Hyundai Matrixin venttiilikopan tiivisteen vaihto

Anonyymi-ap

Huomasin että osin tiivisteen kanssa on käytetty myös jotain mustaa massaa päädyissä. En ole saanut selvää että mitä massaa siinä voi käyttää.

Voiko joku antaa jotain merkkejä mitä noissa käytetään? Mustaa se joka tapauksessa on.

4

166

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      - Juu u, mun auton venttiilikopan tiiviste vuoti, niin laitettiin tiivisteen tilalle , kuumuutta ja öljyä kestävä " tiivistemassa " ja hyvin on pitänyt, ei pääse öljyä tulemaan. Eli se on jonkinlaista - Silikonimassaa joka kestää öljyä ja kuumuutta ! -

      • Anonyymi

        (Aloittaja) Joo löysininkin noita tiivistemassoja. Vahinko vaan että en hoksannut ennen purkamista ostaa, kun menee pyöräilyksi jos sitä päätän laittaa tiivisteen lisäksi.

        Autolla (2004) ajettu n. 200 000 km ja mietin että onko alkuperäisosa, vai onko laitettu huollossa joskus uusi tiiviste. Joka tapauksessa ammatti-ihminen on homman tehnyt kun huoltokirjakin on tehty 150 000 asti. Ja on siis kumitiiviste ja molempiin päätyihin lisäksi on laitettu mustaa silikonimassaa. Että kai se ihan virallinen käytäntö on.

        Sitten tässä ostamassani tiivistesarjassa on 4kpl "Tulpanjohdon" tiivistettä ok.

        Tämän lisäksi on sen näköiset tiivisteet kuin musta jääkiekko olisi halkaistu keskeltä (puolikuu) Että onko tietoa mihin tarkoitettu?


    • Anonyymi

      (Aloittaja) Selvisi "puolikuu" tiivisteidenkin paikka.

      Olen päätynyt siihen, että en kumitiivisteen oheen laita mitään massaa lisäksi. Nyt kun kopassa kiinni tiiviste, jonka pitäisi puristua kiristettäessä 2-3 milliä kasaan (oletan) niin puristuu kyllä niin tiukkaan, että en näe että massasta kopan päädyissä olisi mitään hyötyä. Vanhakin tiiviste oli hyvin kosketuksissa pinnan kanssa ja massa oli pursunnut tiivisteen reunoille ja oletan että ei mitään hyötyä.

    • Anonyymi

      (Aloitaja) Että saataisiin tämä tarina finaaliin niin.

      Pähkäilin tuon kopan pulttien tiukkuuden kanssa. Jo kun irroitin koppaa niin hoksasin että pultit ei hirvittävän kireällä olleet.

      Katselin monia videoita työsuorituksesta ja huomio kiinnittyi siihen että pultteja ruuvattiin kiinni vähän miten sattuu. Sain kuitenkin videoista vinkin, että oikea pulttien kiristysjärjestys olisi keskeltä alkaen toiselle puolen ristiin tästä sitten päädytään päätypultteihin asti. Myös se että tämä kiristys vaatii monta kiristyskierrosta. Amatööriltä vielä enemmän. Sehän menee niin että kun jotain pulttia kiristää niin viereinen jää löysäksi ja sitä on taas kiristettävä. Sitten se oikea momentti. Momenttiavainta ei kuulemma tarvita, tai pitäisi olla laadukas, että olisi mitään hyötyä. Lisäksi se että tiivisteissä on metallistoppari joka rajoittaa kiristyksen oikeaan tiukkuuteen. En tiedä vedinkö pultit tarpeeksi tiukalle, Koitin hakea sitä entistä pulttien kireyttäkin.

      Se että noita pultteja kiristetään pikku hiljaa liittyy siihenkin, että tiiviste asettuisi oikein paikalleen. Lisäksi kaikesta huolimatta laitoin tiivisteen puolikuun kitaan (2kpl) neljään kohtaan hiukan tuota silikonimassaa. Ne kun on ne kriittisemmät kohdat, jos tiivisteen saa kiristysvaiheessa, että ei asetu täysin oiken paikalleen.

      Lisäksi, aioin olla vaihtamatta tulpanjohdon läpivientien neljää rengastiivistettä mutta sepä ei onnistukkaan koska koppaa ei saa paikalleen täysin kovettuneiden tiivisteiden kanssa ja vaikka saisikin runnottua niin on suuri vaara että murentuvat uudessa asennossa sinne venttiilitilaan. Että ne kovettuneet tiivisteet on välttämätöntä vaihtaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      67
      2914
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      412
      2812
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      99
      2247
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      87
      2014
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1904
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1834
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1830
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      151
      1785
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1602
    Aihe