mukaan teidän pitää huomioida ne ihmiset, jotka eniten apua tarvitsevat. Eikö se ole tasa-arvoista sosiaalipolitiikkaa, eikä päinvastoin. DEUS GLORIA MUNDI. AMEN.

1

61

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Älä katso henkilöön, muuten teet väärin ja Jumalan Sana osoittaa syyllisen.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Puhut olevasi hyvä ja kiltti ihminen

   Mutta todellisuudessa oletkin itsekeskeinen ja omahyväinen. Kaiken pitää pyöriä sinun ympärilläsi, kuten esimerkiksi tää
   Ikävä
   176
   2932
  2. Paljonko sinulla nainen on velkaa tai säästöjä?

   Sitä tässä mietin jatkoa ajatellen.
   Ikävä
   162
   1997
  3. Hyvä kuolema?

   Niin.. minulta taas raskaamman puoleinen aloitus.. Olen kuunnellut äänikirjaa hyvästä kuolemasta keskiajalla ja siinä o
   Sinkut
   126
   1709
  4. Tänään on mun viimeinen päivä kanssas Sun

   Tänään on mun viimeinen päivä Kanssas sun, täydellinen Ennenkuin mun mentävä on Kaihtimien välistä valo Tunkeutuu uniisi
   Ikävä
   265
   1543
  5. Mistä kaupungeista ikävöijät olette ?

   Mistä kaupungista olet?
   Ikävä
   95
   1430
  6. Miten tämä

   Päättyy sitä pohdin
   Ikävä
   95
   1270
  7. Kuhmon pikku s. Matket

   Eikö. Osata päivää sanoa / tervehtiä.
   Kuhmo
   30
   1150
  8. Oot nainen mitä ilmeisimmin INFJ-persoona

   Käsittelet maailmaa hyvin uniikilla tavalla. Nyt mä sen vasta hokasin. Oot harvinainen timantti ja ehdin jo tituleerata
   Ikävä
   59
   1139
  9. Haluaisin, että oisit jotenkin minun elämässä

   Tuntuu, että olet sielunkumppanini.
   Ikävä
   47
   1091
  10. Joko ymmärrät

   Ettei ikäväsi kohde ole sinulle oikea
   Ikävä
   85
   1068
  Aihe