Lauttasaaren kirkkoherrana toiminut Voitto Viro mainitsee Neuvostoliiton psyykkiset kokeet

Anonyymi-ap

Voitto Viro, "Viimeinen Vuosi"

Werner Söderström Osayhtiön (WSOY) kustantama, 1979

Voitto Viro toimi Helsingin Lauttasaaren kirkkoherrana ennen kuin jäi eläkkeelle syksyllä 1977. Hän julkaisi useamman tusinan verran kirjoja. Hänen kirjansa "Viimeinen vuosi" ei ollut viimeinen, jonka hän kirjoittaisi koko elämänsä aikana. Se kertoo päiväkirjamaisesti Viron viimeisestä palvelusvuodesta Lauttasaaren kirkkoherrana.

Hän suhtautui avarakatseisesti myös rajatietoon ja parapsykologiaan.

https://kansallisbiografia.fi/kansallisbiografia/henkilo/8425#!

---------------------

Voitto Viro,

"Viimeinen vuosi"

(WSOY, 1979)

s. 34 - 35

5.1.[1976]

"Vein eilen pois joulukuusen. Se on haikea ja hieman tuskallinen tapahtuma. Eräs osa elämää on palvellut meitä ilon lähteillä keskellä kristikunnan kirkkainta juhla-aikaa. Ettehän koskaan vie pois kuusta heittämällä sen mutkattomasti sivuun? Puhelkaa sille hellästi, kiittäkää sitä sen suuresta palvelusta, kertokaa sille, miten hyvä ja kaunis se on ollut ja miten sitä rakastamme. Pyytäkää siltä anteeksi, että emme voi ottaa vastaan sen palvelua pitemmälti, toivottakaa sille Jumalan siunausta ja silittäkää rakkaudella sen olemusta.

"Sillä se on osa elämää, jonka Jumala loi, elämää, jota koko ihmiskunta yhteisin ponnistuksinkaan ei voisi saada aikaan. Se on osa elämän suunnatonta mysteeriä, jonka edessä tulee pysähtyä, olla hiljaa ja kiitollinen.

"Eräät viimeaikaiset tutkimukset näyttävät kaiken lisäksi viittaavan siihen suuntaan, että myös kasveilla on tajunta. Kaiketi kautta aikojen on tiedetty, että kukat kasvavat paremmin, kun niitä rakastetaan ja niille puhutaan hellästi. Mutta tämän asian tutkiminen alkoi vasta helmikuun 2. päivänä 1966, jolloin New Yorkin Manhattanilla sijaitsevan valheenpaljastuskoulun omistaja ja opettaja Clive Backster sai erään idean ja tuli kiinnittäneeksi polygrafin eli valheenpaljastuskoneen piirturin elektrodit hoitamaansa ruukkukasviin. Hän tulkitsi polygrafin nauhalle piirtämän käyrän heti selväksi tunnereaktioksi. Hän yritti sitten saada kasvin tuntemaan olemassaolonsa uhatuksi ja ajatteli: <<Minä poltan sen!<< Piirturi hyppäsi nauhalla ylöspäin! Täsmällisesti nauhalle piirtynyt käyrä ilmaisi, että kasvi oli lukenut hänen ajatuksensa. Tämä huomio johti moniin kokeisiin. Niistä on hyvin tunnettu <<Murhatun Kasviruukun<< tapaus. Arvalla valittiin yksi mies kuudesta toimimaan murhaajana. He menivät yksi kerrallaan sattumanvaraisessa järjestyksessä läpi huoneen, missä oli kaksi ruukkukasvia. Kun Backster meni huoneeseen, hän saattoi todeta, että toinen kasveista oli tuhottu. Hän kiinnitti elektrodit eloon jääneeseen ja antoi kaikkien kuuden kulkea uudelleen yksitellen huoneen läpi. Murhaajan kohdalla todistajakasvi ilmaisi selvän tunnereaktion. Alan kokeita on sittemmin jatkettu useissa maissa, mm. Neuvostoliitossa, jossa psyykkinen tutkimus on ollut julkisesti hyväksyttyä jo kymmenisen vuotta.

"Puhuin tajunnasta, en sielusta. Miksei voisi puhua sielustakin? Eikö olisi yllättävämpää, jos joltakin, jonka Jumala on luonut, puuttuisi sielu kuin että ei puuttuisi? Jutellessanne kotinne kukkien ja metsän puitten ja joulukuusen kanssa voitte tehdä kokeen kahdenkesken. Sieluttomasta ajattelusta sielulliseen siirtyminen saattaa näet olla monille aikamoinen šokki. Koko persoonallisuuden tiedostamattoman valheel äkillinen paljastuminen kenties ei ole totuuden kannalta armeliain teko."

-----------------------------

Onko mikään tieteellinen tutkimus antanut näyttöä, että kasveilla olisi tajunta?

-----------------------------

Voitto Viron kirja on vuodelta 1979 eli kaudelta, jolloin Neuvostoliittoa hallitsi Leonid Breznev (1964-1982). Mutta ajatella, että Neuvostoliitossa harrastettiin myös "psyykkisiä tutkimuksia".

4

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      284
      2978
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1890
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1562
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1350
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1218
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      262
      1162
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1052
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1021
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      961
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      143
      821
    Aihe