Ylimääräinen uskonnollinen premissi

Palstan keskustelijat jakautuvat selkeäsi kahtia sen mukaan, miten he argumentoivat.

1. Vain tavanomaisia omistamiseen liittyviä argumentteja käyttävät.

2. Uskonnollisen argumentin lisäävät: Jumala on luvannut sitä ja sitä.

Vain edellä mainittu argumentointi kelpuutetaan oikeuskäsittelyssä. Tunnetusti molemmat yrittävät käyttää uskonnollista argumentointia, mutta VAIN maallinen kelpaa.

Olen ollut havaitsevinani, että oikeuskelpoista todistelua noudattavat asettuvat palestiinalaisten puolelle, todistuskelvotonta uskonnollista noudattavat israelilaisten puolelle.

Myös palestiinalaisten puolella harjoitetaan oikeuskelvotonta uskonnollista todistelua, mutta en ole havainnut, että siihen tällä palstalla vedottasi. 🌹👀

18

259

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Saisiko saman vielä suomeksi?

      • Anonyymi

        Aloituksen suomen kieli on hyvä. Taitaa olla luetun ymmärtäminen sinulle haasteellista.


      • Anonyymi

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

        🍒 ­­­N­­­y­­­m­­f­o­­­m­­­a­­­a­­­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Niin lasten tappaaminen ei oleyes. Teki sitten Hitler, Hamas tai Israel. Kaikki menevät suoraan helvettiin . Noin vain on Raamatun mukaan.

    • Anonyymi

      Mikä ihmeen tavanomainen omistaminen?

      • Anonyymi

        Pätkiikö aivo?

        Ei ole kyse tavanomaisesta omistamisesta, vaan (omistamiseen liittyvästä) tavanomaisesta argumentoinnista.

        Vai pitääkö sanoa vielä toisella tavalla? Tavanomaista ei ole aloituksessa omistaminen vaan argumentointi. Tavanomainen tässä tarkoittaa, että muut argumentit ovat käypiä, mutta uskonnolliset eivät ole tavanomaisia eivätkä päteviä.


    • Anonyymi

      Oikeastaan me ymmärrämme vain sen kun hurmahenkiä vastustetaan.

      Kaikki muu menee yli hilseen.

    • Anonyymi

      Eihän uskoa voi mitenkään muutoin kuvastaa kuin hurmahenkiä vastustamalla.

      Siten on Jumalan todistaja ja lähetystykki.

    • Kristityt Israel-fanaatikot sotkevat asiaan eskatologisia tulkintoja. Heidän sokeutensa on alun perin ideologista sokeutta. Mutta ajan oloon Israelista on tullut heille fetissi, niin että kiivas Israelin puolustelu johtuu nyt enimmäkseen väkevästä tunnereaktiosta, joka sumentaa järjen. Israel laukaisee heissä tunneryöpyn, joka tekee kaiken järkevän arvostelun mahdottomaksi. Varsinainen ideologia on tässä fetisismissä läsnä vain hämäränä taustana.

      Suurin osa tavallisista ihmisistä ei liene enempää Israelin kuin Palestiinankaan puolella. Heidän sympatiansa ovat sen tahon puolella, jonka he kulloinkin kokevat olevan julmuuden kohteena. Koko maailman sympatiat olivat ensin Israelin puolella, mutta nyt, kun Israel näyttää tappavan summittaisesti siviiliväestöä, sympatiat ovatkin siirtymässä palestiinalaisten puolelle. Minusta tämä on aika luonnollinen reaktio, eikä siihen välttämättä liity mitään kannanottoa siihen, kuka on oikeassa ja kuka väärässä tai kenellä on oikeus ja mihin, ja varsinkaan siihen ei liity mitään eskatologisia spekulaatioita tai Jumalan tahtoon vetoamista. Tappaminen on tappamista, tekipä sitä kuka tahansa; siviilit ovat siviilejä, olivatpa he keitä tahansa.

      Mutta koska palstan aiheena on uskonto, on luonnollista, että täällä asiasta puhutaan uskonnon valossa. Ja koska tänne on pesiytynyt Israel-fetisistejä, täällä voi nähdä puolusteltavan Israelin tekemiä julmuuksia. Palestiina-fanaatikkoja täällä ei ole, joten täällä ei esiinny myöskään Hamasin julmuuksien puolustelua.

      Vain Palestiina-fanaatikot eivät näe mitään väärää Hamasin teoissa ja vain Israel-fanaatikot eivät näe mitään väärää Israelin teoissa. Vain fanaatikkojen sympatia on muuttumaton. Olen varma, että jos Israel räjäyttäisi ydinpommin Teheranin keskustassa, paatuneimmat Israel-fanaatikot pitäisivät sitä oikeutettuna (koska Iran uhkaa Israelin olemassaoloa etc. etc. ad nauseam). Palestiina-fanaatikkojen mielestä Hamasin terrori eli aseettomien siviilien tappaminen on itsepuolustusta ja vapaustaistelua. Viha, ideologia, tribalismi ja fetisismi ovat sokaisseet järjen.

      • Anonyymi

        Vajavainen ihminen ymmärtää vain se että sapattina pitää tappaa ne, jotka eivät vietä sapattia.
        Niin pitää Jumalan käskyt.


      • Hyvin pitkälle noin. Kyllähän kuitenkin jokin tolkku, moraali jne. pitää olla.
        Se että Hamas tappoi 1400 Israelilaista oli tietenkin väärin mutta oikeutettu vastaus ei siihen ole 14 000 siviilin tappamisesta mistä ei varmaan kovin kaukana enää olla mikä paskamaisinta toimintaa Israelilta on ampua pakolaisleirejä tai evakuointialuetta jonne ensin on käskenyt ihmisiä menemään. Jos haluavat noita terroristeja metsästellä kaikin mokomin, hirttäköön vaikka munista mutta onhan Israelilla yksi maailman edistyksellisempiä armeijoita. Soluttautukoot ja tappakoot nuo siten , ei kait nyt muutaman terroristin tappamiseksi tarvitse kaikkia tappaa vaikka kyllähän Israelin ministeri tuon jo lipsauttikin ettei siellä rauhan reissulla olla.


      • Erittäin hyvä kommentti. Rohkenen poimia siitä myös fetisismi-käsitteen laajennuksen. Todellakaan seksuaalinen fetissi ei ole ilmiön ainoa esiintymä, vaan mikä tahansa muukin voi olla henkilölle fetissi (tulee portugalin sanasta feitiço, noituminen, taika, jumalankuva, epäjumala. Palautuu latinan partisiipin perfektiin factum, tehty). 🌹👀


      • ouro kirjoitti:

        Erittäin hyvä kommentti. Rohkenen poimia siitä myös fetisismi-käsitteen laajennuksen. Todellakaan seksuaalinen fetissi ei ole ilmiön ainoa esiintymä, vaan mikä tahansa muukin voi olla henkilölle fetissi (tulee portugalin sanasta feitiço, noituminen, taika, jumalankuva, epäjumala. Palautuu latinan partisiipin perfektiin factum, tehty). 🌹👀

        Tämä siis vastakommenttina nikin herrens_tiggare kommenttiin 2023-11-03 18:48:16.


    • Anonyymi

      En nyt oikein ymmärrä, mitä tarkoitetaan ”omistamiseen liittyvillä argumenteilla”. Minä perustaisin argumentaation pikemminkin ihmisten tasa-arvoisuuteen, oikeudenmukaisuuteen ja kohtuuteen.

      • No siitä juuri nyt on kyse. Ei Israelin reissu ole enää oikeudenmukaista tai kohtuullista.
        Jos he haluavat esiintyä jonain valittuna kansana niin pitäisi olla entistäkin kriittisempi myös omaa toimintaa kohtaan ja miettiä sen oikeudellisuutta.


      • Anonyymi
        Tolkun.Ihminen kirjoitti:

        No siitä juuri nyt on kyse. Ei Israelin reissu ole enää oikeudenmukaista tai kohtuullista.
        Jos he haluavat esiintyä jonain valittuna kansana niin pitäisi olla entistäkin kriittisempi myös omaa toimintaa kohtaan ja miettiä sen oikeudellisuutta.

        "Jos he haluavat esiintyä jonain valittuna kansana niin pitäisi olla entistäkin kriittisempi myös omaa toimintaa kohtaan ja miettiä sen oikeudellisuutta."

        Tämä olisi ylellisyyttä mihin heillä ei ole varaa miettiä oikeudellisuutta, kun aika menee selviytymisessä ja hengissä pysymisessä. Holokaust on herännyt henkiin ja nyt mennään näillä säännöillä toistaiseksi eikä juutalaisilla ole nyt aikomustakaan mennä taas vapaaehtoisesti tai yllätettynä teurastuspaikalle.


    • Anonyymi

      Vaikka ne amerikkalaiset ovat kaiken pahan ruumiillistuma, niin niiden terroristien vastainen taistelu on vähän tuloksellisempaa kuin Israelin. Kyllä ukkeli joka tornitalojen tuhon suunnitteli, lopulta pääsi hengestään ja koko organisaatio kuihtui. Joskin toisia tuli tilalle, mutta amerikkalaisilla on vähän isommat varpaat mille astua kuin Israelilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      3
      1974
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      254
      1677
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      247
      1592
    4. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      54
      1544
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      105
      1408
    6. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      20
      1281
    7. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      157
      1187
    8. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      282
      1172
    9. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      66
      1163
    10. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      38
      1015
    Aihe