Lapissa muhimassa jättimäinen ympäristötuho.

Anonyymi-ap

Pohjavedet ovat paikallisesti jo täysin käyttökelvottomia talousvedeksi ja tuhoalue kasvaa päivä päivältä. Saastuttajan mielestä ongelmia ei ole ja ELY-keskuksen mukaan asia hoituu kun ympäristölupaan merkityt raja-arvot kasvatetaan tarpeeksi suuriksi.

https://yle.fi/a/74-20048867

Eikö Talvivaaran katastrofista opittu mitään? Lapissa on monta kaivossuunnitelmaa vireillä jotka eivät taasakaan muka aiheuta mitään ongelmia kunnes on sitten myöhäistä ja Lapin luonto vesineen myrkytetty läpeensä.

16

314

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Altaisiin varastoitu koko vesimäärä on vaarassa virrata kalliohalkeamia pitkin alapuoliseen vesistöön. Uhkana Suomen suurin ympäristökatastrofi. Altaissa valtaisa määrä erittäin myrkyllisiä jätteitä.

    • Anonyymi

      Metsäteollisuus ja tukijullit saastuttaneet kymmeniä vuosia, milloin ne laitetaan siivoamaan jätteensä vesistöistä ja maastosta?

      • Anonyymi

        ...vai että tukijullit ... mitä muuten ostat eväiksesi .... vai onko se pakastepitsa ja äitikullan pottukattila ne pääasialliset ... ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ...vai että tukijullit ... mitä muuten ostat eväiksesi .... vai onko se pakastepitsa ja äitikullan pottukattila ne pääasialliset ... ?

        Valitettavasti joudun maksmaan tukiasia vaikken käyttäisi ollenkaan tukijullien tuottamaa moskaa, toivottavasti siihen tulee muutos viimeistään kun Ukraina liittyy EU:hun. Ruotsissa ja Norjassakin pärjäävät ilman, mutta Suomeen ahneille lahtaripaskoille täytyy maksaa miljardien tukiaiset joka vuosi.


    • Anonyymi

      Tuo pohjaveden pilaamiskielto on erikoinen asia. Jos on riittävän pieni toimija esim. omakotitalo niin mitään toimintaa ei sallita mistä voisi edes teoriassa aiheutua pohjaveden pilaantumista, mutta kun toimija on tarpeeksi iso niin pohjaveden pilaamiskielto lakkaa olemasta kokonaan.

    • Anonyymi

      EU:ssa päättivät helpottaa kaivoksien perustamista. Metallit rohmutaan ja jätteet jää jäljelle.

      • Anonyymi

        Ylitorniolla on ampumarata pohjavesialueella ilman lyiiyn talteenottoa. 10 - 20 tonnia lyijyä on painumassa parhaillaan pohjavettä kohti eikä kukaan tee mitään. Toiminta jatkuu koko ajan ja metsästysseura vain valehtelee että asia on hoidossa.
        Metsähallitus ja Metsästäjäliitto tietävät asiasta. Metsähallitus on pessyt kätensä sotkusta myymällä radan maa-alueen metsästysseuralle mutta Metsästäjäliitto on mukana sotkemisessa antamalla kilpailuja radalla järjestettäväksi.


    • Anonyymi

      Aloitukseen liittyen kaivos Talvivaarassa toimii nyt normaalisti ja tuottaa tilaajille mm. akkumetalleja, jotta esim. vihreiden vaatimat sähköautot toimisivat hyvin eikä polttomoottoreita enään tarvittaisi. Siirtymää on ollut ja tulevaisuudessa on päivä jolloin kaikilla normaaleilla töissäkäyvillä on sähköauto mm. työmatkoja varten. Kaikki kun eivät tee etätöitä. Valittajien kannattaisi myös mennä töihin ja keskittyä ahkeruuteen, sekä tarvittaessa olla kehittämässä parempia sähköautoja. Siloin jäisi ainainen valitus pois päiväohjelmasta.

      • Anonyymi

        Normaalisti toimiminen tarkoittaa sitä, että kaivos saastuttaa ympäristöä jatkuvasti. Jätealtaat on rakennettu siten, että saasteet valuvat ympäristön vesistöihin hitaasti ja vielä kymmeniä vuosia kaivoksen sulkemisen jälkeenkin.
        Katastrofi laajuus paljastuu vasta sen jälkeen, kun ulkomainen kaivosyhtiö on putsannut suomalaisen tytäryhtiönsä rahasta, pistänyt sen konkurssiin ja häipynyt maasta ja vastuusta.
        RAHA KATOAA JA PASKA JÄÄ.


      • Anonyymi

        "Valittajien kannattaisi myös mennä töihin ja keskittyä ahkeruuteen, sekä tarvittaessa olla kehittämässä parempia sähköautoja. Siloin jäisi ainainen valitus pois päiväohjelmasta."

        Älä valita!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Valittajien kannattaisi myös mennä töihin ja keskittyä ahkeruuteen, sekä tarvittaessa olla kehittämässä parempia sähköautoja. Siloin jäisi ainainen valitus pois päiväohjelmasta."

        Älä valita!

        Me ollaan jo töissä kehittämässä parempia sähköautoja, mutta se ei riitä, koska se ei estä Kakslauttasen äijän kaltaisten ahneiden ketkujen ympäristön pilaamista.


    • Anonyymi

      ...mutku nehän on oikeita ulkomaalaisia sijoittajia jotka ihan aikuisten oikeesti antaa töitä ... monta renkipoikaa ja useampi piikalikka saa pestin kasvattaakseen kaivosyhtiön tulosta ...joka sitten säilötään jonnekin veroparatiisiin ... ja sanoihan edellinen pressakin miten tärkeää on se kansainvälistyminen ja ulkomainen pääoma .. jossain on mainittu se "oman kylän porvari" jota ei saa missään tapauksessa suosia eikä elättää .. ja sitä ohjetta on useampikin edellisistä hallituksista uskollisesti noudattanut ..

    • Anonyymi

      Saamelaiset tanssivat kohta ripaskaa sontaisen järven ympärillä?🤭

    • Anonyymi

      Kaikki voitot valuu ulkomaille, paskat jää veronmaksajien siivottaviksi.
      Vesi Kait ostetaan pullossa ulkomailta kun Pohjavedet saadtuneet

    • Anonyymi

      Suomi ei kehtaa periä maksua täältä viedyistä kallisarvoisista maametalleista koska niitä maailma kuitenkin niin kipeästi tarvitsee .

      • Anonyymi

        Niin olisihan se kovin itsekästä .


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      34
      2498
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      8
      1922
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1393
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      8
      1270
    5. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1265
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1191
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1111
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1055
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1034
    10. 15
      1014
    Aihe