Supikoirien jahti ylimitoitettu ja jopa laiton

Anonyymi-ap

Minna Hölttä eläinsuojeluyhdistyksestä oli huolissaan siitä, että myös vieraslaji on eläinsuojelulain alainen eläin ja kyseenalaisti Nokia-Ylöjärvi supijahdin oikeudellisuuden. (Aamulehti 30.9.2023). Minä kyseenalaistan ensinnäkin onko supi edes vieraslaji, supi on elänyt Suomessa kohta 100 vuotta ja vasta viimevuosikymmeninä siitä on tehty vieraslaji, kun se menestyy Suomen luonnossa. Kuinka ihmeessä totuuden nimissä sitä voidaan väittää vieraslajiksi vuosikymmenien ajan. Toiseksi se ei täytä edes haitallisen eläimen kriteereitä, koska sen ruokavalio on monipuolinen ja enimmäkseen kasvispitoinen ja se syö mm. jätteitäkin. Se menee talviunille juuri siksi, että sille ei riitä ruoka kuin kesäkausina. Se syö harvinaisia lintulajeja, väärin. Lintuja syövät monet muut pikkupedot, jotka ovat pääasiallisesti lihansyöjiä ja jopa ympäri vuoden. Väitetään että se ei ole hyödyllinen, mutta sen turkki kelpaa kyllä turkistarhan kasvattajille. Luonteeltaan supi ei ole aggressiivinen ja se huolehtii poikasistaan ja auttaa oman lajinsa yksilöitä selviämään, se on sosiaalinen. Ulkomailta saatujen filmien pohjalta voisi väittää sen luonnetta ja älyä delfiinien kaltaiseksi. En tiedä miten tämä Suomen kanta suhtautuu ihmiseen, kun sitä jahdataan ja vihataan järjettömästi. Ainakaan ihmiselle vaarallisen pedon kriteeritkään eivät täyty. Vain ihmiselle vaarallista eläintä olisi oikeus jahdata nyt käynnistyneen mahtavan ylimitoitetun ja ympäristölle haitallisen projektin avulla. Supi levittää kapia, niin monet muutkin eläimet, supi ei ole siinäkään asiassa mikään poikkeus.

4

216

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lisäisin kirjoitukseeni, että netissä luettavissa olevan laajan ja kattavan, luotettavan tuntuisen Supi-tiedoston mukaan Supi on 2017 julistettu vieraslajiksi Suomessa ja se on todettu nykyisin vieraslajiksi koko EU:n alueella, jota en tullut ajatelleeksi, miksi sitä niin tunnon tarkkaan noudatetaan. Supi on tullut Suomeen kuitenkin ihan eri aikaan kuin muihin Euroopan maihin, eli Venäjältä rajan yli 1930-luvulla. Voiko puhua vieraslajista, joka on elellyt täällä 2017-1930= 87 vuotta ennen päätöstä. Nykyisin siis 93 vuotta. Joka on lisäksi saanut suojelupäätöksen 1960-luvulla ja ollut suojelun alaisena 1960-1970, koska ei selvinnyt hyvin Suomen olosuhteissa. Nyt viikonloppuna kuvatulla tavalla ei missään nimessä Suomessa pitäisi olla oikeutta Supia jahdata. Jo yksin siitä syystä, että asukkaiden ja mökkiläisten omat eläimet, joilla on oikeus omassa pihapiirissään olla vapaana ovat olleet nyt suuressa vaarassa. Lähinnä pikkukoirat ja kissat. Itse omistan ihan supin näköisen ja kokoisen pienen koiran, jota olen pitänyt omassa pihassa jo monta kesää kirkasvärisessä punkki T-paidassa edellä mainitusta syystä, aggressiivisten metsästäjien takia. Viime viikonloppuna ei paitakaan olisi auttanut, kun pieni koira hädissään olisi todennäköisesti juossut metsään isoja koiria ja valonheittimiä pakoon. Miten em. jahtaajat erottavat pikkukoirat supista? Jahti on ainakin jo ihmiskidutusta ja sen salliminen, koskien em. kotieläinten omistajia. Onneksi satuin lukemaan pikku tempauksesta lehdestä. Itse tekijät eivät kai ole liiemmin ilmoitellut.

    • Anonyymi

      Supi on eri asemassa muihin Euroopan maihin verrattuna myös ilmaston puolesta. Supi elää horroksessa useita kuukausia eikä häiritse ketään. Supia on nyt jahdattu haitallisena vieraslajina 6 vuotta, eikä loppua näy. Se näyttää aina vaan lisääntyvän tehojahdeista huolimatta ja eri vapaudesta tappaa se koska vaan. Supipentueesta vain yksi/10 jää henkiin. Luonnossa supi elää noin 8 vuotta. Miksi supeja on sitten vieläkin liikaa. Selitys voi olla että Venäjältä tulee koko ajan lisää tai että supitarhaajat päästävät supeja runsaasti vapaalle, pyydystääkseen ne sitten myöhemmin turkismyyntiin. En tiedä miten Venäjän kautta tuleviin voi puuttua, mutta turkistarhaus voidaan kyllä lopettaa. Jos Suomessa tulee pula vaatteista, meillä on myös lammasturkit olleet muodissa ja lampaita kasvatetaan joka tapauksessa. Saadaan supisuomalaista villaa ja kankaita ja lankoja. En jaksa ymmärtää kuinka niinkin kiltti eläin on joutunut järjettömän ja sadistisen jahdin jatkuvaksi uhriksi, elää Suomessa rottaakin alhaisemmassa asemassa ja ihmiset saavat pelätä supin nimissä pihaan ja kotiin tunkeutujia.

    • Anonyymi

      Kuinka ihmeessä totuuden nimissä sitä voidaan väittää vieraslajiksi vuosikymmenien ajan. Toiseksi se ei täytä edes haitallisen eläimen kriteereitä, koska sen ruokavalio on monipuolinen ja enimmäkseen kasvispitoinen ja se syö mm. jätteitäkin.

      Lainaus kirjoituksestasi. Supikoira kasvissyöjä. Onko lehmä sitten lihan syöjä?
      Miksi et opeta supikoiria syömään näitä vieraslajeja pois?

      On pahasti puurot ja vellit sekaisin eläinsuojelu toimitsijoilla.
      Ottakaa biologian tunnit uusiksi. Tämä' viesti menee varmaan poistatukseen niinkuin edellinen kommenttikin.
      On se kovaa tuo luonnon suojelu kyllä onnia voi ahistaajauhaa että supikoira syö heiniä ja minkki on kotieläin ja susi on valtion koira.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      100
      7060
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      30
      2741
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2313
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      87
      1996
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      14
      1717
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      9
      1515
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1397
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1361
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1314
    10. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      32
      1298
    Aihe