Koira juo liikaa

Anonyymi-ap

Otsikon mukaisesti koira juo, ja on juonut jo vuosia, liikaa. Verikokeet ok, munuaisissa ei vikaa, juuri äsken katsottu nuo arvot taas. Koira on nyt kuusi, tuli meille neljä vuotta sitten. Koira on juonut aina meillä ollessaan paljon, kahdesti päivässä ruoka ja joka kerta juo ainakin puolitoista- kaksi litraa vettä päälle, myös juo päivällä nähtemme vähintään saman, eli päivässä ainakin vähintään 5l. Koira painaa 25kg, ruoka on myös aina liotettu ahmimisen takia, siinä vettä aina vähintään puoli litraa mukana per kerta. Jos on rajumpaa liikuntaa ennen kotiin tuloa, koira saattaa juoda parin litran kupin tyhjäksi, sitten meinaa oksentaa tai kakoa sen veden, tämä siis normaalin syömisen lisäksi, minkä perään aina juo sen 1,5-2l vettä. Veden säätely ei toimi, koira menee heti juomaan kupin tyhjäksi kun vaan pääsee, jos kupissa vain on vettä ja koira sen näkee, jos on nälkä tai ruoan jälkeen. Ei ole kuumuudestakaan kiinni tämä, ilmanvaihto toimii. Näin siis jo vuosia, eläinlääkärin mukaan opittua jo mahdollisesti pentuna tai nuorempana, kun koira saanut ehkä veden vain syödessään tai kerran kaksi päivässä. Koira myös tarvitsee kahdesti päivässä ruoan, muuten saa vatsaongelmia ja oksentelee tyhjää mahaa, mutta tuo ei liity taaskaan veteen.

Tässä neljän vuoden aikana, mitä koira on meillä ollut, ei ole mikään muuttunut, mutta netin mukaan ei ole normaalia, jos koira oikeasti juo näin paljon, eikä meidänkään mielestämme, koska jos liikuntaa on enemmän, juo toi koira kaiken kertomani päälle vielä litran pari tuosta vain, ja sitten saattaa jopa pulautella vettä ulos ulkona ilman ruokailua. Siksi jo katsottu aiemmin munuais- ja lisämunuaisongelmien mahdollisuus, ei ollut mitään niihin viittaavaa juomisen lisäksi. Yritimme poistaa vesikupin ruokailun jälkeen piiloon, kun sitä meille ehdotettiin ahmijakoiran takia, ja koira kiersi kehää siihen asti, että pääsi juomaan, vaikka jo ruokaan oli silloin lääkärin ohjeiden mukaan laitettu litra enemmän vettä (reilun tunnin kierteli ja kaarteli haluamatta nukkumaan, kokeiltiin kaksi viikkoa, ja koira oli selvästi ahdistunut, kun ei saanut juoda). Voiko jokin pentuajan trauma tosiaan aiheuttaa tällaista vielä vuosien jälkeen?

Koira ei pissaile normaalia enempää, eli ei sekään viittaa munuaisiin. Koira pissaa kyllä paljon, muttei sisälle ja pystyy pidättämään normaalin työpäivän tai yön ajan. Vettä menee kuitenkin liikaa, siksi tässä mietityttää... Ainoa koira, joten helppo punnita vesikuppi ja nähdä oikeasti juodut määrät. Ehkä olemme vain nipoja, mutta kun koira juo aina niin paljon, että miltei oksentaa juomansa veden, ja määrät tällaisia, niin tulee mietittyä, voiko koirakaan hyvin.

Jos joku osaisi ehdottaa jotakin verikoetta tai ajatusta tähän, kiitos.

5

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Verensokeri- ja kilpirauhasarvot tsekattava.

    • Anonyymi

      Ja myös diabetes suljettu pois, eikä siitäkään oireita tai merkkejä virtsa- tai verikokeessa. T. tuo huolestunut aloittaja.

    • Anonyymi

      Anna sitä vettä vähemmän kerrallaan esim. 1 litra. Jos ruokaa on tarjolla niin paljon kuin vain koira syö, niin moni koira syö itsensä jalkapalloksi asti, joten siksi ruokakin annostellaan sen mukaan kuin mitä koiran painon mukaan on kohtuullinen määrä.

      • Anonyymi

        Tätäkin ollaan kokeiltu, koira vain on todella janoisen oloinen ja nuolee tyhjää kuppiaan maanisesti, jos noin tehdään, siksi alunperin lähdettiin verikokeita katsomaan ensimmäisen kerran jo vuosia sitten. Soitin tänään lääkärille, kun tarkistin, katsottiinko meillä myös edellä ehdotetut kilpirauhasarvot, muistin kyllä niistä puhutun, ettei ollut heittoa. Lääkäri sanoi, että vesitystauti voidaan vielä sulkea pois vesipaastolla ja uudella virtsanäytteellä, joten sitä kokeillaan. Tuo meidän lääkäri sanoi kuitenkin, että yleensä koiralla on silloin verikokeissa muutakin heittoa, ja meillä koira on muuten ollut terve veriarvoiltaan, virtsa ainoastaan laimeaa liikajuomisen takia. Kuulemma jos ei ole tuo vesitystauti, epäilee kuten aiemmin ehdotti, että koiralla on trauma juomiseen liittyen nuoruudesta. Ja onhan tuo hulluna juonut meilläkin jo neljä vuotta, mutta nyt kesän loputtua ja ilmojen viilennyttyä tuntuu, että juominen ei ainakaan ole vähentynyt vaan ehkä lisääntynyt, vaikkei liikuntaakaan nyt kauheasti enemmän ole. Saas nähdä, löydetäänkö tälle syytä.


    • Anonyymi

      Kiitos teille kahdelle, jotka vastasitte jo aiempina päivinä, arvostan yritystä, tämä kun tosiaan stressaa meitä. Sitä jotenkin pelkää, että koira on vakavasti sairas, eikä itse sitä huomaa, meillä kun jo kaksi koiraa on mennyt aiemmin syöpään, tosin jo vanhemmassa iässä, mutta kun syöpädiagnoosi on tullut yllättäen perusverikokeiden heittäessä ja siihen syytä alettaessa etsiä, niin tässä iässä alkaa jo suremaan mahdollisesti viimeisen koirakaverin menetystä.

      Meillä on siis testattu paastoverikokeet ja virtsanäytteet aiemminkin tällä koiralla, koira myös ollut eläinlääkärissä monta tuntia eri kokeita varten (lisämunuaistestien takia silloin ainakin), haettu pois monen tunnin jälkeen, ihan osaava lääkäri on kyseessä, toisen aiemman koiran syöpäkasvaimen leikkasi kahdesti eri kohdasta, sama sarkooma kuitenkin, virtsakivet leikkasi kerran samalta koiralta, eikä ole pikkupaikkakunnastakaan kyse. Siksi tuntuu siltä, että itse on vainoharhainen ja vain satuttaa kliinisesti tervettä koiraa rajoittamalla sen pakonomaista juomista, ja vaikka koira juokin itsensä kerralla täyteen niin, että meinaa oksentaa kaiken juomansa veden tai sitten sitä pulauttelee, on koira normaalipainoinen ja iloinen. Vesikupin poistaminen tai siitä veden poisjättäminen, vaikka kuppi näkyvillä olisikin, saa tuossa koirassa heti aikaan ahdistusta, vaikka tuo sama koira juuri olisikin juonut järjettömät määrät vettä.

      Ja kyseinen eläin huomaa jo itsekin, miten sivusilmällä tarkkailemme sen veden käyttöä, ja heti kun silmämme välttävät, juoksee rassukka juomaan. Ja jos ei vettä anna tai sitä ei olekaan kupissa saatavilla kuin vain hämäyksenä tippa pohjalla, on tuo koira jopa sen koko täyden kupin juomisen jälkeen silti nopeasti ahdistunut siitä, että vettä ei ole näköpiirissä tai seuraavassa kupissa saatavilla. Tällaista tämä on aina ollut, mutta nyt toisen meistä jo jäätyä eläkkeelle ja kesän loputtua on tämä pahentunut, tai ehkä enemmän näemme sitä itse nyt; juotu ja haluttu vesimäärä on kuitenkin suunnilleen aina sama, eli aivan liikaa, ja jos kupissa ja ruoassa on vettä yhteensä vähemmän, on koiran käytös myös sen mukaista eli ahdistunutta. Eikä koira vahdi ruokakuppia tai leluja, mutta vesikuppiaan vahtii, kyttää sitä ja tyhjentää sen liikaakin, jos siellä vettä vain on (useamman kupin kokeilu kaatui aivan liian suuren määrän vettä juontiin).

      Jospa tosiaan tuo vesitystauti olisikin syynä, vaikka vähän pakolla otti lääkäri meidät vastaanotolle ensi viikolle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken tappo

      "Tyttö löytyi poliisin mukaan kuolleena läheisestä metsästä muutaman sadan metrin päässä kotoaan. Uhrin löysivät hänen k
      Henkirikokset
      199
      33313
    2. Kuka oli tekijä?

      Jos tekijä oli suomalainen, onko hänen vanhempiaan jo tavoitettu? Mitä mieltä ovat aikamiespoikansa teosta? Entä puoliso
      Valkeakoski
      255
      21452
    3. Valkeakosken murhaaja-raiskaaja on kantasuomalainen mies tiedottaa poliisi

      Some- ja palstapersut ehtivät jo moneen kertaan julistaa tekijän maahanmuuttajaksi. Miten meni niin kuin omasta mielestä
      Maailman menoa
      436
      10888
    4. 15-vuotiaan ruumis valkeakoskella

      Nuoria tyttöjä tappavat miessaalistajat ja toiset nuoret. Miessaalistajille ruumiin kätkeminen tai tuhoaminen ei ole on
      Poliisi
      27
      6615
    5. Onko tekijän nimi tiedossa?

      Joko tiedetään?
      Valkeakoski
      81
      5976
    6. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      53
      4855
    7. Kantasuomalainen mies pidätetty - ulkomaalaiset syyttömiä tekoon

      Verityöstä on pidätetty vuonna 2005 syntynyt mieshenkilö. Ulkomaalaisilla ei mitään yhteyttä tekoon.
      Valkeakoski
      196
      4057
    8. Miksi kaupunki toivoo nuorilta malttia?

      https://www.hs.fi/suomi/art-2000010453236.html "Älkää suunnitelko kostoa" Mistä on kyse? ”Toivomme, että nuorten taho
      Valkeakoski
      43
      1607
    9. Toivottavasti tekijää ei suojella

      Eikä mitään peitellä. Itselläni on 15-vuotias tytär myös ja voin hieman kuvitella tilannetta. Nämä tämmöiset tapaukset v
      Valkeakoski
      101
      1554
    10. Miten meidän käy

      Olen syvästi pahoillani puolestasi siitä, mitä kävi. En ehkä pysty sitä täysin kertomaankaan sinulle. Tuo on taustalla m
      Ikävä
      52
      1479
    Aihe