Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Akku taitaa olla pakollinen hankinta vai onko?

Anonyymi-ap

Toimiiko se akku näin. Paneelioen piikkiteho on vaikkapa 6kwh ja katolta tulee oikeasti 5kwh ja talo kuluttaa 1,2kwh koko ajan. Ilta tulee ja paneelit on ladanneet vaikkapa 5kwh akkuun sitä ylituotantoa jota en myy vaan se on mennyt akkuun.
Illta on ja paneelit tuottaa 150w enää ja talo kuluttaa 1,2kwh kokoajan niin en joudu ostamaan vaan nyt akku tyhjenee n 4h ja sitten vasta alkaa sähkön osto verkosta ja paneelien tuotto on pudonnut liki nollaan kesäiltana ja aamulla valon lisääntyessä alkaa taas alusta ketju. Toki sähkön käyttö talossa elää mutta eipä yli 4kwh tunteja ole juuri koskaan ja yöaikaan kulutus putoaa n 200w tienoille ilmanvaiht ja kylmälaitteiden ja ties mitä merkkivaloja mutta yösähkö on halvempaa.
Ja tämä kaikki toimii itsekseen sen enmpää tekemättä tai edes miettimättä asiaa?
Akku maksaa joo mutta ei anneta sen häirtä eikä takaisin maksu ahdistusta ei mietitä sillä tämä menee harrastuksen piikkiin josta on iloa jos on...
Näinkö oikeasti asia sujuu? Talvella ei ole suuria odotuksia on tiedossa mutta kyllä se vuodenvaihteen ylityksen jälkeen alkaa kylmiä aurinkopäiviä muistin mukaan olemaan ja lyhyt hetki paistetta saa riemun repeämään. Jotain 5-6kwh piikkitehoa on varmaan riittävä ei enempää ja se akku on pakollinen ja joku kwh kapasiteetia haluan ehdottomasti mukaan kunhan se toimisi kirjoittamallani tavalla ja kauan.

19

401

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Harrastuksena voi toki tehdä mitä vaan, mutta taloudellisesti kannattavaa akuston hankinta tuskin on. Kunnollinen li-ion akusto alkaen kymppitonnin. Talvella akku ei kuitenkaan latausu ja mihin käyttäisit varatun sähkön valoisaan vuodenaikaan? Ainakaan minä en keksi käyttöä.
      Toisaalta, jos joskus hommaisin oikean sähköauton, niin pitäisi olla sellainen, että akustoa voisi hyödyntää myös talon sähköihin. Tulisi tavallaan kaksi kärpästä yhdellä iskulla.

      • Anonyymi

        tarkennuksena olen se alkuperäinen ketjun kirjoittaja . Sähköautoa ei kuulu kysymykseen koska ei ole hankinnassa lähivuosina ainakaan.. Mutta Kunnollisen akuston taitaa saada kuitenkin alle 5000€ ja rauta akku ne kestää ja jossain 4-5kwh on akun koko. Talvella on huonoa aikaa mutta se kuuluu asiaan ja tiedostettu. Mutta toimiiko järjestelmä noin kuin on alussa kirjoitettu?


      • Anonyymi

        Paljonko se akku maksaa
        Jos esim barastois sähkön maras joulu kuukaudeksi akkuun


      • Anonyymi

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍

        🔞 ­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18098994k

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Siis autolla ei ajeta vaan se on talon sähkö pankki.
      Aika outoo. Päiväällöhäne ei voi ajaa kun sitä ladataa ilmaiseksi paneeleilla bai

      • Anonyymi

        Ajelut on tässä iässä enempi kaupassa ja kaupungilla käväisyjä. Siksi sähköauto pankkina toimisi varmaan hyvin. Kevään ja syksyn yöaikainen sähkölämmitys hoituisi varmaan ihan mukavasti. Ovat vaan niin hintavia ja ajoa sen verran vähän, että tuskin tulee hommattua...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajelut on tässä iässä enempi kaupassa ja kaupungilla käväisyjä. Siksi sähköauto pankkina toimisi varmaan hyvin. Kevään ja syksyn yöaikainen sähkölämmitys hoituisi varmaan ihan mukavasti. Ovat vaan niin hintavia ja ajoa sen verran vähän, että tuskin tulee hommattua...

        Jos ajattelit lämmittää taloa akustolla, niin se sähköauto on kokonaisuudessaan halvempi kuin akusto ja polttomoottoriauto.


    • Anonyymi

      Ongelmaksi muodostuu se että verkkoinvertteriden sisäänmenojännite on varsin korkea (140-1000V). Saa pistää eräänkin akun sarjaan ja rinnan, että saa kelvollisen jännitteen invertterille. Lisäksi tarvitaan myös korkeajännitteinen lataussäädin akuille.
      Hankalaksi menee olevan järjestelmän muokkaaminen akkuvarmistetuksi.

      • Anonyymi

        Tässä on puhe hybridi-inverttereistä, joissa on aurinkosähköinvertteri ja akkuinvertteri. Näihin on suunniteltu täysin omat akustot. Järjestelmät ovat tehdastekoisia täysin valmiita paketteja, mutta eivät taloudellisesti järkeviä, jos käytössä on verkkosähkö.


    • Anonyymi

      " Harrastuksena voi toki tehdä mitä vaan "

      Palstojen aktivointi ja vedättäminen ovat ne tavallisimmat täällä olijoiden tuottoisimmat harrastukset...

      • Anonyymi

        Jos ei koskaan ole mitään järkevää sanottavaa, niin mikä pakko on nillittää? Onko lääkitys ok?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos ei koskaan ole mitään järkevää sanottavaa, niin mikä pakko on nillittää? Onko lääkitys ok?

        "Jos ei koskaan ole mitään järkevää sanottavaa, niin mikä pakko on nillittää? Onko lääkitys ok?"
        Olet alhainen persoona,ymmärrä hävetä kirjoitustasi. Häpeä!


      • Anonyymi

        Menkää pois jollekin toiselle hiekkalaatikolle kinastelemaan. Tällä aikuiset keskustelevat oikeista asioista.


    • Anonyymi

      Akku riittää halvemman aikasähkön kytkytymiseen joten siksi akku perusteltua.
      Mikä noita "aloitus" ihmisiä oikein närästää? tämähän on forumi jossa asioista voi keksutella ja jollain on aina jotain uutta näkökulmaa tai linkkiä tai kokemuksia tuoda keskusteluihin. Ihme valittajia .

      • Anonyymi

        Periaatteessa riittää, mutta kun paneelit ei tuota enää oikein mitään, vaikka ollaan vasta marraskuun puolivälissä. Ja tosiaan joku hybridi-invertteri pitää olla, tavallisen kanssa ei toimi. Niin kertoi ainakin Froniuksen edustaja, jolta aurinkosähköjärjestelmä ostettiin.


    • Anonyymi

      Jos on pörssisähkö niin akkua tietenkin varataan halvemmilla tunneilla ja kalleimmilla tunneilla puretaan. Talviaikana sille siis on hyvinkin käyttöä. Onko valmista pakettia jossa on automaatio sisäänrakennettuna? En tiedä.

      • Anonyymi

        Jotta akusta olisi talviaikana ratkaisevaa hyötyä sen tulisi olla 100kWh luokkaa, jolloin se on todella kallis. Automatiikan rakentaminen on tuossa aivan marginaalista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jotta akusta olisi talviaikana ratkaisevaa hyötyä sen tulisi olla 100kWh luokkaa, jolloin se on todella kallis. Automatiikan rakentaminen on tuossa aivan marginaalista.

        Niinpä. Tuollaisen 100 kWh akuston hintaluokka on 80.000 €.


    • Anonyymi

      Jos akkuihin lataa paneeleista vaikkapa 4kw teholla, ihan pieni akusto ei riitä varsinkaan lyijyakusto. Kärsivät suuresta virrasta eivätkä ota riittävästi vastaan vaan jännite nousee säädettyyn maximiin ja loppu menee harakoille ellei ole automaatiota joka ohjaa edim veden lämmitykseen osan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1773
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1644
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1460
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1394
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      19
      1331
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1318
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe