Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Itsekkyys, ikävääkö?

Anonyymi-ap

Tuntuu, että ihmisen itsekkyys korostuu joka puolella. Miltä minusta tuntuu? Mitä minä haluan? Keinoja kaihtamatta? Voisiko välillä kysyä, miltä minun läheisestään tuntuu, entäs siitä toisesta ihmisestä, josta minä en pidä? Elämässä joutuu jokainen priorisoimaan, arvojensa mukaan.

12

289

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      sen takia ihmiset ovat yksinäisiä. Koska ajattelevat vain itseään.

    • Anonyymi

      Tämä on anonyymipalsta, jossa ihmiset kirjottavat kasvottomina syvimpiä tunteitaan. Älä muodosta käsitystä ihmisistä tällaisissa paikoissa. Olen aivan varma, että nämä ihmiset ovat ihan toisenlaisia siellä todellisella elämässään. Täällä vaan päästellään ulos ne syvimmät ja siksi se tuntuu tuolta.

    • Ihmiset ovat itsekkäitä, ei siitä pääse mihinkään. Noin se vain menee.
      Täällä vallitsee viidakon lait, sopivin selviytyy ja se ruokkii itsekästä ajattelua.

      Mutta todellakin .. jokainen valitsee arvojensa mukaisesti.

    • Anonyymi

      Olen koko ikäni laittanut toiset aina etusijalle ja nyt on kamelin selkä katkennut. Terve itsekkyys on hyvästä, liiallinen pahasta.

    • Anonyymi

      Hyvä se on itseäänkin ajatella. Jos liikaa vaan toisiin keskittyy, niin voimat loppuu. Ei voi elää toisten ihmisten kautta. Ystäville ollaan olemassa, mutta siinäkin joskus on rajat vedettävä, ettei mene hyväksikäytön puolelle.

      Mutta ehkä ap ei tarkoittanutkaan sitä. Todellakin on hyvä, jos osaa mennä toisen ihmisen asemaan edes vähän.

    • Anonyymi

      Hyvä tuntuu ihmisistä taakalta ja pahasta ihminen nauttii jossain muodossa.

    • Anonyymi

      Miten sen nyt kukin ajattelee. Upseerit ja muut johtajat ovat aina olleet itsekkäitä. Heidän pillinsä mukaan maailma pyörii oli sitten sota tai rauha. Työläisistä ei ole koskaan välitetty vittujakaan raha ja työ menee aina edelle. Vapaapäivätkin täytyisi uhrata johtoportaan rikastuttamiseen.

      • Anonyymi

        Päätökset tekee ylempi taho, jotka se upseeri sitten toteuttaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Päätökset tekee ylempi taho, jotka se upseeri sitten toteuttaa.

        Voisi ne vaihteeksi miehekkäästi olla toteuttamattakin. Ylin päällikkö antaa käskyn räjäyttää ydinpommin. Voisko siitä kieltäytyä? Onko pakko räjäyttää jos tavallinen kuolevainen antaa käskyn. Eikö heillä jotka itse väittävät olevansa miehiä olekaan omaa tahtoa tai ajatuksia?


    • Anonyymi

      Itsekkyyden vaikutelma saattaa syntyä vaikka ei olisi kyse varsinaisesti itsekkyydestä. Elämän tilanteesta riippuen ei välttämättä ole voimia olla niin huomioiva, kuin tahtoisi. Toisaalta terve itsekkyys esimerkiksi hyvinvoinnistaan ja terveydestään huolen pitäminen ja jaksamisen priorisointi on ok.

      Mitä taasen ihmissuhteisiin tulee, niin tietenkin heidät joita rakastaa ja joista välittää, myöskin ottaa huomioon. Yleisellä tasolla on kuitenkin tervettä rajan vetämistä, ettei jousta ja suostu kynnysmatoksi ja antamaan enempää energiaa, kuin on annettavana.

      Itsekkääksi kokemasi ihminen saattaa toimia voimavarojensa äärirajoilla ja tekee perhaansa sillä hetkellä. Toisaalta ei aina jaksa myöskään esittää pitävänsä jostakusta ellei pidä. Useimmiten suhtautuu edes neutraalisti ellei toinen provosoi.

      • Anonyymi

        Totta puhut, itse olen jo 3 loppuunpalamista kokenut. Kunpa olisin ymmärtänyt joskus, missä kohtaa ne voimat loppuu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Totta puhut, itse olen jo 3 loppuunpalamista kokenut. Kunpa olisin ymmärtänyt joskus, missä kohtaa ne voimat loppuu.

        Vaikka ymmärtäisikin missä kohtaa voimat loppuvat ei välttämättä ole mahdollista höllentää juuri sillä hetkellä. Etenkään, jos lopputuloksena olisi vielä enemmän voimia vievä tilanne. Minulle ns. liika lepääminen on aiheuttanut sen, että nyt mukautuminen takaisin edes kohtuulliseen työskentelyrytmiin vie aikansa. Jos nyt jäisin lisää lepäilemään, olisi paluu työelämään entistä epätodennäköisempää. Ja mitäpä sen jälkeen? Turhaa elämää kännykkävideoita kuvaillen ja lenkkeilemällä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2344
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      52
      2029
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1863
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1638
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1572
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      26
      1437
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1410
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1370
    Aihe