Miksi vastustan Vapaa-ajattelijoita ja miksi juuri nyt näen kantani erittäin perusteltuna

Anonyymi-ap

Menkääpä katsomaan Luterilaisuus-palstaa juuri nyt. Mitä näette siellä?

Näette siellä uskonnollisen tulevaisuutemme, jos Vapaa-ajattelijoiden ohjelmat toteutuvat. Sille näyttää uusi uljas rationaalisuuteen sokeasti uskova maailma. Miten niin, kysytte. Eihän Luterialaisuus-palstalla näy jälkeäkään rationaalisuudesta. Ei näykään ja juuri sellainen on rationaalisuuteen sokeasti uskova maailma, siinä rationaalisuus ja ennen kaikkea se, mitä pidämme moraalisesti hyvänä ja kohtuullisena, joutuu syrjään. Paradoksaalistako? Ehkä, mutta kuitenkin totta.

Ideologisen, dogmaattisen rationaalisuuden voittokulku on ollut useammin kuin kerran hyvillä aikeilla koristeltu tie, joka on johtanut maanpäälliseen helvettiin. Se oli sitä Neuvostoliitossa, se oli sitä Albaniassa ja ehti olla sitä myös Kiinassa. Eikä vain niissä.

Yhdysvallat, joka lähetti nuoret miehensä ensimmäiseen ja toiseen maailmansotaan, toiselle mantereelle kuolemaan ja haavoittumaan heille vieraiden ihmisten, olkoonkin, että kaukaisten sukulaistensa, puolesta, oli vielä vähintäänkin tapauskovaisen, kristillisen kansan asuttama maa. Ja sen arvoihin oli sopivaa siirtää oma etunsa syrjään myös sodan päätyttyä ja antaa mittava Marshall-apu. Olkoonkin, että sillä rahoitettiin USA:n omia yrityksiä, niistähän apuna saaduilla rahoilla tuotteita ostettiin, mutta suosittaisiko Juhana Brotherus sellaista? Rahan antaminen vastikkeettahan tuntuu nykyään olevan synneistä suurin, riippumatta siitä, mitä positiivisia oheisvaikutuksia sillä ehkä olisi. Nykypäivänä ne positiiviset oheisvaikutukset ovat samanlaista epärationaalista haihattelua kuin joku uskonnollisuuskin.

No, ilman tuota Marshall-avun hyväuskoista ja epärationaalista haihattelua Eurooppa näyttäisi nyt aika toisenlaiselle. Sellaiselle, jota emme haluaisi nähdä.

Mitä Yhdysvalloissa sitten tapahtui, sodan jälkeisenä aikana. Toisaalta yhteiskunta alkoi maallistua maahan tulvineiden maallistuneiden juutalaisten ja vasemmistointellektuellien vaikutuksesta, ja se muutti uskonnollisuuden hyvin toisenlaikseksi. Jokapäiväisin, liki tapauskonnollisuuden tilalle tuli huutava ja kiihkeä lahkouskonnollisuus, jolle yleisiä moraalisia sääntöjä tärkeämpää on valita puolensa ja osoittaa se mahdollisimman radikaalisti. Ja järjettömästi.

Sehän on juuri se, miltä Luterilaisuus-palsta näyttää nyt. Palestiinalaislasten verta janoavia, kaikki aukot ammollaan huutavia hulluja. Kirkko kuulolla-pappia ei siellä näy. Eikä siellä näy ateistejakaan esittelemässä rationalismiaan tai sitä parempaa moraaliaan. Ateistit ovat kiinnostuneita vain kirkon papeista, joiden kimppuun he käyvät kuin sika limppuun.

Ateistit eivät tunnusta käännyttämismotiivinaan olevan se, että kirkon säällisesti käyttäytyvät papit on helppo nolata ja saada heidät ajettua pois silkalla ilkeydellä. Tappamisenhimoaan huutaviin lahkolaisiin ateistien ilkeydet eivät tee mitään vaikutusta, joten heidät ateistiset trollit jättävät rauhaan. Sillä suunnalla ei ole kovan ateistin mainetta saavutettavissa. Eihän ateismi nimensä mukaan olekaan mitään moraalisesti hyvän ja toimivan maailman luomista, vaan irrationaalisuuden vastustamista. Sillä ei ole siis merkitystä, johtaako se parempaan vai huonompaan maailmaan, tärkeintä on vain se, että irrationaalisuus poistuu. Aina voi perustella ateistista käännyttämiskäyttäytymistään sillä, miten hienosti noitavainoista päästiin eroon. Muutama tuhat palestiinalaislasta, tai israelilaislasta, ovat mitätön pikku juttu, kuten sekin, etteivät noitavainoja lopettaneet ateistit eikä heidän rationalisminsa.

Minä en tarvitse rationaalisuutta joka nipukkaan maailmaa. Haluan maailman, joka on moraalisesti hyvä ja jossa ei tapeta lapsia. Siihen riittää kohtuullisuus niin rationalismissa kuin uskonnollisuudessakin. Eikä sellaista maailmaa käsittääkseni muuten voi edes saavuttaa. Ei ainakaan taisteluhuutojaan kilpaa uskonnollisten hullujen kanssa kiljuvien ateistien avulla.

13

161

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Onko Suomi mielestäni mennyt huonompaan vai parempaan suuntaan maallistumisen marssiessa voittokulkuaan yli 50 vuoden ajan? Entä mikä on ollut vaikutuksen suunta, vai ovatko muutokset tapahtuneet sattumalta tai jonkin kolmannen syyn vuoksi samaan aikaan?

      • Anonyymi

        Kerro toki itse, mitkä muutokset ovat seurausta juuri maallistumisesta.

        Kyllähän meillä aina löytyy esimerkkejä puoleen jos toiseen. Suurimmalle osalle saksalaisia natsien nousu valtaan oli hyvä juttu, heidän elintasonsa parani, työväellekin järjestettiin rantalomia valtion kustannuksella valtion rakentamissa lomakeskuksissa. Tekniikka ja tiede kulkivat eteenpäin entistä nopeammin.

        Tai toisaalta, maallistuneempien Yhdysvaltojen armeija syyllistyi enemmän sotarikoksiin ja julmuuksiin Vietnamissa kuin uskonnollisempien Yhdysvaltojen paljon suurempi armeija toisessa maailmansodassa.

        Mikä maallistumisen vaikutus siis todellisuudessa on ollut?


      • Anonyymi

        Vapaa-ajattelu on mennyt huonompaan suuntaan. Pornotempausta on juhlittu ja sitten käräjäoikeus tuomitsee yhden tähtijäsenenne salakuvauksesta sen jälkeen kun oli pannut uhriaan peräaukkoon. Mitähän luulisit Väinö Voipion ajattelevan tämmöisestä, jos hän eläisi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerro toki itse, mitkä muutokset ovat seurausta juuri maallistumisesta.

        Kyllähän meillä aina löytyy esimerkkejä puoleen jos toiseen. Suurimmalle osalle saksalaisia natsien nousu valtaan oli hyvä juttu, heidän elintasonsa parani, työväellekin järjestettiin rantalomia valtion kustannuksella valtion rakentamissa lomakeskuksissa. Tekniikka ja tiede kulkivat eteenpäin entistä nopeammin.

        Tai toisaalta, maallistuneempien Yhdysvaltojen armeija syyllistyi enemmän sotarikoksiin ja julmuuksiin Vietnamissa kuin uskonnollisempien Yhdysvaltojen paljon suurempi armeija toisessa maailmansodassa.

        Mikä maallistumisen vaikutus siis todellisuudessa on ollut?

        erityisen hyvin Suomea Eritreaa Somaliaa ... kohtelivat Mussolinin fasistihallitukset
        jotka kunnostivat Italian, rakensivat Eritrean ja Somalian ja auttoivat

        Paavin kanssa Suomea erityisesti talvisodassa taistelussa natseja ja kommunisteja vastaan


    • Anonyymi

      Kannattaa muuten liittyä vapareihin.

    • Anonyymi

      Kirjailija Kurt Vonnegut taisi olla vapaa-ajattelija.Ainakin viittaa monissa hienoissa romaaneissaan heihin.Kun USA:ssa teloittivat erään ihmisoikeuksia ajavan ihmisen edellisen vuosisadan alussa niin kysyivät miksi se oli niin vaarallinen puheineen niin joku totesi että en ole varma mutta voi johtua vuorisaarnasta ja sen opetuksista!

    • Anonyymi

      Mäntysalo
      Onko Suomi mielestäni mennyt huonompaan vai parempaan suuntaan maallistumisen marssiessa voittokulkuaan yli 50 vuoden ajan? E

      Parempaan suuntaan kun Kremlin idiootit on eristetty nyt
      Ylikosken ideologian SKDL -tyypit tuhosivat ensin Nliiton ja sen poliittinen painostus
      helpotti ja nyt sen taloudellinen painostus on katkaistu
      Vasliitto on 2027 vaaleissa myös mitättömyys



      Pahempaan suuntaan kun sama ideologia otti matuja kehitysmaista
      Ruotsiin tuhoten sen. Ruotsi olisi tullut aivan hyvin toimeen Suomesta
      1970 tulleella maalaisten rakennemuutosmuutolla eikä kehitysmaalaisia olisi
      tarvittu häiriköimässä

      Jengisota alkaa ulottua Suomeen
      https://www.suomenuutiset.fi/ruotsin-jengisota-levisi-maan-rajojen-ulkopuolelle-foxtrot-rikollisryhman-oletettu-jasen-ammuttiin-hengilta-sarajevossa/

      • Anonyymi

        Mäntysalo ei vastaa. Tätä keskustelua on yritetty ennenkin, ainoa vastaus on vaikeneminen ja se, että palsta nousee täyteen vaparipropagandaa.

        Ideologiansa sokaisemat eivät tavoittele parempaa maailmaa eivätkä ainakaan keskustelu siitä, miten sen voisi saavuttaa. Ideologiansa sokaisemat toimivat ideologiansa mukaisesti ja selittävät epäonnistumiset parhain päin. Tai sitten eivät selittele ollenkaan vaan nostavat vain rahat taskuunsa.

        Haavoittuvassa asemassa olevien rahastaminenhan sopii vapareille oikein hyvin, sillä hehän haluavat juuri korvata valtionkirkon Patmoksen kaltaisilla pajatsoilla, joista muutamat "karismaatikot" tienaavat muhkeat tulot. Sen lisäksi, että kiihottavat ihmisiä silkkaan hulluuteen, kuten nyt palestiinalaisten ja israelilaisten kysymyksessä.


    • Anonyymi

      Monen nk. ateistin näkemys pohjautuu siihen, että on noloa uskoa jumaliin ja sen vuoksi käännyttäminen on pilkkaamista. Jos nämä itseään ateistiksi kutsuvat joutuvat argumenttipohjaiseen keskusteluun, he eivät pärjää. Pohjimmiltaan he ovat siis vähemmän noloja uskovaisia.

      • Anonyymi

        Niinhän se on, he käyttäytyvät juuri kuin jotkut nuorisojengiläiset. Moraalinen dilemma vain on siinä, että kun he huolella etsivät kohteikseen vain niitä kilttejä kristittyjä, muillehan he eivät pärjää, he samalla polarisoivat maailmaa kohti asentoa, jossa meillä ovat toisaalla uskonnolliset hullut, jotka tekevät ihan mitä haluavat, ja toisaalla mistään mitään piittaamattomat ateistit, joille on aivan sama, että ihmisiä teurastetaan.

        Miten maailma on muuttunut paremmaksi?

        No vaikka siten, että Mäntysalo väittää luomisuskovan Matti Leisolan molekyylibiologisia tutkimussaavutuksia vaparien rationalismista johtuviksi, vetämällä hihastaan sen tutun "eikö maailma muka ole kehittynyt sinä aikana kun on maallistuttu"-kortin.

        Maailma kehittyi myös silloin kun natsit olivat vallassa, ja pitkän aikaa siten, että enemmistön mielestä kaikki muuttui paremmaksi.


    • Anonyymi

      ""Monen nk. ateistin näkemys pohjautuu siihen, että on noloa uskoa jumaliin ja sen vuoksi käännyttäminen on pilkkaamista""

      Olen pienen mutkan kautta samaa mieltä eli minulla on jatkokorollaari tälle

      Kun siis itse menetin uskoni tunnin kuluessa 11+ vuotiaana niin varhaisvuosien jälkeen ei ole ikinä tullut mieleeni pilkata uskovaisia ja kunnioitan luterilaisia Suomen luomisesta, Agricola ja Luther suomen kirjakielen isiä ja luterilaisuus / katolisuus esti ortodoksivenäläisyyden tuhot

      Uskon että nämä Valiiton rassukat ovat uskonnosta irtaantuneet myöhemmin aikuisina ja nyt sitten innoissaan hakevat luonnontieteen ja historian virheitä raamatusta ja toistelevat ein Stein ja sitä kautta luulevat saavansa krediittiä maailmalta ja löytää jostain filosofialässystä viisastenkiven den Stein der Weisen

      Einsteinilaista gravitaatiotroriaa ne eivät opiskele

      • Anonyymi

        Onko sinusta tuollainen valehtelu ja herjaaminen asiallista käytöstä? Vai kuuluko tuo uskontoosi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko sinusta tuollainen valehtelu ja herjaaminen asiallista käytöstä? Vai kuuluko tuo uskontoosi?

        Hei, tänne tuli mikäsennikkinyttaasolikaan kertomaan omasta kokemuksestaan millainen on pohjimmiltaan vähemmän nolo uskovainen.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3013
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      102
      2354
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2092
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1933
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1787
    6. 161
      1231
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1072
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe