MASTER YHTIÖT HALLITSEVAT RAKENNUSBISNEKSEN VAAN EIVÄT RAKENTAMISTA

Anonyymi-ap

https://yle.fi/a/74-20057801?utm_source=social-media-share&utm_medium=social&utm_campaign=ylefiapp

Hengellistä aluetta Etelä-Suomen kaavaillut Väänäsen suvun omistama MASTER YHTIÖT Oy kasvaa ja rikastuu Kontiolahdella.

Mestarinikkarit nimisestä listoittamisen erikoisyrittäjyydestä alkunsa saanut Master Yhtiö paisui pikavauhtia alueensa kiinteistöhallinnon mammuttien joukkoon eikä loppua näy. Vuonna 2022 yhtiön liikevaihto kasvoi 56% ja liikevoitto 26% tilikauden tuloksen ollessa 2,045 miljoonaa euroa.

Kun maisemakuvassa sekä uutisoinnissa, usein kunnan maakauppojen yhteydessä, näkyvää toimintaa ohjaa hengelliset arvot.

Vaikka Kontiolahden kunnan ja Master Yhtiön (ml. konserni) välisille kaupoille ja muulle yhteistyölle löytyy aina taloudelliset perusteet, pitäisi kunnan muistaa olla kasvattamatta asukkaiden välistä eripuraa, jota se some-uutisoinnista päätellen on jo jonkin aikaa tehnyt. Epäilijöille tiedoksi että jokainen voi löytää netistä taustoja tapahtuneille. Viimeisin taisi olla hakkuut jotka kunta suostui pyydettäessä tekemään.

Yhteistyön ei pitäisi tuottaa myöskään alueita joissa jokapäiväisen elämän käytäntöjä ohjaa hengellisyys. Jos suurta osaa lapsiperheitä ohjaa säännöt jotka rajoittavat nuorten osallistumista ja jakavat näin nuoria, esim. osallistumisen rajoittaminen paikallisen urheiluseuran toimintaan, synnyttää lieveilmiöitä jotka heijastuvat ja näkyvät suoraan siten ettei muillakaan ole harrastuksia.

Kontiolahden kunta voisi käydä tutustumassa miten kyseinen yhtiö lunastaa lupauksensa kun se sanoo kehittävänsä pilkkahinnalla ostamansa koronaan saakka Suomen laajuisesti tunnetun ja suositun kylpylä/ kurssikeskus/tanssipaikka lomakeskuksen toimintaa Polvijärven Huhmarissa. Kuten sanottu hengellisten arvojen mukaisesti.

Tällainen toiminta ei vaikuta yhteisöön eikä yhteisöllisyyteen ainakaan positiivisesti.

14

1164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Aika tekopyhää porukkaa, kertovat lehdissä että aikovat kehittää alueen toimintaa ja mitä tapahtuu, metsä paljaaksi ja kaikki myyntiin, kaipa se jonkun uskovaisen mielestä on kehittämistä.

    • Anonyymi

      Lestadiolaista osaamista, hengellisyys on tässä kaukana kun hakataan metsät nurin viimeistä puuta myöten

    • Anonyymi

      Ne piirtää kellä on liitua ja koirat haukkuu mutta karavaani kulkee.

      • Anonyymi

        Liitutaulut tarjoaa Kontiolahden kunta. Uskomatonta perseenuolentaa Lestadiolaisten suuntaa ollut kunnassa jo kauan. mm. edelleisen kunnaninsinöörin kuviot ei oikein auenneet tavalliselle kuntalaiselle, ilmeisesti hommat sovitaan omissa uskonlahkon kokouksissa ja sitten kunta siunaa päätökset. Joko lie vesitorni kunnossa lestadiolaisten veljien jäljiltä. Kaikkihan salataan mitä pystytään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Liitutaulut tarjoaa Kontiolahden kunta. Uskomatonta perseenuolentaa Lestadiolaisten suuntaa ollut kunnassa jo kauan. mm. edelleisen kunnaninsinöörin kuviot ei oikein auenneet tavalliselle kuntalaiselle, ilmeisesti hommat sovitaan omissa uskonlahkon kokouksissa ja sitten kunta siunaa päätökset. Joko lie vesitorni kunnossa lestadiolaisten veljien jäljiltä. Kaikkihan salataan mitä pystytään.

        Huvittavin juttu lienee se kun Lehmonsuosta tehtiin kangas kun Masteryhtiöt alkoi rakentaa pohjattoman suon päälle liiketiloja. Ensimmäiseen pohjaan taisi upota koko PT-talo eikä ympäristöasiat estäneet rakennusjätteen upottamista suohon, lienee hyvät yhteydet suoraan ympäristöpäällikköön kyseisellä lahkolla.
        Lehmonlammen pinnan ja lattiakoron erotus ei taida olla montaa kymmentä senttiä. Olisikohan moinen vetten päälle rakentaminen ollut kenellekään muulle mahdollista?


    • Anonyymi

      Verkostoituminen, verkostoituminen on nykypäivänä tärkeetä. Pitää verkostoitua.

    • Anonyymi

      Pelekkää katteutta, lyökää pätäkkätä pöytään ja ostakaa itte kiinteistöjä ja alkakaa kehittää niitä, lopetakkaa ruikutus.

    • Anonyymi

      Jokainen voi ihan itse pistää yrityksen pystyyn ja alkaa rakentelemaan. Masterit kantavat verojakin hyvin kunnalle ja niillä rahoilla rauhoitetaan kaikkien yhteisiä asioita. Paljonko aloittaja itse maksaa veroja?

      • Anonyymi

        Ahneudessanne voisitta ymmärtää et rajoittuneisuudesta seuraavia henkissii kärsimykssii ei rahalla mitata.

        Rahalla ei pitäisi voida lunastaa hävitettäväksi sellaista jolla on alueellisesti ja valtakunnallisesti positiivista, yhteiskunnallista ja kansanterveydellistä merkitystä.

        Suvaitsevaiseen valtion kuuluu ravintolat, tanssiminen, ilonpito seurusteluravintoloissa, musiikkitapahtumat, rokkikonsertit, ynnä muu ynnä muu. Sinne kuuluvat myös erilaiset uskonnolliset lahkot, mutta niitten ei sovi päästää hallitsemaan "väärää mielisten" ihmisten elämää, niin kuin tässä nyt valitettavasti näyttää käyneen.


    • Anonyymi

      No kovasti ei tunnu kunnassa kyllä edistyvän kaavoituksessakaan muut kuin tämän firman asiat. Tehdään heille kaavamuutos paiholaan. Lehdessäkin luki tärkeimpänä että nyt kun lehmon yleiskaava valmis niin päästään tekemään masterin asemakaava siihen lehmon eteläosaan. Kyllä se kuulkaa uusien alueiden kaavoitus, kuntatekniikan rakentaminen jne maksaa ihan jonniin verran! Mutta mitäpä ei kunta olisi valmis tekemään heidän eteensä

    • Anonyymi

      Hengellisen yhtyeen, maksetut viulut mies puolinen solisti, on sekaantunut alaikäiseen tyttöön. Tyttö kertoi tarinaansa redditissä, ja antoi ymmärtää että mies on toiminut aiemminkin näin.

      • Anonyymi

        Asikainen istui 5 vuodesta kaksi, kun joutui teknisen johtajan pallillta suoraan noudettuna, insestistä, kiven sisään, eli on nyt useamman vuoden ollut vapaalla ja varmaankin saanut kaiken anteeksi.

        Nyt kunnassa ei ole käsittääkseni valittua teknistä johtajaa vaan teknisen johtajalle paikalle siirrettiin tekijä alemmasta hallinnosta muovi-insinöörihän siellä taitaa tällä hetkellä huseerata. En tiedä onko käynyt päivittämässä osaamisensa vaatimuksen tasolle, ainakin käytäntö näyttää ettei ole lähelläkään.

        Ei se Pölönenkään kaikkia miellyttänyt, mutta kyllä hän ajatteli päätöksiä tehdessään laatua sekä kyläläisiä, joka on se peruslähtökohta hallinnossa toimivilta, meidän palkkaamilta ihmisiltä, kun myöhän ne virkamiesten palkat maksetaan ja mielellään maksetaankin kun pitävät hyvää huolta kaikista kuntalaisista tasapuolisesti eivätkä kuuntele takapiruja vaan tekevät lakien mukaisia päätöksiä, ketään sorsimatta ja kaikkien iloksi ja kuntamme eduksi.

        Kovin vaikeeta tuntuu olevan näillä virkamiehillä toimiminen Kontiolahti nimisessä kunnassa.

        Ei oo ihme että on niin tuulinen toi hallinto meillä, miestä ja naista vaihtuu sitä mukaan kun ja jos ei kunnan toimintatavat miellyt tai jos ei kestä hengittää kunnantalon homeista ilmaa.

        Mutta nyt on näyttänyt noin 10 vuotta "paremmalta".
        On löydetty konsensus ja oikealla tavalla ajattelevia ja oikean maailmankuvan omaavia tekijöitä Kontiolahden iloiseen joukkoon... valitettavasti suurin osa on vaan junalla tulleita joten ei paljoa kiinnosta ihmisten huolet varsinkaan maankäyttö politiikkaa ja päätöksiä toteutettaessa.

        Täällä ei esim. kunnainsinööri tiennyt että missä sijaitsee Viereväniementie, mutta antoi kuitenkin luvan tukkia kyseinen tie kivillä(??)! Hallinto-oikeus on nähtävästi sen tien tutkimisen kumonnut ja ihmekös tuo kun ei ole perusteita tien tukkimiselle.

        Mutta on järkyttävää se ettei teknisissä johdossa olevat ihmiset tiedä missä yksityistiet sijaitsee tai missä on teiden rajat??? Osoittaa vaan sen että päätöksiä tehdään puhelinsoittojen perusteella. Rantatöyrään kaavoitus ja rakentaminen oli samanlainen fiasko! Silloin ympäristölautakunta teki käsitteli kaavoituspäätöksen ilman että olisivat käyneet katsomassa mihinkä ovat kaavaa tekemässä, mitä kaavalla saavutetaan?!

        Mielenkiintoista olisi edelleen tietää missä vaiheessa peruskorko muuttui sillä tavalla että osa taloista saatiin nostaa sinne pellonreunaan kun maankäyttö- tai kaavoituspäällikkö Moisala oli ilmoittanut ettei rakennukset tule näkyville.

        Tätä nyt on jatkunut tän reilu kymmenen vuotta jona aikana tänne tuli Aatelitalo ja Asikainen johtamaan kuntaa ja firmat Suomen piilaaksosta elikkä tuolta Pohjanmaan suunnalta alkoivat voittamaan urakkakilpailuja Kontiolahden kunnan rakennuskohteista surullisimpana esimerkkinä Karjaluoto ja vesitornin ryssiminen.

        Voi pojat näitä esimerkkejä olisi lähimenneisyydestä vaikka kuinka paljon kerrottavana ja varmaan tulevaisuudessa tulee lisää. Tuolla aiemmin tässä keskustelussa on monia jo asioita mainittu.

        Edes sote-asemaan ei televisiota sallita?!

        Se mikä hirmu ikävä asia tässä vielä on taustalla, on nämä suurperheiden elämää määrittävien lahkojen sisäiset lait. Mitenkä heidän lapset joutuvat elämään etteivät saa osallistua ohjattuun, ainakaan kilpaurheilutoimintaa.

        En tiedä saavatko lapset osallistua mihinkään ulkopuoliseen ohjaukseen, joka ei voi olla vaikuttamatta meidän tavan kuolevaisten lasten arkipäivään.
        Kun on niin helvetisti näitä rajoitettuja lapsia ja kun, ei lahkoihin kuulumattomien, lasten kaverit ei harrasta jotain lajeja niin ei kukaan harrasta, näin se menee Kukas hauras teini se haluaisi erottua joukosta.

        Lehmossa sentäs vielä jotain, LehPan ja salibandyn avulla joitain perinteitä on yllä tässä urheilutoiminnassa yllämpidetty, mutta kyllä tää on niin surkeata täällä kuntakeskuksen alueella tämä tilanne.

        Nämä kaikki asiat juontuu tuohon aloittajan tekemään kirjoitukseen.

        Lahkolaiset täällä haalli valtaa ja alueita. Tuo Kontioranta alkaa myös valua heidän hallintaan, vaikka eivät saaneet ostettua sitä niin nyt se tapahtuu pala palalta.

        Lautsaa vuokraa lestadiolais taustainen Lvi yrittäjä!

        Joku oli ehdottanut ihan yksinkertaista ratkaisua Kontiorannan matkailun aloittamiseksi -> "saharaan" muutamia sähkötolppia karavaanareille ja muille matkailijoille leiriytymiseen! Niin yksinkertaista. Tottakai sinne olisi pitänyt jokin 10 000 € investoida mutta siellähän on infra paikoillaan, ei varmasn olisi ollut ongelma järjestää perus palveluja näille matkailijoill. Ja takuu varmasti matkailijoita olisi riittänyt Kontio rannalla on Hemmetin pitkät perinteet ja niillä on paljon työntekijöitä ja paljon alokkaita koulutettuja ja niin edelleen mutta.

        Tätäkin nää vastustaa, tätä tapahtuvaksi toivottua kehitystä, tsustalla vastustetaan myös hotellihanketta siellä!! Ei nämä lahkolaiset salli ilonpitoa tänne Kontiolahden rajojen sisälle, päinvastoin iloitaan siitä että viimeisetkin anniskeluravintolat ja tanssipaikat häviää. Amen!


    • Anonyymi

      Oliko s enempää tietoa siitä maksettujen viulujen mies solistista, joka oli kosketellut ala ikäistä tyttöä?

    • Anonyymi

      Täällä pers, aukiset vinkuu kun rahamiehet kehittää Kontiolahtea, johonki Han se pätäkkä täytyy sijoittaa poikimaan lisää, miks ei sitten kotikylän rannoille ja kankaille.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      432
      3095
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      107
      2462
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      367
      2257
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2025
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1837
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1267
    7. 166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1094
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe