Helvetin iankaikkisen tuomion tyhjiinraukeaminen

Anonyymi-ap

Jeesus Kristus puhuu kuumasta paikasta, jossa kärsitään ikuisesti. Hän ei puhunut mistään kaatopaikasta tai 'kiirastulesta'.

1880-luvulta alkoi satanististen ja adventistien vääristeltyjen käännösten tulva.
Helvettiä ei ole olemassa eikä tule.

80

706

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eikä puhunut. OLET TYHMÄ.

    • Anonyymi

      Jeesus ei kertaakaan puhunut helvetistä, mutta mainitsi Gehennan, Hinnomin laakson, kahdeksan kertaa.

      Gehennassa poltettiin aikoinaan lapsia Moolokille, myöhemmin se tunnettiin kirottuna laaksona Jerusalemin ulkopuolella. Jeesus käytti sitä' jumalattomien rangaistuksen vertauskuvana.

      • Anonyymi

        Jeesus mainitsee helvetin monta kertaa. Esim. vuorisaarnassaan Matt: 5-7. 10. 25. Mark:9


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus mainitsee helvetin monta kertaa. Esim. vuorisaarnassaan Matt: 5-7. 10. 25. Mark:9

        Jeesus ei vaan puhunut suomen kieltä,,eikä Raamattua kirjoitettu alunperin suomeksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jeesus mainitsee helvetin monta kertaa. Esim. vuorisaarnassaan Matt: 5-7. 10. 25. Mark:9

        Jeesus mainitsee helvetin monta kertaa. Esim. vuorisaarnassaan Matt: 5-7. 10. 25. Mark:9

        Se on tämä missä elämme,maa planeetta !
        Täällä ei ole Rakkautta tarpeeksi !
        On tyhmiä uskon suuntauksia,tyhmiä uskoja jotka tuovat erimielisyyttä.
        Te,ihmiset olette sen tehneet,ihan itse.
        Sen takia maa planetta on paha !
        Ihmisillä on poliitiikka,uskon erimielisyys,värit,talous..
        Ne rikkovat kaiken mutta sen on ihminen tehnyt.
        Kristuksen kirkkoa ei ole,vai voiko joku kertoa minne Isän poika sen teki?
        Te,ette vieläkään ymmärrä lahkoineen ja kirkkoineen Jumalan pojan sanomaa..
        Ei ole uskontoa vaan on RAKKAUS !
        Uskonnoilla ei ole väliä.Eikö Isä sanonut "luojamme",: Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainokaisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, hukkuisi, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä.
        Rakkaus kantaa jos ymmärrätte,ei uskonto,ei suuntaus !
        Onko suuntauksissa Rakkautta,Katolilaisuus,Islam,lahkot jotka tuomitsevat toisen ihmisen elämän..EI OLE !

        Rakkaus on suurin ! Uskokaa minua tässä,sillä jos ei matka jatkuu.


    • Anonyymi

      Myös ateisti-agnostikko Raamatun historian tutkija, joka on puolueeton tutkija vailla teologisia rasitteita, sanoo, ettei Jeesus KOSKAAN puhunut helvetistä, jossa kärsittäisiin päättymätön aika. Mitään tyhjiin raukeamista ei ole. On vain totuus.

      Se, ettet sinä tiedä mitä Raamatun ajan ihmiset ajattelivat, etkä tunne heidän maailmankuvaansa, ei tee väitteistäsi totta.

    • Anonyymi

      Raamatussa ei käytetä Helvetti-sanaa alkutekstissä. Uudessa Testamentissa puhutaan Hinnomin laaksosta seuraavissa kohdissa:

      Matt.5:22 joka sanoo: "Sinä hullu", on ansainnut Hinnomin laakson tulen

      Matt.5:29,30 Jos oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä pois. Onhan sinulle parempi, että menetät vain yhden osan ruumiistasi, kuin että koko ruumiisi joutuu Hinnomin laaksoon.

      Ja jos oikea kätesi viettelee sinua, hakkaa se poikki ja heitä pois. Onhan sinulle parempi, että menetät vain yhden jäsenen, kuin että koko ruumiisi joutuu Hinnomin laaksoon.
      Matt.10:28 älkää pelätkö niitä, jotka tappavat ruumiin mutta eivät kykene tappamaan sielua. Pelätkää sen sijaan häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin tuhota Hinnomin laaksossa.

      Matt.18:9 jos silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä menemään. Onhan parempi, että silmäpuolena pääset sisälle elämään, kuin että sinut molemmat silmät tallella heitetään Hinnomin laakson tuleen.

      Matt.23:15 te kierrätte maat ja meret hankkiaksenne edes yhden käännynnäisen, ja kun siinä onnistutte, teette hänestä Hinnomin laakson pojan, kahta vertaa pahemman kuin itse olette.

      Matt.23:33 Te käärmeet, te kyykäärmeitten sikiöt! Miten te voisitte päästä Hinnomin laakson tuomiota pakoon?
      Mark.9:43-48 Jos kätesi viettelee sinua, hakkaa se pois. Onhan parempi, että käsipuolena menet sisälle elämään, kuin että molemmat kädet tallella menet pois Hinnomin laaksoon, sammumattomaan tuleen...Jos jalkasi viettelee sinua, hakkaa se pois. Onhan parempi, että jalkapuolena pääset sisälle elämään, kuin että sinut molemmat jalat tallella heitetään Hinnomin laaksoon... Ja jos silmäsi viettelee sinua, heitä se pois. Onhan parempi, että silmäpuolena pääset sisälle Jumalan valtakuntaan, kuin että sinut molemmat silmät tallella heitetään Hinnomin laaksoon, missä mato ei kuole, eikä tuli sammu. (Vertaa Jes.66:24)

      Luuk.12:5 Pelätkää häntä, jolla on valta sekä tappaa ihminen että heittää hänet Hinnomin laaksoon.

      Jaak.3:6 kielikin on tuli... se saastuttaa koko ruumiin ja sytyttää tuleen elämän pyörän, itse syttyen Hinnomin laaksosta.

      (Jakeet käännetty suoraan alkutekstistä)

    • Anonyymi

      Jos kerran huonosti elänyt ihminen joutuu helvettiin, niin joutuuko töllösen töitä tehnyt eläin myös sinne?
      Susia, lapamatoja sekä punkkeja kuvittelisi helvetistä löytyvän.

    • Anonyymi

      Rangaistuksen kestoa ilmaistaan kreikkalaisessa alkutekstissä sanalla aion, joka loputtoman ajan lisäksi tarkoittaa, maailmanaikaa, määrätynpituista aikaa ja aikakautta. Suomessakin sana iankaikkinen tulee sanoista ikä+kausi.
      Näin on mahdollista ymmärtää, että tulijärvessä on jumalattomille heidän syntiensä mukaan määrätty aika. Sen pituus on varmasti sopusoinnussa Jumalan rakkauden ja oikeudenmukaisuuden kanssa. Taivaasta lankeava tuli päättää syntisen maailman julman ja järkyttävän historian.

      • Anonyymi

        Mistä tulee käsitys siitä, että helvetissä oltaisiin kärsimässä päättymätön aika? Ei ainakaan Raamatusta.

        Tässä on kaikki sellaiset asiaan liittyvät kohdat, joissa puhutaan helvetistä, manalasta, tuonelasta ja kuolemasta. Asiaan liittymätömät kohdat mainitaan vain raamatunpaikalla. Näiden sanojen yhteydessä ei mainita iankaikkisuutta eikä ikuisuutta helvetissä.

        “...Mutta joka sanoo: ’Sinä hullu’, on ansainnut helvetin tulen.” (Matt 5:22, FinRK)

        1) helvetissä on tulta.

        “Jos oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä pois. Sinulle on parempi, että yksi osa ruumiistasi tuhoutuu, kuin että koko ruumiisi heitetään helvettiin...” (Matt 5:29, FinRK)

        2) helvettiin heitetään.

        Matt.5:30 on sama sisältö kuin edellä.

        “...Pelätkää ennemmin häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin...” (Matt 10:28, FinRK)

        3) helvetti voi hukuttaa. Hukkuminenhan ei kauaa kestä.

        “...Sinulle on parempi, että silmäpuolena pääset sisälle elämään, kuin että sinut molemmat silmät tallella heitetään helvetin tuleen.”” (Matt 18:9, FinRK)

        Matt 23:33

        Matt 9:42-46

        “47. Jos silmäsi viettelee sinua, heitä se pois. Sinulle on parempi, että silmäpuolena menet sisälle Jumalan valtakuntaan, kuin että sinut molemmat silmät tallella heitetään helvettiin, 48. missä heidän matonsa ei kuole eikä tuli sammu.” (Mark 9:47-48, FinRK)

        Helvetissä heidän matonsa ei kuole eikä tuli sammu. Jos helvetissä on tulta, miten madot siellä selviävät hengissä? Ei mitenkään! Tämä teksti viittaa Vanhan testamentin Jesajan tekstiin.

        “Ja he lähtevät ulos katselemaan minusta luopuneiden ruumiita. Niiden mato ei kuole eikä niiden tuli sammu, ne ovat kauhistukseksi kaikelle lihalle.” (Jes 66:24, FinRK)

        Mitä Jesaja sillä tarkoitti? Hän viittasi Ben-Hinnomin laaksoon eli Gehennaan, jossa uhrattiin lapsia epäjumala Molokille.

        “He ovat rakentaneet Baalille uhrikukkuloita Ben-Hinnomin laaksoon uhratakseen poikiaan ja tyttäriään Molokille. Sellaisesta minä en ole antanut heille käskyä, eikä se ole tullut mieleenikään. Tällaisia iljettäviä tekoja he tekivät ja saivat Juudan tekemään syntiä.”” (Jer 32:35, FinRK)

        Siellä uhrattiin vuosikymmeniä lapsia, ja tuli paloi siellä koko ajan. Ja kun ruumiin jämät kerättiin pois tulesta, jäi niistä syötävää madoille, joiden populaatio voi niin hyvin, etteivät ne näyttäneet kuolevan lainkaan. Siksi niistä sanottiin, ettei niiden mato kuole. Tämä Hinnomin laakso oli Jumalan hylkäämään paikka. Jumala oli nimen omaan kieltänyt lapsien uhraamisen Molokille. 

        Mark 9:45

        “Minä osoitan teille, ketä teidän tulee pelätä: pelätkää häntä, jolla on valta tappaa ja sen jälkeen syöstä helvettiin....” (Luuk 12:5, FinRK)

        4) helvettiin syöstään.

        “Myös kieli on tuli, vääryyden maailma. Kieli on jäsenistämme se, joka tahraa koko ruumiin ja sytyttää tuleen elämän pyörän, itse syttyen helvetistä.” (Jaak 3:6, FinRK)

        Helvettiä käytetään kielikuvana pahalle kielenkäytölle.

        “18. Sillä monet, joista olen usein teille sanonut ja nyt aivan itkien sanon, vaeltavat Kristuksen ristin vihollisina. 19. Heidän loppunsa on kadotus. Vatsa on heidän jumalansa ja häpeä heidän kunniansa, ja maallisiin on heidän mielensä. 20. Mutta meidän yhteiskuntamme on taivaissa, ja sieltä me myös odotamme Herraa Jeesusta Kristusta Vapahtajaksi.” (Fil 3:18-20, FinRK)

        5) Kadotus on ihmisen LOPPU. Kun jokin on loppu, ei se tarkoita jatkumista ikuisesti.

        “He tulevat kärsimään rangaistuksena iankaikkisen kadotuksen, erossa Herran kasvoista ja hänen voimansa kirkkaudesta,” (2Tess 1:9, FinRK)

        6) ihminen katoaa kadotuksessa, ja kokee iankaikkisen eron Jumalasta. Ei sanaakaan liekeistä eikä ikuisesta kiduttamisesta.

        “Mutta samalla sanalla on nykyiset taivaat ja nykyinen maa säästetty tulelle. Niitä säilytetään jumalattomien ihmisten tuomion ja kadotuksen päivää varten.” (2Piet 3:7, FinRK)

        ...jatkuu...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä tulee käsitys siitä, että helvetissä oltaisiin kärsimässä päättymätön aika? Ei ainakaan Raamatusta.

        Tässä on kaikki sellaiset asiaan liittyvät kohdat, joissa puhutaan helvetistä, manalasta, tuonelasta ja kuolemasta. Asiaan liittymätömät kohdat mainitaan vain raamatunpaikalla. Näiden sanojen yhteydessä ei mainita iankaikkisuutta eikä ikuisuutta helvetissä.

        “...Mutta joka sanoo: ’Sinä hullu’, on ansainnut helvetin tulen.” (Matt 5:22, FinRK)

        1) helvetissä on tulta.

        “Jos oikea silmäsi viettelee sinua, repäise se irti ja heitä pois. Sinulle on parempi, että yksi osa ruumiistasi tuhoutuu, kuin että koko ruumiisi heitetään helvettiin...” (Matt 5:29, FinRK)

        2) helvettiin heitetään.

        Matt.5:30 on sama sisältö kuin edellä.

        “...Pelätkää ennemmin häntä, joka voi sekä sielun että ruumiin hukuttaa helvettiin...” (Matt 10:28, FinRK)

        3) helvetti voi hukuttaa. Hukkuminenhan ei kauaa kestä.

        “...Sinulle on parempi, että silmäpuolena pääset sisälle elämään, kuin että sinut molemmat silmät tallella heitetään helvetin tuleen.”” (Matt 18:9, FinRK)

        Matt 23:33

        Matt 9:42-46

        “47. Jos silmäsi viettelee sinua, heitä se pois. Sinulle on parempi, että silmäpuolena menet sisälle Jumalan valtakuntaan, kuin että sinut molemmat silmät tallella heitetään helvettiin, 48. missä heidän matonsa ei kuole eikä tuli sammu.” (Mark 9:47-48, FinRK)

        Helvetissä heidän matonsa ei kuole eikä tuli sammu. Jos helvetissä on tulta, miten madot siellä selviävät hengissä? Ei mitenkään! Tämä teksti viittaa Vanhan testamentin Jesajan tekstiin.

        “Ja he lähtevät ulos katselemaan minusta luopuneiden ruumiita. Niiden mato ei kuole eikä niiden tuli sammu, ne ovat kauhistukseksi kaikelle lihalle.” (Jes 66:24, FinRK)

        Mitä Jesaja sillä tarkoitti? Hän viittasi Ben-Hinnomin laaksoon eli Gehennaan, jossa uhrattiin lapsia epäjumala Molokille.

        “He ovat rakentaneet Baalille uhrikukkuloita Ben-Hinnomin laaksoon uhratakseen poikiaan ja tyttäriään Molokille. Sellaisesta minä en ole antanut heille käskyä, eikä se ole tullut mieleenikään. Tällaisia iljettäviä tekoja he tekivät ja saivat Juudan tekemään syntiä.”” (Jer 32:35, FinRK)

        Siellä uhrattiin vuosikymmeniä lapsia, ja tuli paloi siellä koko ajan. Ja kun ruumiin jämät kerättiin pois tulesta, jäi niistä syötävää madoille, joiden populaatio voi niin hyvin, etteivät ne näyttäneet kuolevan lainkaan. Siksi niistä sanottiin, ettei niiden mato kuole. Tämä Hinnomin laakso oli Jumalan hylkäämään paikka. Jumala oli nimen omaan kieltänyt lapsien uhraamisen Molokille. 

        Mark 9:45

        “Minä osoitan teille, ketä teidän tulee pelätä: pelätkää häntä, jolla on valta tappaa ja sen jälkeen syöstä helvettiin....” (Luuk 12:5, FinRK)

        4) helvettiin syöstään.

        “Myös kieli on tuli, vääryyden maailma. Kieli on jäsenistämme se, joka tahraa koko ruumiin ja sytyttää tuleen elämän pyörän, itse syttyen helvetistä.” (Jaak 3:6, FinRK)

        Helvettiä käytetään kielikuvana pahalle kielenkäytölle.

        “18. Sillä monet, joista olen usein teille sanonut ja nyt aivan itkien sanon, vaeltavat Kristuksen ristin vihollisina. 19. Heidän loppunsa on kadotus. Vatsa on heidän jumalansa ja häpeä heidän kunniansa, ja maallisiin on heidän mielensä. 20. Mutta meidän yhteiskuntamme on taivaissa, ja sieltä me myös odotamme Herraa Jeesusta Kristusta Vapahtajaksi.” (Fil 3:18-20, FinRK)

        5) Kadotus on ihmisen LOPPU. Kun jokin on loppu, ei se tarkoita jatkumista ikuisesti.

        “He tulevat kärsimään rangaistuksena iankaikkisen kadotuksen, erossa Herran kasvoista ja hänen voimansa kirkkaudesta,” (2Tess 1:9, FinRK)

        6) ihminen katoaa kadotuksessa, ja kokee iankaikkisen eron Jumalasta. Ei sanaakaan liekeistä eikä ikuisesta kiduttamisesta.

        “Mutta samalla sanalla on nykyiset taivaat ja nykyinen maa säästetty tulelle. Niitä säilytetään jumalattomien ihmisten tuomion ja kadotuksen päivää varten.” (2Piet 3:7, FinRK)

        ...jatkuu...

        ...jatkuu...

        7) kadotuksen päivä. Miten päivä voi kestää ikuisesti?

        “Peto, jonka näit, on ollut, mutta sitä ei enää ole. Se tulee nousemaan syvyydestä ja on menevä kadotukseen. ...” (Ilm 17:8, FinRK)

        8) syvyys on Vanhan testamentin termi, joka tarkoittaa Sheolia, hautaa, johon menevät kuolemansa jälkeen Vanhan testamentin mukaan sekä uskovat että ateistit. Uuden testamentin mukaan sieltä noustaan joko taivaaseen tai kadotukseen.

        Seitsemäntoista jaetta Uudessa testamentissa mainitsee sanan iankaikkinen muttei koskaan helvetin tai kadotuksen yhteydessä, vaan aina joko evankeliumin, elämän tai vastaavan yhteydessä. Vanhassa testamentissakaan sana iankaikkinen (14 kertaa) ei esiinny kadotuksen yhteydessä vaan ainoastaan Jumalaan liittyvien ominaisuuksien yhteydessä. Helvetti-sanaa Vanha testamentti ei edes tunne.

        Tuonela mainitaan 64 kertaa VT jakeessa mutta siitä ei missään niistä sanota muuta kuin, että se on maan alla oleva hauta. Kadotus mainitaan VT kaksi kertaa ja Manala mainitaan VT 3 kertaa, eikä milloinkaan niitä kuvata sen tarkemmin. UT:ssa Tuonela mainitaan 10 jakeessa, joissa siitä sanotaan vain, että se sijaitsee maan alla. Manalaa ei mainita UT:ssa.

        “Mutta pelkurien ja epäuskoisten, saastaisten ja murhaajien, haureellisten ja noitien, epäjumalanpalvelijoiden ja kaikkien valehtelijoiden osa on tulisessa, rikkiä palavassa järvessä. Tämä on toinen kuolema.”” (Ilm 21:8, FinRK)

        9) helvetissä on tulinen rikkiä palava järvi. Ei sanaakaan päättymättömästä kidutuksesta.

        “Kuolema ja Tuonela heitettiin tuliseen järveen. Tämä on toinen kuolema: tulinen järvi...” (Ilm 20:14, FinRK)

        10) Kuolema ja Tuonela lakkaavat olemasta kun ne heitetään tuliseen järveen. Sillä eihän mikään voi selvitä tulisesta järvestä, kuen seuraavakin toteaa:

        “Hän pyyhkii kaikki kyyneleet heidän silmistään, eikä kuolemaa enää ole, ei surua, ei parkua eikä tuskaa, sillä kaikki entinen on mennyt.”” (Ilm 21:4, FinRK)

        Kuolemaa ja Tuonelaa ei ole enää olemassa, sillä kaikki entinen on mennyt.

        Kuolema mainitaan Raamatussa 271 jakeessa, eikä koskaan sellaisessa yhteydessä, jossa se kertoisi jotakin helvetin ominaisuuksista.

        Ikuinen mainitaan Raamatussa 267 kertaa mutta sana ei koskaan kerro kärsimyksen kestosta yhtään mitään. Ikuisesta tulesta on pari mainintaa mutta ei sanaakaan siitä, että tulessa kiduttaisiin ikuisesti. Päin vastoin, sillä tämä seuraava jae kertoo ihan selkeästi, ettei ikuisen tulen rangaistus kestä kauaa:

        “Niin myös Sodoma ja Gomorra ja niiden ympärillä olevat kaupungit, jotka samalla tavoin kuin nekin harjoittivat haureutta ja antautuivat luonnonvastaisiin lihan himoihin, ovat varoittavana esimerkkinä kärsiessään ikuisen tulen rangaistusta.” (Juud 7, FinRK)

        Sillä eihän Sodoma ja Gomorra pala enää tänä päivänä tulessa.

        Jeesus ei kertaakaan mainitse Raamatussa, että helvetissä lärsittäisiin päättymätön aika.

        Enempää helvettiin viittaavia Raamatun kohtia ei ole olemassa. Mistä siis tulee uskoikuiseen kärsimykseen helvetissä? Ei ainakaan Raamatusta! Se on siis ihmisten keksintöä. Tarkemmin sanottuna, se keksittiin 300-luvulla. Jeesus ei ollut kuullutkaan siitä yhtään mitään.

        Miksi sinä uskot ihmisten keksimään kidutushelvettiin? Minä en usko.


      • Anonyymi

        "Näin on mahdollista ymmärtää, että tulijärvessä on jumalattomille heidän syntiensä mukaan määrätty aika. "

        On se mahdollista, ku tulkitsee Raamattua sillee ku kivalta tuntuu. Olisihan se sielua hivelevää, jos sinua pahemmat ihmisten saisivat kovemman tuomion kuin sinä. Mitä jos keskittyisit vain omiin tekoihisi.

        Mutta jos lukee Raamatusta mitä siellä lukee, niin yhdessäkään opetuksessa taivaasta ei lue, että mitä enemmän hyviä tekoja, sitä pidempi aika taivaassa tai sitä enemmän palkintoja taivaassa, ja kuitenkin he saavat tekojensa mukaan. Mistä tuo outo käsite, että mitä enemmän huonoja tekoja tai mitä pahempia he ovat, sitä pidempi aika kidutuksessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Näin on mahdollista ymmärtää, että tulijärvessä on jumalattomille heidän syntiensä mukaan määrätty aika. "

        On se mahdollista, ku tulkitsee Raamattua sillee ku kivalta tuntuu. Olisihan se sielua hivelevää, jos sinua pahemmat ihmisten saisivat kovemman tuomion kuin sinä. Mitä jos keskittyisit vain omiin tekoihisi.

        Mutta jos lukee Raamatusta mitä siellä lukee, niin yhdessäkään opetuksessa taivaasta ei lue, että mitä enemmän hyviä tekoja, sitä pidempi aika taivaassa tai sitä enemmän palkintoja taivaassa, ja kuitenkin he saavat tekojensa mukaan. Mistä tuo outo käsite, että mitä enemmän huonoja tekoja tai mitä pahempia he ovat, sitä pidempi aika kidutuksessa.

        Noo puhutaanhan sielä että jokainen saa tekojensa mukaan !

        Ymmärät varmaan mistä on kyse ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noo puhutaanhan sielä että jokainen saa tekojensa mukaan !

        Ymmärät varmaan mistä on kyse ?

        Ymmärrän toki. Hyvät teot johtavat Uuteen maahan ja pahat teot kadotukseen. Mitään aikarajaa palkinnolle/tuomiolle tai palkkion määrää ei Raamatussa ole annettu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärrän toki. Hyvät teot johtavat Uuteen maahan ja pahat teot kadotukseen. Mitään aikarajaa palkinnolle/tuomiolle tai palkkion määrää ei Raamatussa ole annettu.

        Niinpä! Se on tekojen mukaan, kun hyvistä teosta palkitaan ja pahoista rangaistaan. Ei siihen muuta tarvita. Eikä Raamattu muuta esitäkään.


    • Anonyymi

      Jeesuksen kertomuksen mukaan rikasmies ja Lasarus, joutui/pääsi tuonelaan, joka on syntisille kuumapaikka ja viattomille Aabrahamin helmoihin, parempaan paikkaan, odottamaan viimeistä tuomiota. Ristin kuoleman jälkeen Jeesus meni tuonelaan saarnaamaan ilosanomaa, koska se oli reilusti julistettava kaikille, jotta kaikki voisivat valita, ottaako vai hylkääkö pelastuksen . Voimme tietenkin väitellä saivarrellen helvetin olemuksesta, mutta se on kaikissa tapauksissa äärettömän paha paikka, jonne joutumista pitäisi ehdottomasti välttää. Jeesus on ainoa tie pelastukseen.

      • Anonyymi

        Ei tarvitse väitellä kun lukee ihan itse alkukielisestä Raamatusta missä se Jeesus oikeasti kävi.

        Uudessa testamentissa mainitaan kreikan sana hades (hadēn) kreik. ᾅδην kaksi kertaa, molemmat Apostolien teoissa ja kummallakin kerralla se on käännetty tuonelaksi. Tuonela on kuitenkin suomen muinaistarujen paikka, eikä sillä ole mitään tekemistä hadeksen kanssa. Tässä ne kaksi Raamatun paikkaa, joissa tuonpuoleinen liitetään Jeesukseen.

        “hän ennalta nähden puhui Kristuksen ylösnousemuksesta ja sanoi, että Kristusta ei hylätä tuonelaan (hadēn) eikä hänen ruumiinsa maadu...” (Apt 2:31, FinRK)

        Kreikkalaiset käyttivät hades-sanaa heprean kielen sheol sanan käännöksenä. Sheol merkitsi Vanhassa testamentissa hautaa, syvyyttä, paikkaa maan alla. Se oli paikka, johon kaikki kuolleet menivät, niin uskovat kuin ei-uskovatkin. Siellä ei eletty elämää vaan oltiin olemattomissa, juuri ja juuri tietoisia, eikä siellä voinut VT mukaan edes palvella Jumalaa. Esim RK-käännös kääntää Sheol-sanan tuonelaksi. Käännös on tietenkin väärä.

        Sitten se raamatunpaikka, joka ei puhu tuonelasta yhtään mitään:

        “19. Hengessä hän myös meni ja saarnasi vankeudessa (phylakē) oleville hengille, 20. jotka muinoin olivat tottelemattomia, kun Jumala pitkämielisesti odotti Nooan päivinä, jolloin rakennettiin arkkia....” (1Piet 3:19-20, FinRK)

        phylakē eli kreikaksi φυλακῇ tarkoittaa vankilaa. Vanhasta testamentista ja Ilmestyskirjasta käy ilmi, että kyseessä on syvyys, jonne lukittiin pahoja enkeleitä. Eli kyseessä oli tässäkin Vanhan testamentin Sheol. Kyse ei siis ole helvetistä eikä tuonelasta.

        Mitä tulee Aabrahamin helmaan, kyse on vertauksesta, jolla Jeesus, käyttämällä paikallisia uskomuksia hyväkseen, selitti paikallisille kielellä, jota he parhaiten ymmärsivät, totuuksiaan. Jeesus ei kuvaile tuossa helvetin olemusta, vaan ihan jotakin muuta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tarvitse väitellä kun lukee ihan itse alkukielisestä Raamatusta missä se Jeesus oikeasti kävi.

        Uudessa testamentissa mainitaan kreikan sana hades (hadēn) kreik. ᾅδην kaksi kertaa, molemmat Apostolien teoissa ja kummallakin kerralla se on käännetty tuonelaksi. Tuonela on kuitenkin suomen muinaistarujen paikka, eikä sillä ole mitään tekemistä hadeksen kanssa. Tässä ne kaksi Raamatun paikkaa, joissa tuonpuoleinen liitetään Jeesukseen.

        “hän ennalta nähden puhui Kristuksen ylösnousemuksesta ja sanoi, että Kristusta ei hylätä tuonelaan (hadēn) eikä hänen ruumiinsa maadu...” (Apt 2:31, FinRK)

        Kreikkalaiset käyttivät hades-sanaa heprean kielen sheol sanan käännöksenä. Sheol merkitsi Vanhassa testamentissa hautaa, syvyyttä, paikkaa maan alla. Se oli paikka, johon kaikki kuolleet menivät, niin uskovat kuin ei-uskovatkin. Siellä ei eletty elämää vaan oltiin olemattomissa, juuri ja juuri tietoisia, eikä siellä voinut VT mukaan edes palvella Jumalaa. Esim RK-käännös kääntää Sheol-sanan tuonelaksi. Käännös on tietenkin väärä.

        Sitten se raamatunpaikka, joka ei puhu tuonelasta yhtään mitään:

        “19. Hengessä hän myös meni ja saarnasi vankeudessa (phylakē) oleville hengille, 20. jotka muinoin olivat tottelemattomia, kun Jumala pitkämielisesti odotti Nooan päivinä, jolloin rakennettiin arkkia....” (1Piet 3:19-20, FinRK)

        phylakē eli kreikaksi φυλακῇ tarkoittaa vankilaa. Vanhasta testamentista ja Ilmestyskirjasta käy ilmi, että kyseessä on syvyys, jonne lukittiin pahoja enkeleitä. Eli kyseessä oli tässäkin Vanhan testamentin Sheol. Kyse ei siis ole helvetistä eikä tuonelasta.

        Mitä tulee Aabrahamin helmaan, kyse on vertauksesta, jolla Jeesus, käyttämällä paikallisia uskomuksia hyväkseen, selitti paikallisille kielellä, jota he parhaiten ymmärsivät, totuuksiaan. Jeesus ei kuvaile tuossa helvetin olemusta, vaan ihan jotakin muuta.

        Poreutheis (mennen, menemällä, mennessään) on kahdessa jakeessa: 1.Piet.3:19. ja 22.

        ..mennen pois Hän saarnasi , julisti.....

        -mennen taivaaseen.....

        Joten voimme myös ymmärtää, että Jeesus julisti voiton sanomaa menemällä taivaaseen, eikä jonnekin tuonelaan, sanotaanhan, että Hänet sitä ennen tehtiin eläväksi hengessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Poreutheis (mennen, menemällä, mennessään) on kahdessa jakeessa: 1.Piet.3:19. ja 22.

        ..mennen pois Hän saarnasi , julisti.....

        -mennen taivaaseen.....

        Joten voimme myös ymmärtää, että Jeesus julisti voiton sanomaa menemällä taivaaseen, eikä jonnekin tuonelaan, sanotaanhan, että Hänet sitä ennen tehtiin eläväksi hengessä.

        Toki syvyyden hengille saarnaaminen sopii kuvaan myös siksi, että Raamattu nimen omaan sanoo, että Jumala lukitsi pahat elohimit syvyyteen odottamaan tuomiotaan. Myös Eenokinkirja puhuu tästä. Samasta asiasta puhuu Pietarinkirje:

        “1. Israelin kansan keskuudessa esiintyi kuitenkin myös vääriä profeettoja. Samoin on teidänkin joukossanne oleva vääriä opettajia, jotka kuljettavat keskuuteenne salaa turmiollisia harhaoppeja, kieltävätpä Herrankin, joka on ostanut heidät, ja tuottavat itselleen äkillisen tuhon. 2. Moni lähtee seuraamaan heidän irstauksiaan, ja heidän takiaan totuuden tie tulee häväistyksi. 3. Ahneudessaan he valheellisin sanoin pyrkivät hyötymään teistä. Mutta heille muinoin langetettu tuomio on yhä voimassa, heidän tuhonsa ei torku. 4. Ei Jumala säästänyt enkeleitäkään, jotka tekivät syntiä, vaan syöksi heidät pimeyden kahleissa syvyyteen ja jätti heidät säilytettäviksi tuomiota varten.” (2Piet 2:1-4, FinRK)


    • Anonyymi

      Kyllä on kaaheta!
      Ihan hirvittää nuo raamatun sanat!

      • Anonyymi

        Silti ne ovat totuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Silti ne ovat totuus.

        Totuus mistä? Raamattu on totta vain niille, jotka päättävät uskoa siihen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totuus mistä? Raamattu on totta vain niille, jotka päättävät uskoa siihen.

        Se on totuus, uskot tai et.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se on totuus, uskot tai et.

        Niin, se on totuus sinulle. Ei minulle.


    • Tämäkin on aikanaan profetoitu voimakkaasti ,että tulee aika jolloin saarnataan ilman helvetin olemassaoloa.
      Helvetiksi kutsuttu tulijärvi on tehty alunperin saatanalle ,mutta nyt sinne menee myös ne joista raamatussa kerrotaan.
      Tämähän on homojen ja lesbojen usein käytetty lempiaihe.
      Yritetään ja yritetään rimpuilla ja kun taas lipsahdetaan homoiluun ja lesboiluun niin sitten yritetään uskotella ensin itselle ,että helvettiä ei ole ja sitten yritetään mahdollisimman isolle joukolle syöttää sama valhe jotta joukkovoimalla saisi synnilleen hyväksynnän.
      Se tosiasia vaan on ,että jos tuollaiset ei tee parannusta niin entistä pahemmaksi voi tila mennä.
      Lopulta huudetaan sekopäänä suoraa kurkkua kun on niin syvällä saatanan heiteltävänä.
      Tehkää parannus synneistänne sillä se on ainoa oikea tie jokaiselle.

      • Homo tai lesbo...


      • Anonyymi

        Kun sinä itse teet kuitenkin joka päivä syntiä, ja monesti vieläpä tahallasi, niin miten kuvittelet olevasi jotenkin parempi kuin he, joita homoiksi tuossa mainitset.

        Etkö muuten tiedä, että lesbokin on homo, nais-homo?


      • Anonyymi
        MrHyvis kirjoitti:

        Homo tai lesbo...

        Lesbo on homo.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kun sinä itse teet kuitenkin joka päivä syntiä, ja monesti vieläpä tahallasi, niin miten kuvittelet olevasi jotenkin parempi kuin he, joita homoiksi tuossa mainitset.

        Etkö muuten tiedä, että lesbokin on homo, nais-homo?

        Kirjoitin ,että jokaisen täytyy tehdä parannusta ja kristityn hyvää kilvoitusta.
        Se koskee jokaista ja mitä tulee homoihin ja lesboihin niin kumpi on parempi opettaja ..sekö joka sanoo homolle ,että ....eiiii mitään hätään sillä Rakkaus on täydellistä ja kuitenkin tietää puhuessaan Jumalan teot jo koskien homoja ja heidän tuhoaa tulijärvessä.
        Vai onko sitten niin ,että toinen ihminen joka tietää Jumalan voiman ja sen mikä on oikea ja mikä väärä yrittää pelastaa kuoleman syntiä tekevän jopa silläkin uhalla ,että voi itse joutua vaikeuksiin.
        Nykyajassa joutuu usein jo vaikeuksiin ja kun mennään eteenpäin joutuu pidätetyksi ja sakkoihin ja ihmisten vihattavaksi.
        Mutta kristitty kestää sen jos saa edes yhdenkin ihmisen lopettamaan kuoleman synnin.
        Samoin on kristittyjen osalta sillä meillä on velvollisuus ojentaa synnissä rypevää oikealle tielle ,että ihminen näkisi Hengen ohjauksen ja jättäisi lihan himoineen.
        Nämä varoitukset ei saa mennä ns ihon alle vaan asiat täytyy käsitellä loukkaantumatta.


    • Anonyymi

      Lähtökohtaisesti on väärin ajatella että meidät tuomitaan tekojemme mukaan. Ja sen mukaan säädellään tulen liekkiä milloin se polttaa meidät.

      Ei sellaista krematoriota ole rakastavat Jumala ole meille luonut eikä vaadi meiltä mitään tekoja eikä punnitse niitä jonkin oudon tulkinnan mukaan.

      Me pelastumme Hengen sinetin kautta. Taivaaseen pääsevät vain Jumalan Pyhän Pyhästä Hengestä osalliset. Ei sinne kukaan tule opista kinastelemaan ja väittelemään, että olinpahan oikeassa sittenkin vaikka kovasti sai kyllä asiasta väitellä. Ei sellaisen Hengen paikka ole taivaassa.

    • Raamatun teksti on selvää olipa hebrea tai kreikka.
      Aivan samaa asiaa on ydin.
      Nyt on vain aika kun kaikenmaailman ämmät valittaa ja vinkuu kohtaloaan ja synti polttaa.
      Synti sanotaan synniksi ja tekojen mukaan ihminen tuomitaan.
      Kristuksen omana pelastunut toki on vapaa tuomiosta siis siitä mikä vie tulijärveen .
      Se mitä siitä vielä tiedetään on ,että siinä ihminen on siinä uudessa kehossa myös ja se ,että mato ei kuole on sitä ,että se jatkuu ja jatkuu.
      Tämä on oleellista ja tärkeä kertoa myös kaikille .
      Tehkää parannus ....sitä itsekkin täytyy tehdä kun ihminen ei ole täydellinen täällä maanpäällä tässä muodossaan..

      • Anonyymi

        Omia kuvitelmiasi jaat täällä totuutena. Olet täällä vähemmistönä ajatuksinesi. Jos tuntisit Raamattua niin kuin 30-luvun jKr. heprealainen, niin et levittäisi noita kuvitelmiasi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Omia kuvitelmiasi jaat täällä totuutena. Olet täällä vähemmistönä ajatuksinesi. Jos tuntisit Raamattua niin kuin 30-luvun jKr. heprealainen, niin et levittäisi noita kuvitelmiasi.

        Osaan tekstit kyllä ja olen lukenut ja raamatun tekstissä on vain pieniä nyanssi eroja ,mutta siinä on Totuus se mitä tarvitaan.
        Apoja ja muuta kirjallisuutta voi toki lukea eri versioina ,mutta nykyinen raamattu riittää pelastukseen ja ihmisten opettamiseen Totuuteen.
        Kuten sekin mikä pysyy on ,että ketä palvelet eläessä lihassa ja sen himoissa kuolemaa vai Hengessä palvellen Jumalaa.
        Teoista meidät tuomitaan jos tuomitaan.
        Hyvä puu tekee hyvää elämää ja ne oksat tekee hyvää hedelmää.
        Huonot oksat heitetään tuleen ja poltetaan.
        Eikä kukaan pysy hyvässä öljypuussa ,ellei Jumalan hyvyys vetäisi puoleensa.
        Jumala antaa auringon paistaa hyville sekä pahoille.
        Jokaisen vaan täytyy hoksata tarttua kiinni kun Jumalan Henki liikkuu lähellä vetäen luokseen se on parannukseen ja taivaalliseen.


      • Anonyymi
        MrHyvis kirjoitti:

        Osaan tekstit kyllä ja olen lukenut ja raamatun tekstissä on vain pieniä nyanssi eroja ,mutta siinä on Totuus se mitä tarvitaan.
        Apoja ja muuta kirjallisuutta voi toki lukea eri versioina ,mutta nykyinen raamattu riittää pelastukseen ja ihmisten opettamiseen Totuuteen.
        Kuten sekin mikä pysyy on ,että ketä palvelet eläessä lihassa ja sen himoissa kuolemaa vai Hengessä palvellen Jumalaa.
        Teoista meidät tuomitaan jos tuomitaan.
        Hyvä puu tekee hyvää elämää ja ne oksat tekee hyvää hedelmää.
        Huonot oksat heitetään tuleen ja poltetaan.
        Eikä kukaan pysy hyvässä öljypuussa ,ellei Jumalan hyvyys vetäisi puoleensa.
        Jumala antaa auringon paistaa hyville sekä pahoille.
        Jokaisen vaan täytyy hoksata tarttua kiinni kun Jumalan Henki liikkuu lähellä vetäen luokseen se on parannukseen ja taivaalliseen.

        Hei MrHyvis,

        ei se ole meidän muiden vika, ETTET SINÄ OLE AIKOINAAN ÄLYNNYT KÄYDÄ KOULUJA JA SULLA ON TARVE NYT PÄTEÄ TÄÄLLÄ OLEMATTOMINE RAAMATTUTIETOINESI!

        Osaat olla kyllä huvittava tietämättömyydessi; et ole elämäsi aikana perehtynyt edes SEKUNNIN VERTAA Raamatun ilmausten alkukielisiin merkityksiin, ja kun sulle siitä huomautetaan, sä hoet kuin jokin apina: "Homo tai lebo..."

        Se kouluja käymätöön koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

        :D :D :D :D :D :D :D

        PS. Onnittelut tuosta "pieniä nyanssi eroja" -yritelmästäsi. Sitten kun vielä osaisit kirjoittaa yhdyssanat, olisit pikkuisen vähemmän nolo!

        :D :D :D :D :D :D :D


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hei MrHyvis,

        ei se ole meidän muiden vika, ETTET SINÄ OLE AIKOINAAN ÄLYNNYT KÄYDÄ KOULUJA JA SULLA ON TARVE NYT PÄTEÄ TÄÄLLÄ OLEMATTOMINE RAAMATTUTIETOINESI!

        Osaat olla kyllä huvittava tietämättömyydessi; et ole elämäsi aikana perehtynyt edes SEKUNNIN VERTAA Raamatun ilmausten alkukielisiin merkityksiin, ja kun sulle siitä huomautetaan, sä hoet kuin jokin apina: "Homo tai lebo..."

        Se kouluja käymätöön koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

        :D :D :D :D :D :D :D

        PS. Onnittelut tuosta "pieniä nyanssi eroja" -yritelmästäsi. Sitten kun vielä osaisit kirjoittaa yhdyssanat, olisit pikkuisen vähemmän nolo!

        :D :D :D :D :D :D :D

        Ei se mitään jos et ymmärrä.
        On joitakin asioita joita teen ja joita en tee.
        Se vaan on ,että se synti tuntuu polttavan sinussa ja harmittavan kun et pääse siitä eroon vaikka kuinka yrität.
        Ps. Kirjoitan kyllä virheitä ja kirjoitan myös ,,,,,,,,, ......... ,että pilkunviilaaja ja sydämmien tutkija saa taas tutkielmaa sekä kirjoitan sanoja lauseen väliin Isolla.
        Mitä raamattuun tulee niin olen lukenut kyllä tarpeeksi ja tutkinut vuosikymmenet ,mutta minulla ei ole tarvetta päteä vaan kirjoitan asian ytimen.
        Jätän sen pätemisen sinulle sillä siitähän sinä elät .
        Äläkä katkeroidu ,muista se.


      • Anonyymi
        MrHyvis kirjoitti:

        Ei se mitään jos et ymmärrä.
        On joitakin asioita joita teen ja joita en tee.
        Se vaan on ,että se synti tuntuu polttavan sinussa ja harmittavan kun et pääse siitä eroon vaikka kuinka yrität.
        Ps. Kirjoitan kyllä virheitä ja kirjoitan myös ,,,,,,,,, ......... ,että pilkunviilaaja ja sydämmien tutkija saa taas tutkielmaa sekä kirjoitan sanoja lauseen väliin Isolla.
        Mitä raamattuun tulee niin olen lukenut kyllä tarpeeksi ja tutkinut vuosikymmenet ,mutta minulla ei ole tarvetta päteä vaan kirjoitan asian ytimen.
        Jätän sen pätemisen sinulle sillä siitähän sinä elät .
        Äläkä katkeroidu ,muista se.

        Olen onnellisessa avioliitossa elävä Jeesukseen uskova heteroseksuaali, jota sinä luonnehdit sanoilla "Homo tai lesbo."

        En jotenkin osaa päätellä tästä muuta kuin sen, että ihmisen, joka kykenee moiseen rimanalitukseen, täytyy olla kouluja käymätön moukka tai sitten muuten vain henkisesti häriintynyt tai jälkeenjäänyt tapaus.

        Ja jos täällä joku on esiintynyt totuuden torvena sikamaisina tölväyksineen, niin se olet kyllä sinä. Ja sinä harjoitat noita sikamaisuuksiasi täysin tyynesti Kristuksen nimessä. Etkä lainkaan häpeä. Joten otapa nulikka vastaan kritiikki, kun sitä teoistasi saat. Jos kouluja käymättömyytesi kirpaisee sinua, eikun mars koulunpenkille siitä, pois täältä besserwisseöimästä (tsekkaa toi netistä, en jaksa alkaa sulle selittämään, mitä se tarkoittaa)!

        :D :D :D


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olen onnellisessa avioliitossa elävä Jeesukseen uskova heteroseksuaali, jota sinä luonnehdit sanoilla "Homo tai lesbo."

        En jotenkin osaa päätellä tästä muuta kuin sen, että ihmisen, joka kykenee moiseen rimanalitukseen, täytyy olla kouluja käymätön moukka tai sitten muuten vain henkisesti häriintynyt tai jälkeenjäänyt tapaus.

        Ja jos täällä joku on esiintynyt totuuden torvena sikamaisina tölväyksineen, niin se olet kyllä sinä. Ja sinä harjoitat noita sikamaisuuksiasi täysin tyynesti Kristuksen nimessä. Etkä lainkaan häpeä. Joten otapa nulikka vastaan kritiikki, kun sitä teoistasi saat. Jos kouluja käymättömyytesi kirpaisee sinua, eikun mars koulunpenkille siitä, pois täältä besserwisseöimästä (tsekkaa toi netistä, en jaksa alkaa sulle selittämään, mitä se tarkoittaa)!

        :D :D :D

        Kun sinun kirjoituksia lukee niin huomaa ,että olet kaikkea muuta kuin onnellinen tai sitten sinä et ole onnea kokenut.
        Katkeruus on se mikä sinua ajaa eteenpäin ja se on sinun voimasi.
        Siihen ei auta todella hymiöt.


      • Anonyymi
        MrHyvis kirjoitti:

        Kun sinun kirjoituksia lukee niin huomaa ,että olet kaikkea muuta kuin onnellinen tai sitten sinä et ole onnea kokenut.
        Katkeruus on se mikä sinua ajaa eteenpäin ja se on sinun voimasi.
        Siihen ei auta todella hymiöt.

        Miksi väistit kirjoituksestani sen olennaisen? Sen, kuinka sinä olet niin patologinen moukka, että julistat heteroseksuaalin homoksi tai lesboksi? Sen, että pyhität sikailusi Jeesuksen nimessä? Miksi että kommentoi näitä?

        Mitä sinä pelkäät? Miksi sinä väistelet ja laistat totuutta?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi väistit kirjoituksestani sen olennaisen? Sen, kuinka sinä olet niin patologinen moukka, että julistat heteroseksuaalin homoksi tai lesboksi? Sen, että pyhität sikailusi Jeesuksen nimessä? Miksi että kommentoi näitä?

        Mitä sinä pelkäät? Miksi sinä väistelet ja laistat totuutta?

        Ihmisillä on erilaisia asioita joita vastaan taistelee.
        Niin naisillakin.
        Se ,että jatkuvasti nimittelet varmaan kertoo hyvin sen moukkamaisuuden, jota edustat katkeruudessasi jatkuvasti.


      • Anonyymi
        MrHyvis kirjoitti:

        Ihmisillä on erilaisia asioita joita vastaan taistelee.
        Niin naisillakin.
        Se ,että jatkuvasti nimittelet varmaan kertoo hyvin sen moukkamaisuuden, jota edustat katkeruudessasi jatkuvasti.

        Jatkat edelleen väistelytaktiikkaasi. Mitä sinä pelkäät?


      • Anonyymi
        MrHyvis kirjoitti:

        Ihmisillä on erilaisia asioita joita vastaan taistelee.
        Niin naisillakin.
        Se ,että jatkuvasti nimittelet varmaan kertoo hyvin sen moukkamaisuuden, jota edustat katkeruudessasi jatkuvasti.

        Jos sinua korpeaa se, että sinun tapaasi kutsua heteroa homoksi tai lesboksi kutsutaan moukkamaisuudeksi, mikä olisi sinusta sitten parempi ilmaus? Kusipäisyys? Idiotismi?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jatkat edelleen väistelytaktiikkaasi. Mitä sinä pelkäät?

        Mitä pitäisi pelätä..sinuako 😆😆


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos sinua korpeaa se, että sinun tapaasi kutsua heteroa homoksi tai lesboksi kutsutaan moukkamaisuudeksi, mikä olisi sinusta sitten parempi ilmaus? Kusipäisyys? Idiotismi?

        Sieltähän se sydämen aihio löytyy.
        Mitä sydän täynnä sitä suu puhuu.
        Synti sekun polttaa...ei sitä valheella saa piiloon eikä pidäkään..


    • Anonyymi

      Ei meitä tosiaan missään tulessa poltella sen ajan mukaan miten olemme pahaa tehneet. Aika pahaa harhaoppia sellainen ajatus. Tosi pahaa.

      Eikä ihminen itse itsessään voi tehdä edes parannusta. Voi kyllä ryhtyä ulkokultaiseksi fariseukseksi, mutta sen ennuste on aika huono pelastuksen kannalta.

      Jumala pelastaa ihmisen kun hän nöyrtyy Jumalan edessä ottamaan vastaan Jumalan Pyhän Hengen ja tunnustaa syntinsä sekä sen ettei tästä omassa uskonnollisuudessa ja tietävyydessä mitään tule. Niin hän saa pelastuksen sinetin ja johdatuksen taivaan valtakuntaan ja siinä suunnannäyttäjä on Jumala itse eikä ihmisen omat pyristely.

      • Anonyymi

        "Jumala pelastaa ihmisen kun hän nöyrtyy Jumalan edessä ottamaan vastaan Jumalan Pyhän Hengen ja tunnustaa syntinsä sekä sen ettei tästä omassa uskonnollisuudessa ja tietävyydessä mitään tule. "

        Niin, eikä tarvitse uskoa helveteihin eikä edes tarvitse pitää Jeesusta jumalana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Jumala pelastaa ihmisen kun hän nöyrtyy Jumalan edessä ottamaan vastaan Jumalan Pyhän Hengen ja tunnustaa syntinsä sekä sen ettei tästä omassa uskonnollisuudessa ja tietävyydessä mitään tule. "

        Niin, eikä tarvitse uskoa helveteihin eikä edes tarvitse pitää Jeesusta jumalana.

        Juuri näin!


    • Anonyymi

      Jeesus oli sitte varmaan hävinnyt löylynottokisan, ko ol nii pitkävihane.

    • Anonyymi

      Niin ei ihminen voi itse itselleen tehdä pelastusta kehuskelemalla että hänellä on Jumalan laki ei ole laittomuuden tekijä. Eikä varmaan siten että tuomitsee muita. Sillä tiellä tosiaan saa selitellä helvettiä jos minkinlaiseksi polttouuniksi jossa kärvistellään sen mukaan ja se aika miten paljon on tehnyt laittomuutta.

      Se tie ei johda kuin umpikujaan ja uskonnolliseen idiotismiin.

    • Tarkkaan on profetiat osunut kun ilmoittaa ,että ennen Jeesuksen paluuta on uudenlaista julistusta jossa helvettiä ei ole.
      Osuu kyllä kohdalleen.
      Se synti on pirullinen asia kun se kalvaa ja kalvaa.
      Jokaisen pitäisi tehdä päätös ,että lopettaa sen synnin teon ,mutta siinä vaiheessa monella ei löydy Jeesus sanaa kun demonit järjestää päässä niin asiat.
      Siitäkin pitäisi jo älytä ,että miten voi olla niin ,että yksi Jeesus sana ei meinaa tulla kurkusta.
      Kaikkea muuta älämölöä kyllä tulee mutta kun pitäisi anoa kaikella olemuksella että...... Jeesus Rakas auta minua niin silloin häviää sanat ja kurkkua kuristaa.
      Taistelkaa syntiä vastaan ja anokaa ja älkää ottako asiaa ihon alle sillä synti ei tee ihmisestä mitää kakkosluokan kansalaista vaan synti on kuin paskanen rikkinäinen takki joka pitää ottaa pois päältä ja heittää tuleen.
      Tilalle uusi takki ja ryhdillä kantaa olemuksen.
      Me todella olemme ihmisinä ihan saman arvoisia ja samalla viivalla seisotaan.Olipa syntinen tai synnitön sillä syntisestäkin voi tulla parannuksen tehnyt ja entistä upeampi luomus joka varmasti tuo riemun joka sydämeen.

    • Anonyymi

      Ei ihminen voi itse tehdä parannusta siten, että sillä oli joku tuloksellinen merkitys tai vaikutus syntisyyteen. Se johtaa vain tekopyhyyteen ja omavanhurskauteen, mikä luokitellaan Jumalan arvoasteikolla samaksi kuin täysi syntisyys ja synnin tekeminen.

      Ihminen voi vain nöyrtyä Jumalan edessä tunnustamaan syntinsä sekä sen ettei omasta uskonnollisuudesta mitään tule eikä omat opit mihinkään johda, vaan tarvitsee Jumalan Pyhän Hengen ja sen tuoman voiman saattaakseen elämänsä järjestykseen.

      Mutta se on niin vaikea asia ihmisen tunnustaa siten oma avuttomuutensa, vaan mieluummin sitä luottaa omaan tietämykseensä miten asiat tulee hoitaa ja tietä sekä omaan korvasyyhyynsä vain olla tekevinään parannusta.

      • Tuo on juuri ydin kun tehdään parannusta synnistä eli pyydetään Jumala apuun sillä kuka lihalla voi paremmaksi lihan teot tehdä ?
        Siihen tarvitaan Jumalan voimaa.


      • Anonyymi
        MrHyvis kirjoitti:

        Tuo on juuri ydin kun tehdään parannusta synnistä eli pyydetään Jumala apuun sillä kuka lihalla voi paremmaksi lihan teot tehdä ?
        Siihen tarvitaan Jumalan voimaa.

        Tarvitaan totisesti Jumalan voimaa, että kykenee irtautumaan idiotismista, jonka voimalla julistaa heteroita homoksi tai lesboksi. Tuota lajia uskonnollista omahyväisyyttä ja suuruudenhulluutta ei saa lähtemään kuin paastolla ja rukouksella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarvitaan totisesti Jumalan voimaa, että kykenee irtautumaan idiotismista, jonka voimalla julistaa heteroita homoksi tai lesboksi. Tuota lajia uskonnollista omahyväisyyttä ja suuruudenhulluutta ei saa lähtemään kuin paastolla ja rukouksella.

        Pyhän Hengen ominaisuus onkin siinä että se keskittyy enemmän omaan uskonelämään ja sen parantamiseen kuin muiden. Lihan vallassa ollessa uskonnollisuus on juuri päinvastaista.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tarvitaan totisesti Jumalan voimaa, että kykenee irtautumaan idiotismista, jonka voimalla julistaa heteroita homoksi tai lesboksi. Tuota lajia uskonnollista omahyväisyyttä ja suuruudenhulluutta ei saa lähtemään kuin paastolla ja rukouksella.

        Kovasti se synti polttelee.Sitä suu tuottaa mitä sydän on täynnä.


      • Anonyymi
        MrHyvis kirjoitti:

        Kovasti se synti polttelee.Sitä suu tuottaa mitä sydän on täynnä.

        Puhut asiaa! Olet oiva esimerkki siitä, mitä tapahtuu, kun farisealaisen omahyväisyyden urea täyttää pään ja sydämen. Sinun suusi tuottaa sitä, mitä sinun sydämesi on täynnä.
        Tästä olemme samaa mieltä! :D


    • Anonyymi

      Jos Jumala polttaisi ihmisiä ikuisesti, silloin on aivan oikein myös ihmisten olla julmia sadisteja, sillä silloin ISIKSEN terroristit ja HAMAS ovat Jumalan kaltaisia!

      • Kyllä kyllä olet puhunut suuta suuremmalla.
        Synti se kun polttaa niin se polttaa.


    • Raamatun teksti osoittaa selvästi ,että homojen ja lesbojen käy huonosti jolleivät tee parannusta.
      Tehkää siis parannus ,että riemu olisi ylin.
      Jokainen joka parantaa tapansa vääryyksistä on ilon aihe.
      Tämä elämä on lyhyt ,mutta tämän elämän jälkeen Ikuisuus on pitkä.
      Missä vietät ajan ..ajan tuon Ikuisen.

    • Helvetin tulijärvi ja tuomio odottaa vääryyksissä eläviä kuten raamattu kertoo selvästi.
      Viimeinen tuomio ja tulijärvi jota helvetiksi kutsutaan on totta.
      Silloin on vain kaksi laumaa ja ei tarvitse kertoa minne menee se porukka joka ei mene taivaaseen.
      Raamatun teksti on selvä.
      Luki sen aramea/hebreaksi tai kreikan käännöksistä.
      Totuus on ja pysyy.

      • Anonyymi

        Tulijärvi on totta kerran. Sen sijaan ei ole totta, että ihmiset muuttuisivat palamattomiksi olennoiksi.

        Mal.4 "tulevat tuhkaksi teidän jalkainne alle". Ei kai tuhka ajattele eikä kärsi.

        On muuten sama joka kielellä, eikä muuksi muutu!


    • Anonyymi

      Ei kukaan pysty parantamaan tapojaan siten että pääsisi taivaaseen. Sellainen tie ei ole mahdollinen eikä siitä ole edes esitetty esimerkkiä Raamatussa miten siinä voisi onnistua olemaan niin hyvätapainen.

      Taivaaseen ei mennä maallisten suoritusten kautta. Ei kiertämällä lakia kuin kissa kuumaa puuroa, vaan tie sinne on hengellinen, siten että Jumalan Henki tulee osaksi ihmistä ja voittaa lihan vallan. Ja siinä ei voi opin mukaan ojentautua eikä viisauksia vain ladella, vaan Hengen lahjoitus tapahtuu armosta. Kun ihminen on riittävän nöyrä ja vastaanottavainen, Jumala lahjoittaa hänelle Hengen, josta tulee pelastuksen sinetti ja joka mahdollistaa taivaskelpoisuuden.

      • Jumalan Henki antaa voiman vastustaa kiusauksia.
        Sitä se on.
        Siinä siksi koko homman ydin...jos lihaan kylvää se lihasta niittää ja se on kuolema.
        Siksi on kehoitus Vaeltakaa Hengessä sillä Jumalan Henki ohjaa ja kasvattaa niin ,että ihminen voi vastustaa syntejä mitä vastaan tulee...ihan kaikkia.
        Siinä on ydin mistä pitäìsi kertoa kaikille jotka kamppailee synnin kanssa ja ihmettelee miksi en voita tätä ja sama jatkuu ja jatkuu eikä onnistu ja se ei onnistu jollei saa Jumalan Henkeä avuksi.


    • Anonyymi

      Ihminen joka ei ole ottanut eläessään vastaan Jeesusta joutuu kadotukseen.
      Jeesus sovitti ristillä kaikkien synnit siksi vain Jeesuksen vastaan ottamalla ja uskomalla voi päästä taivaaseen. Taivas on iskuista niin myöskin helvetti.
      hän joutuu juomaan Jumalan vihan viiniä… Häntä kidutetaan tulessa ja rikin katkussa pyhien enkelien ja Karitsan edessä. Tulesta, joka ihmisiä kiduttaa, nousee savu aina ja ikuisesti. Heillä ei ole päivän, ei yön lepoa…” (llm. 14:10.). Jumala rakastaa ihmisiä niin paljon että uhrasi ainoan poikansa jotta jokainen joka uskoo Jeesukseen pääsisi taivaaseen. Jeesus nousi ylös ja nyt rukoilee meidän edestämme taivaassa. Taivaskin on ikuinen Ilm. 21:4 ja hän on pyyhkivä pois kaikki kyyneleet heidän silmistänsä, eikä kuolemaa ole enää oleva, eikä murhetta eikä parkua eikä kipua ole enää oleva, sillä kaikki entinen on mennyt."

      • Anonyymi

        Ei ole lepoa päivällä, eikä yöllä niillä, jotka KUMARTAVAT....

        Sehän on selvää, että pitää edes joskus lakata kumartamasta, että saa levätä, mutta toiset jatkavat väärää palveluaan.


    • Anonyymi

      Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä (Joh. 3:16).

      • Anonyymi

        Alkuteksti kylläkin käyttää samaa sanaa KADOTUS merkityksessä katoaminen.

        Näissä jakeissa käytetään samaa sanaa APOLLUMI:

        Luuk.21:18 edes hiuskarva päästänne ei MENE HUKKAAN
        Joh.3:16 jottei yksikään, joka häneen uskoo, JOUTUISI KADOTUKSEEN (vertaa Luuk.21:18, Joh.6:12. Kaikissa näissä kolmessa tekstissä on sama muoto "apoletai". Siksi nämä kohdat tulisi kääntää samoin! On väärin kääntää "joutua kadotukseen", koska se viittaa paikkaan tai olotilaan, eikä tapahtumaan. Oikea käännös olisi: EI TUHOUTUISI)
        Joh.6:12 Kerätkää tähteeksi jääneet palaset, ettei mitään MENISI HUKKAAN
        Joh.6:27 älkää tavoitelko KATOAVAA ruokaa

        Joten jumalattomille käy kuin ruoan tähteille.ne tuhoutuu tai katoaa.

        Paikkaa nimeltä KADOTUS ei Raamattu tunne!


    • Anonyymi

      Ei ole olemassa mitään Jeesuksen vastaanottamista omassa elämässään. Ei ole sellaisesta mitään esimerkkiä tai ohjetta Raamatussa eikä sitä mitä se pitää sisällään. Jotain voi itse asian eteen jeesustella, mutta sellaista tietä ei ole uskossa viitoitettu.

      Pyhän Hengen, Jumalan Pyhän Hengen saaminen taasen on peruselementti pelastumiselle. Sitäkään ei ihminen voi itse ottaa, vaan pitää nöyrtyä Jumalan eteen syntinsä tunnustaen ja siten Jeesuksen sovistus puhdistaa meidät siten että voimme saada Pyhän Hengen ja elää aivan uuttaa elämää Hengessä. Ja saamme sen armosta, juuri siinä on se Jumalan armo ihmisen osana, eikä sitä itse oteta vastaan eikä päätetä että nyt minulla on Pyhä Henki. Niin ihminen vain voi kulkea pelastuksen tietä, sillä vain Jumalan lapset Hengessä voivat päästä taivaaseen. Pyhä Henki on jo eläessään sinetti pelastukselle jos omahyväinen uskonnollisuus tai maallisuus karkoita sitä ihmisestä.

    • Anonyymi

      Palataanpa perusasioihin.
      Ovatko maajäristykset Luojan luomia?

      • Anonyymi

        Jos mannerlaatat ovat 'luojan' luomia ja aikaansaannosta, niin silloin myös maanjäristykset ovat sitä luojan luomaa?
        Toinen kysymys on sitten se, että onko luoja epäonnistunut luomistöissään?
        Hän itse ainakin kertoi, että katui, että oli luonut ihmisen ja luomakunnan ja aikoi tuhota kaiken luomansa, joten onhan se silloin aika iso epäonnistuminen sellaiselta, jonka piti olla kaikki ennaltakin näkevä ja kaikkeen pystyvä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos mannerlaatat ovat 'luojan' luomia ja aikaansaannosta, niin silloin myös maanjäristykset ovat sitä luojan luomaa?
        Toinen kysymys on sitten se, että onko luoja epäonnistunut luomistöissään?
        Hän itse ainakin kertoi, että katui, että oli luonut ihmisen ja luomakunnan ja aikoi tuhota kaiken luomansa, joten onhan se silloin aika iso epäonnistuminen sellaiselta, jonka piti olla kaikki ennaltakin näkevä ja kaikkeen pystyvä.

        Tuo väite että kaikkivaltius tarkoittaa kaiken ennaltatietämistä, ei ole Raamatullinen!

        Jumala on kaikkivaltias, koska Hän voi tehdä mitä vain, kuitenkaan Hän ei voi tehdä sellaista, mikä ei ole Hänen luonteensa mukaista. Siis kaikkivaltiudellakin on rajansa.

        Jumala on antanut ihmiselle valinnan vapauden. Vaikka meidän aikaisemmat valintamme tekee todennäköiseksi, että me valitsemme samoin seuraavalla kerralla, voimme silti muuttaa mielemme.
        Voimme valinnallamme joko murehduttaa tai ilahduttaa Jumalaa, mikä on mahdollista ainoastaan, jos valintamme ei ole ollut tunnettu jo aikojen alusta.

        Raamattu kertoo monta kertaa, että Jumala katui jotakin aiempaa lupaustaan, koska ihmiset eivät halunneet pitää omaa osuuttaan.

        Ne jotka väittävät, että Jumala tiesi jo alusta kaiken mitä tulisi tapahtumaan, tekevät Jumalasta sadistisen hallitsijan joka on tehnyt ihmisiä tuhottavaksi. He eivät suinkaan korota Jumalan hyvyyttä ja uskollisuutta.

        Me aloitamme jokaisen päivän yhdessä, ja Jeesus kulkee vierellämme, valmiina auttamaan, koska Hänellä on valta. Sitä merkitsee kaikkivaltius.

        Edeltä kaiken tietäminen on fatalismia ja on Islamin perusajatus. Ihminen on silloin vain pelinappula, ilman mahdollisuutta vaikuttaa kohtaloonsa.


    • Anonyymi

      Kyllä Jeesus pitää ottaa vastaan. Johannes 1:12
      Mutta kaikille, jotka ottivat hänet vastaan, hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä.
      Apostolien teot 4:12
      Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman."
      Kirje roomalaisille 10:9
      Jos sinä siis tunnustat suullasi Jeesuksen Herraksi ja uskot sydämessäsi, että Jumala on herättänyt hänet kuolleista, niin sinä pelastut

    • Anonyymi

      Lasarus taitaa olla tunnetuin kuolleista herätetty.
      Vieläkö hän risteilee keskuudessamme?
      Jos ei, niin miksi ei?

      • Anonyymi

        Daniel Ekechukwu on yhä keskuudessamme, vaikka hän kuoli jo kaksi vuosikymmentä sitten.

        Hänestä kerrotaan monella kielellä, mutta se ei käännytä ketään.


    • Anonyymi

      Eli nytkö voidaan ilkkua että helvettiä ei ole,-jee,jee,nyt voit elää kuin viimeistäpäivää ei olisikaan!Outoa on vaan se mistä nuo riivaajademonit sitten tulee,joita esiintyy esim.poltergeits ilmiöissä.Niin ja aavedatan "Jupe" on ollut myös tekemisissä moisien kanssa.Toutuus on:paha ja hyvämaailma on todellisempaa kuin uskoisitkaan..

      • Anonyymi

        Helvetin muuttuminen tapahtumaksi ei tee siitä huvipuistoa.

        Etkö todellakaan halua totella Jumalaa rakkaudesta, vaan sinulla täytyy olla ikuisen piinan uhka painamassa, että rakastaisit Jumalaa koko sydämestäsi?

        Minä rakastan Jumalaa siksi, että Hän on hyvä, oikeudenmukainen, hellä rakastava Isä, eikä mikään sadistinen tyranni.


      • Anonyymi

        Mitään oikeita riivaajademoneita ei ole olemassakaan. Kaikki on vain kuvitelmaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helvetin muuttuminen tapahtumaksi ei tee siitä huvipuistoa.

        Etkö todellakaan halua totella Jumalaa rakkaudesta, vaan sinulla täytyy olla ikuisen piinan uhka painamassa, että rakastaisit Jumalaa koko sydämestäsi?

        Minä rakastan Jumalaa siksi, että Hän on hyvä, oikeudenmukainen, hellä rakastava Isä, eikä mikään sadistinen tyranni.

        Rakkaus on vahvasti tekoja. Milloin viimeksi Jumala kehui sinua korvinkuultavalla äänellään? Milloin viimeksi kuulit ihan fyysisesti korvillasi Jumalan sanovan sinulle, että hän rakastaa sinua? Milloin viimeksi hän kantoi kauppakassisi kotiisi? Tai teki jotakin omin käsin sinun seuratessasi vierestä kun kerrankin homma hoituu. Millaiset kädet hänellä itsellään oli?

        Jos et ole kokenut aitoa todellista rakkautta, sellaista kuin edellä, niin rakkaus ei ole ollut todellista eikä aitoa. Silloin kuvitelmasi siitä, että Jumala rakastaa sinua on vain sanahelinää ja kliseitä. Silloin kaikki on vain omaa kuvitelmaasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rakkaus on vahvasti tekoja. Milloin viimeksi Jumala kehui sinua korvinkuultavalla äänellään? Milloin viimeksi kuulit ihan fyysisesti korvillasi Jumalan sanovan sinulle, että hän rakastaa sinua? Milloin viimeksi hän kantoi kauppakassisi kotiisi? Tai teki jotakin omin käsin sinun seuratessasi vierestä kun kerrankin homma hoituu. Millaiset kädet hänellä itsellään oli?

        Jos et ole kokenut aitoa todellista rakkautta, sellaista kuin edellä, niin rakkaus ei ole ollut todellista eikä aitoa. Silloin kuvitelmasi siitä, että Jumala rakastaa sinua on vain sanahelinää ja kliseitä. Silloin kaikki on vain omaa kuvitelmaasi.

        SE, millaiseksi kuvittelemme Jumalan, muovaa meidän ajatusmaailmamme.

        Ne jotka uskovat ikuiseen piinaan, ovat ensimmäisinä jakamassa kadotustuomioita nille, joilla on eri käsitys.
        Ne taas, jotka uskovat rakastavaan Jumalaan, eivät toivo ketään kadotukseen.

        Me muutumme sen kuvan kaltaiseksi, mitä katselemme.

        Islamissa opetetaan, että kadotettuja epäuskoisia piinataan loputtomasti helvetissä. Siksi he ovat valmiita katkaisemaan kaulan eriuskoisilta. Kukin oppii seuraamaan uskoaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        SE, millaiseksi kuvittelemme Jumalan, muovaa meidän ajatusmaailmamme.

        Ne jotka uskovat ikuiseen piinaan, ovat ensimmäisinä jakamassa kadotustuomioita nille, joilla on eri käsitys.
        Ne taas, jotka uskovat rakastavaan Jumalaan, eivät toivo ketään kadotukseen.

        Me muutumme sen kuvan kaltaiseksi, mitä katselemme.

        Islamissa opetetaan, että kadotettuja epäuskoisia piinataan loputtomasti helvetissä. Siksi he ovat valmiita katkaisemaan kaulan eriuskoisilta. Kukin oppii seuraamaan uskoaan.

        Eli et sinäkään ole kokenut todellista Jumalan rakkautta. Vai onko helvettisi jäänyt väliin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli et sinäkään ole kokenut todellista Jumalan rakkautta. Vai onko helvettisi jäänyt väliin?

        En nyt oikein ymmärrä asiayhteyttä!


    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      456
      3346
    2. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      438
      3158
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      131
      2876
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      164
      2222
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      8
      2070
    6. 182
      1420
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1357
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1226
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      81
      1210
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1050
    Aihe