Yksinkertainen loki DVV-linkistä

https://eroakirkosta.fi/static/ek-tilastot/dvvlinkki.txt

Hyvin yksinkertainen loki, joka päivittyy kymmenisen minuuttia yli puolen yön.

Veikkaan että viikkorytmi pidemmän päälle tulee olemaan sama kuin aiemmin eroluvuissa, niin että viikonloppu on hiljaisin ja ma-ke vilkkain.

Oletan myös, että linkkiä "klikkaa" välillä roskapostirobotti, ja että kaikki eivät lopulta eroa. Eromäärä lienee siis mallia A*(x-B), jossa x on klikkaukset, A on alle 1 ja kuvaa sitä moniko tosissaan eroaa ja B luku joka kertoo robottien klikkaukset.

14

699

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihan kiva ja tarpeellinen. Tota on ainakin vuodenvaihteessa kiva käydä vilkasemassa kun alkaa massa ero kausi.

    • Anonyymi

      Siis onko nyt niin, että lähes kaikki erot menevät DVV,n kautta, ja EK,n kautta vain muutama päivässä?

      • Anonyymi

        Noin se on.


    • Suoraan DVV:lle menee tosiaan kai jotain 95 % eroista tai sinne päin. Enää tuo erokäyrä ei juurikaan havaitse eropiikkejä, nousu viidestä kahdeksaan voi selittyä sattumalla toisin kuin nousu viidestäkymmenestä kahdeksaankymmeneen.

    • Anonyymi

      Aika normaali erotahti näyttäisi olevan tuon mukaan, sellaiset 3000-4000 on tavallisesti eronnut lokakuussa ja siihen näytetään osuvan jälleen tuolla reilun sadan päivävauhdilla.

      Nyt DVV on petrannut hakukoneoptimoinnin kohdalla sen verran, että se näkyy useimmilla kirkosta eroamiseen liittyvillä hakutermeillä heti EK:n jälkeen Googlessa. Vielä vuosi sitten näin ei ollut. Voi siis olla, että yhä useampi ei erotessaan mene lainkaan EK-sivuille, vaan suoraan viranomaiselle, jolloin EK:n tilastoon ei kirjaudu eroa lainkaan (ennen kuin DVV antaa erodatan EK:n käyttöön tilastointia varten). Mielenkiintoista seurata, kuinka suuri on EK:n osuus, kun joskus saadaan ajantasaista dataa kirkon oman heikkolaatuisen datan tilalle.

      • Huhti-kesäkuun saimme 1.8., joten voisi kesä-syyskuun luvut arvella saavansa 1.11. Se on kokonaisluku kaikista usk. yhdyskunnista, mutta evlut kirkosta eroavat ovat niin suuri enemmistö kaikista eroajista, että luku on riittävän tarkka.

        Kesäkuun ajalta kerroin on jopa selvästi yli 1, siis kymmentä dvv-linkin klikkausta vastaakin pikemmin 11 eikö 9 eroa. Luvuisa on kuitenkin muutama selvä outlier, joten analyysi on aika epävarma. Lisäksi koodiakin vähän säädettiin pari päivää kuun alusta. Parin viikon päästä oltaneen viisaampia.


    • Anonyymi

      Muutama ero saattaa tulla niinkin, ettei henkilö edes ole suunnitellut eroavansa kirkosta, vaan menee DVV:n sivuille toimittamaan jotain muuta asiaa. Itse tein äskettäin muuttoilmoituksen, ja sivulla tuli vastaan "eroa uskonnollisesta yhdyskunnasta" -tms. linkki. Sama juttu verottajan sivujen kanssa, veroilmoituksissahan on kärjessä heti se "olen kirkon jäsen" -rasti (tai parhaassa tapauksessa ei rastia). Hyvä, etteivät viranomaiset ole piilottaneet näitä jonkun kirkon kätyrin aloitteesta vaikeammin löydettävään paikkaan.

      • Enää puuttuu Amazon-mallinen suosituslinkki: "Käyttäjät jotka täyttivät lomakkeen 'muuttoilmoitus' täyttivät usein myös lomakkeen 'eroilmoitus uskonnollisesta yhdyskunnasta'."


    • Anonyymi

      Saisiko avausviestin linkin tuonne EK:n tilastosivulle, niin ei tartte aina kaivaa täältä?

      Siellä muuten lukee "Huom! Kesäkuun 2023 tilastot eivät ole vertailukelpoisia. Kuun ajan erot on ohjattu pääosin suoraan Digi- ja väestötietoviraston palveluun."

      Tuohan koskee suurta osaa vuodesta eikä pelkkää kesäkuuta, pitäis fiksata?

      • Linkki etusivulle lisätty.

        Kunnollista tilastointia pitää vielä miettiä, kun saa DVV:ltä lukuja joita käyttää kertoimina arvioimaan eromäärää.


    • Anonyymi
      • Nojaa. Kaikkiaan ehkä reilun sadan eron piikki, josta isompi puoli DVV:n kautta.


      • Vähäpätöinenkin uutinen asian tiimoilta saa aikaa pienemmän tai suuremman hyppäyksen niin monien kansalaisten ollessa täysin välinpitämättömiä minkään uskontokunnan suhteen, tarviten vain pienen tönäisyn erotakseen.

        "Ai, niin, nyt kun tuli mieleen..."


      • Anonyymi

        No olipa taas otsikko, varsinkin kun ottaa huomioon, että käytännössä kaikki eroliikenne kulkee vielä EK:n kautta, vaikka EK:n lomaketta käyttääkin enää harva. Hyvää julkisuutta kuitenkin: eilen oli yli tuplasti eroja alkuviikon päiviin verrattuna. Tämä vain yhdestä lehtijutusta. Onkohan ollut myös painetussa Iltalehdessä?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      697
      5899
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      514
      3690
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      184
      3512
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      172
      2714
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2479
    6. 276
      2116
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      24
      1563
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      107
      1462
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1409
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1200
    Aihe