Uushenkisyydestä Uuskarismaattisuuteenko?

ANSA ON VIRITETTY UUSHENKISYYDESTÄ PELASTUNEILLE

Kun ihminen vapautuu eksytyksestä, esimerkiksi uushenkisyydestä, ei vihollinen ei jätä rauhaan eikä pidä siitä, vaan heti ensimmäiseksi se on viemässä takaportin kautta takaisin kuolemanleirille pakoonpäässeet.

"Sillä he puhuvat pöyhkeitä turhuuden sanoja ja viekoittelevat lihan himoissa irstauksilla niitä, jotka tuskin ovat päässeet eksyksissä vaeltavia pakoon." - 2. Pietarin kirje 2:18

Oletteko koskaan katsoneet Paul Verhoevenin ohjaama Zwartboek (2012) -elokuvaa natseja pakenevista juutalaisista ja vastarintaliikkeestä Hollannissa? Teen juonipaljastuksen, mutta iso juonnen käänne siinä on kun selviää että yksi vainoja pakevien "auttaja" paljastuukin petturiksi. Petturi oli ilmoittanut aina natseille kun kuorma juutalaisia tulee ja sitten he olivat yhdessä jakaneet ryöstösaaliin kuolleilta juutalaisilta. Elokuvan nimen mukaisesti tämä selviää mustasta kirjasta, johon tuo petturi oli kerännyt kaikkien paenneiden juutalaisten nimet, jotka oli järkeään johdettu tapettavaksi.

Uushenkisyydestä on nyt viime vuosina monia vapautunut ja tullut uskoon Herraan Jeesukseen. Olen kuullut todistuksia heiltä ja moni heistä on minuunkin ottanut yhteyttä, mutta olen ollut erittäin huolissani heidän jatkosta, ettei heille käy kuten noille natseja paenneille juutalaisille. Pettureita ja eksyttäjiä on monia.

Äärikarismaattinen Elävät Virrat -yhteisö järjestää nyt Jarno Piipposen johdolla tilaisuutta entisille uushenkisille. Se on ansa.
https://www.elavatvirrat.fi/tapahtumat/kanna-valo-maailmaan-tyopaja-jari-koivu-ywam/

Elävät Virrat -yhteisö edustaa uuskarismaattista toimintaa, joka on eriytynyt perinteisestä seurakunnista, opettaa menestysteologiaa ja korostaa ihmeitä sekä merkkejä, ihmeparanemisia ja voimatekoja, mutta ei armoa, ristiä ja Raamatun totuutta. Käytännössä se on uushenkisyyttää kristillisessä kaavussa.

Pääpuhujana on torontolaisuuden aikanaan vastaanottanut Jari Koivu, josta hänen entinen vanhemmistoveljensä Ensio Mäkinen Jyväskylän vapaaseurakunnasta kirjoittaa seuraavasti:

-- Koska olin vanhemmistoveli Jyväskylän vapaaseurakunnassa, niin tiedän tapauksen. Jari kävi "opiskelemassa" Torontossa. Sen jälkeen hän käyttäytyi niin kuin riivattu. Eli hän ei enää pystynyt hallitsemaan itseään.

Jyväskylän vapaaseurakunnan torontolaisuuden vaikutuksista voi lukea syvällisemmin Ension kotisivulta: https://www.enskansivut.fi/

Jos joku ei tiedä, niin torontolaisuus oli nauruherätyksen nimellä kulkenut liikehdintä, jossa uskovaiset alkoivat sätkimään, päästelemään eläinten ääniä ja nauramaan kontrolloimattomasti, jota jotkut erehtyivät pitämään Jumalan Hengen työnä vaikka se on raamatulle vierasta, koska Jumala on järjestyksen Jumala.

Jyväskylässä puhumani puhe "torontolaisuuden henki" -otsikolla.
https://www.youtube.com/watch?v=SqrMsKJVXjM

Elävät Virrat -yhteisön viekoittelevan tilaisuuden nimi on "Kanna valo maailmaan". Onko kaikki valo Jumalasta?

"Sinun silmäsi on ruumiin lamppu. Kun silmäsi on terve, on koko sinun ruumiisi valaistu, mutta kun se on viallinen, on myös sinun ruumiisi pimeä. Katso siis, ettei valo, joka sinussa on, ole pimeyttä." - Luukkaan evankeliumi 11:34-35

Jeesuksen Kristuksen ilmaisu: "Katso siis, ettei valo, joka sinussa on, ole pimeyttä" vaikuttaa hullutukselta, ristiriidalta ja oksymoronilta, mutta kristittynä me olemme tulleet tuntemaan, että "itse saatana tekeytyy valkeuden enkeliksi" (2. Kor. 11:14) ja useat maailmassa "valoina" esiintyvät ovatkin suurta pimeyttä.

Jeesus liittää valkeuden näkökykyyn - jos seurakunnan silmä on terve, on koko seurakunnassa Pyhän Hengen valo.

Itse aikanaan lankesin menestysteologiaan nimenomaan uushenkisyydestä puhuneen David Herzogin kautta, joka Koivun tavoin on esiintynyt "uushenkisten pelastajana", mutta mitä enemmän Herzogia ja Koivua tutkii, sitä enemmän käy ilmi, että he päinvastoin itse ovat juuri samassa uushenkisyyden hengessä syvällä.

Eräs mies kyseli minulta tästä ja sanoi lopuksi olevansa perin hämmentynyt tästä kaikesta. En syytä häntä, sillä aivan samalla tavalla uskoontultuani koin valtavaa hämmenstystä kirkkoja, jotka eivät koskaan olleet kertoneet minulle evankeliumin totuutta. Sittemmin olen tullut tuntemaan, etteivät nämä sen enemmän kuin nuokaan ole Totuuden Hengen kuljetettavissa.

Mistä tulee hämmennys?

Lue kirjoitus loppuun täältä: https://www.facebook.com/photo?fbid=10232436128390612

Siunauksin, MM.

34

789

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mauno Mattila: "Katso siis, ettei valo, joka sinussa on, ole pimeyttä."

      • Anonyymi

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        🍒 ­­­N­­y­­m­­­f­­o­m­­a­­­a­­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18067248J

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Hurmoshenget ja lahkoralli kun pyörii täysillä niin kannattaa pysähtyä.

      Moni on päässyt eroon jenkkilän henki- jeesuksista menemällä perinteiseen Kristilliseen kirkkoon Herran Pyhälle Ehtoolliselle ja tunnustaa erehtyneensä menemään helluntailaisten eksytyksiin mukaan.

    • Anonyymi

      Monet on jo testattu koronan ajalla ja eliitti vetäytynyt torneihinsa.

    • Anonyymi

      Big satan is Iran.

      • Anonyymi

        Kirjoitetaan isolla alkukirjaimella: Satan.


    • Rauhan tervehdys.

      Tämä ei ole Raamatulle vierasta, että vasta uskoontullutta yritetään kääntää vinoon. Uskoontultuani heti uushenkinen työkaverini alkoi laittaa minulle zen-buddhalaisuudesta linkkejä sähköpostiin, ja samat noidat ovat nytkin liikenteessä.

      "Ja kun he olivat vaeltaneet kautta koko saaren Pafoon asti, tapasivat he erään juutalaisen miehen, noidan ja väärän profeetan, jonka nimi oli Barjeesus. Hän oleskeli käskynhaltijan, Sergius Pauluksen, luona, joka oli ymmärtäväinen mies.

      Tämä kutsui luoksensa Barnabaan ja Sauluksen ja halusi kuulla Jumalan sanaa. Mutta Elymas, noita -- sillä niin tulkitaan hänen nimensä -- vastusti heitä, koettaen kääntää käskynhaltijaa pois uskosta. Niin Saulus, myös Paavaliksi kutsuttu, täynnä Pyhää Henkeä loi katseensa häneen ja sanoi:

      'Voi sinua, joka olet kaikkea vilppiä ja kavaluutta täynnä, sinä perkeleen sikiö, kaiken vanhurskauden vihollinen, etkö lakkaa vääristelemästä Herran suoria teitä? Ja nyt, katso, Herran käsi on sinun päälläsi, ja sinä tulet sokeaksi etkä aurinkoa näe säädettyyn aikaan asti'.

      Ja heti lankesi hänen päällensä synkeys ja pimeys, ja hän kävi ympäri ja etsi taluttajaa. Kun nyt käskynhaltija näki, mitä oli tapahtunut, niin hän uskoi, ihmetellen Herran oppia." - Apostolien teot 13:6-12

      Siunauksin, MM.

    • Anonyymi

      Tuossahan jo lähestytään hurmahenkisyyttä kun Paavali noin uhoaa.

    • Rauhan tervehdys.

      "Mutta perkeleelle ja hänen palvelijoilleen, eksytysten ja lahkojen alkuunpanijoille meidän pitää apostolin esimerkin mukaisesti olla kärsimättömiä, kopeita, karskeja ja leppymättömiä sekä säälimättä paljastaa pilkattavaksi, kirota ja tuomita heidän kavaluutensa." - Martti Luther

      Siunauksin, MM.

      • Anonyymi

        Minä en siteeraisi Martti Lutheria, joka oli aikansa yksi törkeimmistä eksyttäjistä ja antisemitisteistä. Luterilaisuus ei ole koskaan ollut vanhurskas uskonto.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minä en siteeraisi Martti Lutheria, joka oli aikansa yksi törkeimmistä eksyttäjistä ja antisemitisteistä. Luterilaisuus ei ole koskaan ollut vanhurskas uskonto.

        Rauhan tervehdys.

        Joka sanoo uskon vanhurskautta eksytykseksi, on vielä paavin kirkossa sydämeltään.

        Siunauksin, MM.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Minulle taas sanottiin uskoontultuani.." Mee tavalliseen kirkkoon älä mihinkään helluntaiseurakuntaan kun "siellä on sellaista ja tällaista" mutta tajusin PIAN että Helluntaiseurakunta on Totuuden pylväs ja perustus ajassamme ja siellä Raamattua opetetaan TÄSMÄLLEEN OIKEIN!!! ja siellä myös saarnataan LAKIA!! ja siellä on myös SEURAKUNTAKURI!!! ja päätökset asioissa tutkitaan Raamatusta eikä liberaaliteologien omista aivoituksista. SIELLÄ asiat tehdään RAAMATULLISESTI kuten kaste,ehtoollinen ja PYHITYS!! siellä ei syntiä suvaita ja ihmiset ovat ParannuksenTehneitä ja tekevät sitä myös jatkuvasti<3<3<3<3

      • Rauhan tervehdys.

        Kirkon piirissä on vaikea tulla uskoon, vapaissa suunnissa on vaikea pysyä uskossa.

        Korostit sanoja: LAKI, SEURAKUNTAKURI, PYHITYS JA PARANNUS, joka sopii nuorelle kurittomalla, oppimattomalle ja uudestisyntymättömälle uskonnolliselle lapselle, joka ei ole kasvanut Kristukseen vielä.

        Laki on nimittäin kasvattaja Kristukseen asti, mutta ei sen jälkeen. Lopulta kun on saanut elämäns "lunastuskuntoon", alkaa kelvata sellaiset sanat kuin: USKO, TOIVO, RAKKAUS, ARMO ja TOTUUS.

        "Mutta ennenkuin usko tuli, vartioitiin meitä lain alle suljettuina uskoa varten, joka oli vastedes ilmestyvä. Niinmuodoin on laista tullut meille kasvattaja Kristukseen, että me uskosta vanhurskaiksi tulisimme. Mutta uskon tultua me emme enää ole kasvattajan alaisia. Sillä te olette kaikki uskon kautta Jumalan lapsia Kristuksessa Jeesuksessa." - Galataiskirje 3:23-26

        Siunauksin, MM.


    • Anonyymi

      Riippuu seurakunnasta. Jos on ns perinteinen, niin ei ole voitelu ja ihmeet pääosassa. Eikä siellä meuhkaa supervoideltu jota ei voi arvioida lainkaan, koska Herran profeetat ovat kaiken yläpuolella.
      Eräs perinteinen srk on nyt joutunut hyökkäyksen kohteeksi koska siellä ei muka ole voitelua? Siellä kävi eräs tunnettu julistaja joka ei saanut hyvää vastaanottoa. Sanoivat että;"kävihän siellä joku meuhkaamassa ja huutamassa."Srk näki totuuden ja on ristin evankeliumin julistaja. Nyt sinne yrittää tunkea kaikki mahdolliset julistajat ajaen omaa agendaansa. Onneksi eivät vielä päässet läpi. Pitää rukoilla tälläisten seurakuntien puolesta että pitävät kiinni terveestä uskosta.
      Supervoidellut ja apostolit haluavat valtaansa seurakuntia. Sitten he hajottavat kaiken ja valta on heillä ja samanmielisillä ihmisillä. Muut savustetaan ulos jopa likaisin keinoin. Ja sitten onkin uusi apostolinen srk jossa tapahtuu koko ajan. Myös outoja manifestaatioita. Mutta pääasia että tapahtuu. Mitä siitä jos joskus menee vähän överiksi.

    • Anonyymi

      Jos jotain luterilaista pastoria joutuu kuuntelemaan, niin siitä pitäisi saada 100 euroa tunti kärsimyspalkkaa.

      • Rauhan tervehdys.

        Paras palkkio mitä saatana voi antaa sinulle on iankaikkinen helvetti. Siinä on kärsimyspalkkaa synnistä kylläkseen, jos valitsee synnintien.

        Siunauksin, MM.


      • Anonyymi
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Rauhan tervehdys.

        Paras palkkio mitä saatana voi antaa sinulle on iankaikkinen helvetti. Siinä on kärsimyspalkkaa synnistä kylläkseen, jos valitsee synnintien.

        Siunauksin, MM.

        Luterilaisuus ei ole kristinuskoa, joten on oikein varoittaa luterilaisista lapsikastajista ja lain purkajista.


      • Rauhan tervehdys.

        Joo, tosi monta kertaa olen kysynyt, että missä opetan väärin, mutta en ole saanut vastausta muuta kuin legalisteilta, että pitäisi lainpykälien kautta lähestyä Jumalaa eikä uskossa Herraan Jeesukseen.

        Mutta kiitos kun nostat ketjua ylös!

        Siunauksin, MM.


      • Anonyymi
        Ingenjör_81 kirjoitti:

        Rauhan tervehdys.

        Joo, tosi monta kertaa olen kysynyt, että missä opetan väärin, mutta en ole saanut vastausta muuta kuin legalisteilta, että pitäisi lainpykälien kautta lähestyä Jumalaa eikä uskossa Herraan Jeesukseen.

        Mutta kiitos kun nostat ketjua ylös!

        Siunauksin, MM.

        Jeesus oli lakimiehiä. Hän todellakin vaati lain noudattamista kaikilta kansoilta. Sinä et näytä kuuluvan samaan joukkoon.

        Kommentistasi tuli taas kerran esille yksi paha asiavirhe. Teet eron uskon ja lain noudattamisen välille. UT:n mukaan kenelläkään ei ole uskoa, jos hän ei lakia noudata. Raamatun mukaan usko tarkoittaa uskollisuutta Jumalalle, mitä ei ole kenelläkään, jos hän ei lakia noudata. Jeesuksen sanojen mukaan ketään ei voi saada edes uskomaan, jos hän ei lakia usko. Nämä löytyvät UT:sta, mutta sinä et taida niitä kohtia noteeraavan millään tavalla, koska olet väärä profeetta.


    • Anonyymi

      Onko olemassa muita lakeja mitä kuvitellaan rikottavaksi kuin sapatti?

      Juuri siitä Jeesuskin joutui ristille kun ei fariseusten mielestä sitä noudattanut.

      Nythän kuvitellaan että rikotaan lakia ja sen vuoksi ei voida uskoa. Tai ei ole uskoa.

      Mutta jotta se kuvitelma olisi tosi, pitää olla joku laki mitä rikotaan ja mikä kumoaa sen uskon.

      Joskin uusi liitto tuntee sen tavan uskoa, että ensin uskotaan, saadaan synnit anteeksi Kristuksessa, sitten Pyhä Henki, jonka jälkeen Jumala vanhurskautta ilman lakia. Ei lain rikkomisen kautta, vaan sen kautta ettei laki, joka on jäjestäpäin asettettu voi ihmistä pelastaa, niin kun sen tuomio kumotaan hengen kautta, niin vain sen kautta ihminen voi edes pelastua.

      Lain kautta uskoon menemisen tavalla se pelastus jää saavuttamatta, koska laki ei ole siinä täydellinen eikä voi tuoda pelastusta.

      • Anonyymi

        Jeesus ei koskaan rikkonut sapattia. Jeesus noudatti aina sapattia. Jeesus ei tehnyt puusepäntyötä sapattina, vaan opetti seurakuntaa synagoogassa.

        Luuk 4:16 Jeesus tuli Nasaretiin, missä hän oli kasvanut, ja meni sapattina tapansa mukaan synagogaan. Hän nousi lukemaan,
        17 ja hänelle ojennettiin profeetta Jesajan kirja.

        Fariseukset syyttivät Jeesusta sapatin rikkomisesta, koska fariseuksset eivät noudattaneet Mooseksen lakia vaan lain vastaisia perinnäissääntöjä. Jeesus nuhteli usein fariseuksia lain rikkomisesta, mikä suututti heidät. Jeesus ristiinnaulittiin sen takia, että hän sanoi olevansa Jumalan Poika, mitä hän olikin myös laissa olevien Messias profetioiden mukaan. Fariseusten olisi pitänyt se tietää laista, mutta koska fariseukset eivät lakia noudattaneet, he eivät tunnistaneet edes Messiasta.

        Joh 7:19 Mooses antoi teille lain, vai kuinka? Silti yksikään teistä ei noudata sitä. Miksi te haluatte tappaa minut?"


      • Anonyymi

        >>Joskin uusi liitto tuntee sen tavan uskoa<<

        Aivan, uusi liitto tuntee tavan uskoa noudattamalla lakia uskossa Jeesuksen Kristukseen. Uudessa liitossa Mooseksen laki kirjoitetaan sydämeen, jotta sitä noudatettaisiin. Joka ei lakia noudata, hän ei usko eikä ole uudessa liitossa.

        >>Jumala vanhurskautta ilman lakia<<

        Kukaan ei voi saavuttaa vanhurskautta, jos hän ei noudata Mooseksen laki uskossa Jeesukseen Kristukseen, kuten Paavali ja Jaakob opettivat:

        Room 2:13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        Jaak 2:24 Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        >>Joskin uusi liitto tuntee sen tavan uskoa<<

        Aivan, uusi liitto tuntee tavan uskoa noudattamalla lakia uskossa Jeesuksen Kristukseen. Uudessa liitossa Mooseksen laki kirjoitetaan sydämeen, jotta sitä noudatettaisiin. Joka ei lakia noudata, hän ei usko eikä ole uudessa liitossa.

        >>Jumala vanhurskautta ilman lakia<<

        Kukaan ei voi saavuttaa vanhurskautta, jos hän ei noudata Mooseksen laki uskossa Jeesukseen Kristukseen, kuten Paavali ja Jaakob opettivat:

        Room 2:13 Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia.

        Jaak 2:24 Näette siis, että ihminen osoittautuu vanhurskaaksi tekojen, ei yksistään uskon perusteella.

        Lakihullu tuli levittämään harhaoppiaan.


    • Anonyymi

      Mikähän tuo uushenkisyys on kun sitä ei löydy lainkaan Raamatusta?

      Pysytäänpä nyt Raamatun sanassa sentään.

    • Anonyymi

      Siis sen sapatin takia ei ole uskoa?

      Millä tavalla sitä sitten on rikottu? Ajettu autolla liian lujaa, haettu posti vai mitä?

      Valitettavasti UT kertoo uudesta liitosta ja jo Jeesuksen toiminta viittaa siihen vaikkei vielä varsinaisesti vielä ole sitä. Laki ja profeetat oli Johannekseen asti. Siksi Jeesuksella oli kahnausta fariseusten kanssa sapatista kun oli alkamassa uusi liitto. Ei siksi että fariseukset tulkitsivat lakia väärin. He tulkitsivat sitä juuri siten kuten pitääkin ja siitä on tarkat ohjeet VT:ssä miten sitä pitää noudattaa eikä sitä ole kukaan muuttanut tai poistanut tuomion osalta miten sillä ihmiset tuomitaan. Ei sitä ole mitenkään viilailtu harhaoppiin sopivaksi.

      Kun fariseukset olivat saaneet tahtonsa läpi ja Jeesus ristille, se oli seuraava vaihe uudessa liitossa. Jeesus kantoi syntikuorman, sovitti vihollisuuden ihmisten ja Jumalan välillä ja poisti lain kirouksen.

      Kun Jeesus heräsi kuolleista ja nousi taivaaseen luvaten lähettää Pyhän Hengen, se oli viimeinen sinetti uudessa liitossa. Sen jälkeen kun Pyhä Henki oli vuodatettu liitto oli sinetöity ja Raamattu kertoo sen aika selkeästi ja sitten vielä Paavali lähetyskirjeissään sitä vahvistaa vaikka ei se aivan kaikille uppoa, vaan yhä ovat vanhan lakiliiton kannalla. Kun käy yhä tänäkin päivänä kun jotkut eivät voi tajuta miten UT nimenomaan kertoo uudesta liitosta Hengessä eikä juuri mistään muusta.

    • Anonyymi

      Aikaisemmissa selvittelyssä Mattila sai kuolemantuomion kuten islamistitkin langettavat omasta mielestään vääräuskoisille. Joskin sitä kai ei ole vielä pantu täytäntöön, mutta sama meno jatkuu kuin fariseuksillakin oli sapatin suhteen.

    • Anonyymi

      Kun langettaa toiselle-vielä olevalle ihmiselle,ei anonyymille -kuolemantuomion, niin kyllä sitä menee pohja pois omalle oikeassa olemiselle.

      • Anonyymi

        Niinpä! Älkää kadotustuomiota lausuko, Jeesus opetti vaarallisena, koska emme me osaa tuomita oikein, vaikka se olisikin tarpeellista.


    • Rauhan tervehdys.

      Marjut Hovi on julkaissut vuosi sitten kirjan nimeltä "Kaunis pahuus - faktaa uushenkisyydestä" (2022), jota voin suositella tähän aiheeseen. Hän kiertää myös puhumassa aiheesta seurakunnissa.

      "Ilmiselvä pahuus on helposti havaittavissa ja kartettavissa. Vaikeampaa on tunnistaa kauneuteen ja kiehtovuuteen kätkeytyvää, viattomalta tuntuvaa pahuutta. Kaunis pahuus: Faktaa uushenkisyydestä paneutuu spirituaalisuuden Raamatullis-kristillisen näkökulmaan, joka auttaa ymmärtämään taustalla toimivaa näkymätöntä maailmaa, myös sen pahuutta."
      https://www.kristillinenkirjakauppa.fi/tuote/kaunis-pahuus-faktaa-uushenkisyydesta-marjut-hovi/

      Juttelin hänen kanssaan tästä aiheesta ja hän jakoi saman huolen, että ne jotka tulevat uskoon ja vapautuvat uushenkisyydestä, heitä yritetään vetää mukaan takaisin eksytykseen.

      Esimerkiksi torontolainen (kirjaimellinen ja henkisesti) Jari Koivu on tällainen eksyttäjä, joka pitää äärikarismaattisia seminaareja, joissa kosiskelee uushenkisyydestä vapautuneita äärikarismaattisuuden pariin -- eli palaamaan siihen valheeseen mistä ovat lähteneet.
      https://www.elavatvirrat.fi/tapahtumat/jari-koivu-torontosta/

      Siunauksin, MM.

    • Anonyymi

      Ei-helluntailainen kommentti:

      On totta, että amerikkalaiset menestysteologit monetkin saattavat käyttää termejä, joita on käytetty myös new age -uskonnon puolella, tai self help, motivational -tyyppisissä kirjoissa. Tämä saattaa johtua siitä, miten maallisissa/sekulaareissa kirjakaupoissa asetellaan kirjat esille. Myyjät eivät ehkä ole kovin kristillisiä, eivätkä osaa erotella, mikä on noituutta, mikä new age,mikä uskonnotonta menestyksen neuvomista, mikä menestysteologiaa, ja mikä muuta kristinuskoa.

      Silti tilanne on mielenkiintoinen. On vain mielenkiintoista kuunnella Youtube-videolta, miten Bill Winston, menestysteologi tulkitsee meditaatio-sanaa raamatullisella tavalla, tai Terry Savelle, menestysteologi puhuu visualisoinnista. Tämä on eräänlainen koetus kuulijalle, maristaanko teknisistä asioista, vai yritetäänkö ymmärtää asioita. Että millä on merkitystä tarpeeksi, että siitä pitäisi marista, ja mistä ei pitäisi marista.

      https://duckduckgo.com/?t=h_&q=bill+winston+meditate&iax=videos&ia=videos

      Bill Winston on esiintynyt samoissa kokouksissa, Southwest Believers' Convention, kuin jotkut muut menestysteologit, esim. Kenneth Copeland ja Jerry Savelle.

    • Anonyymi

      Uushenkisyys on saatanasta, mutta niin on myös helluntailaisuus, vapaakirkko, adventisti ym.. Näissä ns tämän maailman herätyksissä puhutaan kielillä, tehdään "ihmepannuksia", nähdään näkyjä, ennustetaan tulevaisuutta ym vastenmielisyyksiä. Minua kuvottava tämä väärä hengellisyys, jossa puhutaan Jeesuksesta, mutta nämä ovat itse perkeleestä. Ainoa oikea usko on Rauhanyhdistyksellä muut hengellisyys on saatananpalvontaa. Nämä tämän maailman hengellisyyden pesät tulisi polttaa ja papit upottaa kivi kaulassa meren syvyyteen kuten raamattu meille opettaa

      • Anonyymi

        Voi miten hyvältä tuntuu kun saa kuulla oikeaa Jumalan sanaa näillä palstoilla. Olen lestadiolainen ja olen samaa mieltä että helluntailaiset ja vapaakirkko setin ovat perkele en lähettejä, älkää kuunnelko niitä! 🙏🙏🙏Rukoilen kaikkia että luovutte eksytyksestä ja tulette rauhanyhdistykselle


    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1485
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      156
      1159
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1050
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      917
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      82
      860
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      65
      773
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      757
    8. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      733
    9. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      728
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      44
      702
    Aihe