Miten selvitä lemmikin kuolemasta

Anonyymi-ap

Miten ihmeessä selviän... Vai voiko tästä selvitä koskaan? Rakas kissani lopetettiin eläinlääkärissä noin viikko sitten. Oli jo vanha (17 v.) ja sairas ja eihän kukaan elä ikuisesti, mutta

Kunpa kissasta olisikin vain kaunis muisto. Mutta tämä kipu ja kaipuu ja kaikki vaihtelevat sekavat tunteet ovat hirveintä mitä olen koskaan kokenut. Vaikka useampikin lähisukulainen on kuollut, mikään ei vain ole tuntunut näin pahalta kuin tämän kissan kuolema.

Pelkäsiköhän olla eläinlääkärissä... Kärsikö. Eutanasia kesi kauan, koska suonet olivat jo huonossa kunnossa ja piti ajella karvaa ja pistellä moneen kertaan. Nytkähteli ensimmäisen rauhoittavan jälkeen. sattuiko, oliko osin tajuissaan... Miten paljon pelkäsi?!

Tuntuu, että petin kissani. Se on hirveää. Anteeksi...

Eikä nyt ole ketään "auttamassa" aamuisin sängyn petaamisessa. Kaikki kissan lempipaikat satuttavat.

Pahoinvoiva olo joka päivä. Se on omituista; onkohan kellekään suru ja kipu aiheuttaneet pahoinvoivan olon, en ole kuullut sellaisesta. Ei ruoka maistu.

Miten tämä onkin näin hirveän tuntuista. Pahinta koskaan. Hirveä ikävä ja syyllisyys, kärsikö kissani eläinlääkärissä, pelkäsikö...

Kunpa olisikin vain kaunis muisto.

4

217

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kissa ei tunne mitään, eutanasiassa annetaan ensin rauhoittava piikki ja sitten vasta toinen sydämen pysäytykseen. Laita vaikkapa kukkapurkkiin kasvamaan Forget-me-not siemeniä, tai puutarhaan, ja sitten aina niitä kastellessa mietit ja olet kiitollinen kissallesi siitä, että oli olemassa. Oma kissani ulkomailla haudattiin omaan puutarhaan 23-vuotiaana hyvän ja vaiherikkaan elämän eläneenä, ja ei voinut olla muuta kuin kiitollinen. Aika parantaa.

    • Anonyymi

      Otan osaa.
      Menetyksen jälkeiset tuntemuksesi ovat aivan normaaleja.
      Ei sinun kannata syyllistää itseäsi miettimällä oletko toiminut väärin viedessäsi kissasi eläinlääkärille. Kerran kissasi oli sairas voi olla että armeliasta oli päättää kärsimys, niin julmalta kuin elämän lopettaminen kuulostaakin.
      Kukaan ei rakkaastaan haluaisi luopua mutta väkisin toisen kärsimyksessä pitäminen olisi hyvin itsekästä ja julmaa.
      Tekosi oli varmasti suuri rakkauden ja välittämisen osoitus lemmikkiäsi kohtaan.
      Kunhan aikaa kuluu ja kipu hellittää voit olla onnellinen yhteisistä hetkistänne ja iloita hyvistä muistoista, siitä että saitte viettää kauan aikaa yhdessä.
      Selvästi kissa oli sinulle tärkeä joten varmaan sai luonasi kaiken mitä hyvä kissan elämä vaatii, sairaana kituutuksesta ei loppuvaiheessa tarvinnut kärsiä.
      Varmaan oli kova ja vaikea päätös lopettaminen. (Olisiko jotakin vertaistukiryhmää saman kokeneille jossa voisi vaihtaa kokemuksia ja kertoa tuntemuksista?)
      Voimia ja jaksamista vaikeaan aikaan. Kyllä olo helpottuu ajan myötä.

    • Anonyymi

      En tiedä, miten tämän sanoisin. Sydämessäsi on nyt tyhjä kissankokoinen kohta. Tuntuu ihan mahdottomalta ajatella, mutta usko minua, jonain päivänä elämääsi tulee vielä kissa. Siihen voi mennä kuukausia, ehkä vuosiakin, mutta kun olet valmis, kissa tulee luoksesi. Kissat ovat herkkiä ihmisten tunteille ja tietävät ihan varmasti, miten kaipaat kissaasi.
      Anna kissan käpertyä kerälle sydämeesi, sen tyhjän kohdan viereen, siinä on juuri kissan mentävä paikka. Jos ajattelet, ettet enää ikinä ota kissaa, niin ystäväsi tai naapurisi kisu voi olla se, joka päättää alkaa ystäväksesi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      95
      1836
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      176
      1377
    3. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      16
      1208
    4. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1157
    5. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      62
      1098
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      87
      976
    7. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      81
      974
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      71
      947
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      783
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      768
    Aihe